Честито на печелившите! Доживяхме да видиме Америка в такава криза, че да трябва да разсейват тълпите с избор между жена, пенсионер и тъмнокож. И все пак -заслужена победа на Обама!
пич, аз съм лекар, изкаравам си предостатъчно пари тук, не си пускам телевизора, не ми пука за цената на бензина, нито за американската политика, имам и много покани за работа от държави, на които не им пука за американската политика, тъй че мога да си позволя да не ми пука, сещаш ли се?
"Пич, язе па сам тракторист" - Едва ли някой се интересува каква е професията ти, че дори и какво е образованието ти.
Просто избираш да не се замисляш за това какъв е пътя на всяка стока, която купуваш/консумираш, и как се извършват услугите, които ползваш... Едно е да не ти се занимава и да оставиш нещата такива, каквито са, съвсем друго - да си мислиш, че си нещо повече, защото не ти дреме. Няма държава по света, която да е толкова изолирана и самостоятелна, че икономически трусове и военни конфликти да не я засягат. А и никой не търгува в националната си валута зад граница (разбирай навсякъде по света; изключение - американците), така че всеки с по-широки интереси (и джобове) е доста силно заинтересован от политиката на световните сили.
Можеш поне да се поучиш от проблемите в други точки по света (например, може би, някоя някога мощна икономика по време на колапс ;) ). Само от любопитство. Кой знае, може пък да се повторят нещата и тук след някоя и друга година...
пп: Съжалявам за дългия коментар.