[color=green]Моят коментар ще е по дълъг.
1. От толкова спорове за заглавието ми омръзна и затова като човек който е глдал филма внимателно ще ви кажа от къде идва то:
Към средатат на филма Редфорд цитира Германски генерал:[/color]
[i][color=red]"Nowhere have I seen such Lions led by such Lambs."[/color]
[color=blue]"Не съм виждал такива ливове водени от такива агнета."[/color][/i]
[color=green]Поразрових се малко и открих, че дори този генерал е от части цитирал Александър Велики:[/color]
[i][color=red]"I am never afraid of an army of Lions led into battle by a Lamb. I fear more the army of Lambs who have a Lion to lead them."[/color]
[color=blue]"Не се страхувам от армия от лъвове водена от агнета. Страхувам се от армия от агнета водени от лъвове"
[/color][/i]
[i][color=green]Мисля че и двата цитата описват максимално възможно филма.[/color][/i]
[color=coral]2. Това не е филм който може да му се сложи етикет "интересен/безинтересен". Това не е и целта на филма. Целта не е нито пропаганда, манипулация или нещо подобно, тъй като във него само се "задават въпроси" останали без отговор. Затова и филма не е 3 часа а 1:30.[/color]
[color=indigo]3. Така нареченето "статично действие" наречено от някой от потребителите, не е предпоставка за стойноста на филма. Ще припомня, ако някой е гледал "12 разгневени мъже". До колкото мога да преценя искат да не се отвлича вниманието с ефекти и екшът, от главните въпроси и диалози във филма.[/color]
[color=maroon]4. Трите линия на развитие в продукцията изразяват гледната точка на трите основни маси: "Lambs" - управляващите, "Lions" - биещите се и третата на обществото - в случая Професора и студента (Младият с идеали, и възрастният с цел да промени нещо да наставлява).[/color]
[color=blue]5. Ролята на Мерил Стрийп е нужна за да бъдат поставени въпросите (както много пъти казах) и да се оформят тезите по които да се мисли.[/color]
[color=olive]6. Ролята на младия актьор е най-важна защото той е „бъдещето” неговото тоест нашето поколение сме тези които можем да направим промяната от която се нуждаем.[/color]
[color=red]7. Финалът наистина много ме изненада, но е направен за да насочи вниманието на зрителя точно към въпросите поставени в целия филм, да го накара да се замисли. Той свързва трите линии на развитие на филма и то само с една сцена , с 5 секунди мълчание. За мен това е връх на режисьорското майсторство.[/color]
[marquee][size=4][b][i][color=red]Надявам се някой наистина да прочете този коментар и да ми каже какво мисли.[/color][/i][/b][/size][/marquee]