а! това ли е?!?!?! ни думай! аххаха! :Д
и аз обичам да ги плета некви, обаче за всяко едно нещо което казвам имам източник който е на минимум 1300 години (буквално).
но мисля че ще е излишно да искам ти да посочиш източниците за твоите теории.
всичките неща които ви ги бутат за Шумерите са чисто теоретични и пълна спекулация. съответно не е случайно това че са в разрез с всички други древни писания. ако имаше истински превод и подробна информация, те ще съвпаднат с всичко останало като Библията Корана и Хинду книгите.
Анунаки не са богове, а ангели, служещи на Бог:
https://i.ibb.co/MGbWbDN/111.jpg те не са дошли за злато, а напротив. показано е ясно 2 неща!!! шишарка и кошничка!
кошничката е древен символ за "подарък" защото едно време всички подаръци са идвали в кошнички, като примерно съседа ти като обере ябълките и дойде да ти даде 1 кошничка.
подаръците са най различни, включително знания за обработване на метали, включително злато. за прогреса на човешката цивилизация, не за самите Анунаки.
шишарката! е символ за хипофизата. чрез която човек прави връзка с метафизическата си същност (Живият който е всички живи - Бог!).
шишарката символизира учението за спасението на душата от цикъла на прераждане (Самсара). което е в основата на ученията на Хиндуизма и Будизма. и ако гледате това филмче което съм направил:
https://www.youtube.com/watch?v=iVEyNXHIeAc ще видите че е и в основата на ученията на Христос.
това е най-големия подарък който човечеството някога е получавало. метод за спасение на душата. - точно това, от което вие гений всезнайковци се интересувате най-малко. :Д
гонете ги Анунаките този живот и още 1000 такива. загубени във вечна мизерия. докато напразно ви чакат над вас плати от злато, а в сърцето ви - златна светлина. и всеки е поканен на трапезата Му. но няма гладни!!!
между другото Арийците не просто са обитавали Индия. те всъщност СА самите Индийци. тази дума произлиза от Хиндуизъм. Хитлер я е откраднал от там, заедно със свастиката и методите за почитане на Шива чрез който е получил власт, а най-вероятно и оная паднала чиния от която са измъкнали технология.
Това е! :Д