Здравейте,
предварително се извинявам за въпроса си, който вероятно е обсъждан амнайсе-хилядо пъти за последните една две или три или повече години, но въпреки това не бях попадал (доскоро) на ТС (telecin) качество и вече много ми се иска да разбера има ли някакъв начин (плеър ли е, кодек ли е), какво е нужно за да се гледа "телесин запис" в хубаво качество? Не ме пращайте да чета в интернет, прочетох на две три места и неможах да се ориентирам.
Досега да съм свалял/гледал 3 филма (ТС) и бих коментирал че качеството е малко по-добро (ама съвсем малко) от CAM, което май е снимано/записано с видеокамера в киносалон. След първото гледане (5 мин от филма) си казах че втори път филм с ТС качество няма да гледам. Обаче, както тук в коментарите за филма (виж по-горе какво е написал VIPo), така и в коментрите на някакъв друг филм някой беше кометирал че качеството е добро, което след като го свалих и пуснах изобщо не беше така. Третиа път когато се прецаках беше пак заради коментар че качеството е добро.
Малко досадно и дълго стана писанието ми, но не искам да свалям 5ГБ и после да трия и да псувам...и затова си помислих че всъщност проблема може да е в мен и да нямам нужното модерно оборудване :) (плеър кодек...знам ли какво може да е). Та така.... въроса е това Телесин технология има ли начин да се гледа нормално или качеството всъщност си е такова лайняно и ако няма..... защо за бога хорат са измислили, трудили, работили и създали тая аборигения? И най-вече, защо се ъплоадват некачествени аборигении? Коментара на VIPo потребителя за доброто качество на майтап ли е или ... човека не знае какви ги говори и просто си чеше езика?