ArenaBG
mobile spot 4
published by Dead_Man на 2009-02-17 03:24:32
Вашето мнение относно Zift може да оставите тук. Писането на български и спазването на добрия тон е задължително!
published by gyrgapitich на 2009-03-22 22:41:20
най-веселия коментар за филма звучи така - това е електронна игра, в която човечето бяга, всички го бият, докато глас зад кадър обяснява...защо :) сори, драги фенове, ама е точно така :)
published by Mickey на 2009-02-25 16:23:09
Ние нискоЕнтЕлЕгЕнтните ще вземем да се объркаме?! Като за последно от къде е краднат сценария?:lol:
Иначе не мога да ръся суперлативи за филма. Гледах го и го изгледах до края. Става за загуба на време. Историите бяха забавни, но като цяло не блести с нищо. Но да плюеш и да тръбиш, че целия филм е една голяма кражба е меко казано тъпо. Като искаш филми за ценители - ходи си гледай Куросава! Аз лично не го понасям! Сигурно що'т съм тъп!
published by Mickey на 2009-02-25 16:16:00
MoniBG - Евалата братче! Почти успя да ме просълзиш от умиление с огромните си постове, надутите фрази, критикарството и цитатите. Направих си труда внимателно да прочета всичките постове и особено твоите. Брей гУлем капацитет значи. Всеки цитат относно по-неизвестен филм завършва с "Ха на бас че не сте го гледали". Ами ще те разочаровам гледал съм всичко! Няма да е лошо да помниш какво пишеш - един път сценарият бил гепнат от Гай Ричи, в друг пост пишеш от Родригез?! Стегни се:lol:
published by monibg на 2009-02-26 11:05:13
Шегувам се. Грабено е откъдето е хванал. Ако си ме чел наистина внимателно, ще видиш, че съм указвал от кой филм какво. Най-много идеи за сценария са взимани от Crank, но също така и от Snitch, има и от Sin City.

А инак и теб те пращам да прочетеш в уикипедия значението на думата "ирония" - това по повод "не сте гледали тези филми" :) И се радвам, че има такива, които са ги гледали :)

п.с. прегледайте коментарите в imdb. Първите няколко са в стил "това е най-хубавият филм, който някога съм гледал", а след това ... та какви са твоите аргументи, че филмът е добър?

published by monibg на 2009-02-26 10:38:53
Ами най-голямото доказателство, че нищо не сте гледали, са венцеславенията на този конкретно филм :)

published by srebrun на 2009-01-28 20:39:15
Най- накрая, евалата. Сега ако и някой изкара баклава :)
published by faraj на 2009-01-28 21:09:33
супер:)
published by stiff на 2009-01-28 21:20:53
абе може ли премиерата в БГ да е 3 месеца след световната след като е БГ филм...ебаси тъпото!!!!
published by kudrev на 2009-01-28 21:16:34
Най-добрия български филм от двайсетина години насам.. :)
published by maxorka на 2009-01-28 21:22:56
Добре дошъл в България.Тук всичко мове!:P
published by Dead_Man на 2009-01-28 21:33:23
Премиерата му е в Московския филмов фестивал юни месец след това 4 септември в Торонто на филмовия им фестивал и чак тогава премиерата му е в България на 24 септември при това (limited) :)
published by ivotorrent на 2009-01-28 21:32:21
ха ха.... това рекламката много ме накефи.
Изкренно се надявам филмчето да е толкова добро колкот изглежда :thumbsup:
published by priviosli на 2009-01-28 21:43:18
Филма чернобял ли е целия;)
published by RINCEWIND на 2009-01-28 21:47:24
И аз искам да го видя този прослоут филм, но наистина не е ли забранено качването на БГ филми? ( с някои изключения).
published by Dead_Man на 2009-01-28 21:52:13
В Арена вече е разрешено качването на БЪЛГАРСКИ ФИЛМИ! Щом съм го качил как мислите ЗАБРАНЕНО ЛИ Е ?

Хейй мислете малко с главите си бе хора :-/
published by liderabggg на 2009-01-28 22:09:14
Dead_Man ти си човека!!! :thumbsup: от много време искам да го гледам тоя филм ама в Бургас го нямаше по кината ... :thumbsup::thumbsup::thumbsup:
published by c0ldblooded на 2009-01-28 22:30:09
Филма е страхотен, но не му е тук мястото...Това е от този вид филми за които си заслужават всяка стотинка от парите за билет за кино или DVD.
published by ivajloyes на 2009-01-28 22:33:20
Единственият от "новите" български филми, който ми хареса. Даже ме очарова. След него вече си мисля, че може би има какво да се покаже на родната кино-сцена.

П.п. Препоръчвам първо да се гледа на кино... съвсем различно е ;)
published by gad222 на 2009-01-28 22:47:19
Един много добър бг филм. Някой може ли да ми каже от къде мога да купя DVD ?!?
published by emcemkata на 2009-01-28 22:58:05
Момчета и момичета ! Филма за мене е много добър ,смисъл за Български филм си е доста смислен и добре направен.Като имайте в предвид, че последните няколко години български филм е наричаше ,някакъв как е снимал с дигитална камера и еди оператор .Такаче това е един смислен и хубав филм с,с който БГ киното се връща на мода .

На които не му хареса пак го поздравявам няма лошо от полезна критика .!
Мерси за ЪПА!
published by bonebird на 2009-01-28 22:58:59
Не съм сигурен но мисля, че беше забранено качването на български продукти от всякакво естество (филми, музика и... май е само това :lol: )
Филма не съм го гледал, но ми се струва че все още не можем да направим свестен филм, след един определен период... не знам защо се поучава така. -_-
published by gletcher на 2009-01-28 23:03:33
Ако някой направи EN субтитри, ще е добре. Така ще се разпространи из света
published by john8558 на 2009-01-28 23:07:40
Някакво недорозумение? Направо да са 4уди 4овек!
published by javorrs на 2009-01-28 23:31:42
На които му хареса му предлагам да си го купи този филм на DVD за да подкрепи Българското кино. аз си мислех че никога ня се пусне по торентите!!!напоследак взех да си купъвам повече оригинални cd-та или dvd-та.
published by iceman на 2009-01-28 23:41:11
Жалко,че е черно-бял
published by torbalan79 на 2009-01-28 23:51:05
БГ аудио лол
има ли субтитри ?:)

иначе мерси за филма !
published by niki90 на 2009-01-29 00:13:04
Другари, филма е пълна лешница... Трябва просто да се види. P.S. Ванвурст - Окото е много, много готин. :lol:
Послепослепис: Филма има сходства с тези на Тарантино, но личи, че е с български манталитет. Хубавото е, че се отличава от вече натежаващия балкански стил.
:thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup::D:D:lol::lol::lol::lol::lol::lol:
published by exodusa на 2009-01-29 00:13:44
лично аз ще хода да го гледам на кино ... и дано и вие ме последвате... и нащо кино стане добро като преди 20+ години... господ да ме чуе :fun:
published by jimijo на 2009-01-29 00:26:43
8):thumbsup: Задължително трябва да се гледа!:thumbsup:
published by rado_kan на 2009-01-29 04:43:28
мисля че не трябва да гледате филма толкова повърхностно ако искате да го разберете:-/
филма е много стойностен:thumbsup:
published by ROGA на 2009-01-29 00:34:25
Одобрено и подписано от драмсъстава.Лично бих закичил Г-н Гърдев(Тарантинов) с 8 лева.Тегли народе и се учи на кино!!!
published by anchick на 2009-01-29 00:48:35
Вече има ли го на DVD?:)
published by skorpion на 2009-01-29 02:05:04
никога не бих го гледал!
published by plamen_balchev на 2009-01-29 02:19:46
на мен въобще не ми хареса,това че е малко по-добър от повечето филми не го прави добър.половината филм беше монолог на главния герои,поне да беше не толкова клиширан.останалото време никакъв сюжет.сценария е типичен за бг филм,клишета и нищо естествено.
published by yadiyaaa на 2009-01-29 02:25:42
:thumbsup::thumbsup:

Благодарности на ъпа. Живея в чужбина и го чакам отдавна филмчето. Много хора ми казаха,че си заслужава;)
published by Angalot на 2009-01-29 02:29:01
Не ми е гузно, че го тегля - ходих да го гледам и на кино. Така че съм допринесъл за Българското Кино. На мен ми заприлича не толкова на Тарантино, колкото на Гай Ричи. Пожелавам на Гърдев занапред да не го сръвняваме с никого :)
published by sider22 на 2009-01-29 03:00:11
незнам как се нарича симпъла от трайлерът ама ако някой знае да драсне че мноо ме кефи !
published by morsk! на 2009-01-29 03:07:17
сидер22 да ти кажа сигурно трябва да го има накрая на филма в надписите кат го гледам ако го има ще ти напиша как са казва трак-а
published by prodanoviq на 2009-01-29 10:12:16
добър филм
published by ilobad на 2009-01-29 10:51:41
Това от кога го чакам.Много благодаря :)
published by predatorzzzz на 2009-01-29 11:10:56
Значи тотално разочарован съм от тоя филм. Когато му пускаха рекламата по телевизията си мислех че ще е мн як, обаче сега съм разочрован. Значи опитал се е режисиора нещо като Sin City да направи но вместо това се е получила пълна манджа с грозде.
1 Филма няма никакъв сюжет, още от начало се подразбира че жената ще ги прецака всички
2 Няма никакво послание, с изключение на това че оня се е хванал с неква кучка дето при първа възможност ще го прецака
3 Филма уж се развива в ранния комунизъм, но това няма никакво значение, защото режисиора изобщо е пропуснал да улови тогавашното време, филма съвсем спокойно можеше да се развива и в сег. време, но нали пък с нещо трябва да изпъква за да може да си помислят хората че ще е интересен
4 Прекалено вулгарен, кога бг режисиорите ще разберат че постоянните псувни не прават филма по-реалистичен нито пък по-звучен
Абе надявах се много че ще е нещо хубаво този филм, ама очевидно не е така, и много ми се искаше най-после и български филм да изпъкне, но не стана.
published by pepifness на 2009-01-29 11:50:00
доста тъп филм е това !
published by partner на 2009-01-29 12:26:17
след суперлативите в медиите дойде време за истината, филма е тъп. Бунтът на Лео ми хареса много повече.
published by blade87 на 2009-01-29 12:27:29
Хора, някакъв от Швейцария го е гледал и го е коментирал... ама много лошо. Който знае английски език може да го прочете. Търсете коментар със заглавие "No hope for the BG cinematography" (Няма надежда за Българското кино).
http://www.imdb.com/title/tt1264914/usercomments
published by vladon на 2009-01-29 12:31:01
Страхотен бълСтрахотен български филм, който очаквах да видя от доста време! Дълбок поклон пред Явор Гърдев и всички допринесли за осъществяването му!гарски филм, който очаквах да видя от доста време! Дълбок поклон пред Явор Гърдев и всички допринесли за осъществяването му!

п.с.За тези които са останали недоволни, Моля предложете друг по хубав български филм.
published by datamode на 2009-01-29 12:49:33
гледах го кино аз.. хареса ми
btw сега някой трябва да направи английски субтитри :D
published by torpedo на 2009-01-29 12:58:19
Може и да не е кой знае какво, но все пак е български и трябва да го уважим. Замислете се колко български филми гледате средно в годината ....
published by oTBpaTuTko на 2009-01-29 13:00:01
Българското кино и театър найстина са в доста лошо състояние. От всякъде погледнато... филма много исках да го гледам на кино, изпуснах премиерата, и все не можех да го сваря на кино : /
Ама ще си го гледам безплатно к'во да правя !?
published by Trama на 2009-01-29 13:48:44
Не само не ми хареса ами направо ми беше неприятно да го гледам.Гнусно!
Едни дълбоки реплики пак като кучи гъз!
Като повториш 1000 пъти лайно и става много модерно и авангардно!
Спрете да се опитвате да правите нещо въобще, бе.Откажете се, че ме е срам заради вас, бе.Я вижте румънците миналата година какъв фурор направиха с един нискобюджетен филм ами турците - Фатих Акин ни скрива шапката непрекъснато, за сърбите няма какво да коментираме.Тъпи ли сте, болни ли сте, какво ви става бе?И това ми било творци!Нито сценарий, нито актьорско присъствие - нищо!Както казваше един от учителите ми по живопис - ратабу!Сами си го превеждайте.
И като си спомня как сами се хвалехте...умряла ви циганката,пу!Отвратително!
published by Trama на 2009-01-29 13:50:47
...нито нищо!Както казва един от учителете ми по живопис - ратабу.Сами си го превеждайте.
И като си спомня само как се хвалехте с тая глупост...умряла ви циганката, пу!Отвратително!
published by _Shady_ на 2009-01-29 14:00:57
нз на вас дали ви е харесал или не, но на мен определено ми хареса
published by kanzas на 2009-01-29 14:44:04
с двоино по малък бюджет ще сглобя 10 пъти поне по заинтригуващ вниманието филм.горките артисти.......как да изиграят малоумното виждане на режисьора и олигофренията на сценариста.шоуто на слави е по-добро.
published by Trama на 2009-01-29 16:04:15
Какво пък общо има тази помия с остроумния и проницателен герой на Чандлър - Марлоу само не разбрах?
Няма място за сравнение ни с Чандлър, ни с Гай Ричи, нито пък с Родригес или Тарантино.

published by batvili на 2009-01-29 15:01:17
Филмът е найстина страхотен, не просто най добрия Български филм от доста време, ами и най-доброто в жанра ноар от доста време насам. Найстина доста натуралистичен на моменти, но мен това не ме подразни защото някак си се вписваше в цялата атмосфера на филма а не стоеше самоцелно. Определено много готин филм, ако някога сте чели Реймънд Чандлър или пък сте гледали някой от филмите за Филип Марлоу и са ви харесали определено вижте този филм.
А между другото филма има ли го на ДВД (не в тракера а в магазините)? Мисля да си го купя, да ударя едно рамо на авторите заслужават го.
published by Vampiric на 2009-01-29 15:16:33
Как можахте да го качите този филм! Това е БГ продукция!!! Ако филма ви хареса, отидете на кино ... българското кино има нужда от пари за да прави и още по-добри филми!
published by stanko11 на 2009-01-29 15:43:57
То за да ви хареса този филм трябва да вникнете в него, а мозъците ви като са закърнели от гледане на холивудски "пуцалки", как ще ви хареса, няма как.... :|
published by louis на 2009-01-29 16:48:43
Много е добро филмчето.Учудвам се че мина доста време след излизането му по кината да се появи и тука
published by 86112063 на 2009-01-29 16:50:08
Аиде ще кажа че е хубав! Няма да се цепя от колектива. Все пак е български! Като за тази пропаднала държава е добре...
published by sholitz на 2009-01-29 17:14:52
искам да обърна специално внимание към всички "Разбирачи" следващия път когато искате да споделите направете го просто с няколко думи не ми хареса или хареса ми тва е щото съм се наслушал на глупостите ви много в тая държава останаха само Наи-големите !! Ебачи, маистУри и разбирачи извинявам се за израса ама Ебал сам ви . Филма е страхотен
published by ogorogo на 2009-01-29 17:21:50
Само дето няма нищо общо с действителността през ония години. Болна фантастика.
published by ss85 на 2009-01-29 17:39:04
благодаря за коментара отдолу. И на мен ми е писнало от нихилисти, негативисти и всякакви други дребни хорица, които отричат едно успешно дело, особено на техен близък. Филмът е гротеска. Не е необходимо да е достоверен фактологически, не е неохдодимо всички лампи в баните да са жичкови, необходимо е да се хуперболизира една епоха. Ако сте гледали филма, ще знаете, че идеалният социализъм е в ума на главния герой, той така го вижда, не че е такъв. На никъде не сте тръгнали така, мили приятели, гледайте с усмивка и бъдете позитивни.

"искам да обърна специално внимание към всички "Разбирачи" следващия път когато искате да споделите направете го просто с няколко думи не ми хареса или хареса ми тва е щото съм се наслушал на глупостите ви много в тая държава останаха само Наи-големите !! Ебачи, маистУри и разбирачи извинявам се за израса ама Ебал сам ви . Филма е страхотен"

published by gliazei на 2009-01-29 18:15:52
прочетох всички мнения и мога да кажа, че има вярно и за добрите и лошите неща, казани за филма. НО... не забравяйте, че всяко начало е трудно, все пак досега не е имало такова нещо тук, и няма как да го сравняваме с известни продукции, като за първи опит за нещо различно е доста добре.
published by donpaho на 2009-01-29 18:18:40
Гледах филма на кино - след това бях като ударен с мокър парцал. Заслужава си да му отделите внимание. Такъв тип филми в България са рядкост...
published by Anjello на 2009-01-29 18:51:16
Тези, които пишат, че филма не струва не знаят какво да гледат! За мен филамът е ЯК, а още повече ме кефи, че е български!:thumbsup:
published by peloto на 2009-01-29 19:05:12
Беднаж и един балгаски филм да направат наште и вие пак недоволствате кво му е на филма кат за на6та даржава е супер поне аж така мисла
published by Antaft на 2009-01-29 19:05:49
Незнам какво става през последните години няма един свестен български филм.Имам чувството,че всички са правени от психично болни хора избирани със конкурс,а още повече се чудя кой им дава пари и им се вързва на лудия акъл.Имаме добри актьори явно имам и хора който плащат Толкова ли е трудно да направят една свясна комедия вместо тези психарски истории.
published by slrasta на 2009-01-29 20:04:32
Става филмът, без да е нещо особено.Даже ми е малко претенциозен -_-
Гледах го на кино! Така давайки 8лева си изчистих съвестта за още 2 години дърпане от арената... :lol::lol::lol::lol:
published by vasilissv на 2009-01-29 20:17:42
Почитател съм на българското кино, но този филм определено не ме заинтригува с нищо. Доста слабо представяне на фона на голямата реклама, дето му се направи. ;) -_-
published by DarK_AvengeR на 2009-01-29 20:25:20
браво на ЦЕЦКО показа в Биг Брадьр че е голям актиор поаказа го и в филма :lol:
published by Romeo на 2009-01-29 20:27:19
Няма толкова тъп филм.Адски лоша актьорска игра,глуповат и повърхностен сценарии,черно бял филм.Нямам думи.Само знам, че българското кино никога няма да се оправи ! :thumbsdown:
published by DarkenBG на 2009-01-29 20:55:14
Филмът е чуден, който не му харесва да си гледа батман 9, терминатор 8, или поредната "уникална" романтична комедия.
Мен лично този ме заинтригува и ме накара да чакам с нетърпение следващия български филм.
published by ri-flex на 2009-01-29 21:23:39

Който смята че филма е "супер" или "страхотен" мога спокойно да кажа, че или е първия филм който е гледал през живота си или нещо не е наред с всичкия си.Който твърди и се нарича киноман и е гледал повечето от съвременните български филми смятам, че ще се съгласи с мен, че всичките показват нищета, мизерия, някакви разхождащи се изроди вместо актъори и най-вече ниска култура и морал.Всяка година се надявам да гледам съвременен бълг.филм и всяка година едни и същи черно бели бози.Явно простите ни продуценти и режисъори искат да вмъкнат голяма доза драматизъм чрез тази мизерия която показват обаче по този начин само ни отвращават.От този филм излезе че най-големите философи са по затворите -страшни реплики,толкова дълбоки,че даже и те немогат да ги асимилират.Другото което се набива на очи е,че всяка втора дума е "лайно", "гъз", "пръдня" и др. подобни........та кое да му харесам на филма.Сега големите разбирачи ще кажат, че не съм схванал основната идея и замисъл на филма хаха.Филма на моменти ми напомня за нямото кино на Бени Хил, а от части и на предаването "Улицата", най вече с олигофренията си, само че за разлика от Лафазанов и компания тези не са смешни ами трагични.Това беше час и половина който никога няма да върна от живота си:D
published by tombacker на 2009-01-29 21:25:24
вие не сте добре е филма е исклу4ителен.тъп ви е штото сте свикнали да гледате само американски бози а за български филм е мн добър ... ;):grrr:
published by ri-flex на 2009-01-29 21:25:44
доза драматизъм чрез тази мизерия която показват обаче по този начин само ни отвращават.От този филм излезе че най-големите философи са по затворите -страшни реплики,толкова дълбоки,че даже и те немогат да ги асимилират.Другото което се набива на очи е,че всяка втора дума е "лайно", "гъз", "пръдня" и др. подобни........та кое да му харесам на филма.Сега големите разбирачи ще кажат, че не съм схванал основната идея и замисъл на филма хаха.Филма на моменти ми напомня за нямото кино на Бени Хил, а от части и на предаването "Улицата", най вече с олигофренията си, само че за разлика от Лафазанов и компания тези не са смешни ами трагични.Това беше час и половина който никога няма да върна от живота си:D
published by atopaloff на 2009-01-29 21:27:26
Мда като цяло филма има някаква идея, но кой знае защо е трудно разбираема. Поне да бяха взели истински актьори, които наистина могат да играят... може би щеше да се получи нещо по-добро. Режисьорът се е мъчил да прави нещо тип ала "Холивуд" с тия забавени каданси ама някак си не се е получило. Използвани си възможно най-малоумните епитети, които съм сигурен, че никой в България не използва. Относно коментарите в IMDb там някой беше написал, че в 99 % от филмите е застъпена комунистическата идея и време. И за край - филмите от преди раждането ми до '89 са милиони пъти по-интересни и актьорите милиарди пъти по-добри!
published by atopaloff на 2009-01-29 21:29:57
Мда като цяло филма има някаква идея, но кой знае защо е трудно разбираема. Поне да бяха взели истински актьори, които наистина могат да играят... може би щеше да се получи нещо по-добро. Режисьорът се е мъчил да прави нещо тип ала "Холивуд" с тия забавени каданси ама някак си не се е получило. Използвани си възможно най-малоумните епитети, които съм сигурен, че никой в България не използва. Относно коментарите в IMDb там някой беше написал, че в 99 % от филмите е застъпена комунистическата идея и време.
published by loshlio на 2009-01-29 21:48:26
идея си нямам какъв е филма, четох, четох ама се неначетох...едно знам, няма да го изтегля, защото както някой по горе каза "това е БГ филм а БГ филмите имат нужда от пари " ,така че не теглете,а идете на кино.

П.С. В крайна сметка само се раздразних от някои коментари които даваха оценки за филма и съответно имаха 10092910290192 правописни грешки в едно просто изречение.
published by CINEMATICS на 2009-01-29 22:47:30
Много са ви разлигавили супер биуджетните американски филми ,се пак имаите предвид 4е това е бг филм . Верно е испъстрен с клишета от други филми и сценария и замисъла не са нищо ново ,но като циало филма не е лош като за made in BG.... ;);)
published by cssbg на 2009-01-29 22:47:35
Нормален БГ филм: изкуствен безкраен диалог. Всеки артист, като на рецитал - рецитира ли, рецитира. Всяка реплика - от гениална, по-гениална. И после пуснаха финалните надписи. Не си струва да се гледа...
published by CINEMATICS на 2009-01-29 22:48:45
Много са ви разлигавили супер биуджетните американски филми ,се пак имаите предвид 4е това е бг филм . Верно е испъстрен с клишета от други филми и сценария и замисъла не са нищо ново ,но като циало филма не е лош като за made in BG.... ;);)
published by Cracker на 2009-01-29 22:56:51
[color=red]Бюджет на Дзифт - 1.5 милиона лева[/color]

[color=red]Бюджет на средно статистически филм на Стивън Сегал - 5 до 10 милиона $[/color]

[color=red]Бюджет на американски блокбъстър - 150 милиона $ и нагоре[/color]

Всички знаете, че филми се правят или с пари или с талант. Тук в БГ парите ги няма (поне за филми).
А таланта все пак трябва да яде.
published by davisss на 2009-01-29 23:09:44
Все още ви се очудвам колко егоистично мислите.
ДА ида да го гледам на кино? Ами например ако живея на 2000км от родното ми място и единствения начин да гледам български продукции е или да си ги свалям от някъде или да си плащам такса за телевизия? Тогава какво правим? Или очаквате да се кача на автобуса и да си направя една разходка, която да ми излезне около 200-300 евро, за да седна да го гледам в българско кино? Или може би да си го поръчам и пак да ми излезне горе долу златен и почти легален?
Та оставим темата с българските продукции настрана. По повод филма, филма е хубав, много хубав. Общо взето и си е така - най интелигентните хора, които имат най богат душевен опит и могат да кажат най много за живота са именно тези - така наречената сган в България. Безработни, алкохлици, наркомани, затворници. От другите обикновенно човек слуша просто тъпи клишета и нищо повече.
published by Trama на 2009-01-29 23:19:24
[url]http://www.imdb.com/title/tt1032846/[/url] Ей ги нашите съседи от Румъния.Нито имат баснословен бюджет, нито световно известни звезди във филма, нито са по-умни от нас, нито пък по-красиви.
Хората залагат на общочовешкото, на простичкото, на разбираемото, а не като нашите тикви тука...все са префърцунени и дълбокомислещи, все нещо авангардно в главите им, а резултата - ей тва вече всички го видяхме.Ай, стига!
published by Baihasan на 2009-01-29 23:44:29
Добрече не им харесва на всички, че няма начин да е хубав тогава (:, Филма няма да остане световна класика .. но са едни приятни 90 мин. в които има моменти с мн приятни закачки и режисийорски и операторски гледни точки, и запръв път в бг. филм ЗВУК НА НИВО! БРАВО НА ЕКИПА ДАНО ДА ИМА И ДР. ФИЛМИ СЛЕД НЕГО ИЗЛЕЗЛИ ОТ ПРЕДИШНИЯ ЕТАП НА ДЕГРАДАЦИЯ НА БЪЛГАРСКОТО КИНО!
published by aenski на 2009-01-29 23:46:30
Ейййй кви сте такива тва да не кажете за нещо да хубаво е колкото пъти чета коментари тук и в други тракери все ги изкарвате най черните. Ми като не ви харесва филма [b][color=red]поне кажете мерси[/color][/b] за релийза. [siz=5][color=red]СТРАШНИ СТЕ ЗНАЧИ[/size][/color]
published by michaella23 на 2009-01-30 00:19:09
Приятели, вие не разбирате ли, че се намирате пред огледалото в антрето? Ама на екрана показвали кретени и малоумници. Ами това сме ние същите пред огледалото! И като истински малоумници, най-юнашкото, което можем да направим, е да счупим огледалото, защото ни лъже. Пожелавам ви успех. А филмът е ВЕЛИК. Тарантино би бил горд да сложи името си под него.
published by ivostiil на 2009-01-30 00:27:17
Кво може да покаже българин ... простотия, то друго не го и интересува. Много слаб филм, мноо гадно изплагиатствани идеи от една камара филми.
published by dinchev1989 на 2009-01-30 00:52:45
Още несъм изгледал филма но според мене това че е направен е добро начало. Много добра мисъл michaella23 похвално. А отностно онези високо бюжетни амеркинаски бози с кой тъп филм да почна транспортер ли да хванеш джеимз бонд ли и да не казвам колко още тъпи филми излезнаха тази година и кво кат са ВИСКО БЮЖЕТНИ
published by smart2 на 2009-01-30 02:39:11
Приятен и модерен български филм. Най-доброто от българското кино след 10ти. Искам да гледам повече такива български филми. Много увлекателен, поне за мен, но аз не съм курномасовик :) (а като чух, че и главният герой е от Коньовица, направо мед ми капна на сърцето)
published by utorrent на 2009-01-30 04:48:13
Филма е :thumbsup: , БРАВО !
Не мога да повярвам, но филма е много добър.
Струва си човек да отдели час и половина за него.
БРАВО!
published by jndigweed на 2009-01-30 08:48:14
Филма не става,лично мое мнение!
published by stoneforestt на 2009-01-30 11:04:46
Към големите кино експерти,който разбират от пресъздаване на образи и картини от реалния живот и тем подобни, имам средния въпрос :
Какво "символизира", или какво иска да ми обясни или покаже "твореца" с епизода в който гробапите си палят пръдните?В този филм най-често употребяваната дума е ЛАЙНО - във всичките и разновидности.Чак ми замириса!
Похвален е единственно опитът за правене на филм в България въобще - но само толкова, нищо повече....
published by stoneforestt на 2009-01-30 11:16:09
Май не случайно ни изобразяват като КЕНеф на картата та Европа.
Защо в този момент, някой не направи филм от калибъра на Хан Аспарех например .Със сигурност би имал многократно по голям ефект и въздействие , а и финансов успех..... Вместо да ми показват че живея в КЕНЕФ и съм някакъв фекалий.....
Да ... ще кажат няма бюджет....Това оправдание ми писна. То е като задник - всеки си го има....
published by chembro на 2009-01-30 11:26:37
Разбирам защо е без цвят, ама много изтъркано и защо, когато Холивуд се опитва да промени киното, ние още се опитваме да направим нещо като Холивуд, радвам се, че правим нещо, ама в този филм просто няма за какво да се хвана, целият е в пишки и лайна,а все ми се струва, че тия дето ги правят такива не ходят на кино. Срам. И сега аз, ако трябва да подпомогна следващия с 8 лв., как да стане това?
published by stan71 на 2009-01-30 12:50:42
не му се е получило на режисьора ,нито сюжета е изпипан,преплита много исторчески факти които от време на време си противоречат,
и богомолките не пасат а се хранят с други насекоми :lol::lol:
published by monibg на 2009-01-30 14:51:22
Невероятно много заемки.
Всичките "истории" във филма, както отначало с лайновоза, така и после с отрязаните глави на жените във фризьорския салон са всъщност страшните истории, които си разказвахме като деца, сгушени в скривалища по дворове и мазета, целта беше да изплашиш другарчето. Имаше и истории за изчезнали и изядени хора в ресторант в центъра.
Плосък, скучен и излишно философски псевдодиалог, а всъщност колекция от монолози. Много второстепенни герои, за които така и не става ясно защо са там и за какво се борят. Купища започнати и недовършени истории, като че ли ученик започва да прави филм и не го свърта на едно място да покаже на света колко е гениален и колко много е научил от менторите си.
Използвани са всички похвати на Холивудското кино, за които можете да си спомните. Кражбите от известни филми са толкова много, че не ми се изброяват сега. Смело мога да назова Гърдев - българския Тарантино, но не заради това, което прави, а защото поне толкова краде.
Като цяло - първи, неуспешен опит. Язък му за голямата реклама. Язък за това, че потроших 10 лева, след като се върнах в България, за да гледам този филм на кино. Язък за българското кино, което беше, беше! Но сега го няма.
П.С. А пък "Следвай ме" е с 1/10 от бюджета на Дзифт и въпреки това 10 пъти по-добър от него.
published by monibg на 2009-01-30 14:52:21
овършени истории, като че ли ученик започва да прави филм и не го свърта на едно място да покаже на света колко е гениален и колко много е научил от менторите си.
Използвани са всички похвати на Холивудското кино, за които можете да си спомните. Кражбите от известни филми са толкова много, че не ми се изброяват сега. Смело мога да назова Гърдев - българския Тарантино, но не заради това, което прави, а защото поне толкова краде.
Като цяло - първи, неуспешен опит. Язък му за голямата реклама. Язък за това, че потроших 10 лева, след като се върнах в България, за да гледам този филм на кино. Язък за българското кино, което беше, беше! Но сега го няма.
П.С. А пък "Следвай ме" е с 1/10 от бюджета на Дзифт и въпреки това 10 пъти по-добър от него.
published by monibg на 2009-01-30 14:53:04
Язък за това, че потроших 10 лева, след като се върнах в България, за да гледам този филм на кино. Язък за българското кино, което беше, беше! Но сега го няма.
published by Trama на 2009-01-30 15:16:49
Нищо, бе и без това не си струваше.
На мен също ми беше домиляло за нещо родно ама ми се поохладиха страстите, а се изръсих 15 еврака за дискове да запиша на разни приятели и те да видят нещо ново българско, че и качествено според рекламите.Сега ще ги запиша със сари БГ филми, всичките ни филми със деца са чудесни, сетих се за Матриархат и Бариерата и още един куп заслужаващи вниманието.
Да го банват, дано авторите на филма поне си избият вложеното.Да са живи и здрави!
published by Killroan на 2009-01-30 15:49:36
Скоро не е правен филм на такова ниво и то не само в България. Само не ми е ясно как може да се сравнява с Холивуд, но то все пак си зависи от това докъде ти стига културата. Пределно ясно е, че филмът няма да се хареса на крехките пуритански душици, на които езикът на улицата не понася. Е, господа Успели, завърнали се, незавърнали се или каквито и да сте, животът не е розов, животът е сив, а в България направо си клони към черното. Вгледайте се, познайте се... Много ясно, че ще си припомните как сте рецитирали стихотворения и за какво сте си клюкарили в бакалията. Той филмът е за това, сюжетът му е само един скелет. Но неслучайно истината боли...
published by Killroan на 2009-01-30 15:51:16
в бакалията. Но истината явно боли :)) И е по-лесно да се критикарства, вместо да се потърси малко смисъл.
published by Trama на 2009-01-30 17:41:22
Да, рецитирах стихотворения като ставах чавдарче, рецитирах и като ставах пионерче.Мразех ограниченията.Мразех връзката, която винаги си топях по невнимание в мазната супа, която ни сервираха за обяд и после ми смърдеше на манджа цял ден.Мразех манифестациите, клеветите, амбицията, утринната ведрина, нахалството, народната топка, празнословието, бригадирите,книгите с притурки, отрядните прецедатели, бездарието...но, обичах и още обичам спокойствието, което имаше, добродушните селяни, красивите залези на село, руската класическа литература, Москва, Санкт Петербург, водка и сальодка, евиния плаж в Бургас, Людмила Живкова, книжарниците - автобуси, руската книжарница(всички книги там меришеха хубаво), вицовете за Тодор Живков, понерските лагери, Ну пагади, СБХ, вестник Стършел, корекомите, шоколадите Крава, баничките с боза, Невена Коканова, ключовете висящи на мръсна връзка на вата, дядо Мраз, Боб и Бобек, Семейство Мейзга,филия с лютеница на двора, другарката Дракалиева по литература, полския ни фиат, почивките на планина и на море...
Не всичко е сиво, нали?
published by Trama на 2009-01-30 17:42:29
полския ни фиат, почивките на планина и на море...
Не всичко е сиво, нали?
published by vesoepich на 2009-01-30 23:52:33
мисля че е недостойно да плюете по един поносим български филм,като знем на какво ниво е българското кино и въобще не говорете за кражби и плагиатство,щото това е световна практика!филма е съвсем приличен:thumbsup:
published by BlaBlaCom на 2009-01-31 00:39:02
Тягостно,тъжно, но е може би по Таронтиновски само дето няма да се забележи нали си е българско.Толкова гадно чуство остава, но мисля,че няма нищо общо с времето- мръсотията,алчността,изневярата и бездушието винаги ги е имало и ще ги има.Лошо е, че нямаме нито един малко по "светъл" филм.Незнам защо нашите режисьори и сцесаристи са хора, които сомо виждат мрака,питам се какво ли детство са имали?Или искат да кажат неща,които ние простосмъртните не разбираме.А иначе винаги сме имали дабри и отлични актьори.И в този филм са такива!:(
published by davisss на 2009-01-31 00:55:35
Някои, впрочем, може ли да ми каже как се казва песента в началото на филма, руската и кой я изпълнява?
published by ivovII на 2009-01-31 02:14:10
Това е най-добрият български филм правен през последните 20 години.
published by paulbgr на 2009-01-31 02:51:50
Както често употребяват думата във филма сме се на.р.ли.Няма да си кривя душата епилога ми хареса.Както целия ни живот прилича на зле преписана дом.работа,взели сме от тук от таме колкото да напишем нещо.
published by Tamago4i на 2009-01-31 08:02:58
hey can you find me Eng subs for this movie ?
published by onpoint на 2009-01-31 13:19:19
много разбира4и много нещо,ФИЛМА ВАЖИ !
published by Ivoil на 2009-01-31 21:48:42
много шум за нищо...
published by busted на 2009-01-31 22:32:58
На мен пък ми хареса филма! Странен на моменти, но определено интересен.. Частта с "Рендето" е най-впечатляваща! :lol:
published by agyagy на 2009-01-31 23:27:18
еее много як филм,,,кво говорите..жнам ,че е въпрос на мнение и разбира се,ако имаше в бг кино малко повече избор ,можеше и да му търсим кусури....филмът е страшен....доста е арт:)
а защо е баннат?може би,щото е бг нов филм?
качеството му също е добро и не е като в повечетро бг филми да увеличаваш на макс ,за да чуеш нещо от разговорите ,а музиката да върви адски силно.....
published by lekar на 2009-02-01 08:38:19
Според мен филмът е невероятен.Гледах го два пъти за два дни.
published by mitkonice на 2009-02-01 15:59:20
По мое скромно мнение
Един от най -стойностните Европейски филми,които съм гледал, и то не защото е български.
Много професионално направен,режисура,много оригинален сценарии и НЕВЕРОЯТНА актъорска игра;)
Диалогът е вулгарен ,но мисля че изразява целия сценарий и на мен ми хареса.
Попиваме ноу хау от киностудията в София.Благодаря на ъпа.:):thumbsup:
published by helpar на 2009-02-01 22:19:47
Тъпо :thumbsdown:
published by chobanov на 2009-02-01 22:41:45
Мега тъп филм!Не си губете времето!10 пъти гледах още колко остава до края.
published by acho007 на 2009-02-02 01:05:23
филма определено си го бива!:thumbsup: един хубав бг филм
published by monibg на 2009-02-02 09:48:44
Относно тези, които питат как това нещо може да се сравнява с американските филми. Ами той бъка от заемки (да си го кажем директно, кражби) от тях. Измежду тях ще спомена:

1) "Револвер" на Гай Ричи. Главната идея в сценария е взета оттам.
2) Тарантино - Reservoir Dogs, Pulp Fiction - сцените в подземието, мъченията.
3) Sin City - Роберт Родригез - сцената отвън на дъските
4) Gilda (1946) - Чарлс Видор - цялостната атмосфера, сцената с ръкавиците, други сцени

Неамерикански филми, от които е гепено:

5) Статский Советник - Никита Михалков - бас хващам, че не сте го гледали - сцената с женската баня
6) "На всеки километър" - сцената с преследването в канала на Перловската река
7) "На всеки километър" - сцената с пионерчетата в трамвая

Има още много други, но тези се набиват на очи.
После пак повтаряйте като мантра "много оригинален български филм". На мен ми прилича на учебен, на НАТФИЗ. Абе изобщо - лайна.

published by monibg на 2009-02-02 09:49:13
Относно тези, които питат как това нещо може да се сравнява с американските филми. Ами той бъка от заемки (да си го кажем директно, кражби) от тях. Измежду тях ще спомена:

1) "Револвер" на Гай Ричи. Главната идея в сценария е взета оттам.
2) Тарантино - Reservoir Dogs, Pulp Fiction - сцените в подземието, мъченията.
3) Sin City - Роберт Родригез - сцената отвън на дъските
4) Gilda (1946) - Чарлс Видор - цялостната атмосфера, сцената с ръкавиците, други сцени

Неамерикански филми, от които е гепено:

5) Статский Советник - Никита Михалков - бас хващам,
published by monibg на 2009-02-02 09:49:49
че не сте го гледали - сцената с женската баня
6) "На всеки километър" - сцената с преследването в канала на Перловската река
7) "На всеки километър" - сцената с пионерчетата в трамвая

Има още много други, но тези се набиват на очи.
После пак повтаряйте като мантра "много оригинален български филм". На мен ми прилича на учебен, на НАТФИЗ. Абе изобщо - лайна.

published by madsun313 на 2009-02-02 13:22:45
Следващия проект на Явор Гърдев - римейк на ,,Властелина на пръстените,,
Сцена 1: Хобити дрискат в гората, смеят се и шумно пърдят. Преминават голи елфки.
Сцена 2: Арагорн опъва лейди Аруен
Сцена 3: Ам-гъл си яде сополите и си посипва главата с драйфня.
Сцена 4 (батална сцена): Двама статисти с ламаринени брони и дървени мечове се бият, без да се докосват един друг (забележка: да се снима през призма и крив макарон, че да изглеждат като армия). Преминават голи елфки.
Сцена 5: Арагорн пак плющи Аруен в друга поза.
Сцена 6: Гандалф и хобитите къкат в пещера и си мерят л****та.
published by madsun313 на 2009-02-02 13:34:31
ра и си мерят л****та.
Сцена 7: Назгул пърди срещу Фродо - той се одрайфва.(забележка: да се използва плашилото от съседния бостан покрито с черен чаршаф)
Сцена 8 (батална сцена): Шестима напълно вдървени орки се ръчкат с пръчка. (забележка: не забравяй кривия макарон)
Сцена 9: Преминават голи елфки (по-отблизо).
Сцена 9: Гимли плющи лейди Галадриел.
Сцена 10: Ходещи дървета, енти (забележка: пънове на въженца, задвижвани с макари) - пример за отлична актьорска игра. (Не съм можел да режисирам, а ?)
published by madsun313 на 2009-02-02 13:45:04
Сцена 15: Орки целят тухлена стена с л***а.
Сцена 12: Плашилото с чаршафа убива крал Теоден, той пада на земята с думите ,,Въх, уби ма,,
Сцена 13: Притичват голи елфки, гонени от голи елфи.
Сцена 14: Фродо къка в пещ, щот си изтървал пръстена в нея.(забележка: парите за вулкан ги изпих)
Сцена 15: Охлюв плющи гъсеница, скакалец му отхапва крака (забележка: ще го дообмисля после, само да ми мине махмурлука)
published by madsun313 на 2009-02-02 14:31:08
Отвратителен сценарий, напълно предвидим, никакво действие - гласа зад кадър дразни много (филм е все пак, не литературно четене).Несвързано вметнати историйки, опит да се поукраси черно бяла лента, жаргонни изрази, целия филм се разправя за л**на, гениталии, пр**ни и т.н.Много дървена актьорска игра, лошо операторско НЕмайсторство (2 ъгъла на снимане). Твърде много отегчителни съвокуплителни сцени, без капка еротика в тях. Поне това да имаше. Не става и за аматьорско ХХХ. Изгубих си 90 мин от живота за да се чуствам засрамен и натъжен.
published by Nessy на 2009-02-02 14:36:40
Страхотен филм!
published by GanjiGanjev на 2009-02-02 21:12:22
Български филм от новата школа ли е тва?Боза некои треа им обясни на тия актиори 4е тва е филм а не театър преиграват адски много.И що е черно бял ???Нема пари за цветна лента ли?Филма си е 4иста загуба на пари.Ма нема начин тия актиорчета тря очасват парво като статисти в истински филм да видят как стават нещата.За оператора мое се каже че и на свадба не бих го викнал да снима некадърник.Гледаите някои филм със Стефан Данаилов да видите кво е актиор и как се играе пред камера
published by tomino1963 на 2009-02-02 22:15:55
Много съм любопитен да прочета какво се хареса, на тези които са го харесали.Това е поредно тъп,плитък,безмислено вулгарен неграмотно направен филм.За сетен път констатирам че българското кино умря преди двадесет години,и все още не се е родило поколението което да го възкреси.
published by illuminat9604 на 2009-02-02 23:51:29
перфектен е филма...ако не го усещате , значи са вио дошли в повече американските екшъни:thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup:
published by DemonX на 2009-02-03 05:42:44
Абсолютно подкрепям мнението на madsun313
или който там той цитира.
Пълна боза.
Не, това не е боза, това е шляката от бозата.
Явор Гърдев трябва да дава пари на арената както всички останали рекламодатели.
published by Topman на 2009-02-03 02:33:07
Ето затова драги зрители нащо кино е зле, ето затова няма да достигнем холивудските хитове. Един свестен български филм няма. Само псувни, вулгарни думи, простотии. И на всичкото отгоре изчанчен сюжет, който задминава и Куентин Тарантино. Отврат....
published by monibg на 2009-02-03 10:27:35
Филмът се появи по руските трекери. Има субтитри на руски.

Ха да видим сега отзивите...
published by ValiuEsco на 2009-02-03 13:55:00
абе тъпо е да го махате! все пак има хора от провинцията, които немогат да го гледат!!
published by monibg на 2009-02-24 18:11:52
Веднага мога да ти кажа защо руснаците наградиха Дзифт. Те просто нямат смелост да направят толкова "различен" и "екзотичен" филм, затова го и венцеславят.
Има подобни филми и при тях, например "Груз 200" на Балабанов, но той не е толкова брутално прост, пък и все пак там все още има "забранени" теми, докато тук, слава Богу, вече не.
published by yoteca на 2009-02-03 22:47:31
nevsky тип...ако искаш измисли ода за Руши Видинлиев или напиши роман за Буги Барабата, в твойте очи нека филма да е боза,ако си пропуснал казах в близките години и не съм изпаднал в религиозен транс,просто се кефя че филма се харесва от чуждата аудитория.Ако на теб ти е антипатично бг киното си пусни тв романтика и припадай от екстаз.както сам каза всеки има право на мнение,просто ме издразни начина по който момчето го изрази.сигурно и ти си написал коментара по същия случай, не съдя никой не очаквам и мен да ме съдят.
пий 1 швепс и си гледай в паницата
published by lubobu на 2009-02-03 23:24:07
Филма е една глупава гангстерска история, разказана по шопски.
published by macro на 2009-02-04 20:44:33
Гола вода е филма. Добре че не се прецаках да го гледам на кино. :thumbsdown:
published by abudabi161 на 2009-02-05 22:45:28
гола вода са тези които плуват !!! филма си е филм, и то доста !!!
published by novakbg на 2009-02-05 22:50:03
GanjiGanjev
2009-02-02 21:12:22

Български филм от новата школа ли е тва?Боза некои треа им обясни на тия актиори 4е тва е филм а не театър преиграват адски много.И що е черно бял ???Нема пари за цветна лента ли?Филма си е 4иста загуба на пари.Ма нема начин тия актиорчета тря очасват парво като статисти в истински филм да видят как стават нещата.За оператора мое се каже че и на свадба не бих го викнал да снима некадърник.Гледаите някои филм със Стефан Данаилов да видите кво е актиор и как се играе пред камера

Еми...Уби ме този. Честно ви казавам. Дори и да се опитвам да си обясня скапаната му неграмотност, например, че е свикнал да пише с латински букви, пак не мога да се примиря....Знам, че няма да го прочете и че няма да се зарами дори и да го направи, но съм 100% сигурен, че този - тип - маймуна е от онези хора, които си мислят , че Хамлет е поет...Но как и да е.
Не мога да гледам филма, защото някои пичага от филма си е потърсил авторските права... :)))
published by danku на 2009-02-06 00:24:16
тъп, тъп, че вдлъбнат. По-зле едва ли може да бъде:thumbsdown:
published by zlatistiq_25 на 2009-02-06 18:50:09
наи тъпия филм които сам гледал:sick::sick::sick:
published by caracortada на 2009-02-24 11:43:46
борят със скодоумието.
А за хората като DeltaStock64, чието време е пари (вероятно е борсов посредник човека)искрено съжелявам за пропуснатите филми - надявам се вече да внимават повечекато Свалят филми в НЕТА, да не се излъжат пак така. Горкичките.
published by caracortada на 2009-02-24 11:43:11
ОК. Стига толкова - този спор вече стана ужасно отегчителен. Само се замисли защо ли руснаците наградиха дзифт и какви са тъпаци да не влизат във форумите на НАТФИЗ и на НБУ (!), особено в този тук - да видят капацитети колко знаят и колко филмчета са гледали.Хората,които са го избрали за българският филм, който да се яви пред академията е ясно и те колко са зле - направо ми е жал... изобщо такава некомпетентност цари на всички равнища, страшна работа.Добре че има форуми и съвестни и компетентни личности, които да изглаждат несправедливостите и да се борят със скодоумието.
А за хората като DeltaStock64, чието време е пари (вероятно е борсов посредник човека)искрено съжелявам за пропуснатите филми - надявам се вече да внимават повечекато Свалят филми в НЕТА, да не се излъжат пак така. Горкичките.
published by ciba на 2009-02-10 09:58:33
Филмът е по-оригинален от 90% от американските еднотипни историйки.
published by nikkkola на 2009-02-14 23:08:03
кой ви пусна в тоз форум да коментирате бе пишлемета,
кво разбирате от кино вие бе, гледайте си там анимацийки и недейте да лаете.имаше една реклама на пещерска "....ще пораснеш сине ще разбереш кое е хубаво".
published by Enigmus на 2009-02-17 07:59:21
Рядко прост филм...Нищо съществено:-/
published by Kalorag на 2009-02-17 08:17:16
Лелее, какви малоумни коминтари прочитох, не е реално...:-/ Филмът е една интересна и динамична драматична история, разказана по доста ефектен и въздействаш начин, какво да кажа, интелекта на новото поколение се повече се смива, особинно на тези слет 90та... да, на вас говоря, смешковци, един добър филм ниможе да оцените понеже не е американски, може би ако се дублира на английски щеше да ви накифи а?!Жал ми е за вас - "бъдещето" на България... филма е само поредния повод да ви кажа колко сте жалки!:dots::spank:
published by turbostasus на 2009-02-17 10:41:06
това е тъп... тъп ....тъп ...ама много тъп ...филм
published by someonedelff на 2009-02-17 10:52:07
Жал ми е за тебе, Калораг! С такива грешки като: "коминтари" (пише се с Е), въздействаш (пише се с Щ), "особинно" (пише се е Е и едно Н), "слет" (пише се с Д), "ниможе" (пише се: НЕ МОЖЕ), "накиви" (пише се с Е)... отегчавам се от такива образи на бъдещето като тебе. И от кога са ви пуснали интернет в пловдивският катун?! Безумие.
published by mcalavera на 2009-02-17 09:35:53
Е аз се "прецаках" да го гледам на кино и мога да кажа, че наистина не е кой знае какво, но добре, че и това има... Дразня се когато се наподобяват холивудски похвати, но няма как, все някак трябва да се направи по-атрактивен филма, че чалга поколението иска ефекти, иначе и на кино няма да ходят, само на концерти на Володя Стоянов...
published by x3mr666 на 2009-02-17 09:57:39
[b][i]Един филм, който не ме впечатли с нищичко... много скучноват и меко казано тъпичък филм! То бива да има някаква алтернативност... ма чак така... :)[/i][/b]
published by blunt на 2009-02-17 11:30:21
доста тъпичък филм :thumbsdown: че и по кината са го давали хубу че не се набутах
published by theklf на 2009-02-17 11:15:53
шантав филм
и аз го гледах на кино.
ако не бях дал 8те лв, а го бях гледал тук - вероятно нямаше да съм толкова недоволен... ;)

приятелката ми хич не го хареса - направо се отврати. аз съм закален с филми като трейнспотинг, страх и омраза в лас вегас и прочие изродии, както и тонове филми с гнусни ужаси и матретиране, така че не ми направи кой-знае колко лошо впечатление.

абе, с две думи - филм-гротеска.
нямам нищо против дарк-ноар киното или прочие плоски шаблони, ама - да ми дават още в началото цистерна как излива лайна, а 5 минути по-късно дават гейове как се лижат в затвора... е, кво му е готиното на тоя филм?

БГ КИНОТО УМРЯ! R.I.P.
published by minasbg на 2009-02-17 11:23:22
това е най-тъпия български филм който съм гледал някога дори филмите от 60 70 80 години са 100 пъти по-хубави от тази бозичка :thumbsdown:
published by samunev на 2009-02-17 11:37:58
Ей браво за ъпа, много як филм от кога го търся:strongbench:
published by poohthebear на 2009-02-17 11:49:18
Явно съм един отмалкото,който не се е прецакал(давайки 8 лв.),защото всеки БГ филм заслужава внимание,особенно в наше време,когато не се прави почти нищо Българско.
Моите уважения към Явор Гърдев,затова че е заснел тази лента и то по този начин,а не като повечето съвременни наши филми-като телевизионен театър.
Идеята е повече от добра и пресъздадена по оригинален начин.:thumbsup:
Дай Боже, и занапред да чуват за нас с нещо добро по света.Това е моето скромно мнение.
Колкото до негативните мнения-всеки има право да изрази емоцията си-жалко ,че гледате на всичко родно-мрачно и песимистично.Съвета ми е:гледайте новините в 19.00,дори са цветни;)
published by poohthebear на 2009-02-17 11:52:46
Колкото до негативните мнения-всеки има право да изрази мнението си-жалко че това са коментари на предимно млади хора-съвета ми е:гледайте новините в 19.00,те също са изпълнени с негативизъм и поне са "цветни"...;)
published by Atzotata на 2009-02-17 12:19:56
Който не харесва българско кино да не го гледа. Този филм е само за ценители!:thumbsup:
published by gero01 на 2009-02-17 12:22:04
филма е много добър и стойностен. Не мога да поварвам колко прости хора има, които го плюят. Да еба и недъгавите пубери.
published by zaks на 2009-02-17 12:40:47
На 33 год съм,да не пише някой,че съм пубер,ама толкова тъп,тъп,тъп та чак вдлъбнат филм не съм гледал.Като сме бедна държава поне не харчете пари от хазната за глупости по добре да се дадът на пенсионерите или нещо тъкова от колкото...:lol::thumbsdown:
published by ivosmesho на 2009-02-17 14:47:56
За да не се повторя като другите и да кажа че филма е доста тъп,мога да отбележа че имаме доста добри актьори и режисьри но страшо ни куцат сценаристите с феноминалните си идей:-/.Повечето са смотаняци и без грам въображение за да ни измъчват с такива бозави филми :thumbsdown:.
Гледах филма единствено заради нашумялата реклама,но се разочаровах доста от видяното :sick:
published by guliad на 2009-02-17 14:28:04
Някой има ли идея от къде можем да намерим англииски субтитри? В трайлъра са показани и аз мислех че и във филма ще ги има но уви.
published by blunt на 2009-02-17 16:03:24
Дай ся да го харесваме щот е български ами не става филма и тва е . Трябва да почнат да правят комедии стига с тея смотани Драми. Само кадето се вдигна толкова шум за нищо.
published by donraponbalon на 2009-02-17 16:08:09
филмчет е супер много добро евала на режисиора:thumbsup::thumbsup:
published by michelangelo на 2009-02-17 17:07:43
Нали не давахте да се качва тоя филм, ся пак сте го сложили? Четох във вестника че скоро и на DVD щял да излиза. Качете поне откъс от него както преди - 25те минути, пък който му е харесало и го е зарибило може да си го купи. За него аз лично чух, че било поредната изгъзица и подигравка със социализма у нас. Много хора го хвалят - неясно защо особено младите и подрастващите просто му се кефят яко много. Абе ще го изтегля, давидим дали Вучков наистина се оказва прав:lol:
published by Ukime на 2009-02-17 18:12:07
Най-добрия български филм от двайсетина години насам.

И ти взе че се изказа :lol:
published by pepee на 2009-02-17 18:49:22
Защо бе хора снимали тоя филм,се пънете да биете американците с техните пинизи.Като забъркате в казана малко Тарантино ,малко "Града на греха" и така обилничко лафове ала Реймънд Чандлър -кво направихте???Нищо и половина!Верно това е един приятен щатски филм-криминале ,ама награди и такива суперлативи -айде нема нужда.Ако няма какво да кажеш -аз мисля ,че е по-добре да мълчиш.Жалко ,че се намериха малко парички за кино -пък се не намери някой да каже с филма си нещо наистина стойностно!Поне да бяха имитирали Европа ,че е с класи над Холивуд.Това е от мен -един излишен филм,и много ненужен шум:thumbsdown:
published by SONGO на 2009-02-17 19:35:46
Тъпня на поразия, на капак и черно-бял :thumbsdown:
published by Hanibal666 на 2009-02-17 21:54:19
Щом става на въпрос за български филм нека даваме реални отзиви Филмът е добр сравнение с бозите в днещно време има идея завршва прведсказуемо (поме за мен ) и наистина от последните БГ филми е най добрият --- особенно пък от Летете с Росинант -които е наи тпоят филм които съм гледал
published by msvdm на 2009-02-17 22:29:39
Не е лошо филмчето има напредък в българското кино според мене,на едни ще им хареса на други не.Успях да изгледам филма докрай,което значи за мене че филми беше интересен.:thumbsup:
published by psn83 на 2009-02-18 01:17:29
Гледах филма на кино заболяха ме очите :(
published by IvoVip77 на 2009-02-18 08:59:59
Абсолютна глупост е целят "филм"!!!:thumbsdown:
published by guliad на 2009-02-18 10:16:59
Английски субтитри?
published by Shade на 2009-02-18 13:06:43
Музиката и операторът са върховни. Най-малкото, заради тях, трябва да се гледа.
published by Logica на 2009-02-18 15:06:48
филма е доста як , но според мен такъв филм който има номинация за оскар и е бг не трябва да присъства в тракерите поне българското да си подкрепяме...
published by odisei на 2009-02-18 20:47:00
Пичове, айде почетете малко. Филма няма никаква номинация за Оскар /те не са излезли още/, няма никакъв световен успех /само една награда в Москва!!???/ и няма никакво значение дали е български или китайски - просто е лош
published by odisei на 2009-02-18 20:50:57
И стига с тая провинциална комплексарщина. "Много ни е хубав щото е български и който не го харесва да си гледа американските екшъни" - че филма е жалка тяхна имитация, по добре да гледаме оригиналите, отколкото бездарни гърдевски имитации. Бил хубав щото бил ноар???? - гледайте "Инспектора и нощта", като искате ноар, това тук нито е ноар, нито е филм, само жалък опит за имитация
published by DemonX на 2009-02-18 23:50:25
Сравнение с екшъни ли?
Тоя т.нар. филм, че и категоризиран за ноар е толкова плосък и бездарно скалъпен че просто не баничка трябвад а дават с него, а пликче - като в самолетите.
Само дето не оставя хубавото усещане на набирането на височина, нито слизането преди кацане.
Остава само лошото чувство от безцелното лашкане, безцелно навързаните сюжетни линии и още по-безцелните режисьориски изяви прозиращи изпод плоския сценаризъм на драматурга.
Въобще - маймун застанал - маймун излязъл. Ей това е гърдвеското творчество.
Не че е лош човека, напротив, уважавам го и го ценя много като личност, характер и творец, но нещо в тоя филм не се е получило.
Ама много сериозно не се е получило, щом бих предпочел да гледам в една точка 119 минути или колкото е там, вместо да повторя грешката да го гледам.
Добре че поне не похарчих пари за това ... нещо.
published by monibg на 2009-02-19 12:14:02
Film noir? Бе кога станахте цигани, кога ви почерняха г.зовете бре? "Инспекторът и нощта" гледали ли сте го? Не сте, нали? Щото нали ... гаден социалистически филм, а пък вие млади капиталисти ... с пари от мама и тате (разбирайте Министерство на културата) направихте филм. Прощавайте, обидих думата. Това не е филм. Това е Тарантиновски кръпки, взети от всички филми, които е гледал Гърдев. Сценарият пък е краден от поне 5 филма. Диалозите - великите "мрачни" диалози пък, са на Реймънд Чандлър. Чували ли сте за този велик американски автор? Та, от него.
Къде, викате, бил хуморът? Ама не онзи, просташкия - смуглянка молдованка, докато дават двама да се целуват под душа в пандиза (абсурдно е дори да си помислим, че в онези години педерастията зад решетките е била позволена, за тези, които не знаят, само да ви светна, че в онези години това се третираше като болест и хомосексуалните се водеха на отчет в районното, редовно ги прибираха, биеха и тероризираха). Онзи бие нашия и никой в затвора не знае - това е просто невъзможно. Намериха радиоактивна отрова в соц лаболатория за 1 час - абсолютно невъзможно. Да споменавам ли всички войнишки истории, които се водеха легенди и си ги разказвахме в казармата, да споменавам ли всички други слухове, да споменавам ли мелодията, която всъщност е от Kill Bill, да споменавам ли инвалидно изпълнената песен от филма Герда (който също не сте гледали) и заемките от Sin City, Trainspotting, Snatch, Two smoking barrels, Crank (оттам е сценарият), Revolver (и оттук), прекалената евтиност на филма като цяло, липсващата операторска работа (само режисьорската е добра!), ужасяващата театралност и безизразност на актьорите (Таня Илиева ако е актриса, ще отида да се санообеся и самоубия, като накрая мисля и да се самоотровя за по-сигурно), Джена Джеймисън играе по-добре от нея. Абсолютно излишни "еротични" сцени, напълно излишен вулгарен език (във истинските ноар филми НЕ СЕ ИЗПОЛЗВАТ цинизми като изразно средство!), напълно излишни сцени, диалози, сюжетни линии. Имам чувството, че са го замисляли като сериал, който хем да е Майстора и Маргарита, хем да е по-як и от Sin City и Fear and loathing in Las Vegas, хем от всички досегашни български филми. Е, не се е получило! Получила се е една манджа с грозде, някакво ужасно нещо, което е направено заради самото него и масата от публика без кинокултура го приема като манна небесна. Ами ... заслужаваме си го и това "кино" :(
published by monibg на 2009-02-19 12:14:31
Къде, викате, бил хуморът? Ама не онзи, просташкия - смуглянка молдованка, докато дават двама да се целуват под душа в пандиза (абсурдно е дори да си помислим, че в онези години педерастията зад решетките е била позволена, за тези, които не знаят, само да ви светна, че в онези години това се третираше като болест и хомосексуалните се водеха на отчет в районното, редовно ги прибираха, биеха и тероризираха). Онзи бие нашия и никой в затвора не знае - това е просто невъзможно. Намериха радиоактивна отрова в соц лаболатория за 1 час - абсолютно невъзможно. Да споменавам ли всички войнишки истории, които се водеха легенди и си ги разказвахме в казармата, да споменавам ли всички други слухове, да споменавам ли мелодията, която всъщност е от Kill Bill, да споменавам ли инвалидно изпълнената песен от филма Герда (който също не сте гледали) и заемките от Sin City, Trainspotting, Snatch, Two smoking barrels, Crank (оттам е сценарият), Revolver (и оттук), прекалената евтиност на филма като цяло, липсващата операторска работа (само режисьорската е добра!), ужасяващата театралност и безизразност на актьорите (Таня Илиева ако е актриса, ще отида да се санообеся и самоубия, като накрая мисля и да се самоотровя за по-сигурно), Джена Джеймисън играе по-добре от нея. Абсолютно излишни "еротични" сцени, напълно излишен вулгарен език (във истинските ноар филми НЕ СЕ ИЗПОЛЗВАТ цинизми като изразно средство!), напълно излишни сцени, диалози, сюжетни линии. Имам чувството, че са го замисляли като сериал, който хем да е Майстора и Маргарита, хем да е по-як и от Sin City и Fear and loathing in Las Vegas, хем от всички досегашни български филми. Е, не се е получило! Получила се е една манджа с грозде, някакво ужасно нещо, което е направено заради самото него и масата от публика без кинокултура го приема като манна небесна. Ами ... заслужаваме си го и това "кино" :(
published by monibg на 2009-02-19 12:14:58
Да споменавам ли всички войнишки истории, които се водеха легенди и си ги разказвахме в казармата, да споменавам ли всички други слухове, да споменавам ли мелодията, която всъщност е от Kill Bill, да споменавам ли инвалидно изпълнената песен от филма Герда (който също не сте гледали) и заемките от Sin City, Trainspotting, Snatch, Two smoking barrels, Crank (оттам е сценарият), Revolver (и оттук), прекалената евтиност на филма като цяло, липсващата операторска работа (само режисьорската е добра!), ужасяващата театралност и безизразност на актьорите (Таня Илиева ако е актриса, ще отида да се санообеся и самоубия, като накрая мисля и да се самоотровя за по-сигурно), Джена Джеймисън играе по-добре от нея. Абсолютно излишни "еротични" сцени, напълно излишен вулгарен език (във истинските ноар филми НЕ СЕ ИЗПОЛЗВАТ цинизми като изразно средство!), напълно излишни сцени, диалози, сюжетни линии. Имам чувството, че са го замисляли като сериал, който хем да е Майстора и Маргарита, хем да е по-як и от Sin City и Fear and loathing in Las Vegas, хем от всички досегашни български филми. Е, не се е получило! Получила се е една манджа с грозде, някакво ужасно нещо, което е направено заради самото него и масата от публика без кинокултура го приема като манна небесна. Ами ... заслужаваме си го и това "кино" :(
published by monibg на 2009-02-19 12:15:37
отида да се санообеся и самоубия, като накрая мисля и да се самоотровя за по-сигурно), Джена Джеймисън играе по-добре от нея. Абсолютно излишни "еротични" сцени, напълно излишен вулгарен език (във истинските ноар филми НЕ СЕ ИЗПОЛЗВАТ цинизми като изразно средство!), напълно излишни сцени, диалози, сюжетни линии. Имам чувството, че са го замисляли като сериал, който хем да е Майстора и Маргарита, хем да е по-як и от Sin City и Fear and loathing in Las Vegas, хем от всички досегашни български филми. Е, не се е получило! Получила се е една манджа с грозде, някакво ужасно нещо, което е направено заради самото него и масата от публика без кинокултура го приема като манна небесна. Ами ... заслужаваме си го и това "кино" :(
published by monibg на 2009-02-19 12:16:24
нещо, което е направено заради самото него и масата от публика без кинокултура го приема като манна небесна. Ами ... заслужаваме си го и това "кино" :(
Което нито е българско, нито е кино.
published by ogorogo на 2009-02-20 05:18:09
Добре са оплюли социализма, без да имат понятие за онези времена, ама точно през соца имаше българско КИНО с главни букви! Абе, нямам думи! Навсякъде наоколо изроди и само пандизчията и курвата му умни и красиви. Абе, остави се...
published by skano на 2009-02-20 18:26:34
Нещастиеее Скапаннн Нещастен Жалък Филм
един Бг филм не може да направиме
направете нещо реално за нащата действителност - вижте Сърбите.

Кой му направи реклама на този Импотентен филм
Оценка - 10 на - 10-та

published by chembro на 2009-02-20 22:56:08
Някъде видях нещо за оскари, че бил номиниран, ГЛУПОСТИ, от учтивост се кани един чуждоезичен филм от държава, е наште са решили да е тоя, а не е избран за номинация за оскар, това упражнение се прави всяка година (чудя се въобще защо се абат от журито), препоръчвам на този велик български режисьор с име на дърво и гърди, да гледа филми като сръбския граница и руския кукувица и как с 5 лв. се прай филм.
published by monibg на 2009-02-22 00:54:52
Леле, Караибрахиме или както ти там беше ника :) Ти направо извади Тачанката и разстреля всички бели в упор бре :) Ти колко ПЪНК филма си гледал и това, че знаеш, че ПЪНК означава боклук, значи ли, че когато във филма се казва "ние се ебахме в боклуците сред динени кори и лайна", то филмът е ПЪНК? А ако беше казано - "Ние се ебахме до оперетата, в динени кори и лайна" - щеше да е мюзикъл?
Интересно как поддържниците на този филм винаги нямат аргументи, освен това, че филмът е различен. То и трансвеститите са различни, и Азис е различен, но не ги харесвам. В случая има едно криворазбрано нещо и то е следното. Налице е един продукт, който хем е замислен като хипер комерсиален (от което страда арт частта му), хем като сврък различен, и поради това е свръх претенциозен. И в края на краищата става манджа с грозде, защото това не е филм първи по рода си, няма идея, а както вече казах, се състои от кръпки, или както Карел Чапек беше писал - паноптикум от стари криминални случки.
Изкривената действителност, която е вътре, е плакатна, авторът цели да ни набие в очите, че е различен, с три ръце, пет крака, два пениса (за малко да напиша хуя, но се въздържах, културен съм)
Искрено ви се забавлявам на това, че си мислите, че сте уязвили някого, като сте го охарактеризирали, без да го познавате, но това за сетен път доказва, колко сте грешали. Пука ми на мен, всъщност :) Блажени са низшите духом, защото тяхно е царството небесно :)
Всичките филми, които съм изброил, съм ги гледал, но за разлика от някои други, те не са единствените филми, които съм гледал. Всъщност, това ми е и работа :) и едва ли вие сте тези, на които ще обяснявам сметка какво и защо.
Казвам ви за очевидни пропуски на авторите, но не ви карам да ги схванете, или дори и да разберете. Който има очи, ще го види, който няма, ще вади цитати от филми, вместо от действителността :)
Вдъхнете малко въздух, поразходете се из форумите на НАТФИЗ, из тези на НБУ, пък вижте там харесват ли го това нещо, или не :) И се запитайте ЗАЩО :)
published by caracortada на 2009-02-21 12:21:26
Хахаххахааххахахахахахаххахахахахахахаххахахаххахаха. Уникални смешници сте вие бе! Разбирачите, критиците, цялатат тая академия дето сте се събрали в арена и в замунда. Сополанковци, малки дришльовци, дърти чекиджии - шлосери - се ми е тая - всички се опитвате да се изкарате умни, да покажете какво сте чели или гледали (или по-скоро оставяте ревюто или наградите, които е отнесла някоя книга или филм да изградят жалкото ви мненийце)и как Другите в България са крадци и тъпаци, а вие, разбираш ли, сте пичове - много интелигентни и наблюдателни (историята на Дзифт - Кранк и Револвер??? Признавам, че сюжетът е елементарен, ама ти си доста по-елементарен от него и съм напълно убеден, че ако въобще си гледал Револвер си разбрал смисъла на филма от някое ревю..). Не знам защо се занимавам да пиша тук, все едно мога или искам да променя мнението на хора, чиито виждания и коментари не засягат никого - дори тук. Само искам да изразя радостта си, че Гърдев направи Дзифт, дори да е крал, дори да не разполага с феноменални актьори (което е следствие от любимата ви соц ШКОЛА - школа с главни букви :lol:)или сценаристи и още по-голямата радост, че филмът не се хареса на мнозинството помиари, пъпчиви разбирачи и интернет филмови критици-зверове :lol: Гледайте Козия рог и изпадайте във възторг и в бабешко умиление, псувайте гадните Американски екшъни, псувайте гадната демокрация, дето ни обра държавата и (забележи!!) изкуството. :lol: Просто сте ми смешни, това е...
published by caracortada на 2009-02-21 12:23:34
орията на Дзифт - Кранк и Револвер??? Признавам, че сюжетът е елементарен, ама ти си доста по-елементарен от него и съм напълно убеден, че ако въобще си гледал Револвер си разбрал смисъла на филма от някое ревю..). Не знам защо се занимавам да пиша тук, все едно мога или искам да променя мнението на хора, чиито виждания и коментари не засягат никого - дори тук. Само искам да изразя радостта си, че Гърдев направи Дзифт, дори да е крал, дори да не разполага с феноменални актьори (което е следствие от любимата ви соц ШКОЛА - школа с главни букви :lol:)или сценаристи и още по-голямата радост, че филмът не се хареса на мнозинството помиари, пъпчиви разбирачи и интернет филмови критици-зверове :lol: Гледайте Козия рог и изпадайте във възторг и в бабешко умиление, псувайте гадните Американски екшъни, псувайте гадната демокрация, дето ни обра държавата и (забележи!!) изкуството. :lol: Просто сте ми смешни, това е...
published by caracortada на 2009-02-21 12:24:08
аристи и още по-голямата радост, че филмът не се хареса на мнозинството помиари, пъпчиви разбирачи и интернет филмови критици-зверове :lol: Гледайте Козия рог и изпадайте във възторг и в бабешко умиление, псувайте гадните Американски екшъни, псувайте гадната демокрация, дето ни обра държавата и (забележи!!) изкуството. :lol: Просто сте ми смешни, това е...
published by caracortada на 2009-02-21 12:37:17
И на изпроводяк, умници. Дзифт не е Тарантино, не е Син Сити, не е филм на Гай Ричи и определено не е (ахахахахаххахах, не, сериозно откога почнахте да се правите на толкова големи разбирачи)случайни цитати от Чандлър. Дзифт е пънк. Точка. Не е прекрасен, както пънка не е прекрасен и не трябва да бъде прекрасен. Не е съвършен, не е 100% автентичен и в никакъв случай не е ортодокслен (съжалявам, не е е соц филм, не е и Ране). Дзифт е пънк.
published by caracortada на 2009-02-21 12:43:24
А ти, образован Мони.бг, това: "Имам чувството, че са го замисляли като сериал, който хем да е Майстора и Маргарита, хем да е по-як и от Sin City и Fear and loathing in Las Vegas, хем от всички досегашни български филми." това как го измисли:
А) прочете го някъде, извади го от контекста и ти прозвуча добре? И реши да го изсереш тука.
Б) написа на листчета няколко добре звучащи и характерни за днешната култура заглавия на филми и книги и ги изтегли на случаен принцип, генерирайки псевдо-интелектуални изречения.
В) както казва Молеца - "С гъза ли си ги измисли?"
Предполагам, че е последното...
published by bushon на 2009-02-21 15:01:43
:lol: евала caracortada , кажи им :lol: ахахаха
published by grajdanina на 2009-02-21 18:44:44
Филма е много добър!
published by nqkoisi на 2009-02-21 23:15:09
Наистина много се радвам когато бъгларите създадът бг филми .
Броо не те знам кой си ,но мога да ти кажа едно браво
доста ги нареди тези некъдърници !
published by monibg на 2009-02-22 00:55:45
В случая има едно криворазбрано нещо и то е следното. Налице е един продукт, който хем е замислен като хипер комерсиален (от което страда арт частта му), хем като сврък различен, и поради това е свръх претенциозен. И в края на краищата става манджа с грозде, защото това не е филм първи по рода си, няма идея, а както вече казах, се състои от кръпки, или както Карел Чапек беше писал - паноптикум от стари криминални случки.
Изкривената действителност, която е вътре, е плакатна, авторът цели да ни набие в очите, че е различен, с три ръце, пет крака, два пениса (за малко да напиша хуя, но се въздържах, културен съм)
Искрено ви се забавлявам на това, че си мислите, че сте уязвили някого, като сте го охарактеризирали, без да го познавате, но това за сетен път доказва, колко сте грешали. Пука ми на мен, всъщност :) Блажени са низшите духом, защото тяхно е царството небесно :)
Всичките филми, които съм изброил, съм ги гледал, но за разлика от някои други, те не са единствените филми, които съм гледал. Всъщност, това ми е и работа :) и едва ли вие сте тези, на които ще обяснявам сметка какво и защо.
Казвам ви за очевидни пропуски на авторите, но не ви карам да ги схванете, или дори и да разберете. Който има очи, ще го види, който няма, ще вади цитати от филми, вместо от действителността :)
Вдъхнете малко въздух, поразходете се из форумите на НАТФИЗ, из тези на НБУ, пък вижте там харесват ли го това нещо, или не :) И се запитайте ЗАЩО :)
published by monibg на 2009-02-22 00:56:16
са (за малко да напиша хуя, но се въздържах, културен съм)
published by monibg на 2009-02-22 00:57:47
и едва ли вие сте тези, на които ще обяснявам какво и защо.
published by monibg на 2009-02-22 11:23:30
jnsw: 1. Това е ИРОНИЯ (ха сега иди провери в уикипедия какво е)

2. Потребителите във форумЪТ на НАТФИСЪТ са бъдещи актьори, сценаристи, режисьори. Тоест хора, които *надявам се* ще се занимават професионално с театър и кино. Ако тяхното мнение не важи за теб, твоето пък им е тотално безразлично. По същия начин влизам във форума за коли, защото знам, че там влизат фенове, които имат професионални знания за това, какво има под капака на автомобила. Capisci?
published by caracortada на 2009-02-22 13:44:46
monibg, пич не го взимай навътре, ама начина по-който се изразяваш и маниерничиш много ми намирисва на, както вика Краси Радков: "Цитираш ми Сократ и Сенека, а майка ти клечи над чушкопека". Смесването на свободни цитати от Библията, итаиански думички и подмятания като "Виж значението на ирония в речника - ето това е боза, пич. Ти си боза. Ама колкото и френски ароматчета и изискани боички да и сложиш бозицата си остава бозица. И не мерси, няма да влизам във форума на Натфиз да видя какво са казали там капацитетите - същите капацитети, които произвеждат адски слабата ни киноиндустрия, правят рекламите на бсп и живурката толкова далечеот изкуството, че няма накъде повече. Разбирасе не искам да генерализирам де, вярвам, че имаме таланти, може би част оттях в Натфиз и вярвам, че може би те ще се развият ЕВЕНТУАЛНО. Евентуално, ако хора като Гърдев продължат да правят филми като Дзифт, по-добри от Дзифт, продължат да се развиват докато дребни критикарчета като тебе си мрънкат по разни форумчета, блогчета и т.н.
Айде живи и здрави и без лоши чуваства.
published by caracortada на 2009-02-22 13:45:20
т адски слабата ни киноиндустрия, правят рекламите на бсп и живурката толкова далечеот изкуството, че няма накъде повече. Разбирасе не искам да генерализирам де, вярвам, че имаме таланти, може би част оттях в Натфиз и вярвам, че може би те ще се развият ЕВЕНТУАЛНО. Евентуално, ако хора като Гърдев продължат да правят филми като Дзифт, по-добри от Дзифт, продължат да се развиват докато дребни критикарчета като тебе си мрънкат по разни форумчета, блогчета и т.н.
Айде живи и здрави и без лоши чуваства.
published by monibg на 2009-02-22 14:15:08
Всеки вижда нещата различно, пич! Аз се опитвам да съм на вашето ниво (което не го разглеждай като маниерничене, наистина средава, в която се движа, е друга, това не е нито оправдание, нито обяснение). Това, което ти виждаш като високопарност, всъщност е стил на изразяване. Казах ти за форума на НАТФИЗ, само защото там пишат хората, които, харесва ти или не, ще създават новото българско кино, след като и последният от плеядата велики български актьори си отиде по биологични причини. Замислял ли си се, че не можеш да промениш това? Ами най-малкото би било интересно да чуеш какво ТЕ имат да кажат, най-малкото, защото са решили да се занимават с това, имат необходимите качества за това и (повечето) ше се занимават с това. Ако продължим аналогията с автомобила: Ако аз нищо не разбирам от коли, но си мисля, че съм върха - част от народопсихологията на българина - най-многото, което мога да направя, е да си потроша колата. Но ако отида и питам автомонтьор, би могло резултатите да не са плачевни. Поне засега други творци в киното нямаме. И съдейки по това, което виждам, скоро няма и да имаме.
Пич, гледай малко сръбско кино, това не го казвам като заяждане, а като съвет. Поразен съм от искреността на тези филми, поразен съм и от чистотата на кинематографията и способността с нулеви средства да се постигне много, без през цялото време да се говори за лайна и ебане. При това въпросното кино се прави от страна, която преживя две войни в последните години, а ние не преживяхме нито една и киното ни е в канала. С много малки изключения. Гледай Емигранти, гледай Следвай ме, гледай Пазачът на мъртвите. Все примери, че можем, когато искаме.
И пак да кажа - 20 години дъвчем същата дъвка за лошия комунизъм, добре, обаче никой не е достатъчно честен да направи филм за блатото, в което сме в момента.
published by monibg на 2009-02-22 14:15:42
било интересно да чуеш какво ТЕ имат да кажат, най-малкото, защото са решили да се занимават с това, имат необходимите качества за това и (повечето) ше се занимават с това. Ако продължим аналогията с автомобила: Ако аз нищо не разбирам от коли, но си мисля, че съм върха - част от народопсихологията на българина - най-многото, което мога да направя, е да си потроша колата. Но ако отида и питам автомонтьор, би могло резултатите да не са плачевни. Поне засега други творци в киното нямаме. И съдейки по това, което виждам, скоро няма и да имаме.
Пич, гледай малко сръбско кино, това не го казвам като заяждане, а като съвет. Поразен съм от искреността на тези филми, поразен съм и от чистотата на кинематографията и способността с нулеви средства да се постигне много, без през цялото време да се говори за лайна и ебане. При това въпросното кино се прави от страна, която преживя две войни в последните години, а ние не преживяхме нито една и киното ни е в канала. С много малки изключения. Гледай Емигранти, гледай Следвай ме, гледай Пазачът на мъртвите. Все примери, че можем, когато искаме.
И пак да кажа - 20 години дъвчем същата дъвка за лошия комунизъм, добре, обаче никой не е достатъчно честен да направи филм за блатото, в което сме в момента.
published by monibg на 2009-02-22 14:16:22
малко сръбско кино, това не го казвам като заяждане, а като съвет. Поразен съм от искреността на тези филми, поразен съм и от чистотата на кинематографията и способността с нулеви средства да се постигне много, без през цялото време да се говори за лайна и ебане. При това въпросното кино се прави от страна, която преживя две войни в последните години, а ние не преживяхме нито една и киното ни е в канала. С много малки изключения. Гледай Емигранти, гледай Следвай ме, гледай Пазачът на мъртвите. Все примери, че можем, когато искаме.
published by monibg на 2009-02-22 14:18:33
дини дъвчем все същата дъвка за комунизЪма. Няма ли кой да каже на Гърдев и компания, че той безвъзвратно си отиде и не е зле да се правят филми за нещо друго?
published by caracortada на 2009-02-22 21:48:36
Не съм сравнявал Дзифт със сръбското кино, а и не би трябвало - сърбите са несравнимо по-зрели от нас в това отношение - две войни ок, ама титовизма не е татовизъм. И само да ти кажа нещо - Дзифт не предъвква комунизма, да кажеш че Дзифт осмива комунизма или го идеализира е безкрайно далеч от същността му - комунизмът е фон на действието, чудесен повод за вмъкване на всички комични истории и ситуации, които правят Дзифт смешен. Основната история в Дзифт е плоска, но това е и целта й - да е проста, черно-бяла - половината от филма обаче е изграден от наглед неотнасящи се по никакъв начин до сюжетната линия фрагменти, които, пич, градят Атмосферата на филма. Те са духа на Дзифт - и ако някой тръгне да ми обеснява, че историите с лайната, с изваденото око на Ван Вурст, тея на ломските цигани и т.н. са крадени, критикуващи комунизма или опит за присвояване на Гай Ричи атмосфера... ами просто не са. Те са просто черно бели приказки... за лайна и динени кори. Ето затова казвам, че Дзифт е пънк.
А относно начина ти на изразяване - маниерниченето винаги е било начин на изразяване. Ако мислиш, че изискаността на изказа и на духа се съдържа в цитатниченето, нравоучителния тон, претенциозната надменност... ами пак не. И тук ти препоръчвам да потърсиш простотата. Истинското изкуство е простота. Дори истинцкта наука е простотата. Бръсначът на Окъм, ако искаш - ето, виждаш ли и аз ще се "принизя до нивото ти" и ще хвърля думите на някои капацитет в очите ти. Това е лесно. И несъществено - това е бележка под линия.
Е май много се отплеснах - това е - за Дзифт, аз казвам, че е прекрасен филм, български, гледах го три пъти на кино и ми хареса и трите пъти. Не съм кино критик, нито истински човек на изкуството, но и може би това прави оценката ми по-истинска и непринудена. Дръпнете го гледайте го, бих казал - харесайте го, поне му дайте шанс и ако той ви отвърне подобаващо си купете dvd-то - едва ли ще е повече от 10 кинта.. аз ще го направя стига да го намеря разбира се.
published by caracortada на 2009-02-22 21:49:56
лед неотнасящи се по никакъв начин до сюжетната линия фрагменти, които, пич, градят Атмосферата на филма. Те са духа на Дзифт - и ако някой тръгне да ми обеснява, че историите с лайната, с изваденото око на Ван Вурст, тея на ломските цигани и т.н. са крадени, критикуващи комунизма или опит за присвояване на Гай Ричи атмосфера... ами просто не са. Те са просто черно бели приказки... за лайна и динени кори. Ето затова казвам, че Дзифт е пънк.
А относно начина ти на изразяване - маниерниченето винаги е било начин на изразяване. Ако мислиш, че изискаността на изказа и на духа се съдържа в цитатниченето, нравоучителния тон, претенциозната надменност... ами пак не. И тук ти препоръчвам да потърсиш простотата. Истинското изкуство е простота. Дори истинцкта наука е простотата. Бръсначът на Окъм, ако искаш - ето, виждаш ли и аз ще се "принизя до нивото ти" и ще хвърля думите на някои капацитет в очите ти. Това е лесно. И несъществено - това е бележка под линия.
Е май много се отплеснах - това е - за Дзифт, аз казвам, че е прекрасен филм, български, гледах го три пъти на кино и ми хареса и трите пъти. Не съм кино критик, нито истински човек на изкуството, но и може би това прави оценката ми по-истинска и непринудена. Дръпнете го гледайте го, бих казал - харесайте го, поне му дайте шанс и ако той ви отвърне подобаващо си купете dvd-то - едва ли ще е повече от 10 кинта.. аз ще го направя стига да го намеря разбира се.
published by caracortada на 2009-02-22 21:50:32
а изказа и на духа се съдържа в цитатниченето, нравоучителния тон, претенциозната надменност... ами пак не. И тук ти препоръчвам да потърсиш простотата. Истинското изкуство е простота. Дори истинцкта наука е простотата. Бръсначът на Окъм, ако искаш - ето, виждаш ли и аз ще се "принизя до нивото ти" и ще хвърля думите на някои капацитет в очите ти. Това е лесно. И несъществено - това е бележка под линия.
published by caracortada на 2009-02-22 21:51:00
ино критик, нито истински човек на изкуството, но и може би това прави оценката ми по-истинска и непринудена. Дръпнете го гледайте го, бих казал - харесайте го, поне му дайте шанс и ако той ви отвърне подобаващо си купете dvd-то - едва ли ще е повече от 10 кинта.. аз ще го направя стига да го намеря разбира се.
published by monibg на 2009-02-23 10:04:14
Ето, виждаш ли как си противоречиш и то веднага. "Дзифт" бил прост? Че точно в него историите са разпокъсани, несвързани и изобщо не формират история. Филмът е правен за самия себе си, за да се начеша някое алтер его. Атмосферата е постигната изкуствено, не забравяй колко пъти във филма се споменава точно къде сме и какво правим. Един вид, не им е стигнала боята за картината, та са издали тритомник с обяснения какво са нарисували.
Би могло да стане много по-добре, но отчитам, че е пръв опит.
Оставяме настрана кинематографичния опит, и да се върнем на основната идея. Всеки филм, дори най-разпокъсания, има такава. Внушена, не внушена, всякаква. Тук няма. Все едно е правен mockumentary (пародия на документален филм, претендиращ за достоверност), и режисьорът в един момент е искал да покаже колко много е учил в Академията и да покаже едно по едно всичко на теория, което знае. Ето, точно в това е проблема на съвременното ни кино. И ще ми позволиш забележката, никой не желае да се учи от майсторите в жанра, като пренебрегне за момент факта, че те са живели и творили в едно друго време, а често - въпреки времето.
Казваш, че "Дзифт" не осмива комунизма ли? Ха. Че то точно това се набива в очи като въшка на чЕло. Не, че комунизмът не заслужава да бъде осмят! В никакъв случай. Но можеше да се направи много по-елегантно и смилаемо за публиката. Филмът е тотално несмилаем. Все едно някой си е правил филм за партито за рождения ден и после го е пуснал на кино. Кой ще се изкефи на него? Правилно, той, родата и приятелите му. Сега, тук идва удовлетворението на хората с голф-тройка-с-пернишка-регистрация - те веднага заявяват като контрааргумент "филмът не е за всеки, ти си тъп и не си го разбрал". Проблемът ми е, че не съм тъп в случая, и прекрасно съм разбрал какво са искали да постигнат и какво са постигнали. Опитали са се още първия път да се повдигнат на пръсти и да достигнат върха, да направят нещо точно толкова гениално, колкото филмите-жалони, тези, които определят началото на цели жанрове, но са направили това жалко - чрез кърпене, копиране на много неща от много филми, заемане на идеи, на сценарий, на атмосфера, на душа, ако искаш, от други, видяни неща, и миксирането на всичко това в един черно-бял тюрлюгювеч. Тарантино го може това. Същото. Но зад него седят големите компании и големите пари.
Всъщност, с това Гърдев дава заявка за Холивуд. Казва - вижте к'во мога аз, пичове. Само ако ми дадете пари, мога и Титаник 2 да направя, в който потъват пътниците, а корабът се спасява. Или Пърл Харбър в село Глогиница, Старозагорско. Абе всичко мога, само пари дайте :)
published by monibg на 2009-02-23 10:05:51
на основната идея. Всеки филм, дори най-разпокъсания, има такава. Внушена, не внушена, всякаква. Тук няма. Все едно е правен mockumentary (пародия на документален филм, претендиращ за достоверност), и режисьорът в един момент е искал да покаже колко много е учил в Академията и да покаже едно по едно всичко на теория, което знае. Ето, точно в това е проблема на съвременното ни кино. И ще ми позволиш забележката, никой не желае да се учи от майсторите в жанра, като пренебрегне за момент факта, че те са живели и творили в едно друго време, а често - въпреки времето.
Казваш, че "Дзифт" не осмива комунизма ли? Ха. Че то точно това се набива в очи като въшка на чЕло. Не, че комунизмът не заслужава да бъде осмят! В никакъв случай. Но можеше да се направи много по-елегантно и смилаемо за публиката. Филмът е тотално несмилаем. Все едно някой си е правил филм за партито за рождения ден и после го е пуснал на кино. Кой ще се изкефи на него? Правилно, той, родата и приятелите му. Сега, тук идва удовлетворението на хората с голф-тройка-с-пернишка-регистрация - те веднага заявяват като контрааргумент "филмът не е за всеки, ти си тъп и не си го разбрал". Проблемът ми е, че не съм тъп в случая, и прекрасно съм разбрал какво са искали да постигнат и какво са постигнали. Опитали са се още първия път да се повдигнат на пръсти и да достигнат върха, да направят нещо точно толкова гениално, колкото филмите-жалони, тези, които определят началото на цели жанрове, но са направили това жалко - чрез кърпене, копиране на много неща от много филми, заемане на идеи, на сценарий, на атмосфера, на душа, ако искаш, от други, видяни неща, и миксирането на всичко това в един черно-бял тюрлюгювеч. Тарантино го може това. Същото. Но зад него седят големите компании и големите пари.
Всъщност, с това Гърдев дава заявка за Холивуд. Казва - вижте к'во мога аз, пичове. Само ако ми дадете пари, мога и Титаник 2 да направя, в който потъват пътниците, а корабът се спасява. Или Пърл Харбър в село Глогиница, Старозагорско. Абе всичко мога, само пари дайте :)
published by monibg на 2009-02-23 10:07:18
времето.
published by monibg на 2009-02-23 10:08:05
всеки, ти си тъп и не си го разбрал". Проблемът ми е, че не съм тъп в случая, и прекрасно съм разбрал какво са искали да постигнат и какво са постигнали. Опитали са се още първия път да се повдигнат на пръсти и да достигнат върха, да направят нещо точно толкова гениално, колкото филмите-жалони, тези, които определят началото на цели жанрове, но са направили това жалко - чрез кърпене, копиране на много неща от много филми, заемане на идеи, на сценарий, на атмосфера, на душа, ако искаш, от други, видяни неща, и миксирането на всичко това в един черно-бял тюрлюгювеч. Тарантино го може това. Същото. Но зад него седят големите компании и големите пари.
published by monibg на 2009-02-23 10:08:57
тюрлюгювеч. Тарантино го може това. Същото. Но зад него седят големите компании и големите пари.
published by monibg на 2009-02-23 10:12:11
И за да добиеш представа за младите кинотворци, ще постна тук поезията на един от тях, публикувана в електронната версия на вестник. Всички права на автора - запазени.

НякОй те вика

Ясен Василев
РАПУНЦЕЛ И РАСПУТИН

ехоооооооооооооооооооооо

някОй те вика

рапунцел

някОй те вика

някОй

пoпаднал в клoпка

впримчен в пиесата

зарoбен от ОчакванетО

вакуумиран в персoнажа

всмукан и изплют на сцената

някОй вика

рапунцел

някОй

някОй вика

отдавна робството е незаконно

отдавна дявОлОрОдица пометна

отдавна глупостта е ценност

отдавна тОва е самО евтин театър

отдавна някОй вика

някОй те вика

някОй някъде

рапунцел

тя няма дънО и връх

тя нанизва гръм и мълнии

тя пронизва слънца и галактики

тя се разпада камък по косъм

спусни косата си распутин

някОй те вика

распутин

някОй те вика

спусни брадата си рапунцел

някОй те вика

рапунцел распутин

някОй

отвъд млечния път

отвъд дъгата

спуснете косата

спуснете брадата

рушете

рушете

кулата

някОй те вика

някОй те вика

някОй

някооооооооооой

МАКАРОНЕНА МЕЛАНХОЛИЯ

всички пътища водят

в неделя обут с един ботуш

отпътувам с лъжица и с вилица

завързан с веригите за бавно хранене

рим е 7 хълма паста в чиния

канелони

талятели

равиоли

пенне

фетучини

лазаня

ригатони

7 хълма паста

опръскани със синьо сирене и кръв

с фонтани болонезе

с акведукти песто

със зехтинени реки

с моцарелени площади

с пармезанени сгради

със статуи от чесън

с древен форум от прошуто

с аспержени колони

с доматен колизеум

с испански стъпала от шунка

с маслинени куполи

на катедрали от бекон

рукола рикота и рагу

с ватикана халюциногенна отровна радиоактивна

гъба в центъра на рим

макаронени пипала пълзят из улиците на града

аз обхождам площадите колоните и сградите

свети петър храмът на минерва сенатът форумът и пантеонът

и набождам всички кардинали като каперси на върха на вилицата си

после хрускам шумно цялото християнско воинство

дъвча епископи отци папеси папи антихристи

и с пълни със спагети уста на истината

шепна

това е философия на храненето

пийте вино пишете библии и

като няма хляб и зрелища яжте рим

published by monibg на 2009-02-23 10:13:05
отдавна дявОлОрОдица пометна

отдавна глупостта е ценност

отдавна тОва е самО евтин театър

отдавна някОй вика

някОй те вика

някОй някъде

рапунцел

тя няма дънО и връх

тя нанизва гръм и мълнии

тя пронизва слънца и галактики

тя се разпада камък по косъм

спусни косата си распутин

някОй те вика

распутин

някОй те вика

спусни брадата си рапунцел

някОй те вика

рапунцел распутин

някОй

отвъд млечния път

отвъд дъгата

спуснете косата

спуснете брадата

рушете

рушете

кулата

някОй те вика

някОй те вика

някОй

някооооооооооой

МАКАРОНЕНА МЕЛАНХОЛИЯ

всички пътища водят

канелони

талятели

равиоли

пенне

фетучини

лазаня

ригатони

7 хълма паста

с фонтани болонезе

с акведукти песто

със зехтинени реки

с моцарелени площади

с пармезанени сгради

със статуи от чесън

с аспержени колони

с доматен колизеум

с маслинени куполи

на катедрали от бекон

рукола рикота и рагу

гъба в центъра на рим

шепна

published by monibg на 2009-02-23 10:16:22

някооооооооооой

МАКАРОНЕНА МЕЛАНХОЛИЯ

всички пътища водят

канелони

талятели

равиоли

пенне

фетучини

лазаня

ригатони

7 хълма паста

с фонтани болонезе

с акведукти песто

със зехтинени реки

с моцарелени площади

с пармезанени сгради

със статуи от чесън

с аспержени колони

с доматен колизеум

с маслинени куполи

на катедрали от бекон

рукола рикота и рагу

гъба в центъра на рим

шепна

published by monibg на 2009-02-23 10:17:18

с маслинени куполи

на катедрали от бекон

рукола рикота и рагу

гъба в центъра на рим

шепна

published by monibg на 2009-02-23 10:18:45

Ясен Василев - визитка

Ясен Василев е на 21 години. Завършил е 9 ФЕГ "Алфонс дьо Ламартин", в момента следва в НАТФИЗ. Има публикации в литературната периодика, съавтор е на проекта "Делюзии" - поезия и проза в диалог, представен в клуб "Хамбара". Пърформансът му "Когато часовниците се топят" е с текстове от "Иконите спят" на Гео Милев. Отличаван е на литературни конкурси, предстои му участие в честване на Гео Милев в Стара Загора - поет, към когото очевидно младият Василев има силна тяга.
published by monibg на 2009-02-23 10:19:58
младият Василев има силна тяга.

[img]http://www.segabg.com/online/IMG/3425/0026.jpg[/img]
published by DeltaStock64 на 2009-02-23 15:27:04
Пълно разочарование. Направо ме е яд за прахосаното време. Просто съм учуден на звучащите искрено похвали... сякаш че досега не са гледали филми...
published by hYdRo на 2009-02-28 09:40:15
Блек не знам за теп , брато , ама представи си за тея дет са го гледали на премиерата за скромната сума от 13 лв :lol:
published by badmind на 2009-03-06 12:24:42
Хора не кечвайте БГ филми!!!

Нека хората да ходят на кино!
published by garga123 на 2009-03-06 21:41:26
Е добре. Как да го гледам като вече го няма на киното????!
published by senioraDi на 2009-03-15 17:30:57
Ужасен филм! Измислил го е някакъв болен мозък сигурно! Да не говорим, че по мое мнение въобще не отразява социалистическата действителност. А през цялото време имах усещането, че гледам скапан римейк на The man who wasn`t there на братята Коен. И само да не тръгне някой да ми обяснява, че филмът бил оригинален и аз нищо не разбирам от филми! Ама хайде моля ви се :grrr: :thumbsdown:
published by niki666 на 2009-03-26 11:01:17
за съжаление исками се да кажа като горд българин - прекрасен български филм,но ако кажа това ще излъжа..

Ебахти тъпия филм ...
published by jesterfromhell на 2009-03-26 22:46:48
Колкото по-големи лайната, толкова по-малка щетата...моралната де...не материалната... За първосигналните "меса", скапан филм... иначе прекрасен филм с много стил и смисъл...браво и само напред :thumbsup:
published by FaceOffa88 на 2009-04-07 17:20:29
Това е най-ОТВРАТИТЕЛНИЯ филм, който българкото кино някога е произвеждал! Романа на Владислав Тодоров не струва и една стотинка! Сценария е по-зле и от романа! Режисурата /с цялото ми уважение към Явор Гърдев/ е толкова театрална, че дразни! Сюжета толкова да няма смисъл, че просто имаш чувстово, че си изгубил час и половина от живота си! Диалозите са от зле, по-зле - НИКОЙ не говори така! Секс сцената - погледнете в ИСТИНСКОТО кино как се прави секс сцена - не като показваме почти целия полов акт и не като пресичаме с ГНУСНИ кадри на насекоми! Актьорската игра - ПОД ВСЯКАКВА КРИТИКА/Ако имаше оценка "- 1", това щеше да бъде/! До тук с лошите неща...
Евала на Емо Христов - наистина много добре свършена работа! Евала и на Калин Николов, музиката е супер!
След като има толкова хора, които са харесали този БОКЛУК, аз вече се отчайвам не от българското кино, а от хората... Иска ми се да не е така... Иска ми се да кажа: "Евала! Добър филм.", но не мога... Това е най-голямото "ЛАЙНО" в СВЕТОВНОТО КИНО!
published by FaceOffa88 на 2009-04-07 17:21:17
Актьорската игра - ПОД ВСЯКАКВА КРИТИКА/Ако имаше оценка "- 1", това щеше да бъде/! До тук с лошите неща...
Евала на Емо Христов - наистина много добре свършена работа! Евала и на Калин Николов, музиката е супер!
След като има толкова хора, които са харесали този БОКЛУК, аз вече се отчайвам не от българското кино, а от хората... Иска ми се да не е така... Иска ми се да кажа: "Евала! Добър филм.", но не мога... Това е най-голямото "ЛАЙНО" в СВЕТОВНОТО КИНО!
published by hackybg на 2009-05-02 23:36:07
Гледахте ли филма БОЗА еи това е як БГ филм сниман е във варна от пълни аматйори обаче това че няма бюджет не го прави кофти филм а точно обратното...
published by ArabianSoul на 2009-06-07 00:00:47
Страшно мразя българската [i]народна мъдрост[/i]: [color=red]"Всичко родно е негодно."[/color] защото и ние сме хора като всички останали. Но за този филм друго не може да се каже. Нито нещо научих, нито се забавлявах, нито ме накара да се замисля.
Ще взема да си пусна "Контакт", по Карл Сейгън.