ArenaBG
mobile spot 4
published by hristok на 2007-09-06 15:04:02
Вашето мнение относно WinRAR AiO може да оставите тук. Писането на български и спазването на добрия тон е задължително!
published by korn666 на 2007-09-06 15:36:23
WinRAR 3.70 Beta 8 and All Skins.exe ?!
Преди няколко дена излезе WinRAR 3.71 Beta 1, какво е това описание... какво става с този тракер?
published by forum1 на 2007-09-06 18:54:05
7Zip много по-добър
published by enZ90 на 2007-09-07 00:55:56
7zip и аз така мн по добре !! :fun:
published by metal03326 на 2007-09-07 11:55:37
Най-добрия архиватор на тоя свят е WinRK, следван от WinUHA, след което от 7Zip. Първия е платен, втория е свободен, а третия е с отворен код. Тъй като първите 2 не са много разпространени, най-добре е да използвате третия. Първите 2 имат 16 битова версия за тези от вас които още се занимават с DOS. Аз лично използвам комбинацията WinRAR + WinUHA, въпреки тестовете които съм гледал и от които съм взел горната информация.
published by regm на 2007-09-08 01:04:09
Всичко добре, ама като пишеш подобни постове е хубаво да споменеш и малко повече инфо. Като например:

WinUha- Win32 интерфейс за конзолния архиватор UHARC 0.4. Последната му версия е с дата 02.2005 г. Може да архивира файлове до 2ГБ. В първите 2 бързи теста на който го подложих получи почти същата компресия като WinRAR (2-3 КБ разлика). В третия- папка с архиви, инсталатори и др. компоненти за Delphi (т.е. комбинация от ехе-та, текстови папки и архиви) с размер 200MB победи WinRAR 3.51 с 11MB което е добре. Относно време- и 2-те се бориха около 10 минути (+/- 3-4 минутки).

WinRK- На сайта му те приветства бета версия на 3.01 с дата от март 2006. Последната му стабилна версия е 2.1.6 от Юни 2005-та година. След като го инсталираш биваш застерлян с най- недрожелюбния интерфейс, който можеш да си представиш (дори досовския WinRAR имаше по- изчистен интерфейс). Както и да е след 3-4 минутки лутане успях да го накарам да почне да архивира папката с компоненти за Делфи. Трябваха му 10-ина минутки да анализира файловете след което реши, че ще му трябват 2 часа и половина който след още 10 минути станаха на близо 4 часа. Е незнам какво ще покаже на финала но ако резултата е по- голям от 50 мегабайта ще бъда разочарован (RAR-a и UHA-та се въртяха около 150МБ).

7-Zip- е това поне е архиватор който наистина има бъдеще и който не е спран от подръжка за разлика от предишните два. Кат свърши RK-то ще го пусна информативно и него да видя какво ще покаже. Макар, че последния път когато го тествах се въртепе около нивото на компресия на WinRAR...

Та да слагаш до WinRAR архиватори, който са спряни от подръжка, имат ограничения от сорта на до- 2GB файл. А 4-те часа за архивирането на 200MB данни (на AMD 3800+ x2) както и да го погледнеш не е нормално време. Да не говорим, че RAR е наложен стандарт, който може да разархивира всеки един архиватор държащ на името си. А UHA и RH са мъртви формати поне според мен и надали разработчиците на която и да е архивираща програма ще сметнат разхода свързан с подръжката им за оправдан...
published by metal03326 на 2007-09-08 02:13:08
regm не знам какви настройки си направил на WinUHA, но аз го използвам нон стоп и разликата в компресията му с тая на WinRAR (на Best) е от земята до небето. Това е най-силния архиватор когато се опре до мултимедийна компресия. Има си отделна опция за мултимедия. Аз го използвам защото трябва да побера Windows 3.1 на 1 дискета и ми трябва добра компресия. С WinRAR това е невъзможно. Съгласен съм че са вече умряли и че имат разни ограничения (като това с 2 GB размер, което между другото не го знаех), но вършат добра работа за хора като мен и реших че трябва да споделя опита си. Това че на теб не ти харесват, не означава че трябва да ги оплюеш така. Хората ще си пробват и ще решат сами. Също така и времето за архивация е МНОГО по-бавно от това на WinRAR, а не "+/- 3-4 минутки", обикновено от рода на 4-5 пъти по-бавно. Така че си прегледай настройките, което е още един + за WinUHA - малко повече настройки, много по-добре. Ето един пример за компресията на WinRAR 3.70 и WinUHA 2.0 RC1 (UHARC 0.6a) на максимална компресия, като компресирам Windows XP USB Edition (1 220 files, 33 Folders):
Некомпресиран размер: 152 MB (159 416 380 bytes)
WinRAR: 60,0 MB (62 961 833 bytes) за 1:19 мин
WinUHA: 46,6 MB (48 882 317 bytes) за 7:41 мин

PS. и аз съм с X2 3800+. Пробвай да го клокнеш тоя процесор - става по-добър от X2 4800+. Ако го направиш на 2.5 ще има подобрения от 10 до 25 fps в зависимост от играта
published by regm на 2007-09-08 12:40:58
Виж @Metal не съм имал за цел да оплюя нищо. Просто коментара ти ме жегна достатъчно, та да ги тестна тези архиватори и написах впечатленията си от тях. Така та да продължа с тях:

WinRK след като минаха 3 часа и половина се оказа, че е постигнал 2MB по- голям файл от WinUha, което определено не оправдава времето което се мъчи.

Дръпнах и последната версия на 7Zip 4.42 да я тестна и нея и за моя изненада постигна най- добра компресия от 4-те тествани архиватори.

Та резултата от моя тест беше следния:
Архивирана папка с 3768 файла и 189 папки и размер 192MB (202 073 900 Bytes)

1. 7Zip - 130 942KB
2. WinUha- 137 313KB
3. WinRK - 139 971KB
4. WinRAR- 148 413KB

Относно настройките- единственото което променях от теи по подразбиране беше степента на компресия- слагах я на максимана. Времето не съм засичал (като изключим WinRK където то беше убийствено много) поради простата причина, че докато тествах кодирах видео и резултатите нямаше да са коректни...

Относно овърклокването- за момента нямам нужда от по- бърз процесор- ако почне да изнемогва след време ще пробвам да го клокна малко. Игри не играя а от вграденото ми видео GF6150 няма кой- знае какво да се изтиска. Стария си процесор го бях клокнал единствено за да го пусна да работи на 400Mhz шина та ХР1800+ го бях пуснал на 1700Mhz
published by regm на 2007-09-08 14:39:13
Дръпнах от
http://zamunda.net/details.php?id=89962 Някаква версия на Windows XP USB Edition 152 MB (159 480 529 bytes) та да мога да тестна на нещо близко до това което ти си тествал и след архивиране постигнах следното:

1. 7Zip - 44,4 MB (46 614 995 bytes)
2. WinUHA - 47,2 MB (49 535 929 bytes)
3. WinRAR - 51,9 MB (54 500 746 bytes)

Разликата макар да я има е 5MB не 15MB. В настройките на WinRAR има една опция "Create Solid Archive" която дига малко или много степентта на компресия (може от нея да е ;)). Тези резултати са с по- стара версия на WinRAR 3.51 а с по- нова версия все си мисля, че компресията няма да е по- малка...

Та или 7Zip е станал по- добър или аз не знам как да настроя WinUha (това е при ALZ-3(Best) с включен Multimedia Compression и речник от 16MB). Но в предвид на това, че резултатите който постигнах с 7Zip са по- добри от тези който си постигнал с WinUHA- смятам, че по- скоро е първия вариант. Та моето мнение е следното:

* Ако ти трябва максимална компресия и файлов формат поддържан от повечето съвременни архиватори- 7Zip
* Трябва ви програма която лесно и бързо да архивира определени файлове- WinRAR. В предвид на това, че съвременните носители побират огромни обеми от информация смятам, че времето съчетано с прилична компресия е по- важния фактор

WinUha и WinRK макар да са много обещаващи програми са спрени от поддръжка а и двете имат нужда от актуализации и оптимизации. А в предвид на това, че в момента масово навлиза нова операционна система въпроса дали те ще са съвместими с нея е особено актуален.
published by metal03326 на 2007-09-08 18:14:32
Съгласен съм че 7Zip е най-добър да се използва, но няма 16 битова версия и на места изостава (както и другите изостават на места). Най добра компресия с WinUHA вадя със следните настройки:
PPM (Best-Text Optimized) - това е Best опцията, но с някои оптимизации за текст
сложена отметка на Multimedia Compresssion (това помага понякога много, а никога не вреди)
Dictionary 32768 KB (най-големия)
WinRK съм го пробвал 2 пъти и не съм доволен от него, въпреки че компресията беше най-добра, не си струва ОГРОМНОТО чакане. Мани ми после разархивирането под дос става убийствено бавно. Като за капак трябва да се разправя човек да го регистрира това. Затова си карам с WinUHA. Някъде четох че WinRAR щял да поддържа компресиране в 7Z. Това вече ще е идеално!
published by assass1n на 2007-11-01 15:47:47
Izarc е страхотна програма аз лично я предпочитам пред всички други архиватори, но някой не мога без някои екстри които има в winrar;)
published by kpucumo на 2007-11-27 04:26:53
да ама демоноид го спряха!