@adXok: Всичко съм се старал да го направя максимално минималистично, допълнителни файлове не съм слагал визуално просто защото никой няма нужда, а и да изглежда по-добре. Ако искаш .klc файл, мога да го кача и да дам линк. Значи, това ми е четвъртото издание, за към 2 години на нито един човек не му е трябвал, нито един човек не ми е искал. Сам си прави изводите.
Относно твоите предложения… Предложи ми го, когато станат официална норма. На абсолютно никого не му трябват графемите ти ‘дж’ и ‘дз’, освен ако не съставя българо — някакъв си речник или не пише статия като твоята (впрочем можеш да поработиш върху пунктуацията си доста). Фонетиката ми е предназначена главно за хора, които пишат по форумите и имат блогове. В предишната версия имаше 70 символа и нагоре, а излишните само правеха запомнянето на комбинациите по-трудно. Тук идеалът беше минимализмът. Относно ударенията ще кажа, че така с една комбинация направо си излиза и буквата, и чертичката за ударение. А и няма подходящ клавиш, върху който да е интуитивно поставянето на такъв символ, да не говорим, че на абсолютно никого няма да му трябва да си го слага на съгласна. За стандарта на фонетиката, който съм използвал като основа, ще кажа, че повечето хора използват традиционната, свикнали са си на нея и нищо не им пречи. Ти си първият, за когото е проблем, че на V имало Ж и прочие. Използвай каквато искаш подредба, никого не задължавам. Достатъчно хора я използват и са доволни.
@lgimb: Това, което съм направил, се изразява в измислянето на местата на символите главно, никой не казва, че физическият труд е съизмерим с умствения. Всеки може да си направи, и ти, но надали ще се сетиш да си направиш така тирето, така многоточието, да речем. Виждал съм на много места да се поставят кирилските кавички примерно и затварящата много често не е правилна, защото по стандарт си е обърната нагоре. Когато сваляш подредбата ми, ти сваляш моята идея и ако не ти харесва, не я ползваш. Все едно да кажеш за едно изображение, че не е нещо особено, защото всеки може да си генерира такова чрез софтуер за графична обработка. Тук също резултатът зависи от работата и идеята на предмониторното устройство. Под думата подредба, използвана в представянето, имам предвид и съвкупността от положенията на клавишите, а не само програмната субстанция. Достатъчно доволни има от подредбата ми и я използват не защото не могат да си направят някакъв свой вариант, а защото тази просто им приляга. Това е моят вариант, който съдържа всички символи, които ще ти трябват по сайтове, форуми, блогове, а и в софтуера; на когото не му харесва, да не я използва. Аз мисля, че е достатъчно интуитивно и изчерпателно направена.