ArenaBG
mobile spot 4
published by zxvf на 2009-01-15 19:52:12
Вашето мнение относно Zeitgeist: Addendum може да оставите тук. Писането на български и спазването на добрия тон е задължително!
published by Trama на 2009-01-20 22:25:00
До каква утопия да води, то си е баш утопия.
published by topteglo на 2009-01-15 20:03:28
Гледал съм този филм както и предните два- има какво човек да научи
Нека повече информативни филмчета като този да се качват и да им се правят БГ превод
Браво на Ъплаудера
published by PLUTON на 2009-01-15 20:06:51
Кои са "предните два" бе приятелю?!!??!
published by assass1n на 2009-01-15 20:40:09
Аз имам следния въпрос - 15 Март е световния "Z-day" на зайтгайст. В Ню Йорк ще има събиране на хората споделящи идеята, въпроса е има ли желаещи за такова събиране в София??? Пишете ми на assassinbg@gmail.com
published by pnp_87 на 2009-01-15 20:46:07
да питам и аз защото сам гледал но това сащото ли е или е ножа част от тази година разеснете моля;);):)
published by nikon22 на 2009-01-15 21:12:42
Има само два Zeitgeist филма и това е вторият.
published by godmoney на 2009-01-15 21:16:59
този е по-силен от първия според мен
published by vallo69 на 2009-01-15 21:37:12
С БГ субдитри ли е?Аз също много харесвам първия филм но там режисьора май беше друг.
published by Shugenja на 2009-01-15 22:17:10
Величието на човека е в това, че никой не може да го спаси. Той трябва сам да се спаси.

Истината е тази, която те освобождава, а не твоите усилия да бъдеш свободен.

Търси истината и ще познаеш лъжата. Разбирането разкрива истината, а не търсенето.

Човекът е Бог, защото човекът е живот. Бъди свободен от объркаността на вероизповедания, обичаи, догми, доктрини, предразсъдъци и предубеждения. Мисли просто.

Богът на посредственият ум е един посредствен Бог.

Да се задоволиш с малко, не е духовност, но да си свободен и от малкото, и от многото, е.

Докато не се захванеш със себе си, каквото и да правиш, няма да сложиш край на болката и мъката.

Не мисли за себе си, а бъди осъзнат за мисълта, която те кара да мислиш за себе си.

Прякото възприятие, а не заимстваното знание те освобождава от авторитетите. Прекланянето пред авторитети унищожава цялото разбиране.
published by goa на 2009-01-15 22:18:27
аз имам субтитри ама за за релииса дето е на 1 диск Zeitgeist.Addendum.DVDRip.XviD.avi
Zeitgeist.Addendum.DVDRip.XviD.srt
published by DemonX на 2009-01-15 23:45:01
Тъп та чак вдлъбнат. :thumbsdown:
published by ALBIREO на 2009-01-15 23:46:04
Постерът е от първия филм.

Вторият и на мен ми се стори по-силен.
Като цяло е задължителен за всеки.
Има много истини в този филм...

Целият филм със субтитри може да се гледа online от сайта на Зейтгейст: http://www.zeitgeistmovie.com/add_bulgarian.htm За среща, принципно съм навит...
published by PLUTON на 2009-01-16 00:05:39
Предлагам и име на нашия филм [b]"65 години Комунизъм"[/b]
published by PLUTON на 2009-01-15 23:57:53
[i][b]assass1n[/b][/i] !!!!!!!!!! - Та нали протестират хората пред парламента. Ти там ли си, ако не си, да не си споменал повече за събиране с цел пропаганда на някакъв американски филм. Много неща са верни и за нас и ни касаят, ама дай оправяме нещата едно по едно. Ние 7 милионна държава не можем да оправим, какво остава за Америка или света. Хубаво е да имаш големи цели, ама дай първо да разчистим малките камъчета по пътя.
И да не съм чул за събиране заради тоя филм. Тези неща не са от вчера и не се знаят само от режисьора на филма. Това, че е седнал на Д-то си и е направил филм не значи, че е открил топлата вода.
published by PLUTON на 2009-01-16 00:03:41
Стига с подкрепянето на американските идеи, дайте да си измислим наши!
"15 Март - Z-day" - ще го видим дали въобще ще се чуе.
Аз предлагам да се съберем и да направим наш си такъв филм. Ама, ако го пуснем по света те хората ще ни се смеят на простотията на управниците, а няма да седнат да ни подкрепят.
published by snssns на 2009-01-16 02:49:42
Предлагам на останалите дето наистина търсят истината да видят и "Zeitgeist Refuted"-така го потърсете, както и инфо за измамите и лъжите във филмчетата за духчетата..много добре си е казано 99% истина и 1% лъжа..хаха ще ме уморят..особено най-важната част дето е за християнството..момчето е пропуснало всички уроци по история..Isis Mery...WTF.:thumbsdown::thumbsdown::thumbsdown:.
published by karton4e на 2009-01-16 00:50:03
Гледал съм вече доста филмчета подобни и не само.Майкъл Мур има няколко интересни и този на Ал Гор също.Смятам да им събера линковете и утре евентоално да ги постна.Моля всеки който се интересува малко повечко от такива филми да препраща линкове та да се информираме по-добре.За "Духът на времето" ми каза един приятел.Идеята е да не се информираме от уста на уста цял живот.А суб. има, но за един диск.Просто вижте от къде може да си го дръпнете за един диск :cool:
published by yankick на 2009-01-16 05:36:15
PLUTON
2009-01-16 00:05:39

Предлагам и име на нашия филм "65 години Комунизъм" super yako
published by pnp_87 на 2009-01-16 10:58:39
Тази поредица е суепр показва самата истина супер филм:thumbsup:
published by Trama на 2009-01-16 11:03:58
Вие, драги, думата УТОПИЯ да сте я чували?
Гледах другия филм, всичко много хубаво, просто идеално, само дето хората сме толкова нисши още, че в близките милиард години не можем са разви толколкова, че да вкараме в действие подобни идеи!
То и кумунизма не е лош ама се опропасти като идея.
Тук на кооперацията до нас с големи букви пише: Анархията е неизбежна!, това е вярно само дето няма да е скоро.Приятно чакане...и заживели всички заедно и дружно!лол
published by bananavan на 2009-01-16 11:54:06
fake
Всичко в филма е 99% истина и 1 % утровна лъжа... :thumbsdown:
published by pliskin на 2009-01-16 12:20:50
Фен съм на цайтгайстмувмънт.Идеята е прекрасна!
Осъществяването и-неясно...
Но си струва да се опита.
Според мен,главното посление е,че няма значение коя партия,правителство управлява в даден момент в условията на монетаризъм,защото нищо не зависи от тях...Те са марионетки на шепата хора с пари,които им диктуват модела на поведение.За това колкото по-бързо се избавим от партийните страсти,толкова повече ще се доближим до осъществяването проекта на Ц.Г.
Филмът просто е задължителен ,най-малкото защото освен фактите,които представя,показва и начин на решение.Казва на нас,обикновените хора как да се борим-стъпка по стъпка.
Колко това е осъществимо...нека всеки сам прецени.
Но защо да не опитаме...?
Имаме ли друг избор?
published by pliskin на 2009-01-16 12:26:08
сори за повторението..нещо не се получи прехвърлянето.
Фен съм на цайтгайстмувмънт.Идеята е прекрасна!
Осъществяването и-неясно...
Но си струва да се опита.
Според мен,главното посление е,че няма значение коя партия,правителство управлява в даден момент в условията на монетаризъм,защото нищо не зависи от тях...Те са марионетки на шепата хора с пари,които им диктуват модела на поведение.За това колкото по-бързо се избавим от партийните страсти,толкова повече ще се доближим до осъществяването проекта на Ц.Г.
Филмът просто е задължителен ,най-малкото защото освен фактите,които представя,показва и начин на решение.Казва на нас,обикновените хора как да се борим-стъпка по стъпка.
Имаме ли друг избор?
published by pliskin на 2009-01-16 12:28:31
най-малкото защото освен фактите,които представя,показва и начин на решение.Казва на нас,обикновените хора как да се борим-стъпка по стъпка.
Имаме ли друг избор?
published by isittaken на 2009-01-16 12:58:36
EndGame-Blueprint.For.Global.Enslavement.2007.DVDRip
published by topteglo на 2009-01-16 17:59:50
Прочетох няколко доста надъхани коментари- то не е трудно да се надъхаш като гледаш добре направен филм!
Даже някои вече са готови да "оправят" останалите!!!

Не съм сигурен дали някой иска да бъде "оправен" от друг!

Искате НЕЩАТА е БГ да се оправят?
Ами направете така ,че да ви е приятно да живеете ДНЕС.
Не търсете вината в някого!

Петър Дънов мисля че беше казал:
Господ ти е дал всичко от което се нуждаеш за да си щастлив. Дал ти е малко земно кълбо- твоята глава!
Едва когато можеш да контролираш това малко земно кълбо- тогава ще можеш да оправяш и нещата на голямото земно кълбо- планетата!
---------------------
Принципа на 100-те маймуни ще направи необходимото за да станат нещата.
Само трябва да направиш малкото усилие което се иска от теб!
Това ще е достатъчно- не се нуждаем от Спасител да ни "оправя".
Светът се нуждае от малкия твой принос наречен доброта!
published by topteglo на 2009-01-16 18:07:18
Едва когато можеш да контролираш това малко земно кълбо(твоята глава), тогава ще можеш да вършиш и промени в голямото земно кълбо- планетата!
----------

Нямаме нужда от "Спасители" които пак да ни "оправят"!
Принципът на 100-те маймуни ще свърши всичката работа!
От теб не искаме велики дела- достатъчно е да дадеш малкото нужно за да стане света приятно място за живеене!
Достатъчен е твоя малък принос наречен ДОБРОТА!
published by snssns на 2009-01-16 23:57:17
Абсолютно правилно е казал Учителя.Трябва да се изучава в училище и университет!:)..и да се разпространява учението!
published by mazut на 2009-01-17 01:53:51
скрийте*
published by mazut на 2009-01-17 01:52:03
Ае отново световната конспирация! Я се скриите. Не ви аресва? В Сибир!
published by PLUTON на 2009-01-17 15:46:06
Вие го превърнахте в секта това бре! Може би точно това искат и създателите на филма! Едни вярват в Бог, други вярват в тоя филм!
"На народа му трябват само хляб и зрелища!"
published by Milbo на 2009-01-19 23:41:09

Филма е много интересен - като първата му част - прави сравнения и предлага изненадваща гледна точка към много неща...Много интересни са и цитатите от исторически или други важни личности - те са даже направо безапелационно отрезвяващи, като този от Робин Кук -
Според мен си струва сремето - подтиква към мислене - и май наистина е направен от ангажирани хора -
Дали ще доведе до утопия - незнам - сигунро не - ние сме изначално НЕсъвършени - но със сигурност мисли и търси -
published by hospis на 2009-02-03 15:43:55
Мн ми хареса филмчето мн от нещата са верни, или поне трябва да се замислим за тях, особенно религията, тя не ни трябва да варвим напред или за да сме по-добри хора, тя наистина ни спава, затова мн мюсулмански народи са така податливи към диктатура, пропаганди, и в технически и научен аспект са мн назад, седят си на едно място.И мн вярно че сме мн алчни, някои хора си незнаят парите, а други не си знаят дните.Наистина мойем мн повече неща да постигнем ако мислим по правилно използваме ресурсите по правилно и да не мислим само за печалба, защото колкото повече мислим за нея тя толкова повече не ни стига.
published by assass1n на 2009-03-09 22:54:07
Хора, Z-Day в България наближава, посетете темата в дейта.бг за повече информация!

[url]http://forums.data.bg/index.php?showtopic=1786133[/url]
published by assass1n на 2009-03-09 22:57:12
Плутоне не смяташ ли, че всички ние сме част от някаква по-голяма картинка, а? Аз не смятам, че с това, че съм Българин се свършва света?! При теб явно е така, е, хубаво стой си в локвата.
published by toniarena на 2009-03-11 09:49:29
няма субтитри
published by indeedhewas на 2009-03-28 20:35:09
Интересен филм, наскоро се сетих отново за него и ще го гледам за енти път:)
published by aio на 2009-04-02 14:36:32
[color=red]snssns
2009-01-16 02:49:42[/color]

[color=yellow]...[/color]

[color=green]Точно за христианството недей да говориш. Даваха по една от нашите телевизии предаване на ВВС за христианството, Новия завет и прочее. Пичовете казаха, че евангелията били около 35. В крайна сметка се събрали там някакви 300-400 след предполагаемата смърт на Христос и решават да включат само част от тях и то внимателно подбрана част в Новия завет. Какво е христианството тогава?[/color]
published by oTBpaTuTko на 2009-04-10 00:14:54
То не може да се нарече филм.. Това си е движение.. То е всичко, накрая завършва като секта. То си е такова, защото целта му е да обедини ВСИЧКИ в ЕДНО цяло и предлага доста разумно и осъществимо решение.:cool:
published by phenomenx3 на 2009-04-20 18:37:02
1807
01:57:16,000 --> 01:57:21,000
"Това, което се опитваме във всички
разговори и дискусии тук

1808
01:57:21,000 --> 01:57:27,000
е да видим, не можем ли да постигнем
радикална трансформация на ума.

1809
01:57:29,000 --> 01:57:32,000
Да не приемаме нещата такива, каквито са...

1810
01:57:34,000 --> 01:57:37,000
а да ги разберем, да вникнем в тях,
да ги изучим,

1811
published by mariankalfov на 2009-04-22 14:24:49
Izumitelen film!
published by spunk на 2009-06-26 04:30:02
Прекалено много се доверявате на филми. Лесно е да се манипулира модерното общество. Четете повече книги. Четете Алвин Тофлър, Питър Дракър, Бенжамен Констан, Иван Хаджийски, Йержи Хаузнер и тн може да научите повече от колкото да гледате филми които лесно ви промиват мозъците с някаква определена цел, а вие дори не го осъзнавате. Четете книги!
published by kokobongo на 2009-07-01 20:32:42
според мен, проблемът е, че хората искат повече, отколкото могат да генерират
тези, които са се родили по-рано или са заели по-горна позиция, таксуват онези, които искат да ги догонят
но разликата между тези най-отгоре и тези най-отдолу расте непрекъснато, в резултат на което на тези най-отдолу им трябва повече от един живот да настигнат тези най-отгоре, което обезсмисля усилията да бъдат настигнати, освен ако не инвестират достатъчно в децата и внуците си, и те на свой ред не направят същото, което е по-голямо усилие и инвестиция в сравнение с тези най-отгоре, които искат да си запазят своята позицията
published by kokobongo на 2009-07-01 20:33:24
...в сравнение с тези най-отгоре, които искат да си запазят своята позицията
published by juujuuuujj на 2009-07-03 20:36:41
Вече има български субтитри за Zeitgeist Movement Guide:
Филмът и субтитрите са качени тук:
http://free.arenabg.com/details.php?id=320ee27fbab260bbeb8105e670b549458d2c9845 или тук:
http://zeitgeistguide.data.bg/p/files
published by OGIER на 2009-07-18 14:54:10
Тези два релииза са по 700 мб. надявам се че не ги сравнявате с този 8)

Ето Ви [url=http://subs.unacs.bg/get.php?id=46889]БУКВЕТАТА за този;)[/url]
published by miley на 2009-08-03 03:31:21
Този пък "отвратитко",това било движение,секта:?:
Точно обратното:!: Този филм показва,че в АТЕИЗМЪТ е истината.Вярванията в митове съществуващи във всяка религия/а по света има стотици религии/ са безмислени и пречат на човешкият прогрес.
По-голяма част от хората на науката,хората допринесли и допринасящи за човешкият прогрес и блага са атеисти.Повечето учени:физици,химици,биолози,инжинери,хора занимаващи се с медицина,психология,информатиак са невярващи!!!По-точно вярват само в Природата и в себе си!
Едно време време хората са вярвали в много богове,сега вярата се е свела до един Бог,с различно име,но и с различни разбираня и възгледи кое е добро и кое лошо.След време човечеството ще осъзнае,че Богът сме самите ние:hi:
Всичко зависи от нас,не от някой някъде си извън планетата Земя!
published by Yenrak на 2009-09-16 04:36:12
Не съм гледал тъпият филм, който поражда разнородни чувста и емоции у различните по психика хора, не ми и трябва. Имам достатъчно мозък, който да съхранява свободното ми съзнание, чрез което мога да стигна до тези теории и изводи и сам.

Обкръжаващата ни среда, да. Дължим го на учените, инженерите и всички други, допринасящи за развитието техническо и биологическо оцеляването на човешкият вид, нали?

Преди хората са били алчни, водили са войни за ресурси, жени, гордост. Днес да не би за нещо по-различно да се борят? Всичко се мени, но човеците си остават същите примитивни съзнания, които ме отвращават. Искам да се превърна в умираща зведа и да ви изпепеля всички, но бавно.

И си в грешка за това, че всички изобретатели и хора на науката са били атеисти. Веднага се сещам за две имена, които са световно известни и са вярвали в Бог - Айнщайн, Блез Паскал.

Казваш много религии, да. Има много религии по света, но само една вяра. Това, че са толкова много, сте си виновни сами. Всеки интерпретира едно и също нещо по различен начин. Нали все се делите на какво ли не. Делите се по стил музика, спорт, сексуални предпочитания, начин на хранене, на обличане, на изразяване, на външен вид. Примитивни същества - маймуни с лица. Надявам се по-скоро да дойде краят на света, че да отърси Земята от вас като куче от бълхи, че да си почине малко милата.

Този живот е дар, но само за глупаците.
published by Yenrak на 2009-09-16 04:37:16
същите примитивни съзнания.

И си в грешка за това, че всички изобретатели и хора на науката са били атеисти. Веднага се сещам за две имена, които са световно известни и са вярвали в Бог - Айнщайн, Блез Паскал.

Казваш много религии, да. Има много религии по света, но само една вяра. Това, че са толкова много, сте си виновни сами. Всеки интерпретира едно и също нещо по различен начин. Нали все се делите на какво ли не. Делите се по стил музика, спорт, сексуални предпочитания, начин на хранене, на обличане, на изразяване, на външен вид. Примитивни същества - маймуни с лица. Надявам се по-скоро да дойде краят на света, че да отърси Земята от вас като куче от бълхи, че да си почине малко милата.

published by Yenrak на 2009-09-16 04:37:56
- маймуни с лица. Надявам се по-скоро да дойде краят на света, че да отърси Земята от вас като куче от бълхи, че да си почине малко милата.

published by Lo6_To6o на 2009-10-22 12:02:21
хахахах луд марсиянец хахахахах :lol: :lol:
published by alfman на 2009-11-16 23:48:54
И аз мисля като тебе "gyrgapitich" и "crooks". Не взимайте всичко за чиста монетав този сюжет. Целта на един филм се разбира винаги в заключението. Аз гледах и двете части. Задавам си няколко въпроса:
1.Защо този филм излиза във времето, когато започват да се усещат наченките на финансова криза през 2007 година? Това не може ли да се уприличи, с факта, дали главните герои - "икономическите корпоратократи", във филма случайно са и негови създатели с цел продължаване на манипулацията на света.
published by alfman на 2009-11-16 23:50:28
2.Защо се говори против глобализацията, а в същото време се търси нейната еволюция? В тази връзка в края на вторият филм от поредицата се апелира към последователите на филама "Трябва да пазим Интернет", а интернет всъщност е инструмент на глобализацията. Както и създаването на "Venus" - световно общество на икономика на ресурсите, тоест смяна на козината на вълка, а нрава му как ще се смени?
published by alfman на 2009-11-16 23:51:18
3.Този апел в края: "Присъединете се към движението и ни помогнете да създадем най-голямото движение за социална промяна,което света някога е виждал..." вместо да "....се упоявате с празни забавления ...и материалистични боклуци"! Може да потвърди само първото по-горе което посочих. Не прилича ли на: "Ние до сега ви заблуждавахме, управлявахме и контролирахме по един начин, но той явно е неуспешен. Помогнете ни да сменим този начин с друг.!"
published by alfman на 2009-11-16 23:52:28
Тези и други факти ме накараха да се замисля, дали създателите не са тези, които казаха истината за себе си, за да ни заблудят отново. Може би тези корпоратократи осъзнават това, че хората започват да осъзнават тези неща и сега измислят да са в ролята на тези, които разкриват тези неща, а не са ги извършили. Какво може да докаже, че не е така след като и във филма се казва, че те правят нещата така както смятат, че са за добре в тяхна полза?
published by alfman на 2009-11-16 23:55:45
[*]Дали не се опитват отново да ни заблудят? Как самите ТЕ биха допуснали този филм да се разпространи ако е в тяхна вреда, че и два филма?Или създателите не са част от това общество,не са подкупни, хайде бе?
Говорят за ползотворно общество,където да няма егоизъм,а отхвърлят религията като ценностна система.човека като индивид появил се на земята в първобитното си съществуване, сам търси пътят към духовното; затова, то не може да бъде отхвърлено, защото именно то е пътят към идеалното общество.
published by wolfman310896 на 2011-02-08 21:12:34
=X tva ne e zeitgeist original e idiets =D =D
published by bgko4 на 2011-03-18 00:32:35
Международен ден на Цайтгайст 2011 София

Zday 2011 Sofia Bulgaria

Еволюция на човешките ценности, свят без война, престъпност и социални неравенства, свободно прилагане на технологиите - Ресурсно базираната икономика е алтернативна система, предложена от индустриалния дизайнер Жак Фреско, готова да даде решение на тези и много други проблеми. Движението Цайтгайст е комуникационната и активистка ръка на Проекта „Венера“, инициатива стартирана от Жак Фреско и неговите съмишленици, с цел практическото преминаване към Ресурсно базирана икономика и създаване на един по-добър свят.

Всяка година през месец март, международното Движение Цайтгайст провежда информационни събития по цял свят.
Българската Цайтгайст група има удоволствието да ви покани на 26-ти март от 15:00 часа в зала 11 (кино „Люмиер“) на НДК.

Тази година на събитието ще бъдат представени две лекции относно развитието на Движението в България и как заобикалящата среда влияе на хората. Програмата ще продължи с прожекцията на „Future by design” (Дизайн на бъдещето), филм представящ в детайли идеята за Ресурсно базирана икономика. По време на почивките ще можете да се запознаете с различни видове експерименти и информация за технологичната ни реалност, както и да дискутирате засегнатите теми с членовете на Движението.

Вход Свободен.

[url]http://maps.google.com/maps?q=42.683323%2C+23.316894[/url]
published by yanipr на 2012-07-03 16:33:03
Има и по-просто решение, но трябва да стигнем ЗАЕДНО до него http://peaceful-change.com/bg.html