Пичове на 34г. съм. За пръв път чух METALLICA лятото на 1986 г. Мисля, че това е преди 22г. Не искам да си налагам мнението - то си е само мое, но не мисля, че "LOAD", "RELOAD"( страшно уважавам този албум )и "St. ANGER" са ГАДНИ БОЗИ. Напротив в тях има ново звучене породено от душевното развитие, техния личен порив за промяна и желание за музикално развитие. Обаче повечето от феновете си знаят само едно...абе, то си е друго да бъде еднотипно, налиии..Давам за пример AC/DC : за не знам колко си години техните песни са едни и същи - с еднакви акорди, тоналности и рифове. Давам гаранция, че повечето от вас, ако чуят някое от не-хитовите парчета няма да могат да кажат от коя година, от кой албум и как се казва песента - странно защо ли...? А сега за новия албум - ами той наистина звучи, като траш масовките през 80-90г. Направили са го такъв за да угодят на феновете - давам за пример "The New Song" и "The Other New Song"(тази я няма в албума), която свириха по концертите миналата година. "The New Song" е страхотно парче в сравнение с това в какво се е превърнала - "The End of the Line" - монотонно скучно парче. Щом коментирате, че трябва да се прослуша 10-тина пъти за да го схванеш и хареса - ЯСНО !!!