ArenaBG
mobile spot 4
published by simo76 на 2013-01-20 17:41:39
Вашето мнение относно Drive Angry може да оставите тук. Писането на български и спазването на добрия тон е задължително!
published by MERKANTO на 2013-01-22 18:20:22
Относно 3D субтитрите:
1. Ползвам TotalMedia Theatre 3. В обясненията за стартиране на 3D субтитри не е засегната тази програма, която я дават, с още три прорами ( http://blu-ray-player-software-review.toptenreviews.com/ ), за най-реалните програми за прожектиране на 3D. Съпоставих 3D изображението между KMPLAYER и TotalMedia Theatre 3, като разлики има и то доста големи - при KMPLAYER 3D изображението е с оттенък на цялата картина (т.е. нещо като сянка на всеки обект/детайл, поне аз така го определям) и е по-малко реално (т.е. по-малко изпъкнало 3D изображението). Сега видях, че има и 5-та версия и ще си я изтегля да видя дали ще има разлика.
2. Не излизат субтитрите в 3D, т.е. да са в пространството на KMPLAYER.
Моля, някой който разбира малко повече да обясни как точно става и да засегне въпросните програми специализирани за 3D филми !
Благодаря, предварително !
П.С. Нищо лично срещу ъплоудера. :)
published by simo76 на 2013-01-22 23:05:56
MERKANO, разбирам привързаността ви към този плеър, но все пак има разлика в отделните формати за 3D, както и между отделните плеъри. Официалните издания са на 3D блу-рей в друга файлова BD система, но те са доста обемни (както сам сте забелязал). Оттам насетне се прави енкоудване в други видео и 3D формати, най-често SBS/OU 3D в матрьошка контейнер, една от причините за които е вместването на съдържанието в много по-малък обем, да са живи и здрави братушките. Не идеализирайте TMT, защото той далеч не е най-идеалният плеър във всички възможни случаи. Да, той наистина е добър специално за пускане на BD формат и аз също ползвам TMT5 за тази цел, но ако разгледаме възможностите му със субтитрите за SBS и OU и някои други опции, нещата съвсем не са в негова полза. Всеки плеър си има силните и слаби страни, идеални неща на този свят няма. Ако можеше да се справи, сигурно щях да го включа непременно в темата, но за да избера Stereoscopic Player, сигурно си има причина, като последният по нищо не отстъпва на прехваления Total Media, напротив. Не ми е ясно, като е толкова добър, как ще подкарате с него филма със субтитрите от торента, нищо лично. :) А какво значи това "Не излизат субтитрите в 3D, т.е. да са в пространството на KMPLAYER"? При мен как излизат и то в перфектна картина без някакви оттенъци? Що се отнася до качеството, лично аз не виждам никаква разлика в картината при mkv-то. Това в голяма степен зависи от много други хардуерни и софтуерни фактори и настройки, която тема е съвсем друга...
published by MERKANTO на 2013-01-22 23:59:03
ОК, нямам намерение да споря ! Казвам какво виждам, тъй като вярвам на очите си, относно оттенъка на самите обекти. И аз ползвам KMPLAYER за абсолютно всичко останало, но специално за 3D филми има още доста да се поработи. За субтитрите говоря, че са в пространството както на кино, т.е. изпъкнали са както картината. Както и да е. Приятно гледане на филма ! :)
published by simo76 на 2013-01-24 19:24:12
Спор нямаме. :) Аз само поясних защо не съм включил Total Media Theatre 5 в темата със субтитрите. Същото се отнася за PowerDVD11. Правих няколко опити с тях, но се цупят на субтитровите филтри, като първата дори се крашва, поне на моето PC се случва така. Относно KM, сигурно сте прав, че има какво още да се поработи върху него, но все пак да не забравяме, че е freeware и като такъв последните версии са на прилично ниво, макар и неперфектни. Но тези оттенъци в картината, за които говорите, не са нормални и явно трябва да потърсите причината първо в настройките на самия плеър и на видеокартата. Все пак препоръчително е за 3D да се ползва Stereoscopic Player. Освен това може би е добра идея да пробвате да превключите на външно декодиране само на MPEG-4 AVC видеоформата, т.е. да изключите предимството на вградените декодери и да използвате един добър външен HD кодек за H264. Опитайте и Вие ако искате след това с него и вижте ако има разлика кое ще е най-задоволяващото за Вас качество. http://forum.arenabg.com/index.php?/topic/12344-3d-%D1%84%D0%B8%D0%BB%D0%BC%D0%B8-sbsou-%D0%B8-3d-%D1%81%D1%83%D0%B1%D1%82%D0%B8%D1%82%D1%80%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B1%D0%BB%D0%B5%D0%BC%D0%B8-%D0%B8-%D0%B2%D1%8A%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%81%D0%B8/#entry132421 тук съм представил инсталациите и настройките, ако решите да пробвате. Всичко добро! :)
published by vegasboy2 на 2013-02-05 17:34:32
Аз съм с WMP и LG C
3D cinema и всичко работи перфектно.
published by yanko на 2013-04-27 20:08:26
Имам проблеми с аудиото - ТВ казва, че не чете този аудио формат. Какво да правя?
published by Lyube на 2014-08-01 15:08:28
нещо не се справям с подкарването на субтитрите а имам LG 3D Cinema, ако някой може да ми помогне ще съм благодарен......... :)