Този филм като оформление и актьорска игра е много добър. Обаче като сюжет за мен е 13-. Пропагандата на американците е пълна, този път дори двойна. От една страна колко сме велики, време се във вътрешната политики на африканските държави и дори ги оправяме.
Другата пропаганда е протестантска. Човек трябва да е много глупав и наивен, за да повярва, че този филм е базиран дори и на 10% по действителен случай. Едва ли толкова бързо някои се отказва от алкохола, от наркотиците и ей го на става праведен, дори за няколко дни. Да съгласен съм, че историята познава много такива случай, но те едва ли стават така лесно както е описано във филма. Съмнявам се, че има някои уважаващ себе си американец, които до провали бъдещето на семейството си, само за да помогне на група малки негърчета в африканска държава, която изобщо не е чувал. Издрани ме това, че имам опит с протестантите тук в България и знам що за стока са. Миналата година двама познати от Църквата на адвентистите тук в София на ул. Солунска се опитаха да ме вербуват. Почти ме убедиха, че съм грешен само заради това, че съм се родил /първороден грях/, още малко щяха да ме принудят да си отрежа топките, да си унищожа всичките mp3-ки, които съм ги събирал с години и да не гледам филми торенти, защото това било грях пред Бога. Наговориха още куп глупости, като на третата-четвъртата среща си дойдехме на думата. Да давам десятък от дохода си, на църквата, а може и повече, за да ми бъдат опростени греховете.
Ако искате го гледайте, филма пак казвам, че е добре направен, но изобщо не приемайте за чиста монета това което се случва в него!
Дори си спомням, че някъде излезе материал, които категорично опровергава, че има реални събития, на които се базира този филм.