Аз само не знам, защо хора без грам познание по БА, които 100% не са служили, започнаха смело да пишат тук, второ не вижам база за сравнение между американската армия и българската армия в Ирак(нито като количество, нито като като качество, нито като жертви, нито като брой операции). Да, доста хора, които писаха, че повечето "безалтернативни селянчета" отидоха в Ирак за пари - да прави са, дали са имали алтернатива - да имали са, всеки един от тях е тръгнал по собствено желание, подписал е декларация, да си бяха седяли кадрови войници по селата а не да се стрелят във война, която НЯМА НИЩО ОБЩО с националния ни интерес. Едва ли това прави смъртта им по-малка човешка трагедия, но за това да се запитат господата, които са направили, така че БА да участва в международни операции с техника, подготовка и обучение от преди 60 години. И последно шапкарски драми от този тип, са специално замислени и подготвени да промиват свинския мозък на младежта в САЩ, че след 2-3 години да са новото пушечно месо в пустинята. Аз не виждам НИЩО ГЕРОИЧНО, в това да се прибереш от шибаната пустиня в ковчег, и някакъв изгнил от служба полковник да ти отвдава чест 3 дена и 3 нощи, на трупа... също така не виждам нищо героично в това да ходиш да стреляш по един толкова беден и изстрадал народ, какъвто е иракския и след това да си спечелиш статута на "герой". Защо не направиха един филм поне за десетките хиляди избити иракчани, военни и цивилни в тази война... едва ли някой някога ще разбере и броя им...