ArenaBG
mobile spot 4
published by Dr3adLoX на 2014-10-24 16:22:40
Вашето мнение относно Aware Illuminati (2012) може да оставите тук. Писането на български и спазването на добрия тон е задължително!
published by azqwe на 2014-10-24 18:59:07
И дрехи ли взеха да им шият?
published by Carlosbg на 2014-10-24 21:44:42
Микеланджело е бил илюминати. Всъщност Илюминати не е масонски орден въпреки, че много прилича на такъв. "Просветените", какъвто е преводът на "илюминати" са своеобразно общество, клуб за интелектуалци във време на пълна догма и репресии срещу инакомислещите
Дефакто, идеята на Вайсхаупт не е била сатанинска по време на създаването си. Той основава обществото Илюминати с цел противопоставянето на католическите извращения и по-специално на действията на Йезуитите, факт, който дори може да бъде прочетен в Лексикон на католическата история (изд.1 от 1893г. Мюнхен). От там обаче църковната пропаганда ги емва и в днешно време вече Илюминати е символ на всичко зло.
published by slayerman5 на 2014-10-25 01:05:10
Дреад не убиждай така човека явно е чел повече от нас на тази тема,не всичко е религия заради тази религия хората се избиват.....
published by karambal на 2014-10-25 11:39:16
Дреадлох за пореден път ни показва колко неадекватен е; Аллах туй Аллах онуй; трябва да му изпратим съдебен психиатър ескортиран от полиция на този нещастник
published by Dr3adLoX на 2014-10-25 12:21:24
олигофренчета! празнувайте! щом за вас, аз съм най-лошия, сега аз ще си затворя устата и нищо повече няма да кажа. лутайте се в мрака и се надлъгвайте, колкото искате. следващия път, когато ще се явя, за ваш най-голям ужас, ще е след мръсната атомна в Ню Йорк. тогава ще ви дам последното пророчество, за унищожението ви. и пред никой няма да разкрия тайните на Небесата и на никой няма да помогна! всичките доказахте 1000 пъти, че нищо не струвате и елементарен нюх за истината нямате, кой от кой, по-голям грешник и по-заблуден. отидете в ада, вижте на мен дали ми пука.
published by jokerghetto на 2014-10-25 12:47:37
@Dr3adLoX - всъщност, ако си гледал "The Arrivals"(чиято идея всъщност пропагандираш), ще се сетиш, че имаше част, в която се казваше, че "ще се появи лъжливия пророк(Сатаната) и много хора ще помислят, че е истинския, понеже ще превърне реалния в нещо лошо и покварено..."."Лъжливия" е тук, от много години и се намира не къде да е, а точно в нещата, които "залухави псевдо-конспиратори" проповядват.Ще се случват големи промени(за лошо), точно поради причината, че "религиозните(ирония) хора изведнъж прогледнаха" и осъзнаха кой,аджеба е враг Номер 1 на човечеството...Аз пък да ти кажа - харесвам всичко, което качваш...говори се за проглеждане и вникване в истината, но доколкото виждам, много от Вас не са усетили истинския тест, който полагат докато гледат филми на подобна тематика.Самия факт, че приемаш нещата толкова буквално, ми навява мислите, че дори самия Ти не си наясно със скритите послания и неоспоримата истина, които витаят в този вид материали.
published by jokerghetto на 2014-10-25 12:50:05
П.С.: Първичната агресия, частичната неграмотност и фанатизираността ти, реално още повече те отдалечават от идеала, който така силно искаш да наложиш като идеология сред другите.
published by karambal на 2014-10-25 13:17:04
докато не осъзнаем че всички религии са плод на човешката фантазия няма да се оправим; това не ни пречи да си създадем "морални" и "обществени" правила и норми; обвържем ли това с определена догма, има проблем...
published by nevabepeace на 2014-10-25 14:23:10
Ако ти трябва да вярваш , че някой от горе те гледа постоянно за да имаш морал , и да постъпващ справедливо ...
published by Sulqka на 2014-10-25 17:35:48
@Carlosbg
""Просветените", какъвто е преводът на "илюминати" са своеобразно общество, клуб за интелектуалци във време на пълна догма и репресии срещу инакомислещите”
Превода е такъв, но идеята не е .

„Дефакто, идеята на Вайсхаупт не е била сатанинска по време на създаването си. «
Напротив – той се занимавал с окултни практики още в началото. Като са разбрали за техните „тайни събирания” и „практики” са ги погнали и не само от църквата.

Относно истината - едва ли осъзнаваме точно, каква е, но някои хора са на верен път. Това с религиите е вярно – религията е може би най-добрия лост за контрол на населението и е измислена от хора за хора.
Също така – до колкото ми е известно – има няколко да ги наречем „фракции” с огромно световно влияние – все още не е „излъчен” този, който ще ни управлява – но всички реално работят срещу интересите на обикновения човек (не са само споменатите от вас „Просветени”).
published by mumba на 2014-10-25 20:44:17
Мисля ,че тези Илюминати и подобните им както и тези ,които им се противопоставят са еднакво заблудени т.е. те са един дол дренки.Вселената е еднозначна и цялостна и не търпи такива раздвоения породени от нуждата да си авторитет.В крайна сметка нещата ще се наредят така ,че ще обезмисли и двете позиции.И тогава мисля ще настъпи голямото "духане под вода докато изсъхне".
published by madonnachristie на 2014-10-26 00:12:52
After so many times the name Allah was written here I expect somewhere something to explode!!!
published by laramov на 2014-10-26 04:18:23
а бе Dr3adLoX какво ти разбира главата от Бог и Сатана ?
ти си един заблуден наивник .
published by karambal на 2014-10-26 08:37:36
Никой не е казал смешника Дреад да спре да качва; понякога дори има добри попадения в торентите му; обаче когато обижда други грозно на религиозна основа, и им пожелава смърт... Това не може да се толерира ! нещо очевидно не е наред с главната му нервна система...
published by alfabravo1 на 2014-10-26 17:42:08
А субтитри ще има ли?
published by Sulqka на 2014-10-26 21:38:35
@JimHokins
“тук си в голяма грешка! Не за това е измислена религията.”
Погледни първите 10 мин от Zeitgeist – там добре са сравнени основните религии от новата история насам. Като видиш съвпаденията се замисли до колко пък може всички религии да са толкова подобни (изкуствено).

Относно Библията – според мен това е една историческа книга, в която се описват реални събития, но тълкувани от хора, които не са имали достатъчно богат речник (и знания) да опишат видяното/преживяното. Пример Нострадамус описва видяната от него атомна експлозия като голяма гъба – това вижда, това разбира, това пише. Това, че хората я тълкуват религиозно, а не исторически е друг проблем.
И да – религията е начин за манипулиране и управляване на масите, дори в момента.

@Carlosbg
“Това са първите неща, които се лепват на врагът на народа или на вярата, а евентуално подписа под самопризнанията се е снемал по идентичен начин. Иначе разните окултни практики на богатите чичковци събота в клуба, стига да на няма жертви мен лично не ме притесняват.”
За врага така, но тук става дума за друго нещо.
Има доста филми за техните „практики” и не мисля, че са безобидни.

„Богати хроа, които си намират повод да си спретнат оргия, да си попушат пури и да завързват контакти.”
Контакти, които после градят „безобидни” империи – които трошат света, което афектира на обикновените жители. Такива забогатяват от Е-тата в храната, а ние мрем от това, но това не трябва да те притеснява – те хората са отишли пури да пушат .

„ Единствено се съмнявам в теоритичната възможност да се манипулира историята с очакваем резултат. В смисъл да кажеш "ей сега ще направя така, че след 100 години да е точно еди как си." не мисля, че е по силите на който и да е човек или група от хора. Историята винаги се е движела от преки и късогледи интереси.”
При добра организация и сериозно финансиране е възможно – може би не с такава точност, но по план.
Примери те са много – да речем в САЩ – самото създаване на страната (съвпада с това на Илюминатите), структурата на градовете им (чисто архитектурно), завземането на федералния резерв (след изкуствено предизвиканата криза през 1930-те и много други неща – все дирижирани от тях).
Радостно е само, че има и организирана група, противодействаща на горните – до някаква степен и факта, че голяма част от хората „проглеждат” – информираността за проблема е част от неговото решение.
published by x3mator на 2014-10-26 23:46:39
Така..от всички, които се обърнаха към/срещу мен - нямам нито време, нито желание да убеждавам никой в нищо! От ВСИЧКИ, изказали мнения диалог виждам, че мога да проведа само със Sulqka, и донякъде с Carlosbg. И за религиозните книги, и за илюминатите има изписани т00лкова много неща, че колкото и да съм чел, не мога да кажа, че и 1/3 съм покрил. И вярвам, че е въпрос на evolution всички отговори да бъдат открити. Последните години в тази сфера се напредва доста по-бързо. Та тези, които тръгват да ми изнасят лекции - първо ако нямате 30години - няма да отговарям. Просто няма как да споря с някой, който е "ентусиаст разбирач". Второ - Нострадамус и Ванга направиха много ВЯРНИ предсказания! Ванга е дала предсказания за 200+ години напред. Това вече поставя други 2 въпроса - щом тя отсега "го вижда" и казва - значи ли това, че вече е "написано" и не може да се промени? И втория - и за мен по интересния- това тотално противоречи на теорията за "free will". Защото ако отсега се знае какво ще стане, то значи ние просто ходим по отъпкан пред нас път, без РЕАЛНО да имаме избор, макар и да не го съзнаваме. Това би значело, че в Космоса вече се знае какво ще се случи с нас не само утре, ами за мн00го време напред. И въпреки всичко това аз съм на мнение, че 3та световна война е вече в ход, и ние тук, като малка страна ще сме си безгласна буква и ще сме на милостта на силните. Бих препоръчал на всички ви да гледате "Futurescape" с James Woods, както и "Through the wormhole" с Morgan Freeman. Бих добавил Стивън Хокинг, Артър Кларк, Мичиу Каку, но те са по-тежък за някои. А в тази връзка, Sulqka, само да ти кажа, че от 12 години се занимавам с квантова физика и не ми започвай тази тема, че няма да ни стигнат дни да свършим. Лека вечер от мен. И последно само да добавя - каквото и мнение да имате - не е редно да обиждате човек, който сваля неща (било то и от тубата) и ги реекондва, за да може хората да си отворят очите за някои неща. И не говоря за конкретния торент..защото, който не вярва - няма от този торент да стане вярващ. Но има куп други полезни и интересни торенти, качени от Дред,за които свалям шапка,че си прави труда..тъй като всички знаем, че това не е "платена работа". Та каквото и мнение да имате -изкажете го..но с уважение към човека. Това е.
published by karambal на 2014-10-27 09:25:09
Не обиждаме никой; аз съм винаги отворен за дискусия С РАЗУМНИ ХОРА; това че е ъплоудер тук не дава никой правото да казва това което Дреад си позволява... Нека той покаже че има уважение към другите и към себе си, тогава никой няма да сочи очевидните му психични проблеми !
published by karambal на 2014-10-27 13:15:15
@ sn0w : дори клопка има във въпрос-а ти за честотата на радиациите ;)
published by Carlosbg на 2014-10-27 14:34:04
sn0w Забавното, е че ако се абстрахираме от малката маса на Земята може да е прав но по противоположен начин на изложения от него. Ако гравитационният център е точно зад теб(или под теб) на една линия с източника на светлина отместването би трябвало да е към синята част на спектъра. При залез обаче, масовият център вече се разминава значимо с линията източник-наблюдател и синьото отместване би трябвало да намалява те. да се доближава до нормалния спектър на слънцето. Те ако това е вярно, наблюдател в космоса далече от земята би трябвало да вижда червено слънце.Е да ама не. Да не говорим, че това ще работи само ако Земята е по-масивна от Слънцето или масовият център на системата Слънце-Земя е по-близо до земята , което не съм сигурен дали Дред не твърди.
published by Carlosbg на 2014-10-27 14:35:29
Дред не съм го обиждал нито съм му казал да не качва. Хората имат права идеите не.
published by x3mator на 2014-10-27 18:46:30
Ok, karambal. Разбирам те. И теб, snow. Това на профила ти верно е детинско. Преди една тъпа к**ва ми слагаше подобни простотии в моя профил и затова си изключих опцията за постване в профила. А относно въпроса ти - не е толкова сложен. Така че АКО мислиш да ме изпитваш избери нещо по-така. ;) И все пак наскоро имаше подобен тест в California Solar Center. Резултатите не са приети за крайни, но това е само един такъв тест. Разгледай, и ще видиш за 50години само колко пъти са се променили "крайните" резултати. А иначе за една година Земята получава от Слънцето около ~1,96 килокалории лъчиста енергия, което е адски много,не е малко за да не се забележи. Ежегодно Земята получава от слънцето около 10 kWh енергия. Направо ти давам линк за да предцениш от графиките, и сам да си отговориш. И все пак въпроса ти освен,че е извън темата, е и малко заблуждаващ, тъй като не уточняваш къде точно на Земята АКО пада светлината, нито геометричните условия на приемника/приемната повърхност. Виж на графиките сравнение с Гринуич, и с Екватора. Ако не включваме "Доплеровия Ефект" -то това дори не е квантова физика, а е по-близо до математика. www.shtrakov.net/RET/Lect_03.pdf
Но чисто теоритично да ти отговоря - светлинните вълни се "разтягат", ако източникът се отдалечава и се "свиват", ако се приближава.
При разтягане на вълната става изместване към червения край на спектъра (червено отместване), а при свиване на вълната става изместване към синия край на спектъра (синьо отместване). Но тук вече отиваме много офтопик. И все пак съм приятно изненадан от въпроса.
Относно Дред, не съм му броил колко реенкода е направил, но гледам че само той и sisira (мисля се казваше) качват подобни материали. Тубата мн рядко я ползвам, но половината неща съм ги срещал в един US site, който е с парола, и я сменят редовно. Conspiracy maniacs - these guys. Даже има теория, че видиш ли, кулите са взривени, но самолети нямало. А Обама е рептилиян, и истинският Обама бил мътръв - това било клонинг, и то не кой да е, ами преди това е бил Осама бин Ладен. Пак отидох офтопик. Мисълта ми беше, че ползвам главно торенти на Дред, другото е четене..нещо, което новото поколоние го брои за "леймърско" (не са мои думи).
Peace.
published by Sulqka на 2014-10-28 00:51:14
@x3mator
„А в тази връзка, Sulqka, само да ти кажа, че от 12 години се занимавам с квантова физика и не ми започвай тази тема, че няма да ни стигнат дни да свършим.”
Че аз къде съм говорил за квантова физика ? :)
Това за кулите – поне за мен – си е вътрешен атентат, взривени са от правителството им (самолети е имало, но не те са причина кулите да паднат) – много обширна тема, но вместо да си я доказваме за Н-ти път от към техническите аспекти (само да подсетя за сграда 7 или 9 беше, която падна самичка по същия „паланчинков ефект” като първите 2 – взривове по етажите под ред) – да проследим следствието от този атентат, и кой спечели реално от него (Америка обяви война на „тероризма” и така оправда пред населението поредната безсмислена война). Особено обширна тема.
published by izabellblue на 2014-10-29 07:38:56
Гледате филма, после преписвате във форума цели изречения от това което сте чули в него и изглеждате много "умни". Истината е че нямате мнение - ПАПАГАЛЧЕТА
published by Sulqka на 2014-10-29 22:17:35
@izabellblue
"Гледате филма, после преписвате във форума цели изречения от това което сте чули в него и изглеждате много "умни". Истината е че нямате мнение - ПАПАГАЛЧЕТА"
Или мненията ни съвпадат с виядяното...
Не чухме твоето мнение по темата - иначе коментара няма особена стойност :).
published by Sasoman на 2014-10-30 05:52:02
А, леле какви глупости! Илюминати са почти всички хомосапиенс, които са просветени в знание: Леонардо, Рафаело, Моцарт... дори Айнщайн и всички учени. Това е космическо знание. Точка!
published by Sulqka на 2014-10-30 14:33:07
Космическо знание за едни, брадва за други :)
published by slayerman5 на 2014-11-04 16:22:41
DreadLoxxx Качвай ми Ancient Aliens човек загуби се ... :D
published by gnggg2006 на 2014-11-14 23:02:27
Dread нещо спря да качва торенти ... да не се е разочаровал ?
published by janish на 2014-11-28 22:54:28
спрете да спорите за глупости и се обединявайте, вместо да се плюете, защото сте на различни мнения - времето само показва истината! няма раси, няма религия !
published by kadmii на 2016-05-08 16:15:31
има ли субтитри

published by kadmii на 2016-05-08 16:17:34
и какви са тези 64 файла в торента това един филм ли е или няккави клипчета.......никво описание на торента
а толкова безмислени спорове прочетох
АБЕ ХАКЕРИ ЕДНИ ПРОСТИ СЛОВА НАПИШЕТЕ СТАВА ЛИ ЗА ГЛЕДАНЕ, БУКВИ ИМА ЛИ? то само простотий