ArenaBG
mobile spot 4
published by kachamaka на 2007-11-06 15:28:46
Вашето мнение относно The Man from Earth може да оставите тук. Писането на български и спазването на добрия тон е задължително!
published by hlazhlaz на 2007-11-24 20:19:56
Може би ако бяха сложили малко ефекти щяхте да харесате "актьорската игра". Повечето хора тук не разбира НИЩО от драматургия, режисура или актьорско майсторство, но въпреки това коментират. Моля, който не му харесва филам просто да каже защо без да се опитва да се прави на много разбиращ. Затова има толкова различни жанрове филми, за да може всички да са доволни. Филмът определено е страхотен!
published by corwinsk на 2007-12-24 12:36:51
Нещата са изключително прости. Този филм ще се хареса на всички хора, които обичат да четат книги. На останалите ше им бъде ужасно скучен и тъп.

Идеите в него и начинът, по който са представени изискват зрителя да разболага с наистина добро въображение, иначе цялата история просто губи смисъл.

и не приемайте думите ми погрешно. Не наричам хората без въображение - тъпи. Те просто имат други приоритети в живота и гледат на вселената по един по-прагматичен начин. Този филм просто не е за тях.
published by Crunk на 2007-12-24 14:16:26
От всичките коментари дотук ясно се отличават 2 типа отгорови - За и Против.
Тези, които харесват филма и се засъпват за него обосновават отговорите си. Защо филма не е поредната боза (както другите казват) и защо им е харесал - различен, интересен, грабващ,...
Другите, на които не им е харесал филма казват само "ТЪП", "ЕВТИН", "БЕЗСМИСЛЕН", "НИСКОБЮДЖЕТЕН",... Без никаква защита на повъърхностните си отговори...

Както каза Sumalia: "It was a film for the mind, not just the eyes"...

Както и да е. Както каза някой в по-предишните коментари важното е, че филма ви накара да спорите, което не е никак малко за 1 "тъп" филм...
published by bat на 2007-12-24 14:24:16
Интересен за мен филм, защото ме накара да се замисля за някой неща на който не бих обърнал внимание, или приемах като даденост, интересно решение за заснемането му, макар на мен да не ми допадна така пресъсздадената обстановка, филм тип "90 като качество на картината, но ми се искаше да продължи малко повече, просто остави много решения за това какво става после
published by Exodious на 2007-12-24 14:20:16
Напълно си прав corwinsk. Така като се замисля този филм трудно би се харесал на хора, които не четат книги. Просто познавам хора, които не че им има нещо, но просто през живота си не са седнали да прочетат една книга за удоволствие и такива диалози колкото и дълбоки да са няма как да ги впечатлят и да им хванат интереса. Аз например имам зависимост от книгите. Просто понякога предпочитам да си купя някоя книга, да седна удобно някъде и да се заровя в нея. Така оставам погълнат от една книга с дни, както останах погълнат от този филм!
published by stroian на 2007-11-10 17:06:22
За тези които са харесали Mindwalk [url]http://www.imdb.com/title/tt0100151/[/url], показван няколко пъти по различни български телевизии, този филм ще е едно приятно изживяване. Според мен The Man From Earth не достига чак до нивото на Mindwalk, който след гледането на този филм ми се дощя да видя още веднъж и установих че 17 години по-късно не е загубил нищо от прелеста си.
Благодаря за ъплоуда!
Ако след толкова много коментари някой още се чуди "що е то?": "драматургична реализация тип телевизионен театър";жанр - "философско словоблудстване" на "общочовешка тематика" с елемент на научна фантастика :D (кавичките обозначават цитати от лични и други разговори по темата ;) )
published by ico1730 на 2007-11-06 16:01:11
и са ще се чатат субтитрите ! даа ! но до края на деня . няма да му отделя повече внимание а ако е много як то ще си проличи дотогава! :thumbsup: теглете и коментираите :P
published by Sikozu на 2007-11-06 18:25:50
Описанието съдържа думата "immortal", което автоматично го квалифицира за посещение на харда ми :lol: :thumbsup:
published by Strainer на 2007-11-06 19:41:23
John Billingsley играеше Д-р Флокс в Star Trek Enterprice :D Много добър актьор и разказвач. Ако бъде избран за правилната роля. За всяко нещо си има място и време...
published by Mapolin на 2007-11-06 19:50:20
Звучи интересно, но ще изкам субтитрите.. мързи ме да слушам :)
published by Sikozu на 2007-11-06 20:02:30
Страхотен филм. Много ме изкефи. Феновете на екшън филми въобще да не си правят труда.. цялото действие се развива в една стая и в неокортекса ;)
Напълни ми душицата това филмче :thumbsup: :thumbsup: Още не мога да се накефя на това, което видях и чух :D
published by Kalorag на 2007-11-06 20:27:31
Сикози, радвам се че още някй го е оценил колкото мен :D
Филма е страхотен, филосовски, задълбочен и не е за всекил, въпреки това, дори да не гледате такива филми по принцип го погледнете, може да достигне до вас.... :thumbsup:
published by M.I.C. на 2007-11-06 23:17:46
Филма е супер. Както вече някой каза, не е за всички но за мен това просто трябва да се гледа. Гласувам с ръка на сърцето да го сложат секцията "Препоръчани". Какво ли не се слага там, а това е един найстина стойностен филм.
published by M.I.C. на 2007-11-07 00:11:12
Даже мисля още един път да го гледам. Немога да му се насладя. Този филм е пример как без много пари, но с голяма актьорска игра може да се направи много добър филм.
published by Kalorag на 2007-11-07 07:12:14
psychonaut, както казах, не е за всеки филмчито... без да ми се обиждаш но изисква малко дълбочина на мисълта за да вникнеш идеята, може би слет някоя и друга година... поне си се опитал това е похвално.;)
published by Strainer на 2007-11-07 01:03:58
Прекрасен. Заслужава награда за най-добър сценарий. Имам чувството, че гледам към първата видеокнига. Нещо много различно от всичките боклуци, затрупващи ни. Гледайте също и филма Future by Design. Много вдъхновяващ, макар да има някой слаби страни, също като този се движи в правилната посока... Както и да е, почти убеден съм, че филмите на бъдещето ще са с подобна структура - в многоизмерна среда разбира се, много от ставащото ще се случва само в ума Ви...
published by psychonaut на 2007-11-07 01:58:22
Не го изтърпях докрай, за да се изкажа за идеята на филма, но актьорската е игра е направо трагикомична. И е озвучен ужасно, и прилича на сапунка - последното ме отказа в най-голяма степен. Невероятно,а?
published by M.I.C. на 2007-11-07 16:01:14
psychonaut,
филма няма за цел изобщо да впечатлява с ефекти. Що се отнася до актьорската игра мисля, че са се справили много добре да пресъздадат идята на а автора.
Незнам дали филмите на бъдещето ще са такива. Това е просто жанр за мен към който винаги ше има интерес както и към екшъните с безброй ефекти.
published by vencedor на 2007-11-07 21:02:44
от 758 човека които го свалиха, един ли няма който да се е навил за направата на едни субтитриииии !!!
published by sk_razor на 2007-11-07 21:17:25
Най-накрая филм от този сезон след който да си кажеш "радвам се че го гледа" ...
published by psychonaut на 2007-11-08 00:32:14
Kalorag, Без да се обиждаме, споменах, че филма ме отблъсна със слабата си реализация, а не с това, че не съм го схванал. Може би ТИ след накоя друга годинка ще се научиш да разбираш какво казват/пишат другите.

Пак повтарям - изобщо не го изгледах филма и не изказвам мнение за идеята му. Но от самото начало си личи слабата игра, режисура и камера.
published by Kalorag на 2007-11-08 05:00:50
Виш сега psychonaut, не искам да спамя повече, само ще ти кажа че те разбрах отлично още първия път, не прокоментирах изявленията ти за слабата игра и прочее защото са смешни, това не блокбъстар претъпкан с ефекти и нелепо скъпи звезди на киноидустрията, това е интелектуален филм, филм в които ИДЕЯТА е да те грабне с интересна преспектива върхи безсмъртието и най вече психологическата му страна. Разбирам че си свикнал на лъскави опаковки но те не гарантират добро съдаржание... филма е добър, написан по страхотен научно фантастичен роман, край на дискусията. Извинявам се ако съм те засегнал, просто исках да изкажа лично мнение, това е. 8)
published by Starbreaker на 2007-11-09 18:31:45
Разказът е страхотен, филмът е зле откъм актьорска игра и режисура. Наистина жалко за потенциала на историята.
published by beorntheold на 2007-11-09 19:30:10
наистина, жалко за добрия материал. :-/
published by M.I.C. на 2007-11-10 04:02:36
режисура е зле - да. За мен лично актьорите играха много добре с две изключения. Просто филма е нискобюджетен и въпреки това ми хареса много. Може да се преработи със същите актьори но да се подобри режисурата и ефектите. Въпреки, че дори и така филма е супер. Незнам даже дали не би ми харесал по-малко ако го променят с цел подобряване на ефектите.
published by gops на 2007-11-10 20:11:46
Филмът е наистина невероятен. Много интригуващ и задълбочен. Съгласен съм че има какво още да се желае откъм актьоска страна, но оператортвото е доста на ниво. Според мен от ефекти няма нужда, това е целта на филма - идеята не блясъка. Предполагайки нискобюджетността на филма, а нивото което предлага е нещо задължително за колекцията ми и задължително в топ 10 ;) ...и благодарско за ъп-а :)
published by gandalf117 на 2007-11-11 12:53:13
Филма е откъсан точно и само откъм изтория и сценарий! Първия половин час те увлича и е наисина много интересно ама оня почва да се сравнява с Исус Христос и ония седят и му вярват, едната се разрева... хахахаха е извинявайте ама това е прекалено нелеп и нереалистичен сценарий, че чак те дразни. Прекалено идиотски са реакцийте на слушателите, а пак оня е просто толкова неубедителен. Иначе актьорската игра и режисурата си бяха на място!
published by darktroniac на 2007-11-16 16:15:17
Резюме:
Импровизирано прощално парти за проф. Джон Олдман се превръща в мистериозно разследване, след като пенсионираният преподавател признава на колегите си, че е безсмъртен, живеещ на Земята повече от 14000 години.
По последната велика творба на фантаста Джером Биксби, започната в началото на шейсетте години и довършена, докато е на смъртно то си легло през Април 1998-а.
published by Becko на 2007-11-20 20:03:40
Жалко че нема субтитри! Че и не се очертава май да има скоро!
published by klioo на 2007-11-23 17:28:33
Първо проверявай преди да пишеш - [url=http://subs.sab.bz/forum/index.php?showtopic=3806&st=0&gopid=51228&#entry51228]субтитри ще има[/url]! :)
published by limedesign на 2007-12-24 13:31:05
Бих казал, че този филм може и да е глупав, но също така и гениален сам по себе. Че коя глупост предъвкана и преговаряна не се е превърнала в гениалност. Имаше определено много силни моменти, особено с недоверието на всички към един човек. Някои не са вярвали, че земята е кръгла, е вече е кръгла... :) Други пък са мислели, че телефоните не са нужни на никой, та кой може без телефон!? Според мен, всичко изразено в този филм е разкритието на прогреса в живота ни. Не твърдя, че съм умен, нито пък глупав, но мога да разгранича нещо, което си заслужава ровичкането в мисълта на човека, от това, което просто не струва... Моето мниене е да гледате и благодаря за търпението. Рядко пиша коментари.
published by lainovoz на 2007-11-28 19:01:19
Прекрасен филм!
published by vencedor на 2007-11-29 18:41:58
е хайде де, какво стана с тия пусти субтитри :( защо никой от преводачите не го е уважил този филм ?! :-/
published by psychonaut на 2007-12-02 14:33:20
Kalorag, много си зле. Аз казвам, че филма е слабо изпълнен, ти ми обясняваш колко е смислен. Май пак не разбра за кво става дума :)
published by kibrita на 2007-12-15 18:06:22
На мен ми стига 8.5 от IMDB:thumbsup:.
published by choveksheise на 2007-12-16 15:31:07
Появиха се субс в унакса ама не са първо качество. :-/
published by yankstar на 2007-12-18 20:33:43
буквално ме погълна историята. най-интригуващия филм, който съм гледал напоследък.
published by Devillman на 2007-12-21 17:55:36
kato istoriq biva no kato izpulnenie e ebasi tupnqta.celiq film se razviva v edna ku6ta i kak nqkav razkazva 4e e na 14 000 godini
published by desi5kova на 2007-12-23 05:53:03
Ето на този филм трябва да се сложи 18+, само, че не заради ХХХ съдържание, а заради способността за вникване.
Актьорите наистина са скромни, декорите - като за радиопиеса а финалът не е разтърсващ. Добра стара научна фантастика. Мноооого ми хареса, макар, че го гледах без суб.
published by Gang_Related на 2007-12-23 09:45:43
Идялно..аз по принцип не обичам Sci-Fi щото са ми безинтересни но щом този казвате че е с як сюжет ще го сваля :)
published by POPCORN на 2007-12-23 12:01:20
сигурно филмчето е много добро ама ще изчакам по-добър релийз.че тоя не ми харесва:thumbsup::thumbsup::thumbsup:
published by sahho на 2007-12-23 12:09:44
който обича филми без никво действие, този филм е за него ! :thumbsdown: :thumbsdown: :thumbsdown: :thumbsdown:
published by MediEVILcho на 2007-12-23 13:10:35
Много добър ФИЛМ!! Ако някое знае дали и разказа го има някаде ба Български из нет-а да го прочета ще съм много благодарен :)
published by tchernokrily на 2007-12-23 13:13:28
филма е много хубав

отдавна не бях гледал смислен филм дето да не се гледа само заради спец ефекти
а тоя вероятно е направен за един следобед с бщджет от 200лв
published by bonebird на 2007-12-23 13:41:22
[color=red]mikele13[/color] [b]Genre: Sci-Fi[/b] (Жанр: Фантастика) къде си тръгнал да проповядваш за християнството...
Иначе, не съм гледал филм с такъв интерес от години!!! :thumbsup:
published by nesso на 2007-12-23 13:54:21
Много добър филм.Ако си под 18 трудно ще го разбереш.Повече прилича на театър от колкото на игрален филм.
published by toncatabg на 2007-12-23 13:56:47
Страшно тъп филм :thumbsdown::thumbsdown::thumbsdown:
Пълна боза
published by me4eto_yogi на 2007-12-23 14:05:54
филма ми хареса но ако не беше целия пред канимата а имаше кадри от историите му за това което преживял направо щеше да искърти :thumbsup::thumbsup:
published by dessmax на 2007-12-23 15:37:28
Много добър и качествен филм,карате да се замислиш.С кадри наистина щеше да е по-хубав.Теглете и не се двуомете,с 2 думи - отличен филм .
published by vra4 на 2007-12-23 16:15:34
които е гледал филма може ли да бъде малко по точен за какво се разказва от инфото не се разбира за какво точно става въпрос фантастика ама като кое междузвездни воини ли що?
published by Jardo на 2007-12-23 16:25:21
Уникален филм.... :):thumbsup: 6+
published by medunski на 2007-12-23 16:28:37
Мдам, точно като "Междузвездни войни" е!
published by iahura на 2007-12-23 17:09:31
не ми вдъхва доверие:lol:
published by tvalkov на 2007-12-23 17:18:29
филмът е много добър.
published by zlobarzlobar на 2007-12-23 18:12:52
Отличен филм. Прекрасен пример как трябва да се правят филми. Повече действие не му е нужно, защото то се развива в главата на гледащите. Финалът също е много силен и наистина нямам забележки. Не знам дали трябва да има "18+", но със сигурност не се препоръчва на чалга-слушашщи. Мнозинството от тях няма да намерят смисъл. Просто страхотен филм!:)
published by Crunk на 2007-12-23 18:18:35
mikele13, брат, това не е сайта, в който да говориш за такива неща. Като казваш "НЕ ГЛЕДАЙТЕ!!!" няма да ме разубедиш при оценка 8.4 в IMDB... След като го изгледам вече ще знам дали си прав. Ти си християнин явно, но си го гледал, нали? Тогава откъде-накъде ще забраняваш на мен да го гледам???

sorry za offtopic-а. сега и аз ша го изгледам. от коментарите ми изглежда, че ше е нещо мн яко :)
published by martleto на 2007-12-23 19:38:30
Трейлъра ... не ми вдъхна доверие.. кажете си мнението ама точно и ясно а не има хубаво има лошо.. СТАВА ИЛИ НЕ ФИЛМА :P:)
published by pgh на 2007-12-23 19:42:38
На мен ми изглежда да е добро.. ще се сваля.. пък дали ще го изгледам до карай е друг въпрос :)
published by bboys84 на 2007-12-23 19:42:42
Става за някой за други не струва.
Вкусове различни.
published by BoFFo на 2007-12-23 19:43:55
Филма е страхотен,идеята и изпъленето също е много добро,целият филм се развива е една стая край една камина и всичко е разговори ,но идеята е дълбока ,не е за хора които обичат плоски филми препълнени с екшън и ефекти и големи бюджети.На мен лично много ми хареса..
published by vranez на 2007-12-23 19:44:19
гледах филма и наистина е добър ако се направи с по-добър бюджет несъмнено ще е в бокс офис класация на челно място но мисля че най-доброто доказателство което можеше да им предостави е да заговори на някои стар език и щеше да ги разбие:thumbsup:
published by dessmax на 2007-12-23 19:46:06

mikele13 е донякъде прав ,наистина филмът е мозъкопромиваш,но целта не е да му вярвате а да почнеме да мислими .Мисля ,че достатъчно красноречиво е ,че са го оприличили като фентази(май така го бяха ,не съм много сигорен).Друго е интересното в филма ,начин по-който специалистите бяха готови да му повярват... незанам ,може би така доста голяма част биха постъпили и от нас,лично аз съм на мнение ако не видя или пипна ,не вярвам.
При толкова положителни коментари не се двуомете ,относно възрастовата граница .... не сме се родили научени,но затова пък трябва да го правим постояно,според мен за този филм не трябва възрастова граница.
published by yankstar на 2007-12-23 20:11:45
защо пък да е мозъкопромиващ... нали са го обозначили като фентъзи. но историята е наистина пленяваща.

а този проповедника ;) айде не тука, а?
published by bladenet на 2007-12-23 20:38:13
Много силен филм. Сценария и играта са великолепни.
published by Crunk на 2007-12-23 20:56:34
Филма е [b]Sci-Fi[/b]

:thumbsup: Наистина е пленяващ, но за хора, които харесват филми, в които се мисли, а не които докато гледаш се задъхваш или подскачаш от страх на всеки кофти момент и си все по-близко до момента, в който ше си докараш инфаркт :D. Дали става или не... Нали знаете - разни хора, разни идеали... На някой ще му хареса на друг - не.

Филма е мн интересен. Това с богохулството... не знам. Ако има хора, които не приемат и най-малкия намек, че Христос не е бил с дълга коса... да не го гледат ако искат, тяхна си работа. :-/

За мен това е един много добър филм! :thumbsup::thumbsup::thumbsup:
published by poplo на 2007-12-23 21:05:25
Страхотен филм. Заслужава си и последната секунда ;)
published by muhoebec на 2007-12-23 21:11:51
Филма е един от най смислените които съм гледал тази година ! Това не е фантастика от класическия тип. Не се препоръчва на хора които са религиозни фанатаци, Биха получили нервна криза.
published by kiril_kostadinov на 2007-12-23 21:46:10
невероятен филм... благодаря ви.
published by DreadG на 2007-12-23 22:17:24
Гледали ли сте тъпи филми? Ако си мислите че сте , то гледайте този и ще разберете ,че грешите. Ултра тъп е този. Нито има смисъл, нито добре представен сюжет, нито развитие.
published by Chepilcho на 2007-12-23 22:23:54
Сайкълмастър, нещо изказването ти ми намирисва на гностицизъм май, а? ще взема да гледам филма..и другия агент..блеене на овце! Ще видим какво ново има, сигурно ще е добре забравено старо..
Те такива дървени философи и имащи специално знание са ги изгорили още през средновековието!
Да не сте казали и дума против религията, ей...
published by trexage на 2007-12-23 22:41:20
А чели ли сте коментари на ТЪПИ индивиди и недоклатени тинейджърчета ?!?
Филма е добър...по-различен е и е доказателство за това, че бюджетът на кой да е филм, колкото и малък да е (има филми с по >10 000 000$ дори), важен е сценария...и режисьора, разбира се. Този филм е сигурно с 10 000$ бюджет - сниман е в една...стая (почти целия), но интересното е друг - идеята...няма да ви преразказвам - гледайте го! :thumbsup:
published by rex_devil на 2007-12-24 12:27:37
Ще кажа,че сега го пускам да го гледам пак!Всеки да си прави сам изводите,нали филмите са за това-да пораждат различни чувства и емоции...сигурен съм,че няма двама души с напълно еднакво впечатление от този филм освен тези,които мислят еднакво...което е жалко...
published by krasi4a на 2007-12-23 23:04:47
главният актьор нещо се е побъркал ,ама ще му мине ако се отбие до 4-ти колометър.иначе филчето си го бива 8)
published by Crunk на 2007-12-23 23:12:39
[url][b]alurkoff J[/b][/url], ти явно си от тези не "умни" хора, които са го пропуснали...
published by athom на 2007-12-23 23:36:43
Доста интересна идея, но не това е важното което да се наблюдава във филма.

Развитието на вътрешните борби на слушателите на историята,
противопоставянето на академичните им познания срещу история разказана съвсем простичко и чиято евентуална лъжовност не носи никаква облага на разказващия...

Филма има много планове за разглеждане, много тези, много вътрешни борби и съмнения на героите.

Определено си заслужава гледането, и то няколко пъти.

Единственото което ми дойде в повече беше предполагаемото превъплъщаване на главния герой в Иисус, и то не защото противоречи на вярванията ми, на историята или на каквото и да било.

Просто беше като изсмукано от пръстите на режисьора, виждаше се от 1000км, че героя ще се окаже я Цезар, я Исус, я Шекспир.

Благодаря на ъплоадера.
published by mek на 2007-12-24 00:03:03
филма е ненормален.....много добър:thumbsup:
published by Chepilcho на 2007-12-24 00:15:11
Има и трети вид, такива които се заяждат баш на Коледа! малко по-ведро , бе! А за филма не съм казал ништо преди да съм го гледал.
Съжалявам... че съм използвал думи които не разбираш:lol:
published by johnny на 2007-12-24 01:27:30
Филма е доста добър. Личи, че не са вложени много средства, но се е получило добре. Държи те в любопитство през цялото време.
published by zidaria на 2007-12-24 01:08:18
уникален филм гледаите го:thumbsup::thumbsup::thumbsup:
published by Exodious на 2007-12-24 01:44:47
Впечатлен съм!
published by galinski на 2007-12-24 02:55:48
баси скучмия филм.Нямам вкус ли ко ама туй е пална боза,него теглете,щте сажалявате!!:thumbsdown:
published by Sumalia на 2007-12-24 04:13:07
Принципно не коментирам всеки филм които изгледам но този си заслужава бързо коментарче.Според мен с някакъв много малък бюджет(филма изглежда сниман в края на 80-те) и семпла обстановка режисьора е направил почти шедьовър!Аз лично мисля че филма има място в IMDB top 250,наи малкото защото е различен(като му гледам реитинга и гласовете нищо чудно скоро влеме и да попадне там,но дори и да не влезе,няма особено значение.Аз лично превъртах някои от репликите във филма по 3-5 пъти,защото просто оставах супер впечатлен дори вдъхновен на няколко пъти.Важно е да се гледа с качествени субове защото основното нещо във филма са репликите,говоренето.Филма не е някакъв умрял философски дебат,напротив представен е доста леко и може да се разбере от всеки които иска да го разбере.Филма не е бавен,постоянно се получават обрати в настроенията и във това което ние си мислим.Напомня ми малко на K-PAX с Kevin Spacey,на които му е харесал този филм значи и The Man From Earth ще му хареса.
LoL стана дълго а аз по принцип въоще не обичам да пиша такива реферати,просто филма ме очарова въпреки че в началото не очаквах много,гледаше ми се някакво трилърче или нещо криминално.Щом при това положени филма ме е хванал значи наистина жанра му е универсален.
published by Sumalia на 2007-12-24 04:19:28
Само да прасна още нещо което сега хванах в imdb и мисля че е подходящо

"It was a film for the mind, not just the eyes"
published by bassforever на 2007-12-24 10:27:22
Страшно бързо коментарче:lol:.Иначе съм съглаен напълно!!
published by Shinigami на 2007-12-24 11:08:50
Toва е филм за хора които не искат просто да седят и да изпитват тръпка било то от страх или от интензитета на филма или нещо подобно... това е за хора които са се замисляли за неща като епохалните въпроси които са засегнали във филма... много добра интерпретация, ако се интересувате от подобни теми... а не очаквате единствено драма от сорта... той се ожени за леля си... или някой влиза и избива 1000 с пистолет и пълнител... Гледайте този филм.... един от малкото които имат наистина дълбок смисъл и заслужават да се видят... всяка минута от него си заслужава
published by limedesign на 2007-12-24 13:29:05
Бих казал, че този филм може и да е глупав, но също така и гениален сам по себе. Че коя глупост предъвкана и преговаряна не се е превърнала в гениалност. Имаше определено много силни моменти, особено с недоверието на всички към един човек. Някои не са вярвали, че земята е кръгла, е вече е кръгла... :) Други пък са мислели, че телефоните не са нужни на никой, та кой може без телефон!? Според мен,
published by Chepilcho на 2007-12-24 14:56:03
Смесица от различни философски и религиозни разбирания. Филм, който не дава отговори, но оставя зрителя в объркване, плод на още по объркания ум на създателите си! Потвърждава се факта,4е съвременната философия е в криза и отдавна се върти в кръг без да може да даде някакви отговори за смисъла на живота.
А иначе, доводите на професор Олдмен,че е бил и Христос бяха доста неубедителни и смешни..поне да си бяха дали труда да прочетат Библията..
А, и идеята, че Исус се е учил при Буда е доста стара, но безпочвена! Ако човек е малко запознат с Християнството и Будизма, ще види, че дори на пръв поглед да имат общи неща, те всъщност изповядват диаметрално противоположни вярвания.
И аз правя рядко коментари, но тъй като филмът претендира да е сериозен и оригинален, смятам, че заслужава мнението на зрителите в писмена форма.
published by manara на 2007-12-24 15:49:10
Дам, човекът с книгите е прав. Филмът си заслужава да се гледа. А същите тия, които разправят, че е скучен и тъп, ако беше режисиран от Тарантино например в същата тази стая, щяха да кажат най-вероятно, че "кърти мивки" и всякакво друго оборудване за баня.
published by elibebeli на 2007-12-24 16:14:26
С такива коментари просто съм длъжен да го изгледам:):)
published by memario на 2007-12-24 16:25:20
Филмчето е уникално.Като четях коментарите, си представях ужасна актьорска игра, но е точно обратното.
published by labedline на 2007-12-24 17:59:49
Спред мен филма е феноменален!
Не си спомням да съм гледал НЯКОГА по-стойностен филм в този жанр...Всъщност като се замисля, смятам, че филмът е уникален сам по себе си.
Докато го гледах вълнението и напрежението не стихваше, въпреки, че действието се развива в една стая.
Игледах го - останах невероятно впечатлен.
Ще го гледам пак - за да доосмисля всички теории.
Не разбрах само дали филма е писан по книга или не. Ако е така, то незнам, защо книгата не е бестселър!
published by Tiffaa на 2007-12-24 18:00:44
Филма е прекрасен дава ти една интересна тема за размисъл... Но този филм не мисля че всички биха го оценили ... трябва да има червена точка 18 + може би не точно в този смисал... но наистина е добър
published by myusername на 2007-12-24 18:10:08
Prosto ostanah bez dumi, edin ot naj-gotinite filmi, kojto sym gledal nqkoga...
published by tazmaniandebil на 2007-12-24 19:10:19
Филма го изгледах и даже мога да кажа , че горе доло ми хареса. Някои от теориите във филма естествено са творение на малоумен американец, така че не им вярвайте ;) Има някои добри идеи, но са малко :) А това за 18+ са глупости. Аз съм на 16 и ми хареса що-годе филма. Ае Весели Празници на ВСИЧКИ :)
published by aculas на 2007-12-24 20:12:51
Интересна гледна точка :) Филма е добре замислен, хареса ми.
published by zlobarzlobar на 2007-12-24 21:15:07
fatguywithnomoney , та на колко годинки казваш че си? :cool: Хем искаш да се замисляш, хем да ти е шаренко. Аз това разбрах от мнението ти. :) За правопис няма да отварям дума.:-/
published by zlobarzlobar на 2007-12-24 21:18:12
Сетих се! Просто хората, които не обичат да четат книги, да не си губят времето и да плюят после. :cool:
published by burner на 2007-12-24 21:22:10
тВА Е НАЙ-ТЪПИЯ ФИЛМ КОЙТО СЪМ ГЛЕДАЛ В ЖИВОТА СИ!!!
published by burner на 2007-12-24 21:25:11
просто нема такава боза бате !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/
published by ko4omania на 2007-12-24 21:26:26
Първо не бих написал коментар ако наистина не си заслужаваше но скоро не бях гледал толкова добър филм . Не препоръчвам филма на никои под 15 -16 годишна възраст защото може би няма да могат да го обмислят .Ако се замислиш филма може да ти промени мисленето .Просто филма е уникален и те кара да се замислиш за живота и това защо живеем и дали наистина има човек които да е жив от 14,000 години примерно . Препоърчвам го на всеки които иска да отдели час и половина на себе си и да се замисли за живота си
published by burner на 2007-12-24 21:32:46
Препоръчвам го на всеки който не е ходил по голяма нужда последните дни. Мене на двайстата минута някъде ме отпуши!!:lol:
published by vladolinko на 2007-12-24 21:36:34
Tiffaa , 2007-12-24 18:00:44

Филма е прекрасен дава ти една интересна тема за размисъл... Но този филм не мисля че всички биха го оценили ... трябва да има червена точка 18 + може би не точно в този смисал... но наистина е добър

да филмчето дава много интересен поглед над нещата и аз както бе казано в един по-горен коментар като прочетох коментарите очаквах крайната тъпня но въпреки това ме заинтригува и се радвам че го гледах :) няма да сбъркате и вие ако го гледате :) нищо не губите освен час и 30 мин по-малко в чата ... но пък за сметка на това ще видите един наистина интересн и уникален поглед над интересуващите ни от край време въпроси :)
published by oldi на 2007-12-24 22:17:36
filma e neveroqtno zauhav i niskobujeten... 3 kameri v edna staq...priatno gledane na tova koeto nikoi ne znae za minaloto(spored filma)...nqma sceni nqma nishto..prosto edna staq s u4iteli...zaguba na vreme...
published by zlobarzlobar на 2007-12-25 11:12:59

kalpataro , пълна яснота по всички въпроси има само в празната глава.
published by kalpataro на 2007-12-25 11:09:47
"филма е уникален" , "най-страхотният филм", "a film that forces us think" , добре, че понякога се зачитам в коментарите, та да се посмея от сърце, интересно кои са нещата, върху които тази телепиеса ви накара да Мислите, неща, за които ако сте поне на 20 трябваше вече не само да сте мислили, но и да имате становища ??
published by Santo на 2007-12-25 01:05:49
Оределено филма заслужава адмирации. Много добър сюжет, абе филма трябва да се гледа 10-ка от мен.
published by placeboto на 2007-12-25 01:07:19
филмът наистина те кара да се замислиш върху интересни проблеми и възможности...другото, което мога да кажа е че съм влюбен в актрисата, която играе Сенди (Annika Peterson)..това е идеалът ми за женска красота
published by spacejam на 2007-12-25 01:21:08
Филма е много добър!Но трябва този който го гледа да има поне 16 - даже повече, иначе едва ли ще има смисъл...да го гледа ;)
published by mermaids на 2007-12-25 01:27:15
Главния герой освен Исус Христос сигурно е бил и Цезар,Александър Македонски,Наполеон,Хитлер и който още се сетите.;)Филмът на мен не ми хареса,въпреки,че обичам да чета книги(имаше коментари,че който обича да чете книги,ще оцени и филма)Като цяло слаб,нискобюджетен филм,със слаб сценарий(то като се замисля изобщо нямаше такъв)идеята за отричане на Христянството е доста стара и има много по-добри филми на тази тема!!! Завършвам с един съвет,ако имате свободно време,не го губете да гледате този филм!!!;)
published by jape на 2007-12-25 03:02:25
To the director:
To the writer:
To the actors and crews:

Thank you for a film that forces us think.
published by Equilibrium на 2007-12-25 18:48:56
Страхотен филм... По едно време си казах "Жалко че е само филм". Много интерестни неща се казват, изразява се доста различна гледна точка... Задължителен филм! 10х на ъпа :thumbsup:
published by sdiankov на 2007-12-26 09:16:46
определено филм, който се различава:)
хареса ми, направен е като театър, смислен е и доказва, че не е нужно да се "наливат" мноооого пари, за да излезе нещо свястно.

сега ще се "направя на Ванга" - очквайте в близко бъдеще същата идея, реализирана с топ актьори, много спецефекти и ще счупи класациите:)

P.S. православен християнин съм, уважавам си празниците и религията, но не смятам, че заклеймяването на един филм или книга ме прави по-вярващ или по-добър, това са го мислили някои личности от недалечното минало, които едва не са довели света до разруха. пък и не съм талибан, щото помислете какъв вой щеше да се нададе ако бяха намесили някой "правоверен"...

честита Коледа, здраве и късмет на всички!
published by ramus на 2007-12-26 13:06:19
Просто вече не мислех, че може да се правят и такива филми - от американци.
Сценарият е страхотен. Един разказ за хората, от нас - хората. От всеки един от нас.
И като се зачета в постовете тук, или където и да е... или да се огледа човек дори и в реалния живот - все това се вижда - колко са различни хората, и как всеки си носи "кръста", наречен живот.
Вижда се - понеже всеки един си го и изразява - няма как. Вижда се чудесно - за който може да "гледа".
published by adXok на 2007-12-26 23:07:21
Поредният филм, който се гаври с Христос... или по-скоро който се стреми да изкара хипотетично някой друг за Исус. Но както е казал самият Христос (предадено ни като преразказ от писателите на притчите в Новия завет):
"И тъй, кога видите да стои на свето място "мерзостта на запустението"... тогава ще бъде голяма скръб, каквато не е била открай свят досега, и няма да бъде. Тогава, ако някой ви каже: ето, тук е Христос, или там е - не вярвайте!
Защото ще се появят лъжехристи и лъжепророци и ще покажат големи личби и чудеса, за да ви прелъстят."

Ще има много хора които ще се представят за Христос (обикновено сектанти, пастори и разни такива келеши), в книги като "Шифъра на Леонардо" и разни други измишльотини, на които хората вярват повече отколкото на собствената си мисъл!

Но и този филм не прави изключение. Жалко, щеше ми се поне за малко да я Яков, я Давид, защо не дори Юда бе да му се не види! Явно обаче няма как да е Мохамед, защото стана ясно, че е бил грамотен доста преди да се е родил Мохамед.

Ама не ми се разправя колко пропуски от чисто логическа гледан точка има във филма. Но това, че е Исус и не е нищо особено - трябваше да го има нали!

Изобщо, тенденциозен филм...

Казано е: Никой няма да познае Христос при Второто му пришествие. Това дето го виждате по картините на Леонардо и стенописите в църквите са художествени образи на около 30 годишни модели от средновековието.

Иначе похвални са опитите на Сен Жермен и някои други хора. Особено в страхотната книга "Махалото на Фуко".

Честито Рождество Христово на всички, които мислеха, че тоя пич е застанал с цялата си бебешка прелест в скута на Дева Мария.
Ох, забравих - всъщност той някак си се е сменил със Христос след няколкото "липсващи" години от живота на Спасителя.
Страхотно нали!
published by putkan на 2007-12-27 00:21:03
:drunk::Boozer: Добро е филмчето.
published by moner на 2007-12-27 19:19:27
Това е филм, който не може да се разкаже,за да бъде разбрано посланието му (колкото различен, толкова и реален поглед), единствената възможност е да се гледа. За съжаление, ще остане незабелязан от публиката, освен ако някой не похарчи, поне 10 пъти повече за рекламата му, отколкото самият той е струвал!
published by hogin на 2007-12-27 21:41:25
филма ме изпълни много е интересен дава интересни версии за повечето важни исторически събития :thumbsup:
published by Legendary на 2007-12-28 19:38:45
Филмът е просто НЕВЕРОЯТЕН .. подходих доста резервирано към него но останах страшно изненадан !
Най смисления филм от K-PAX насам.За феновете на мистерии и Sci-fi филма е повече от задължителен
published by datacenter на 2007-12-30 22:53:39
Интересен и дава реалистични обяснения за днешната митология :D
published by annakonda на 2007-12-31 03:48:50
Рядко пиша коментари за филми, но този път просто не се сдържах. Филмът е НЕВЕРОЯТЕН! Съвсем различен от това, което ни се предлага непрекъснато и може би най-стойностния, който съм гледала през последните една-две, че и повече години. Няма невероятни ефекти, няма секси актьори и прочие, но те не са му и нужни. Фелмчето стимулира чудесно мозъка, дава материал, в/у който да се размишлява цяла нощ и определено си заслужаваше близо 90-те минути време! Задължителен е за гледане!! :thumbsup:
published by corwinsk на 2007-12-31 18:30:38
adXok твоите "святи" евангелия са писани около 100-150 години след смъртта на Исус, в по голямата си част от хора, които никога не са го виждали. И са канонизирани 350 години след смъртта му от не кой да е а самите римляни, които, както се твърди в евангелията, са го убили :D Да не говорим, че тези четири текста са избрани измежду общо над 30 апокрифни евангелия и жестоко редактирани от новата римска църква, както и от стотици други през вековете. Да се твърди, че написаното в тях е самата истина е глупаво и детинско, както би остановил, ько се беше замислил над казаното във филма.

А пък да твърдиш, че другите "не мислят" като не приемат буквалните думи на, и без това противоречащите си, евангелия е проява на наистина завидно дебелоочие :thumbsdown:
published by corwinsk на 2007-12-31 18:49:08
@ adXok

P.S. И филма не твърди, че Исис не е "нищо особено", а напротив. Защото едно е да си бог и да се изправищ срежу злото и омразата по света и да посееш зрънцата на разбирателството и любовта. За един бог това не би било проблем. Но за един обикновен ЧОВЕК, това е нещо наистина "особено".

published by fotonchev на 2008-01-02 00:04:59
Престанете с религиозните си коментари,писнало ми е от всичките набожни простотии.Филма е страхотен,играта е супер, историята е грабваща,финала е велик.една от най добрите истории във съвременната фантастика! А на тези с исус да им кажа че са в грешния форум.Ходете си анатемосвайте който си искате на неделните ви сбирки и недеите да пълните коментарите за филма със вашите религиозни безсмилици! Поздрави на феновете на истинското sci-fi :)
published by IvoVip77 на 2008-01-06 12:14:38
Хубав филм, различава се от всички останали!!!:thumbsup:
published by chopar на 2008-01-08 12:45:04
Tova e edin ot nai golemite filmi koito sum gledal! Karate da se zamisli6 kakva e istinata vsu6nost!
published by stimm на 2008-01-17 23:46:18
Невероятен филм !!!
published by Sparrowhawk на 2008-01-19 23:19:39
Това е един от най-добрите филми, които съм гледал през живота си.
published by NASTY69 на 2008-01-20 11:29:42
помогнете! На мен не знам защо ми дава черен екран и само субтитрите вървят. не вярвам да е заради кодеци, защото смея да твърдя че имам най-пълния пакет:'(
published by cardmaster на 2008-01-21 00:26:24
можеха да го гръмнат още в началото и да ми спестът мъката по изгубеното време допре че го превъртвах малко по малко и се едно и също оня си плямпа а ония го слушат ако искате да разберете дали има господ качете се на блока измерете 10 стъпки засилете и скачаите като за световно и готово
п.п.
по тъп филм несаъм гледал ако сикате да гледате нещо интересно дръпнете си шотландки боец и екшан и смисъл и бесмъртни има които не си говорат по два часа само като баби пред блок опсъждаики кое е било първо яицето или кокошката
published by purple0102 на 2008-01-22 15:14:00
Страхотен филм! Гледайте го! :thumbsup:
published by hsf на 2008-01-30 14:22:48
Готин филм, различен от повечето неща, които излизат напоследък и според мен трябва да се гледа. Не казвам, че е оригинален или ужасно интересен, защото идеите в него са предъвквани много пъти и сигурно много по-добре, но определено не съм съгласен че е боза, защото нито веднъж не си помислих да спра да го гледам!
Определено няма да се хареса на хората, които харесват американската "екшън, естетика и немногословност". Не знам защо противниците му толкова се захващат с това, че казва, че е Христос? Не претендирам, че съм разбрал филма, но според мен основната идея далеч не беше да се дълбае християнството. Това което ми направи най-голямо впечатление от филма беше:
-"Учението не носи набожност на хората" - мисля че не е особено трудно да се сетите за какво става въпрос и за много хора, за които това се отнася.
-Другият момент беше, когато старецът(психологът) взе да пуши и момичето се закашля.
Накратко добър филм, който ще размърда мозъците на атакваните непрекъснато от попкултурата, но едва ли ще предложи нещо ново, на тези които са успяли да се предпазят от облъчването й.
Хау :)
published by Elesul на 2008-02-09 19:31:03
Аз обикновено не пиша мнения за филмите които си тегля но този път е задължително! напълно съм съгласен с hsf! За мен това наистина е най-добрият филм койо съм гледал от много време, а най-интересното е че е американски.Вкрайна сметка бих казал на хората които обичат да мислят: гледайте го!!
published by AIS на 2008-03-07 23:43:18
Това е един от най-добрите филми, които съм гледал през живота си.
вуистина O:-
published by restricted на 2008-03-13 03:38:24
невероятен филм просто нямам думи да опиша мерси на ъпа
published by nvknvk на 2008-03-19 18:28:08
Изгледах го до половината е ме раздразни ако наистина беше на 14000 години щеше да е разбрал смисълът на човешкото съществуване или поне да има теории каквито аз имам http://free.hit.bg/nvknvk/letterb.htm
published by greedy88 на 2008-03-28 12:24:11
Много, много добър филм

а за nvknvk, ако това ти си го писал и/или вярваш в него, иди се прегледай при специалист, има много места, изградени за хора с твоите .... да ги наречем проблеми, мисля че "4-ти Километър" и "Царевброд" са добри места, на които може да прекараш следващата си ваканция ;)

published by allexander на 2008-11-27 02:12:09
Уникале, различен. Определено те кара да се замислиш. Задължителен за гледане!
published by yoda на 2010-05-06 01:51:55
абсолютно зашеметяващ.с изключение на една две малки пробойни логиката тържествува в този филм.гледал съм го поне 20 пъти.но е по скоро театър отколкото игрален филм.гледайте го няма да съжалявате.:thumbsup:
published by belgyn на 2010-09-29 21:03:27
Не е много лош,но ако нямате време за губене,не си губете времето с него.
published by amaru2 на 2012-08-30 14:06:43
Филмът е просто уникален и задължителен! Кара те да си размърдаш мозъка, което се случва все по-рядко с американските "творби"....
published by Jackie8311 на 2014-04-25 15:19:20
Masterpies!