Много се въздържах от коментар, но като гледам другите какво мислят, смятам че трябва да взема отношение.Бих причислил себе си от големите фенове на Stargate. От тези които са гледали по цял сезон на един дъх. От тези са преглеждали наново определени серии за да не се пропуснат детайлите. Но това тука е пълно разочарование. Ако трябва да обобщя защо ми харества Stargate, то това е заради оригиналния сюжет,детайлността, старанието да не се избягват детайлите и добрия подбор на актьорите.Мисля че повечете от фенове на сериала очакват да видят във всяка серия екшън, приключение, фантастика, неочаквани обрати и нова оригинална идея. За SG1 бих дал оценка 10/10. За атлантис 9/10 по всички показатели. Това което виждам тука е "Big Brother" в космоса. Още като прочетох предварителната информация за сериала останах скептично настронен. Първите серии започнаха обещаващо, но до тук нещата напълно зациклиха. Както се спомена по-горе, гледам го на инат и то с такова уважение, че не чакам дори субтитрите. Според мен тези които го защитават този сериал го правят повече по навик, защото заглавието започва със Stargate. Като цяло идеята е оригинална но изпълнението ужасно. Само си представете: Stargate е най-голямото откритие на Земята- прозорец към Вселената! Предполага се че там трябва да работят най-добрите от добрите. Тренирани и обучени хора, които като прекрачат прага на старгейт, да могат да се справят със всички ситуации, т.е. най-доброто от земята. Това което се вижда в този сериал са хора събрани от улицата и затворени в една стая (кораб). Хора пълни със лични проблеми и слаба психика. Пълна гавра с оригиналната идея. Ето вече е 9 епизод а още нищо. То сезона почти свърши а дори кораба оше не са си обиколили, пък камо ли да разберат как се управлява. Моята оценка е: екшън 0/10, приключение 0/10,фантастика 1/10, оригиналност и иновативност 0/10. Само си направете сметка до тук, колко пъти е ползван Stargate. Дори и специалните ефекти се пестят.