ArenaBG
mobile spot 4
published by ABGTeam на 2014-12-30 14:35:50
Вашето мнение относно Fury (2014) може да оставите тук. Писането на български и спазването на добрия тон е задължително!
published by banov на 2014-12-31 01:09:43
мен лично филма ме изкефи
от цялата боза където гледам напоследък ,най после нещо интересно
published by dzhanev на 2014-12-31 11:04:58
Е...,пак филм за Втората световна война.Как отборът на братята американци са най-добри и драматични по време на война.Ухааа.
published by arize на 2014-12-31 23:45:32
Тигърът пречука ТРИ Шърмъна, не два. На първия му отнесе купола още с пъвия изстрел. Но това няма особено значение, тъй като за всеки произведен Тигър, американците са могли да произведат 20 Шърмана. Това става въпрос за началото на войната, не за месец преди Дьониц да подпише капитулацията на Райха, когато Германия е буквално срината със земята.

И изобщо, немските противотанкови оръдия са представени като толкова неточни, че напровао се зачудих как с тия куци оръдия и войници немците успяват да воюват почти три години с целия свят на практика.

В действителност противотаковите оръдия на Вермахта и СС са били страхотен бич за моторизираните и танкови отделения на Съюзниците.
published by kiselina777 на 2015-01-01 19:51:09
Няма нищо измислено относно танковете според мен. И на практика немските Танкове Тигър са доста по добре въоръжени- с по добро оръдие и с по добра броня от английските Шърмани , които от своя страна са по маневрени и по бързи!
published by tokai_85 на 2015-01-02 02:50:53
Субтитрите са лоши. (поне за този релийз)
published by dzhanev на 2015-01-02 11:50:07
lexx_sc2 не се възхищавах на "братята американци",опитвах се да бъда ироничен.Писнаха ми филми за Втората световна война или общо казано за войните като цяло.
published by ecology на 2015-01-02 15:15:59
Хубав е филма защото е правен от талантливи хора, но трубва да е в категория фантастика.
published by arize на 2015-01-02 18:10:38
Изобщо целият филм е пълен с библейски аналогии, препратки и символика.

Като например СС офицерът на белия кон в началото на филма. Той символизира един от четирите конника на Апокалипсиса - Завоевателя.

Откровение 6:2: „И видях бял кон; а яздещият на него имаше лък; и му бе даден венец и той излезе като победител, за да победи.” Първият конник се отнася вероятно за Антихриста, на когото ще бъде дадена власт и ще победи всички, които му се противопоставят. Антихристът е фалшива имитация на истинския Христос, който също ще се върне на бял кон (Откровение 19:11-16).

"Then I saw when the Lamb broke one of the seven seals, and I heard one of the four living creatures saying as with a voice of thunder, “Come.” I looked, and behold, a white horse, and he who sat on it had a bow; and a crown was given to him, and he went out conquering and to conquer."
published by Carlosbg на 2015-01-03 17:26:27
През цялото време имах чувството , че филма е правен по една руска книга "аз убивах с т-34". Явно нещата, които вижда един танкист през войната не са били толкова различни.