ArenaBG
mobile spot 4
published by Larkito1 на 2009-05-06 02:49:02
Вашето мнение относно Taking Chance може да оставите тук. Писането на български и спазването на добрия тон е задължително!
published by intellectbg на 2009-05-10 15:13:10
А да течем само защото така тече от край време е безсмислено - няма развитие!

Със здраве!
published by intellectbg на 2009-05-10 15:12:33
Пичове - че реката си тече, тече си мамка му :) Обаче! Обаче беше причината да се пална и да се почне цялата тая армада от гледни точки и мнения. Разберете че докато не се промени мисленето на хората, няма да има промяна и в нещата за които е писал BENZINOO.

На всички които се палнаха, гледайте "Zeitgeist Addendum". Този филм обяснява много неща!(не го взимайте сляпо все пак, и в него има лайна).

И обаче! ако мисленото дори на един човек е било повлияно от това което надраскахме до тук, значи не е било безсмислено. А да течем само защото така тече от край време е безсмислено - няма развитие!

Със здраве!
published by tototo72 на 2009-05-07 03:51:54
защо немога да ка4а субтитрите
published by elmirabg на 2009-05-06 07:59:34
Въпреки високият рейтинг, ако не сте фанатичен американски националист, този филм не е за вас.
published by iberia_sec на 2009-05-06 08:14:50
абе друго си е Българският филм ГРАНИЦА! Има да се учат хАмериканците
published by j90 на 2009-05-06 10:00:05
Много точно казано в първия коментар!Въпреки че не му е мястото тук на този филм,евала има на хората как си подържат национализма!
published by Evet0 на 2009-05-06 14:00:05
Филмът не е само за Американците. В смисъл, показва чисто човешката страна на нещата. Т.е. човек където и да умре има хора, които са го обичали и страдат, спомнят си. Е, за разлика от нас, Американците почитат всичко, което е родно. А ние, му обръщаме гръб, завиждаме на щастието на съседа, оплюваме успехите на някой сънародник. По-скоро, този филм ми беше за урок, да видя каква огромна дупка има между нас и САЩ, а и не само САЩ.
published by intellectbg на 2009-05-06 15:16:23
Пишлегарчета...( за горните 3 коментара).

Филма си е типично американски "патриотизъм".

Българите сме родолюбци, не сме патриоти. Пикая на американския патриотизъм! В момента следвам в Берлин и не знам един ден дали ще работя в България, но едно никога няма да се промени - винаги ще си обичам страната.

И бих умрял за нея. Не заради президента, премиера, флага, киселото мляко - заради моя род, моите прадеди и моите деца.

Пишлегарчета, гледането на американски филми няма да ви помогне да бъдете българи. Учете история :)
published by RAZOR1234 на 2009-05-06 15:24:41
Филма "Граница" е абсолютна подигравка с българското кино като цяло. По-идиотски филм е много трудно да се създаде, където и да е по света. Със сигурност този филм е много по-смислен от него, въпреки че не съм го гледал. :thumbsdown::thumbsdown::thumbsdown:
published by Evet0 на 2009-05-06 15:30:07
intelectbg, а родината ти кой я прави? Тя не съществува от нищото, а от хората. Аз също оби4ам България пове4е от всяка друга страна. Мисля 4е не си разбрал филма в слу4ая. Той не е за това как някакъв войник е умрял за нацията си, а именно за тази родина, за която говориш ,и за хората които живеят в нея. И хората, които по4итаха смъртта му не я по4итат заради родината толкова, колкото заради напразно изгубения живот. Разбери 4е родината не е само славното минало. Явно ти оби4аш само историята. Но на стари лаври не се живее. Или я оби4аш или не -- безприкословно.
published by nik.bg на 2009-05-06 15:53:32
На филм няма по хубави и добри от тях.Но само на филм,иначе само парата е важна.
published by bobolin на 2009-05-06 15:54:03
Филма разгледан като такъв показва как американците почитат свой загинал войник от войната в Ирак. Хубаво е да се гледа за да бъдем малко по-хора. Високият рейтинг на филма в IMDB се дължи на хилядите гласували с максимална оценка американци предполагам, точно както и аз бих гласувал за аналогичен филм показващ достойното изпращане на български войник загинал в името на България. Без да умаловажавам качествата на самият филм като такъв - не мисля, че блести с нещо.
published by BobbyTsanev на 2009-05-06 16:41:07
[b]Филма е много добър. Национализма или родолюбието са категории, които не се доказват с думи или дори филми. Нито с коментари от рода: "Аз съм в Берлин, ама много обичам България..."
Филма е добър, защото показва нещо много типично за Америка - състраданието, съчувствието, разбирането за смъртта и болката на всички близки на загиналия. Това са човешки категории, които нямат нищо общо с политиката и патриотизма. Ако ние в България имахме повече човещина и съчувствие към болката на ближния, щяхме да сме по-добро място за живеене...[/b]
published by lyi1 на 2009-05-06 17:47:17
По повод казаното по-горе относно завистта на българина към успял сънарордник:"Бербатов зима толко пари на седмица???Бааа,тоа ако го фана ше го кецам."
Думите са на мой колега.
published by BobbyTsanev на 2009-05-06 19:37:55
Не са омазали нищо в превода.
Така се казва човека от филма.

А ти като нямаш намерение да гледаш по-добре и недей.
Няма нужда и от коментари подобни от твоя в този форум.
Коментирай нещо, което си гледал.
published by Le6 на 2009-05-06 21:07:12
Dear Pro Americans.... S>>> MY >>>> ;)
published by intellectbg на 2009-05-06 22:14:52
Evet0 - спор няма че твойто есе е по-добро. Който иска - да гледа. Аз отказвам :lol:
published by nix1128 на 2009-05-07 00:10:56
На ,,пишлигарчето,, забраих му името ,му завиждам как си обича родината и е готов да умре за нея чак от берлин.Аз също на неговите годинки я обичах така ама от Хайделберг-малко по далечко .И да призова всички да гледат по-ПОЗИТИВНО на всичко дори и на лошото.
published by bateto8118 на 2009-05-07 00:45:57
кевин ми е любимец,ама тука се изложи,нищо...ще 4акаме друг филм с него
published by slavkap на 2009-05-07 10:38:11
точно така.
published by alis на 2009-05-07 08:45:40
Филма е добър и опредлено има какво да се научи от него
Ние сме невероятни тъпанари,най лошото племе в Европа
Много добри коментари прочетох , та чак не успях да се въздържа да не кажа нещо
Филма определено си е националистически и за мене идеята му е по скоро да мотивира войниците и доброволците които отиват на мисия
Как мислите че се мотивира и поддържа такава армия?
270 милиона население в щатите(грубо), а къде сме ние .... ,айде ще замълча че май няма никой
Армията ни - "вчера беше цялата на парада" "почти цялата":)
я има 30 хил , я нама
С такава армия и с техника втора употреба простоо сме абсолютни смешници
При нас национализма е почти равен на смях.
Вече сме турци , цигани и какви ли не , а най важната част от хората на които може да се разчита не са в България
Останалите (бандити , корумпирани дупедавци къде ли не) които са тук , изобщо не им пука какво става!
Царе на празни приказки!
В щатите където и да се мине , на почти всяка къща или каквато и да е сграда се вее американския флаг,а при нас едва от две три години взе да се продава така че да кажем че може да го купим свободно!
Спомням си Соломон Паси как изглеждаше като най големия клоун когато се опитваше да скъса един плик с българския флаг преди няколко години,за да го връчи на американския посланник мисля.Даваха го по господари на ефира-най жалката гледка която може да се види
А малцинствата(които скоро ще са болшинства) при първа възможност биха ни избили и така като гледам какво става , след не много време няма да можем да контролираме държавата ни изобщо!
Това сме ние тук в България , крадци и предатели които да ни управляват и така като гледам скоро може да загубим идентичноста си с това безразличие,злоба,завист и омраза към хората които изчезват!
Идват и нови избори и пак същата картинка че и по зле
И пак няма да гласува никой и пак ДПС на власт с нашите гласове и рейсовете от Турция
Айде "българи" , човека по горе е прав - учете история и то ако можете от по стари учебници или книги,че в момента сме на път и историята си да забравим с драсканиците на корумпираните ни чиновници и смешни даскали!
Прочетете за нашите битки и загиналите! Потърсете паметниците на тези стотици хиляди бащи и деца умряли за родината ни,че не знаем даже къде са погребани! Попитайте управляващите ни говеда,всички след 89г насам какво са направили за България освен да я унищожават и обират:)
И ако нещо се случи отново,жертвите ще бъдат точно тези хора които в момента изнемогват , никой не ги вижда и единствено те могат да се гордеят че са българи!
Някой ден бих се радвал да видя подобен филм за български войн!
Да живее България! Амин!
published by alis на 2009-05-07 08:46:54
С такава армия и с техника втора употреба простоо сме абсолютни смешници
При нас национализма е почти равен на смях.
Вече сме турци , цигани и какви ли не , а най важната част от хората на които може да се разчита не са в България
Останалите (бандити , корумпирани дупедавци къде ли не) които са тук , изобщо не им пука какво става!
Царе на празни приказки!
В щатите където и да се мине , на почти всяка къща или каквато и да е сграда се вее американския флаг,а при нас едва от две три години взе да се продава така че да кажем че може да го купим свободно!
Спомням си Соломон Паси как изглеждаше като най големия клоун когато се опитваше да скъса един плик с българския флаг преди няколко години,за да го връчи на американския посланник мисля.Даваха го по господари на ефира-най жалката гледка която може да се види
А малцинствата(които скоро ще са болшинства) при първа възможност биха ни избили и така като гледам какво става , след не много време няма да можем да контролираме държавата ни изобщо!
Това сме ние тук в България , крадци и предатели които да ни управляват и така като гледам скоро може да загубим идентичноста си с това безразличие,злоба,завист и омраза към хората които изчезват!
И пак няма да гласува никой и пак ДПС на власт с нашите гласове и рейсовете от Турция
Айде "българи" , човека по горе е прав - учете история и то ако можете от по стари учебници или книги,че в момента сме на път и историята си да забравим с драсканиците на корумпираните ни чиновници и смешни даскали!
Прочетете за нашите битки и загиналите! Потърсете паметниците на тези стотици хиляди бащи и деца умряли за родината ни,че не знаем даже къде са погребани! Попитайте управляващите ни говеда,всички след 89г насам какво са направили за България освен да я унищожават и обират:)
И ако нещо се случи отново,жертвите ще бъдат точно тези хора които в момента изнемогват , никой не ги вижда и единствено те могат да се гордеят че са българи!
Да живее България! Амин!
published by alis на 2009-05-07 08:47:51
Да живее България! Амин!
published by alis на 2009-05-07 08:48:22
загубим идентичноста си с това безразличие,злоба,завист и омраза към хората които изчезват!
Да живее България! Амин!
published by alis на 2009-05-07 08:48:51
умряли за родината ни,че не знаем даже къде са погребани! Попитайте управляващите ни говеда,всички след 89г насам какво са направили за България освен да я унищожават и обират:)
Да живее България! Амин!
published by icoustata на 2009-05-07 10:05:53
Много добре казано Алис! Поклон пред пред България и загиналите за да ни има нас!!! Не съм гледал филма, но темата, по която е работено в него е тема заслужаваща уважение. Бъдете българи!!!
published by barborator на 2009-05-08 00:05:50
Лошото е че не го отнасят истинските виновници а обикновенните редови войници.
published by kiki17 на 2009-05-07 22:17:43
Много задълбавате бре хора. Ако вие сте де-путат няма ли да крадете? Не сте ли мислили че заслужаваме само една проста неутронна бомба? ....
published by htccthhtccth на 2009-05-07 19:00:02
много хубав филм,трябва да се гледа!:-/
published by asnew на 2009-05-07 21:20:01
alis, ти къде живееш? и ако живееш тук, май се причисляваш към всичките дупедавци, дет' сме останали:)
Има и още нещо, знаеш го, ама плюеш, щот' е по-лесно!
Не така!
published by barborator на 2009-05-08 00:01:57
Окупаторите да мрът!
published by michaella23 на 2009-05-08 00:18:48
Браво alis! Свалям ти шапка! На тази нещастна държавица още малко й остава. Да гледат царедворците как се защитава държава. Да, филмът мирише на национализъм. Но добре направен. Мен лично ме убеди. Мъчно ми е само, че не съм гражданка на онази държава, а на тази измислена държавица. Филмът трябва да се види на всяка цена!
published by brutalscare на 2009-05-08 02:31:11
Просто в речника ми няма толкова богата и вулгарна псувня с която мога да опиша чувствата си и да изразя любовта си към нашата мила родина!!!
published by morfikus на 2009-05-08 10:26:04
това е, както винаги- така и сега българите сме много изкусни по дрисливите и безмислени дебати, а не по действията си...Навсякъде по света хората си решават проблемите с действия, а не с приказки.Ние сме смели само в къщи, до задниците на жените си, обградени от тъпирско бездушие... За жалост ние сме един малък , но МНОГО ПРОСТ НАРОД, чакащ някои да го ОПРАВИ, само че по-често ни оправят от зад..., а ние мълчим и се кефим, защото на съседа му е влязъл повече... С такава народопсихология, за какъв национализъм и кактъв патриотизъм говорите бе сладури?! Гледайте си филма и се помпете с чувствени речи я от Берлин, Я от Хонолуло..я от в къщи.
published by D-Fens на 2009-05-08 11:02:04
morfikus
Строго но справедливо казано. А за това че нашенецът се е превърнал основно в един кръчмарско-купонджийски герой който е доблестен единствено на маса не знаят само тъпанарите...
published by intellectbg на 2009-05-08 13:59:08
Много се радвам че се отприщи такава тема - чета и се радвам :)

На моя сънародник из Хайделберг - кофти е да остарееш. Ставаш дядо и ходиш в старческия дом да плюеш родината, държавата, хората и магазините че пак са дигнали цената на мастиката. Дано и аз не одъртея като теб...

Няма какво да я превъзнасяте България така - знам каква помия е. Това обаче не е пречило и преди 133 години Левски да се бори за нея. И тогава ги е имало предателите и боклуците - и ся ги има. Вие обаче не се възхищавате на тях а на него...нали? Тогава защо взимате техния пример и плюете? Не бива така...

Интересно е че най-силното нещо в модерния свят са нагласите и предубежденията. В икономиката драги ми смехурковци те движат нещата. Пропаганда трябва да има за да ви се напълнят главите с други работи, тогава ще тръгнем и ние нагоре. Който иска - да разбере. Който не иска - има време. Амин :thumbsup:
published by intellectbg на 2009-05-08 13:59:47
и плюете? Не бива така...

Интересно е че най-силното нещо в модерния свят са нагласите и предубежденията. В икономиката драги ми смехурковци те движат нещата. Пропаганда трябва да има за да ви се напълнят главите с други работи, тогава ще тръгнем и ние нагоре. Който иска - да разбере. Който не иска - има време. Амин :thumbsup:
published by ChaOs_stOrm на 2009-05-08 14:29:49
Как може така да плюете по родината?! Не забравяйте кои сме: един древен и велик народ. В момента положението е отвратително, с псувни ли ще го поправим?! Няма вечно да е така, сигурен съм.
published by erolanbg на 2009-05-08 14:43:03
Каква България, какви пет лева бре?!? Незнам какво по дяволите очакват хората от тази малка и опостушена държавица. Нема просто какво да се палите, нямаме религия, няма истинска икономика и май нищо истинско няма. В България са останали само хората които бяха и продължават да участници в "системата". Когато те умрат тогава ще може да си говорим, за каквото и да е. До тогава забравете скапаната полемика и се заемайте да се оправяте някак си, поне едно направете - образовайте се в чужбина.
published by didafetz на 2009-05-08 16:57:51
ОО това е доста жалка шапкарска драма от селски тип, препоръчвам да не се гледа, освен ако не умирате от кеф да гледате 30 минути от филма разни шапкари с нахлупени барети и отдаване на почести (не знам кой ги е учил актьорите да си слагат барета на главата) и сълзливи обяснения за великия войн....
published by kiki17 на 2009-05-08 21:40:18
Просто казано манипулация. Отдавна е време за смяна но тя няма да стане всеки знае защо. Така че е време да живеем кой как може докато не са ни сложили чипа в главата. Алилуя
published by Capponne на 2009-05-08 23:16:37
как може да преведете заглавието на филма по този изключително малоумен начин (никой не искам да обидя де :))), но "chance" не е име хахах ченссссссссс хкахккхакакхах
published by Firebladebs на 2009-05-09 00:16:09
@Capponne

Можеш да обидиш само себе си като покажеш колко си бос по темата. Да Chance е името на загиналия за който става въпрос. Каква ирония. И все пак ако погледнеш написано е с главна буквичка
published by politkomisar на 2009-05-09 00:50:05
На мен лично филма ми хареса, вярно - има си елемента на пропагандата, но те американците са си такива сантименти на тема патриотизъм и национална гордост.Което на мен не ми пречи, на тях явно така си им е добре.Хубавото е, че леко тъжната нотка на филма е далече от масовото холивудско екшън-перчене колко добри са на бойното поле.Тук няма бойно поле, има ковчези.И мисля, че без значение от националността на загиналия войник, всеки такъв заслужава достойното уважение, каквото тук е показано.Като хора към хора - а ние за съжаление сме доста далече от това. Каузата, заради която тези момчета са умрели, да я оставим на страна. По-важното е според мен, да си помислим колко от нас биха се държали по подобен начин като хората на заден план във филма? Как да сме силна нация, като всеки се е свил в черупката си и не му дреме за другите.Дано някои ден на Оня отгоре му писне от нашите глупости и пусне една голяма бомба, та да се свърши...
published by politkomisar на 2009-05-09 00:59:46
Само се замислете , ако това се случи тук, колко от нас биха се държали като хората на заден план във филма? И как да сме силна нация, като всеки се е свил в черупката си и не му пука за другите.Нека ги плюем, но тайно им завиждаме на американците за самочувствието, което ние нямаме или при нас е гола вода без покритие. Някои ден на Оня отгоре ще му писне от глупостите ни и дано пусне една голяма бомба, та да се оттървем от...себе си.
published by monson на 2009-05-09 03:00:36
тошибалииии,колегааа как да не са воиници бе ,а на теб на какви ти изглеждат вси4ките тези хора които се стреляха в ирак,ам...?Все пак не забравяи 4е сме 2009г.а не 1889г....няма ве4е хора които да воюват просто ето така за великата страна,няма ги тези воиници които визираш,просто не съществуват...грабваите телата....и наистина отдаи 4ест на тези мом4ета независимо колко кинти взимат,ако си толкова голяма работа отиди ти да се стреляш в 4ужда страна,все пак живота на 4овек не струва 50000 лева,така 4е са бая смели4ки тези мом4ета!Мир да има по земята....
published by monson на 2009-05-09 03:09:04
.....а и забравих,все пак тези селян4ета които нари4аш може би нямат друга алтернатива в живота и искат неискат рискуват,просто живота за някои е доста по тежък от това да вземат да отидат в Ирак,незнаеш хорските съдби и кои,как живее или как иска да си изживее живота!!!..разбра ли велики ми гражданино.....извинявам се 4е не писах по темата за филма ама тоя велик 4овек просто неможах да го подмина....
published by tarambuka3 на 2009-05-09 03:50:08
Тия дни гледахме we were soldiers и един умря казвайки че умира за свободата и страната си. Ташак. Смеехме се на съветските пропагандни филми, ама днес американците го подкараха съвсем през просото.
published by blackbulbg на 2009-05-09 04:13:31

Капитан Георги Качорин, старши сержант Иван Инджов, младши сержант Антон Петров, редник Свилен Киров лейтенант Николай Саръев, старши сержант Димитър Димитров,старши сержант Владимир Пашов,офицерски кандидат Гърди Гърдев,редник Преслав Стоянов,младши сержант Валентин Донев,редник Цветан Стоянов Камов и редник Паун Стоянов Георгиев
published by Nik15 на 2009-05-09 21:36:10
Мисля, че имаме много да учим от американците, дори и това как да погребваме мъртвите. Нормално е САЩ да не са харесвани, защото слабите не харесват силните. Що се отнася до филма-препоръчвам го на всеки, който има нещо в главата и всеки сам да си прави изводите.
published by politkomisar на 2009-05-09 21:41:59
Малко да си доизкажа мнението - пределно ясно ми е, че и войнишкото си е бачкане, ама като все ревете че не ви дават достатъчно пари, що не идете да ви стрелят някъде за въпросните 50 бона?
Има още нещо, и то е много важно - хората там си уважаваха армията най-вече заради едно нещо.В конкретния случай тази война е част от целия план за осигуряване да спокойният им и осигурен живот в САЩ.Петрола е разковничето, та малко или много всеки там предполагам, се сеща, че живота си му е добре, понеже тези момчета се пуцат с "лошите".Криви ли са или прави, не е моя работа да съдя, то си е за тях.
published by benzinoo на 2009-05-10 00:04:17
Прочетох всички коментари и в нито един не видях позицията която се надявах да видя. Та затова аз ще се включа. Искам да разберете ,че САЩ работи само за своите финансови интереси. Военна интервенция от тяхна страна не е нужна никъде по света поне от 65 години! Разбрахте ме предполагам. Те винаги са търсели причина за да се набъркат някъде замислете се кое е наистина ценното - петрол и суровини !Всяко тяхно политическо и военно решение се върти около това.Както и да е мислех по нашироко да изкажа мнението си, но все пак тва не е мястото въпреки че точно филмът ме провокира.И все пак се замислете ако наистина беше толкова нужно САЩ да реагира на това което става в техните псевдо "горещи точки" които по мое мнение те сами създават, нямаше ли и други страни с подобна военна мощ като Япония,Германия и ред други да се намесят???или те са защитени- едва ли! Просто няма нужда докато те сами не създадат конфликт .Щото иначе как ще си захранват икономиката с военни поръчки, как ще вкарат закони които погазват правата дори и на собствените им "граждани".И този филма баш си е тежка пропаганда няма да се очудя ако е финансиран с военни пари.Разберете,че не живеем в 19 век никой няма да нападне друга държава ей така никой няма затова щото е мюслин да дойде да ни трепе тези дето дърпат конците даже и в близкия изток не са средностатистическите вярващи фанатици, а хора които ползват религията като инструмент и го правят добре !
Възможно е и да са и атеисти ;) Разберете има групи хора навсякаде по света които имат за цел да контролират масите нормално е логично е и е така естествено е. Те не биха се повлияли от вашите идеали и ценности - религия, патриотизъм,национализъм,хуманитаризъм морални и човешки ценности -състрадание, съчувстие те ги използват като инструмент като слабо място в разсъдъка ви с което могат да контролират,някои от тези ценности са ви втълпявани от вашите родители като чисто човешки без те да имат някакви скрити подбуди затова са такъв сериозен инструмент,а и не само от тях - в литературата поезията.И искам да подчертая те не са дяволи или демони никъде няма чисто зло.Те просто искат повече контрол над масите като една от причините е съблюдаване просъществуването на нашата цивилизация .Това става и в САЩ и по света само дето САЩ май най-малко се церемонят :D Така,че както прецените водете или бъдете водени.Винаги е имало и сега има аристокрация даже и в 21ви век.Надявам се ,че не съм прозвучал като някъв антиамерикан или фанатик просто никога няма да отида да живея там да праят квото искат :) ако на някой съм му досадил sorry ако съм офтопик изтрийте мнението ми все ми е тая.
published by benzinoo на 2009-05-10 00:06:44
точно филмът ме провокира.И все пак се замислете ако наистина беше толкова нужно САЩ да реагира на това което става в техните псевдо "горещи точки" които по мое мнение те сами създават, нямаше ли и други страни с подобна военна мощ като Япония,Германия и ред други да се намесят???или те са защитени- едва ли! Просто няма нужда докато те сами не създадат конфликт .Щото иначе как ще си захранват икономиката с военни поръчки, как ще вкарат закони които погазват правата дори и на собствените им "граждани".И този филма баш си е тежка пропаганда няма да се очудя ако е финансиран с военни пари.Разберете,че не живеем в 19 век никой няма да нападне друга държава ей така никой няма затова щото е мюслин да дойде да ни трепе тези дето дърпат конците даже и в близкия изток не са средностатистическите вярващи фанатици, а хора които ползват религията като инструмент и го правят добре !
published by benzinoo на 2009-05-10 00:07:32
се очудя ако е финансиран с военни пари.Разберете,че не живеем в 19 век никой няма да нападне друга държава ей така никой няма затова щото е мюслин да дойде да ни трепе тези дето дърпат конците даже и в близкия изток не са средностатистическите вярващи фанатици, а хора които ползват религията като инструмент и го правят добре !
Възможно е и да са и атеисти ;) Разберете има групи хора навсякаде по света които имат за цел да контролират масите нормално е логично е и е така естествено е. Те не биха се повлияли от вашите идеали и ценности - религия,
published by benzinoo на 2009-05-10 00:07:56
патриотизъм,национализъм,хуманитаризъм морални и човешки ценности -състрадание, съчувстие те ги използват като инструмент като слабо място в разсъдъка ви с което могат да контролират,някои от тези ценности са ви втълпявани от вашите родители като чисто човешки без те да имат някакви скрити подбуди затова са такъв сериозен инструмент,а и не само от тях - в литературата поезията.И искам да подчертая те не са дяволи или демони никъде няма чисто зло.Те просто искат повече контрол над масите като една от причините е съблюдаване просъществуването на нашата цивилизация .Това става и в САЩ и по света само дето САЩ май най-малко се церемонят :D Така,че както прецените водете или бъдете водени.Надявам се ,че не съм прозвучал като някъв антиамерикан или фанатик просто никога няма да отида да живея там да праят квото искат :) ако на някой съм му досадил sorry ако съм офтопик изтрийте мнението ми все ми е тая.
published by benzinoo на 2009-05-10 00:08:23
на нашата цивилизация .Това става и в САЩ и по света само дето САЩ май най-малко се церемонят :D Така,че както прецените водете или бъдете водени.Надявам се ,че не съм прозвучал като някъв антиамерикан или фанатик просто никога няма да отида да живея там да праят квото искат :) ако на някой съм му досадил sorry ако съм офтопик изтрийте мнението
published by prozacsf на 2009-05-10 00:56:33
Абе хора,
Сега ще кажете поредния селяк ... да ама не. Абе-то си го заслужавате. Първо какво се палите толкова чак аз седнах да пиша. Второ какви са тези безсмислени изречения от вас. Трето СаКам да попитам ако все още има трезво мислещи хора в тая България - Колко пари мислите че струва да вземем за пример тази цялата церемония от този филм? От кой мислите че се взимат тези пари? Помислете върху днешната дефиниция на думата кредит и ще разберете. Ако са ви изникнали разни числа с 5 цифри сте прави. Не искам да забравяте че повече от 50% от населението на света живеят с по малко от 2$ на ден. Даже не искам и да си представям как умират. Човека умрял докато някои велик американец го използва като рапира за финансов успех и медийно манипулирано-пропагандирана извазия на чужда територия. Какво толкова? Можем да сме доволни че на българските политици не им е хрумнало примерно да "надъхат" българчетата ако щеш даже циганите да ходят да мрат някъде за било злато петрол... Ама това е невъзможно защото България има армия или поне е имала а не като американците чиято АРМИЯ НИКОГА НЕ Е ЗАЩИТАВАЛА територията на САЩ. Финансова мощ, технически и научен програс, медийна пропаганда, некачествено образование и изкривен мироглед и ценности впрегнати във военната каруца на САЩ = ужас,агресия,страх!

п.с. Ако на някои хора 100 пъти да повраряш една лъжа за да ги убедиш че е истина стигат, то има и такива твърди източно европейски тикви за които това число е доста по-голямо според мен. Дано има такива и в България.
published by prozacsf на 2009-05-10 00:58:27
Не искам да забравяте че повече от 50% от населението на света живеят с по малко от 2$ на ден. Даже не искам и да си представям как умират. Човека умрял докато някои велик американец го използва като рапира за финансов успех и медийно манипулирано-пропагандирана извазия на чужда територия. Какво толкова? Можем да сме доволни че на българските политици не им е хрумнало примерно да "надъхат" българчетата ако щеш даже циганите да ходят да мрат някъде за било злато петрол...
published by prozacsf на 2009-05-10 00:58:41
Ама това е невъзможно защото България има армия или поне е имала а не като американците чиято АРМИЯ НИКОГА НЕ Е ЗАЩИТАВАЛА територията на САЩ. Финансова мощ, технически и научен програс, медийна пропаганда, некачествено образование и изкривен мироглед и ценности впрегнати във военната каруца на САЩ = ужас,агресия,страх!
published by krummstadt на 2009-05-10 09:55:27
интересното е че всички до един-а сте прави , и какво сега? живота продължава за нас по старо му при нас, и по старо му при тях :) СЛЕДИТЕ ЛИ МИ МИСЪЛТА?:)
published by didafetz на 2009-05-10 01:25:15
Аз само не знам, защо хора без грам познание по БА, които 100% не са служили, започнаха смело да пишат тук, второ не вижам база за сравнение между американската армия и българската армия в Ирак(нито като количество, нито като като качество, нито като жертви, нито като брой операции). Да, доста хора, които писаха, че повечето "безалтернативни селянчета" отидоха в Ирак за пари - да прави са, дали са имали алтернатива - да имали са, всеки един от тях е тръгнал по собствено желание, подписал е декларация, да си бяха седяли кадрови войници по селата а не да се стрелят във война, която НЯМА НИЩО ОБЩО с националния ни интерес. Едва ли това прави смъртта им по-малка човешка трагедия, но за това да се запитат господата, които са направили, така че БА да участва в международни операции с техника, подготовка и обучение от преди 60 години. И последно шапкарски драми от този тип, са специално замислени и подготвени да промиват свинския мозък на младежта в САЩ, че след 2-3 години да са новото пушечно месо в пустинята. Аз не виждам НИЩО ГЕРОИЧНО, в това да се прибереш от шибаната пустиня в ковчег, и някакъв изгнил от служба полковник да ти отвдава чест 3 дена и 3 нощи, на трупа... също така не виждам нищо героично в това да ходиш да стреляш по един толкова беден и изстрадал народ, какъвто е иракския и след това да си спечелиш статута на "герой". Защо не направиха един филм поне за десетките хиляди избити иракчани, военни и цивилни в тази война... едва ли някой някога ще разбере и броя им...
published by prozacsf на 2009-05-10 10:15:38
Типично по български все ще се намери някой който да загледа джоба на съседа. Това че реката продължава да тече е ясно.
published by racimegacar на 2009-05-11 12:02:10
Vrlo los film, katastrofa.
Very bad movie.
published by monson на 2009-05-12 01:37:36
Незнам дали съм прав,но иракският народ според мен е в много по добра позиция в момента,пак е роб на някого ,но този път е на Америка,а не на садам....но въпреки това мисля 4е никак не им е лошо,американците наливат кинти в тази страна,строят нови сгради,обу4ават армията им,полицията им,просто са се заели с вси4ко...казвате американците петрола това онова....е все пак няма нищо безплатно в този живот,американците им помагат уж,задкулисно те са си новите управляващи на нов Ирак,така както Колумбия си е ве4е изцяло американска,офицялно не ,но задкулисно да....мир..:thumbsup:
published by franco0405 на 2009-05-12 19:45:22
какъв дебат, направо открихме топлата вода.Що не вземем и авторското право .А и само колко сме умни !:lol:
published by Lozan на 2009-05-13 03:58:18
Само едно пояснение за заглавието на филма, "Taking Chance" - тук е преведен като "Да отведеш Чанс". В действителност "I am going to take my chances" е идиоматичен израз от английския, означаващ - "Ще рискувам". Има се впредвид, че всичко е въпрос на шанс и филма е по скоро в отговор на въпроса, който мнозина родители на загинали по време на военни действия биха запитали, а именно: " Защо точно той?"
published by jzscrstsprstr на 2009-05-14 18:53:05
" Само едно пояснение за заглавието на филма, "Taking Chance" - тук е преведен като "Да отведеш Чанс". В действителност "I am going to take my chances" е идиоматичен израз от английския, означаващ - "Ще рискувам". Има се впредвид, че всичко е въпрос на шанс и филма е по скоро в отговор на въпроса, който мнозина родители на загинали по време на военни действия биха запитали, а именно: " Защо точно той?" "

Нека не подценяваме хората, които решават как да бъде заглавието на дадените филми за България. ( често не се превежда буквално ). Това, което казваш е така, но също така войникът се казва Чанс Фелпс. Игра на думи...
published by jzscrstsprstr на 2009-05-14 18:54:19
...но също така Чанс Фелпс е името на войника. Игра на думи...
published by Lozan на 2009-05-15 13:52:18
" Само едно пояснение за заглавието на филма, "Taking Chance" - тук е преведен като "Да отведеш Чанс". В действителност "I am going to take my chances" е идиоматичен израз от английския, означаващ - "Ще рискувам". Има се впредвид, че всичко е въпрос на шанс и филма е по скоро в отговор на въпроса, който мнозина родители на загинали по време на военни действия биха запитали, а именно: " Защо точно той?" "

Нека не подценяваме хората, които решават как да бъде заглавието на дадените филми за България. ( често не се превежда буквално ). Това, което казваш е така, но също та.....

Не ги подценяваме, именно превода "Да отведеш Чанс" е буквален, звучи като преведено от някой дето не е гледал филма. И от коментарите по филма се разбира, че не всички знаят, че chance=ШАНС, откъдето се губи и смисъла на целия филм, който се е превърнал от нормален филм в пропаганда ... В края на филма изрично е написано "И за всички загинали, военни и цивилни".