ArenaBG
mobile spot 4
публикувано от XeRo на 2008-06-22 10:33:51
Вашето мнение относно ASUS EEE PC Windows XP SP3 - USB Boot Version може да оставите тук. Писането на български и спазването на добрия тон е задължително!
публикувано от zorry на 2008-08-24 22:11:36
Аз пък искам getfreaky да обясни подробно как се добавя Българския в уиндоуса
публикувано от damto на 2009-02-27 12:10:52
27.2.2009 г. 12:00:45 Обнаружено: not-a-virus:PSWTool.Win32.ProductKey.i µTorrent\ASUS EEE PC Windows XP SP3 - USB Boot Version\USB_MultiBoot_10\USB_MultiBoot_10\MULTI_CONTENT\wintools\othertools\ProduKey.exe/PE_Patch.UPX/UPX
:grrr:
публикувано от jape на 2008-06-22 16:51:29
Оправих проблема като копирах "$OEM$_UserXP" с ново име "$OEM$_X" така че да има две такива папки.
публикувано от silverchair на 2008-06-22 11:11:01
Няма по безмислен торент от тоя.. колко хора мислиш че имат точно тоя лаптоп и ако го имат то имат и въпросният диск. Да не говорим че дори и да имам този лаптоп, то със сигурност не бих ползвал този диск, който инсталира 1 куп излишни неща и trial тъпни за да ги "тества" юзъра .. 1-ца
публикувано от XeRo на 2008-06-22 11:20:37
Мисли преди да пишеш, има доста хора които го теглят само дето се беше прецакал торента онзи ден, апък и какво от това като го има? Нещо губи ли човек?
публикувано от stage на 2008-06-22 11:40:25
Смисъл има и то голям/ Мерси много!
публикувано от SAGITARIUS на 2008-06-22 15:26:15

Този Windows може да намери място на по слаби машини, само драивери трябва да се намерят. Иначе е лек и не е някоя самодлека и върви на други машини освен на ASUS EEE .
публикувано от jape на 2008-06-22 16:12:56
При инсталацията получавам грешка

[code] =============================================
***** ERROR - File $OEM$_X is Missing *****
=============================================[/code]
публикувано от peshev на 2008-06-22 16:29:32
Хайде сега някой да обясни как да му се направят българските регионални настройки...
публикувано от twinx на 2008-06-22 20:47:07
blagodarq mnogo za tozi torrent!!tersq 3 dni da namerq kak da gi instaliram tezi windows i do sega nikoi ne moje6e da mi kaze!!!
публикувано от snssns на 2008-06-23 01:07:02
Отново ще добавя, че е по-добре човек да си купи версията с линукс.По голям диск и естествено по-голяма сигурност!;)
публикувано от jorshua на 2008-06-23 01:25:20
от 3 седмици съм с EEE PC 900 и съм много доволен от този Windows: [url]http://www.arenabg.com/details.php?id=cc7aeb9c519daa42a1ea978123e8e2ced94619e5[/url] а ето една програмка за правене на Boot Flash-ка с какъвто и да е Windows:
[url]http://www.msfn.org/board/How-to-install-XP-from-USB-t111406.html[/url]
публикувано от XeRo на 2008-06-23 01:39:55
@jorshua
Радвам се че ти е харесала тази версия ;) Лично и аз съм с нея и всичко е уред и варви на макс 8)
публикувано от angelboy33 на 2008-06-25 23:17:17
И как се казва програмката за инсталиране щот на този линк ми излиза форум.
публикувано от lsim на 2008-06-26 19:32:33
Браво на ъпа и благодаря!
ISO файлът пести време, ако не ви се занимава с NLite. Сработи безпроблемно на моето EEE 701. Може да се използва за начално "подкарване" на машината. По-нови версии на дарайверите може да инсталирате допълнително. Също може допълнително да редактирате ISO-то с NLite, ако решите например че COM+ не ви трябва или че искате да работите със стария "класически" интерфейс, който е по-компактен.
На мен лично ми липсват (и това няма как да се коригира в това ISO):
1) Премахнатата подръжка на Български език - не може да се добави българска клавиатура, да се инсталира интерфейс на български език, а може би и други БГ неща.
2) Отварянето на zip/cab файлове направо в explorer,
3) Още обмислям за bluetooth-а.
Така че ако имате време, най-добре де се упражните с NLite и да направите инсталацията изцяло по ваш вкус.
публикувано от lsim на 2008-06-26 19:35:26
...клавиатура, да се инсталира интерфейс на български език, а може би и други БГ неща.
2) Отварянето на zip/cab файлове направо в explorer,
3) Още обмислям за bluetooth-а.
Така че ако имате време, най-добре де се упражните с NLite и да направите инсталацията изцяло по ваш вкус.
публикувано от teodorp на 2008-06-29 01:01:02
Инсталацията си работи перфектно, само четете внимателно, че трябва да изтриете всички дялови на ЕЕЕ преди да почнете инсталацията и някои други неща...
Някой откри ли как да се добави БГ като Input Language? Аз пробвах няколко варианта, но неуспешно.
публикувано от pafi_fasa на 2008-07-01 08:46:41
a be hora nqkoi moje li da mi kaje za6to mi lipsva dosnet.ini i ka de se namira
публикувано от pafi_fasa на 2008-07-01 08:51:54
molq vi ako nqkoi znae kakvo dapravq da mi kaje
публикувано от andrew1976 на 2008-07-01 11:57:30
Не успявам да буут-на през USB-то :(
публикувано от pafi_fasa на 2008-07-02 00:15:34
а бе хора какво му е натози вин постоянно ми изписнва гре6ки

публикувано от pafi_fasa на 2008-07-02 00:17:53
не успявам да направя инсталация някои може ли да ми каже как?
публикувано от tishopavlov на 2008-07-02 10:40:48
здравейте, абе почвам да инсталирам ХР и след парвия рестарт ми изписва "NTLDR is missing". На какво може да се дължи това
публикувано от tishopavlov на 2008-07-02 11:14:27
Пробвах от СД, и от мемори стик, и се тая след първия рестарт ми излиза това саобщение.
публикувано от andrew1976 на 2008-07-02 11:23:11
публикувано от snssns на 2008-07-05 21:03:54
Аз също го харесвам,но нещо не мога да разбера в България откъде да си го купя.Искам да помоля за фирма доставчик в София.Линкове също биха свършили полезна работа.Благодаря на всички за помощта!:)
публикувано от tishopavlov на 2008-07-06 19:30:35
snssns провери в www.mostbg.com, има го със сигурност.
Има и варуант upgrateble
публикувано от ludiaalex на 2008-07-13 12:20:28
Хора, помагайте :'( ...постоянно ми изписва NTLDR is missing и никак не се оправя! Какво да правя...с всички windows-и които пробвах е все така,защо?
публикувано от ludiaalex на 2008-07-13 13:37:27
Моля някой, на когото му е тръгнал win-а без проблеми да обясни в точки какво точно е направил...спешно ми е :'( ! Мерси предварително!
публикувано от krasiem на 2008-07-21 21:59:20
Win XP инсталиране на Asus EeePC 701

Реших да си инсталирам XP на Асуса, обаче имам единствено 1GB SD карта и card reader. Най-лесния начин е със USB DVD/CD, но аз нямам, пък и не ми се купува само заради един Windows, не си струва. Та намерих си гайд за инсталация на XP със USB флашка и реших да опитам.
Нужни са ви:
• SD карта/флаш памет над 1 GB
• Card reader или някакво друго устройство с което може да качите файлове на SD карта
• USB_PREP8 (alternative download)
• PeToUSB (alternative download)
• Bootsect.exe (alternative download)
Някои от файловете може да се намерят и на български сървъри.
Следващата стъпка е да разархивирате USB_prep8 и PeToUS. След това копирайте PeToUSB (ехе файла) в папката на USB_prep8 при другите файлове. Влезте във USB_prep8 папката и пуснете usb_prep8.cmd.
Ще се отвори прозорец:

Натиснете някакъв бутон, Enter например.
След това ще се появи такъв прозорец:

Няма нищо за настройване, просто натиснете старт. Не затваряйте прозореца все още. Натиснете start button + r или старт меню run и напишете cmd след това натиснете Enter/ok. Ще се отвори прозорец. Трябва да стигнете до директорията в която се намира bootsect.exe . Напишете “cd imeto-na-direktoriqta” за разхождане между папките. Да приемем, че bootsect.exe се намира в папка boot на десктопа ви. В прозореца напишете
cd Desktop
cd boot
Това трябва да ви отведе до папката. След това напишете “bootsect.exe /nt52 R:” R: е името на преносимото ви устройство(флашката/картата), трябва да го промените като сложите вашата буква.
Ако всичко е минало както трябва, ще ви изпише “Bootcode was successfully updated on all targeted volumes.”. След тази стъпка ще можете да буутвате от устройството ви.
Вече може да затворите този прозорец, но все още на затваряйте другия (usbprep8) .
Прозореца трябва да изглежда така:

Ако не изглежда така, натиснете enter, ако и това не свърши работа затворете usbprep8 прозореца и опитайте отново.
публикувано от krasiem на 2008-07-21 22:04:35
Трите файла от тук
http://www.2shared.com/file/2581432/a65c092a/usb_prep8.html http://www.2shared.com/file/2581436/a131cd33/PeToUSB_3007.html http://www.2shared.com/file/2585881/5ad9ef68/bootsect.html Следващата стъпка е да разархивирате USB_prep8 и PeToUS. След това копирайте PeToUSB (ехе файла) в папката на USB_prep8 при другите файлове. Влезте във USB_prep8 папката и пуснете usb_prep8.cmd.
Ще се отвори прозорец:

Натиснете някакъв бутон, Enter например.
публикувано от krasiem на 2008-07-21 22:08:22
След това ще се появи прозорец[img]Няма нищо за настройване, просто натиснете старт. Не затваряйте прозореца все още. Натиснете start button + r или старт меню run и напишете cmd след това натиснете Enter/ok. Ще се отвори прозорец. Трябва да стигнете до директорията в която се намира bootsect.exe . Напишете “cd imeto-na-direktoriqta” за разхождане между папките. Да приемем, че bootsect.exe се намира в папка boot на десктопа ви. В прозореца напишете
cd Desktop
cd boot
Това трябва да ви отведе до папката. След това напишете “bootsect.exe /nt52 R:” R: е името на преносимото ви устройство(флашката/картата), трябва да го промените като сложите вашата буква.

публикувано от krasiem на 2008-07-21 22:14:39
), трябва да го промените като сложите вашата буква.
Ако всичко е минало както трябва, ще ви изпише “Bootcode was successfully updated on all targeted volumes.”. След тази стъпка ще можете да буутвате от устройството ви.
Вече може да затворите този прозорец, но все още не затваряйте другия (usbprep8) .

публикувано от krasiem на 2008-07-21 22:15:20
В прозореца тряба да:
• Въведете цифрата едно и натиснете Enter, ще се отвори прозорец трябва да посочите къде се намира windows-а източник, аз маутнах iso файла с dtools и посочих него.
• Въведете цифрата две и натиснете Enter, и въведете произволна буква за временното устройство което ще се създаде, буквата не трябва да се използва от други устройства в компютъра ви
• Въведете цифрата три и след това буквата която отговаря на устройството на което искате да качите OS-то в случая флашката/картата.
публикувано от krasiem на 2008-07-21 22:16:59
Програмата ще ви пита дали искате да форматирате новосъздадения партишън, натиснете ‘Y’ и после enter. След като се форматира натиснете Enter и ще видите как програмата копира файловете от CD-то на TEMP устройството което се използва за временно складиране на файловете. След като и този процес завърши натиснете още веднъж Enter, този път програмата ще копира файловете от TEMP устройството на флашката/картата(отнема около 15-20 минути). След като и този процес завърши натиснете YES на прозореца, които ще се появи, след това демонтирайте (unmount) и виртуалния твърд диск.
Дотук беше трудната част.
Желая Ви успех при мен всичко е о"кей ...
публикувано от krasiem на 2008-07-21 22:21:54
Инсталацията на драйверите е лесна, ако флашката/картата ви е 1GB става малко по-трудно. Трябва да се копират файловете от DVD-то което идва с лаптопа на картата/флашката и да се пуснат. Големината на DVD-то е 1.2GB, така че с по-малка флашка/карта ще стане на няколко части, като всяка част се качва на харда на лаптопа и като се съберат всички се пуска setup файла. Инсталацията отнема извесно време 15тина минути.
публикувано от krasiem на 2008-07-21 22:19:43
След като и този процес завърши натиснете YES на прозореца, които ще се появи, след това демонтирайте (unmount) и виртуалния твърд диск.
Дотук беше трудната част.
Монтирайте флашката/картата в лаптопа
публикувано от krasiem на 2008-07-21 22:20:42
Рестартирайте и при зареждането на системата натиснете ESCAPE. Изберете устройството от което искате да буутва, в нашия случай флашката/картата, а не твърдият диск. След това ще се появи прозорец в които ще можете да изберете два начина на инсталацията, изберете втория начин.
След това ще се появи обичайният инсталационен екран. Като премине първият етап от инсталацията на windows-а следва рестарт, в някой случай може да получите грешка:
“missing or corrupt hal.dll”
публикувано от krasiem на 2008-07-21 22:21:14
Ако се появи тази грешка рестартирайте (ctrl+alt+del) и отново при зареждането натиснете ESCAPE и отново изберете буутващото устройство. След това трябва да се появи прозорец, изберете едно и инсталацията ще продължи. Тази грешка може да си появи и после, като трябва да направите същото за да я преодолеете, но след инсталацията няма да се появява повече. Други проблеми не би трябвало да имате.
публикувано от krasiem на 2008-07-21 22:22:36
Ако искате да премахнете скролването и да увеличите резолюцията можете да запишете Lazer Tag драйверите, които позволявате да увеличите резолюцията до 1280×1024, но има малък проблем с шрифтовете.
След като всичко е инсталирано и рестартирате ще имате избор м/у пускане на windows-а и буут от USB. Таймера е 30 секунди за избор, ако искате да промените това, като влезете в Win-a; start->run пишете msconfig и променяте boot.ini по ваш вкус.
Това е всичко, надявам се да ви е било полезно. Ще се радвам да споделите проработило ли е и при вас и ако не, да помогна с каквото мога.
публикувано от halon на 2008-07-22 14:05:01
Здравейте, изпълнявам всичко от readme.doc, и като стигна до:

12. Once text mode installation has completed the EEE will automatically restart. At the black windows start menu you must this time make sure that option 2 and 3 ‘continue with GUI Mode Setup....’ is selected and then press the enter key.

ми се появява следното съобщение:
"Windows could not start because the lollowing file is missing or corrupt:
\system32\hall.dll."
Въпросният файл го копирах и на бутващата флашка и на самият лаптоп в папка system32, но продълйава да ми дава тази грешка. Който може да помогне PLS на halon@abv.bg.
публикувано от p_bakardjiev на 2008-07-24 16:50:28
Задължително по време на текстовата инсталация, трябва да се изтрият ВСИЧКИ партишъни, дори и този на който пише БИОС, за да може новия създаден партишън да е С:. Това оправя проблема с хал.длл, ако по късно след графичната инсталация даде пак тази грешка, рестартирате, буутвате през юсб и избирате да продължите инсталацията, от там нататък всичко е ОК. Някой знае ли може и да се добавя регоинална информация, дразни ме че няма българия
публикувано от getfreaky на 2008-07-30 23:48:06
Точно заради това,че няма Българско никъде се наложи да го форматирам два пъти. Свали си nlite, зареди ISO-то
и го добави от там региона, клавиатурна подредба, шрифтове на кирилица и т.н.
публикувано от killars на 2008-08-01 20:54:25
Някои знае ли как се инсталира тая така наре4ена операционна система която нее бутваща и е на немски щесам благодарен ако някои обесни
:(
публикувано от zarake на 2008-08-04 23:08:03
Kade se namirat tezi "Lazet Tag"failove za rezoliuciqta?
публикувано от zarake на 2008-08-07 22:13:28
От къде да ги взема Lazer tag файловете?
публикувано от veritio на 2008-08-09 17:08:05
някой може ли да обясни по-лесен начин за направата на boot-ваща flash-ка с Windows
публикувано от bobogto на 2008-08-10 11:02:10
При мен всичко е ОК, до там където трябва да избирам на кой хард и на кой партишън да го инсталирам. Аз съм с Acer ONE и имам 8 гиги хард, но не искам да го пипам. А като се пробвам да го инсталирам върху флашка или външен хард, ми изписва, че не били форматирани с ХР съвместима файлова система, а инсталацията не ми дава да ги форматирам на този етап, мога само да изтривам или да създавам партишани. Но дори и да създам партишан, той излиза като неформатиран RAW. Както казах не искам да пипам вътрешния хард, от това ли ми е проблема. Просто се притеснявам, че ще затрия и линукса и съвсем ще ми стане неизползваема машинката до 2 месеца докато се прибера в БГ.
публикувано от dj_angel на 2008-08-12 23:23:55
Аз успях да си направя бутваща флашка , но имам проблем като тръгне инсталацията и като стигне до там къде да инсталирам ми показва само флашката без вътрешният хард..и няма къде да инсталирам фаиловете .
публикувано от angel72 на 2008-08-23 20:40:47
Niakoi da sade SN: :(
публикувано от asenovgrad на 2008-09-28 11:24:00
Не се занимаваите с флашки,просто си земете хдд кутия и я варжете кам нормална записвачка така тя става преносима и се инсталира насякаде ....става и за ата и са сата никав проблем..аз така си оправам ееето:)
публикувано от asenovgrad на 2008-09-28 14:28:45
Иначе за win-a определено е добър аз сам с него и нямам оплаквания като се оптимизира става супер и имам над 55% свободно пространстов с инсталираните приложения
публикувано от pafi_fasa на 2008-10-14 21:44:28
a be hora ne se zanimavaite s gluposti.probvah go toq win i sled kato si napravih flashkata boot se ka4i i toqnec.formatorah q kakvo li ne q pravih no ne se maha.vqrno e 4e raboti super ne az li4no si predpo4itam linuxa.pak i ako se updatene e varha.vsi4ko mi tragva.edinstveniiqt mu nedostatak e 4e ne mi namira bluetootha.no go prejivqvam.opitaite ne6to po razli4no ot winxp.az go predpo4itam.pak i si ima vsi4ko neobhodimo.
публикувано от tyrmyk на 2008-11-10 17:42:40
На мен ми дава грешка при стартиране на USB_MultiBoot_10.cmd => ***** ERROR - File $OEM$_X is Missing *****
И наистина в пакета липсва цитираната папка (вижда се че трябва да има такава на screenshot-a в описанието), а торента е свален 100%. Някакви идеи?
публикувано от ygoshev на 2008-12-06 17:57:15
"jape , 2008-06-22 16:51:29
Оправих проблема като копирах "$OEM$_UserXP" с ново име "$OEM$_X" така че да има две такива папки."
публикувано от devilinpld на 2008-12-23 08:19:13
Някой мажели да ми помогне когато трагне да буутва ми исписва "Disk error" "Press any key to restart" незнам дали има значение еее-то е с някъв гаден линукс.
публикувано от alexco на 2009-01-02 13:49:06
Това е най-полезното нещо на което съм попадал в арената!

БРАВО НА ЪП-а!
Много благодаря.

Само за инфо - може да се използва всеки инсталационен диск на Win-а!

Още веднъж благодаря!
публикувано от trapatoni на 2009-02-03 23:28:11
loris mojeli da im prati6 imeto tuk az 6te ia nameia i drapna 4e nima skype plsss:)
публикувано от ljubo87bg на 2009-02-22 21:19:36
Велика е просто тая орязана боза... сложих и всичко необходимо за еее и на 4ГБ ми остана 1ГБ свободен... точно колкото е необходимо за работа. 5 от мен на ъпа!
публикувано от hodkevich на 2009-03-06 08:00:51
абе аз не разбирам от биос ама това да не е майтап дето трябва да се изтрие...?-_-
публикувано от korando на 2009-03-30 15:05:40
Защо не ми помни настройките вина? Като му дам Classic Start menu и след restart пак е променено. Настройките на папките също се променят след всяко излизане от папката. С две думи, след всеки рестарт като зареди все едно туко що съм го преинсталирал, непомни нищо каквото съм променил. Идеи?
публикувано от orik91 на 2009-06-07 10:45:26
дайте малко сийд бе пичове че тфа ми трябва за днес спешно плс дайте малко сийд
публикувано от orik91 на 2009-06-07 10:46:30
мерси за сийда
публикувано от drakanolud на 2009-11-23 17:14:49
ИМА ВИРУС - КАК НЕ ВИ Е СРАМ
публикувано от me1 на 2010-01-23 15:54:54
Видях, че много хора се чудят как да си направят регионалните настройки за да могат да гледат филми и така нататък. Ами това което аз направих е влизайки в регионалните настройки да сложа навсякъде български и на адванс когато се опитате да добавите настройки за български получавате съобщение да вкарате диска на ХР за да може настройките да се запазят. Налага се единствено от друго копие на ХР да намерите липсващите файлове и да ги сложите на флашката чрез която сте подкарали Windows и след това след като ви попита за липсващите файлове просто да му зададете да си ги намери от флашката. При мен това проработи и с Gom Player имам субтитри на български език. Единствено не знам все още как да си направя клавиатурата на български език. Пожелавам Ви успех и се надяжам да съм бил полезен. Ако има въпроси пишете .
публикувано от me1 на 2010-01-23 15:57:35
му зададете да си ги намери от флашката. При мен това проработи и с Gom Player имам субтитри на български език.Пожелавам Ви успех и ако има въпроси пишете.Надявам се да съм бил полезен.
публикувано от maglata на 2010-02-07 21:42:34
Дали ще мога да го подкарам на Asus N10J ?
публикувано от forum1 на 2010-06-10 20:46:13
публикувано от Snegankata на 2011-01-29 18:53:45
Проблема с кирилизацията се оправя бързо и лесно с програмката на Датекс FlexType.
Моят проблем е инсталирането на драйвера ACPI. Ако някой може да помогне ще бъда благодарна
публикувано от milen130276 на 2012-07-14 14:53:42
Ще съм ти много благодарен ако обясниш как става инсталацията от флашка ,че стана 2 дена мача. Благодаря предварително за торента!!!
публикувано от olimpia2004 на 2013-04-17 00:55:19
даите кей бе тапаци вие не виждате ли хората кво искат!!!!!!!