ArenaBG
mobile spot 4
published by mardafi на 2013-01-06 00:37:52
Вашето мнение относно Why in the World are They Spraying HDTVRip XviD avi 2012 - MAGNET може да оставите тук. Писането на български и спазването на добрия тон е задължително!
published by tripboxxx на 2013-01-06 09:55:06
забележете че пише 1 от многото схеми които правят правителства и тези който ги командват милиардерите с 1 дума....отвратил съм се от тъпотията на хората и как се мачим да се правим на богове не ми се гледат вече такива филми колкото повече знаеш ти е по трудно да живееш,колко им е лесно на простите даи им пари и им гледаи сеира
published by dj_airfield на 2013-01-06 12:51:06
tripboxxx, ами долу-горе така стоят нещата, както си го описал. Още повече, че много пъти съм го казвал това, че една истина се скрива най-добре, когато се сложи пред очите на всички. На 90% от хората (макар и не всички да са такива, разбира се) не им пука, нито им дреме какви ги вършат правителствата, корпорациите и най-вече мултинационалните корпорации, които отдавна са подкупили правителствата. По-специално тук в България виждаш на какво дередже сме. Аз лично съм такъв човек, че страшно много държа и търся справедливост, но май нещо не я откривам... Тази думичка най-вече в България отдавна я няма в речника като чели, даже не се и използва. Понякога толкова ме е яд вътрешно за някои неща, но... май ще трябва да се примиря, колкото и да не ми се иска.
published by lachkodachkov на 2013-01-06 13:26:46
Ами не знам дали е по-лесно да знаем и да си траем или да сме слепи, Но тези, които знаят и си траят имат двойна отговорност, Не мога да разбера как знаете, траете си и въпреки това говорите за другите в 3 л множествено число, все едно вие не сте част от овцете. Аз засега съм, но по мой си начин се опитвам дори и символично да направя нещо. Не започвайте с истината каква била, а с какво вие се ангажирате в този живот, което е извън индивидуалното ви съществуване. Конспирации е имало и винаги ще има. Важното е ние колко сме податливи. Някои можем да спрем, други по-трудно. Страхът ражда смирението. Всички имаме инстинкт за самосъхранение значи имаме и страх. Всеки има нещо да губи ако имаме много да губим ще се вдигнем, Идеята е. че ни държат на такова ниво, на което мрънкаме, но не сме достатъчно губещи, за да излезем на улицата да обръщаме режими. Едно време ни държаха с полицейски и военни режими, а днес с консумацията.
published by datamaster на 2013-01-06 13:47:09
Още преди 10 години знаех че глобалното затопляне не е причинено от човешка дейност, сега стана ясно, бях прав, знам и защо беше толкова дълго време дискутирана и защо изобщо имаше нужда от тази глобална лъжа и защо стигна до широкта публика. Сега знам и че не пръскат или поне не е умишлено. Чувствам се отново уверен в своята правота, единственото което ме тормози за сега е защо е нужно това всяване на паника и кой какво цели, но след време ще стане ясно както със сучая "Global warming". Почвам да гледам филма да видя какво ще ме убеждават, после може пак да драсна нещо...
published by datamaster на 2013-01-06 13:48:30
Защо не ми излиза коментара??????
published by mardafi на 2013-01-06 13:53:22
За България спокойно мога да кажа, че се пръска от 2004 година. Какъв е ефекта ? Нямам представа - но ако ви е направило впечатление небето вече не е така синьо . Тези от вас , които са се занимавали по-сериозно с фотография вече са разбрали, че количеството светлина достигащо до нас е по-малко. Ако притежавате снимки от преди 2000 година на които се вижда самото небе - лесно ще видите и сами какво точно се е променило.
published by rone на 2013-01-06 13:56:27
Виждам че има загрижени хора. Моя съвет към тях е ако наистина са такива - да вземат да свършат нещо, щото комплексарските им писаници само ги товарят емоционално и отклоняват вниманието на останалите в задънена улица.
Например могат да си вземат електромобил, който да зареждат с фотоволтаична инсталация или вятърна турбина. Излишната енергия да използват за домакински нужди и климатизация на жилището. Решение за всичко има. Бай dj го избива на емоция, но това е неадекватна реакция на объркан човек. Топлата вода е отдавна открита, а необходимата технология - разработена и внедрена. Загрижените хора просто трябва да пренасочат потреблението си към екологичните стоки и да ги направят модерни и желани за останалите. За жалост към настоящият момент фотоволтаиците, VAWT турбините, термопомпите и електромобилите не са модерни. Модерно е лично да консумираш по един барел петрол на месец, след което словесно да се изходиш във някоя екологична тема в нета за това колко си праведен , а останалите грешни.
published by rone на 2013-01-06 13:58:04
еха, написах цяла тирада и коментара се загуби
published by mardafi на 2013-01-06 14:17:22
Рони в този филм никъде не става дума за екология и зелена енергия и тн тн . Запази си мнението относно екопроблемите ни за друг филм. Тук става дума - че сме подложени на системно геоинжинерство без никой да ни е питал по този въпрос. Ако беше за наше добро - денонощно щяха да ни набиват в главите колко те ни обичат и какво правят за нас . Но нещо не е както трябва.
published by dj_airfield на 2013-01-06 14:42:47
rone, не си ти човекът, който ще ми казва какво да пиша и как да го напиша или още повече как да се изразявам! Можеше да си спестиш даже безмисленият коментар, който така или иначе не се отнася по темата във филма. Да си беше направил труда да го гледаш, преди да пишеш глупости! И откъде-накъде реши, че аз съм бил объркан и още повече да ме наричаш с "Бай"? Чакай малко, кой си ти?! Ако нещо си станал накриво тази сутрин или те е избило на агресия - не му е тук мястото!
published by YURITO на 2013-01-06 14:55:14
И да отричат и да не отричат, знам как изглежда кондензтрайл на самолетите, той се разсейва след няколко минути, чемикалтрайла стой с часове разсейва се бавно и се превръща в було и небето става сиво. Отделно тежките частици са вредни в големи дози над нормата - ако се поглъщат с питейната вода водят до разстройство, гадене и проблеми със стомаха, ако вдишват до астми проблеми с нервната и сърдечно съдовата система. Така че не е само екосистемата застрашена а здравето на всеки един от вас и то всекидневно. Ако само цигарите ни тровеха досега щях да съм ги отказал 100 пъти.
published by rone на 2013-01-06 15:44:48
Mardafi , между събитията, които се случват има причинно следствена връзка. Съвременната наука е достатъчно напреднала за да установи и измери зависимостите. Това отдавна е направено и е създаден модел на цялата биосфера, като този модел непрекъснато се актуализира за да включва новустановените закономерности и актуални измервания. Експоненциалният прогрес при изчислителната техника дава възможност модела на биосферата да се детайлизира в степен, която която го прави практически използваем, а грешките при моделирането да се сведат до необходимият минимум за тестване на научни теории. Това ниво на точност вероятно вече е достигнало праг на грешка от 1 на 3 милиона , което не вече е напълно достатъчно за потвърждаване на научна теория.
Дотук добре, но информацията която изтича към обществото се филтрира от финансиращите изследванията организации, за да не се всява паника в обществото и нарушава работата на съществуващите бизнеси. Има лобизъм , както и политически мотиви. Получава се така , че научно доказана теория се оборва в медиите от баба Пена - врачката, за която закона на Нютон за гравитацията не важи, щото не е съгласна с него , както и с много други неща, които не познава. Баба Пена има други качества, които компенсират такива дребни пропуски. Тя гадае на боб и кафе , прави хороскопи и т.н. За обикновеният зрител/читател баба Пена е капацитет, които казва че научната теория е грешна. Това е напълно достатъчно, щото звездите и говорят.
Тези, които са пуснали баба Пена по телевизора обаче знаят , че е куха лейка. Те си действат съобразно научната теория , но тайно от обществото. Затова се наблюдава логическо противоречие между действия, каквото е разпръскването на токсични аерозоли във високите слоеве на атмосферата и медийният успех на баба Пена. Няма причина за паника, но някой пръска профилактично. Така му се струва на обикновеният човек, които продължава да си кара дизеловата кола и да купува пластмасова храна в пластмасова опаковка. Има и по-загрижени еколози, които се пребориха за безоловен бензин и катализатори на автомобилите, както и за уловители на сяра и твърди частици за ТЕЦ-овете. Иронията в случая е , че това вреди . Въздуха се прочисти.Смока над градовете се разсея, но слънчевото греене на морското равнище спря да намалява и започна да расте. Баба Пена твърди , че глобалното затопляне е мит, но едини хора и не вярват и пръскат. Други взривяват подводни нефтени сондажи за да променят пътя на топлите морски течения и ураганите, които ги следват. Населението нараства, консумацията на стоки за отделният човек нараства. Отпадъците нарастват. Ако продължава Business as usual , тогава инициативи като пръскането са просто неизбежни. Има и други подобни. Те всичките влошават качеството на живот на отделния човек., но това е цената, която всеки трябва да плати за да може да си кара дизелака и да плюска пластмаса.
published by dj_airfield на 2013-01-06 15:45:48
Така е, YURITO - прав си! Тези типове, както си играят на богове с природата, как ли ми се струва, че един ден нещата ще излязат извън контрол... А, като спомена цигарите, аз лично съм непушач, моят баща ги отказа преди повече от 10 години мисля. И то така ги отказа, че беше си казал "от утре спирам да пуша", и спря. Аз, макар и да съм непушач, не ми пречат чак толкова тези, които пушат (стига да не е в затворено помещение, където няма почти никаква циркулация на въздуха). В крайна сметка всеки има глава на раменете си и сам си знае как да постъпи с живота си. Както и да е... това е друга тема. Въпросът е, че хората протестират за пушенето, а пък повечето си нямат ни най-малка представа, че това далеч не е толкова сериозен проблем, колкото тези неща, където ги изсипват над нас. И то даже не е нужно да се спори дали е истина или не това. Вече взе да става прекалено очевидно, че нещо не е както трябва. Храним се с некачествена храна, пием замърсена вода, дишаме замърсен въздух, от което и здравословните проблеми не закъсняват.
published by dj_airfield на 2013-01-06 15:57:00
Химическите следи далеч не са единственият екологичен проблем, но определено е съпътстващ с останалите. А, за всеки екологичен проблем (убеден съм) има решение. Или както често се оправдават управляващите, че нямало достатъчно средства за изграждане на пречистващи станции и т.н., а имат пари да наливат в оръжия и безмислени воини...
published by flitz на 2013-01-06 16:40:01
Вчера изгледах филма от колибата и след това видях, че е пуснат и тук, та докато съм на тази вълна ще драсна едно мнение по въпроса. Ако сте изгледали филма, гледа ли сте внимателно и сте имали с кого да дискутирате по време на филма връзките, които правят авторите на филма ще разберете, че в крайна сметка нещата вече са излезнали извън обхвата, на който и да било, за да промени нещо, освен те самите не пожелаят да го направят, за което, както всеки се досеща, няма да стане. Във филмът се говори за какво следва от така нареченият опит за контрол на времето, а те са, контрол на храна, водни запаси, като на много места се споменаваше една точно определена фирма за разпространение на устойчиви семена (и достатъчно вредни), огромни печелби от деривати, възможно приложение във военната индустрия. И да си купиш електромобил, и да си изхвърляш боклука разделно нищо съществено няма да промениш освен да задоволиш собственото си желание за съпричастност. Ако някой беше измислил работещ вариант за промяна на сегашните събития, то щеше да се видят някакви резултати. Обречеността чука на вратата на всеки от нас и все още хората, които се интересуват смятат, че малцината като тях биха могли да променят хода на вече събития, които са започнали преди ерата на интернет и широкото разпространение на информацията, която в момента ни прави впечатление. На този етап спирането на тези действия на отявлени психопати е радикално самоосъзнаване, което както всеки знае и наблюдава хората около себе си, няма как да стана или поне не толкова бързо, за да изпревари необратимите събития. И като за последно, не забравяйте, че след всеки край идва ново начало, което пак ще стигне до край - просто цикличност и нищо повече!
published by u3MaMHukaA на 2013-01-06 17:43:11
Според мен тия неща ги пръскат за да намалят влиянието на слънцето.Нали са алуминиеви частици?
Според мен рефлектират UV лъчите иначе да сме се опекли като педераси,както между другото е писано във всички doom's day пророчесва
published by mardafi на 2013-01-06 18:09:59
Ако го правеха за да ни защитят - да са ни надули главите досега с проповядването на теорията - колко много мислят за нас. Едва ли Монсанто стои зад това - те и без това владеят напълно пазара. Щом нещо се крие толкова твърдо - то ще ни докара тежки последствия.
published by Dr3adLoX на 2013-01-06 18:31:50
1. петролния разлив в Мексиканския залив + войните в блиския изток = атака над производството и консумацията на петрол
2. измисления филм на Ал Гор, който седи в сърцето на мита за антропогенното глобално затопляне + въглеродните данаци + геомодификация така, че да бъде създаден ефекта се едно наистина има някъф проблем (и това включва не само химическите следи, а и всичките урагани и други подобни катаклизми, които предизвикват с ХАРП) = атака над производството и консумацията на ток от електроцентрали, които работят на въглища и като цяло на всичко, което има големи емисии на въглерод
3. Фукушима катаклизма предизвикан от ХАРП = атака над производството и консумацията на атомна електроенергия
тия 3 неща правят ситуацията такава, че единствената алетернатива са зелените източници на енергия, които те така или иначе изкат толкова много да ни продадат
само, че зелените източници са супер скъпи и много неефективни и тези, които ги произвеждат са същите хора, които управляват петролните компании
та в крайна сметка ните трябва да си изхвърлим всичко старо, което ни продаваха до сега за да си купим новото нещо, което ще ни продават - ние не получаваме нищо повече от това което имахме преди, но те ще получат много пари
published by kucho17 на 2013-01-06 21:24:53
Има ли българси субс този филм? Пише че са във торента но не ги намерих.
published by mardafi на 2013-01-06 21:37:49
Има естествено, но щом не ги намираш има и субтитри на тайландски просто ги плъзни във видеото.
published by kucho17 на 2013-01-06 21:43:25
Мерси mardafi намерих ги.
published by datamaster на 2013-01-06 22:16:05
Изгледах го, и мога да кажа, че се тормозите излишно с глупости, спокойно , никой нищо не пръска, така ви се струва - просто плод на вашето подкрепено с някакви манипулативни историйки, фантазия :) Моля не преувеличавайте и не турсете под вола теле, климата си е ОК, няма да се променя съществено и тези колебания са напълно нормални за епохата. Не изпадайте в истерии :) Между другото колко е бюджетът на този филм? :)
published by mardafi на 2013-01-06 22:28:42
Ти пък как разбра , че никой нищо не пръска. Не стой много на полето защото вече явно си под въздействието на пръскачките.