ArenaBG
mobile spot 4
published by yvetted на 2011-04-25 19:47:45
Вашето мнение относно Surviving Disaster може да оставите тук. Писането на български и спазването на добрия тон е задължително!
published by aleksyyyy на 2011-11-23 23:40:05
seed please
published by yvetted на 2011-04-25 19:49:01
[color=#FF00FF][b] Приятно гледане.[/b][/color] :)
published by michaella23 на 2011-04-25 21:36:53
Иве, прощавай, че пиша тук. Този филм разбира се, че се тегли. Но ти бях написала лично съобщение, което се е изгубило някъде из дебрите на "Арена". От години търся един шедьовър: POLICE PYTHON 357 с Ив Монтан, Симон Синьоре, Стефания Сандрели и т.н. От 1976-та е. Потърси го и го качи, моля те, независимо в какъв формат. Не ми трябват и субтитри. Даже мога да ти помогна да направим субчетата за останалите ползуватели на сайта. Вярвам, че ще отклинеш, както направи за мен преди време с БЯГ.
published by michaella23 на 2011-04-25 23:12:30
Сега за филма. ШОКИРАЩ Е! Знам, че другарите комунисти са способни на всичко, но това надхвърля всякакви човешки представи. Потресена съм!
published by deni_sexa на 2011-04-26 01:17:38
[b]Благодаря![/b] :)
published by SVETLJO на 2011-04-26 01:17:51
[url]http://thepiratebay.org/torrent/5670634[/url] :cool:
В момента има, гледам, още едно българско IP… Успех !
published by piqnkata на 2011-04-26 21:25:23
rone ,защо първо не изгледа филма ,преди да пишеш глупости.
1 Руснаците са искали,да оставят реактора от само себе си да изгори.Това дори не мога да си представя,колко пагубно е щяло да бъде в глобален мащаб.
2 Възниква реална възможност от термо ядрен взрив,и ако тогава няколко човека не бяха жертвали живота си,мен теб и както може би половин Европа просто нямаше да я има на картата
published by trexage на 2011-04-26 15:49:07
michaella23
2011-04-25 23:12:30

Да, Чернобил е трагедия за всички.
Всички тези кадри са ужасяващи...и прикриването на реалността.
Но..какви ги говориш - за някакви комунисти ?!?

Фукушима от комунисти ли е строена ???
Толкова много ЛЪЖИ в днесшно време не бяха казвани отдавна - да, за Фукушима говоря! Тепърва ще разберете за какво иде реч!
4-те реактора ще са бедствието на 21век, а Чернобил ще е...капка в морето!
Аман от ретроградна реторика и промити мозъци! Все голЕми разбирачи има!
published by rone на 2011-04-26 18:26:59
Доколкото други филми по темата вече доказаха, че при първоначалният взрив и последващият пожар голямата част от радиоактивният материал е изхвърлен в атмосферата, какво точно е спасено след това? Там няма гориво, нито графит! Най-лошото се е случило, по-лошо от не може да съществува. Цялата радиация е отишла в атмосферата още в първият момент. Последващите "спасявания" са безсмислени, доколкото втори взрив е нямало как да се случи, щото "матряла" го е нямало вече там.
published by madara на 2011-04-26 19:34:52
За този филм "приятно гледане" ми звучи като казармен черен хумор. Благодаря за ъплоуда.
published by danbgtorr на 2011-04-26 20:22:01
Благодаря. :)
published by michaella23 на 2011-04-26 20:51:26
Но..какви ги говориш - за някакви комунисти ?!?

Фукушима от комунисти ли е строена ???

Не, trexage, не е строена от комунисти. И слава на Господа. А когато гръмна Чернобил, "другарите" комунисти си доставяха дори питейната вода от Канада. И оставиха народеца да си рупа радиоактивните марули. После да единия "другар" му дадоха условна присъда, а другият малко полежа. Ей за тези комунисти ти говоря.
published by michaella23 на 2011-04-26 21:21:18
...Аман от ретроградна реторика и промити мозъци!...

Извинявай, trexage, но на човек, който не знае, че думата е РИТОРИКА, пък била тя и ретроградна, не бива да му се обръща никакво внимание. Извинявам се на модераторите за спама, но ако лумпенпролетариатът продължава да си развява байрака, най-вероятно ще се случат още няколко "Чернобила".
published by rusenec81 на 2011-04-26 23:28:55
Пиянката, хайде вземи изтрезней за разнообразие, прочети в някой учебник по физика при какви условия възниква термоядрен взрив и недей да пишеш абсолютни глупости, които дори не се и загатват в този док. филм.
published by piqnkata на 2011-04-27 12:53:54
мерси за поправката,исках да напиша термичен,но мислех друго
published by madara на 2011-04-28 23:09:08
Ти и "термичен" нямаш представа какво означава. Дрънкаш глупости, колкото да не заспиш. Човекът е прав - нямало е какво да се спасява, най-малкото, нещо което да заслужава да се жертва живота на тези хора. Но в СССР най-евтиното нещо винаги е бил човешкият живот, цялата им история го потвърждава. Това не е политика, просто факти.
published by lu4ano на 2011-05-06 01:42:06
Продължавайте да гласувате за БСП или които и да са комунисти и понеже всички са червени велможи , трябва да излезем на улицата и да ги изколим и избесим , тогава ще има шанс да се промени нещо
published by diviq_84 на 2011-11-27 15:45:52
много интересен филм
published by kalinagasaga на 2012-10-04 00:54:40
по онова време в целия съветски съюз се провеждат тестове във всяка една АЕЦ, заради успешно покушение над ирански атомен реактор от страна на израел, които осъзнавайки, че не могат да унищожат самия реактор, намират слабо място в системата и това е турбината.(реактора прегрява поради липсата на охлаждане след спирането и)и понеже този реактор е произведен от съветския съюз и е идентичен с този в чернобил се налагат тези тестове.при чернобил персоналът по нареждане прави следното-изключва турбината, деактивира всички охладителни системи, вдига графитените прътове(чрез които се контролира силата на деленето на ядрата вътре в реактора) и изключва автоматичната защитна система.РЕАКТОРЪТ ОЦЕЛЯВА!!!! СЛЕД ПОЧТИ 48 ЧАСОВ ТЕРОР НАД НЕГО!!!и когато на практика тестът е приключил и е смятан за успешен...спускат графитените прътове за да спрат реакцията, но това което не знаят(никой в света не го е знаел до тогава) е, че химичният елемент Бор ускорява, макар и за частица от секундата реакцията, а този елемент се съдържа на върха на графитения прът.и тогава става катастрофата.

това е истината за случилото се, а не някакви американски интерпретации, които имат за цел да изкарат комунизма виновен.години преди това има такива аварии в канада, във Великобритания...никой нищо не казва.но когато това става в СССР веднага голям скандал.не вярвайте на всичко в тези филми.аз не съм го гледал този още, но ми намирисва на фантастика отново.