ArenaBG
mobile spot 4
published by TheTRENERA на 2019-04-09 20:15:13
Вашето мнение относно VirtualBox 6.0.4 (& Windows activated) може да оставите тук. Писането на български и спазването на добрия тон е задължително!
published by motombo на 2019-04-09 20:58:31
Много благодаря!!!
published by avenge на 2019-04-09 21:22:07
Самата virtual box е open source и е безплатна. И все пак по-добрия вариант е vmware, която е платена, но плеъра е безплатен, а самата vmware има 30 дневен пробен срок. Има по-добро хардуерно емулиране и повече възможности.
published by TheTRENERA на 2019-04-10 01:00:45
'avenge', с много неща съм се съгласявал, но за момента НЯМА как да се съглася, че "WMware" има по-добро хардуерно ускорение. ТОЧНО заради по-бавната му скорост на обработка избрах да кача 'VirtualBox', а не "WMware". Да кажем че съм се объркал, че тестовете са ми неверни защото процесора ми е Intel, а пък на AMD е различно, но как да убедим тогава останалите стотици хиляди из форумите и Ю-Туб, че "WMware" е по-добър в четирите най-важни показатели?!? Още по-интересното е че всъщност "WMware" не е и втора, защото вградения 'Hyper-V' във версиите 'Enterprise' на "Windows 8", "Windows 8.1" и "Windows 10" спечели състезанието с "WMware" и именно затова бе предпочетен като варианта за вграждане към новите оперативни системи.
Никога не се включвам в някоя война по симпатии (Пица Калцоне или Телешко варено, Меси или Роналдо, Kasperski или Panda), а освен че доста гледам, но и задължително пробвам. Така ако Васко от Горубляне ми каже че Голфа петичка е по-бързак от Мини Купъра, ще знам че ме лъже, тъй като съм карал и двете. Варианта с този 'VirtualBox' е най-добрия за сега, най-вече ако искаш да създаваш сървър и тестваш, ако изучаваш даден език, ако 'кракваш' някакъв софт или просто искаш да си в постоянна анонимност.
Тези дни освен програми и игри, във видео канала ще бъдат качени един-два клипа с полезна тематика за средно статистическия интернетаджия. Има много неща, за които просто хората не се сещат или не им остава време да обърнат внимание. До скоро:
Тренера.
published by nocfed2 на 2019-04-10 10:59:58
Благодаря !
published by TheTRENERA на 2019-04-10 14:40:04
"nocfed2", да и аз мерси за оценките - на всички, независимо кой каква е дал. Щом е дошъл тук да сваля, за мен поне това е достатъчно. И две неща като препоръка:
1. Знайте че ако след инсталирането на 'VirtualBox' (виртуалната машинка), усещате тромавост в нея, не бързайте да се отказвате или да я триете. Всичко зависи от ъпдейтите на Уйндоуса (и няколкото рестартирания) и от настройките за самата виртуална машинка. Тоест, ако компютъра ви е четириядрен, виртуалката ще я направите двуядрена, ако е осем, настройвате на четири ядра. За видеото също - игри няма да играете, така че намаляте нужното. Пипваш пробваш, пипваш пробваш, и така докато те задоволи (обикновено след третия ден или шестото рестартиране се стабилизира).
2. Не забравяйте че вашия Уйндоус може да има вградена "виртуалка", за която даже да не знаете. Както споменах в предния коментар, името и е 'Hyper-V'. НЕ е редно да имате на един компютър инсталирани и 'Hyper-V' и 'VirtualBox' - веднага махате едното. Все пак компютър не купувате през половин година пазете си го и не го натоварвайте с излишъци. Дори и да не си специалист, щом усетите дълготрайно променяне на звука докато работи или пък на пипане се появи топлина, това е признак за тормоз и време за чистене отвън и отвътре. И това можете сами да направите, освен ако няма все още стикер за гаранция.
[пишете на лично или в канала ако искате нещо конкретно или се чудите 'как' = без значение под кой клип)
published by TheTRENERA на 2019-04-11 01:56:51
'miauuuu', добре че отваряш тази тема. Така ме подсети за нещо, което съм забравил да покажа във видеото и затова ще се наложи да го напиша тук с химикалка.
ВАЖНО: След като сте приключили с всичко и 'VirtualBox' вече ви работи, слезте в 'My Computer' (на виртуалната машина). Застанете върху диска с иконката на 'VirtualBox' и натиснете десен бутон на мишката за да изберете 'Open'. Ще видите три инсталатора с имената "VBoxWindowsAdditions", "VBoxWindowsAdditions-amd64" (ето и значението) и "VBoxWindowsAdditions-x86". Според това какъв Уйндоус сте инсталирали на виртуалната машина, избирате кой от трите инсталатора да стартирате. И така - инсталирате единия и ще ви се покаже съобщение за 'Reboot' (рестарт за приемане новите функции). Съгласявате се. След рестарта всички видове графични програми или игри, трябва вече да работят. С това решихме евентуални спънки.
По отношение легален Уйндоус на виртуалка: едното обезмисля другото, но пък щом си го имал и вместо да се луташ кой друг читав да сложиш, защо пък не. Ок.
Накрая: погледни дали версията на '3D Max 2019' ти е по-стара от "21.0.0.845". Казвам го при положение че все още искаш да бачкаш с тоя редактор (с течение на времето се мъчи да запомняш кой 'кракери' са коректни и кои не). А за съмнителни делл файлчета за вируси, все още най-надеждното си е 'VirusTotal', но ако пък искаш преглед на неща по-голями от 180 мегабайта, то не много отдавна бях качил универсалния антивирус-скенер-възстановите-поправчик с името "Kerish Doctor 2018" (преди него шест години бях с една от версиите на Аваст, но като цяло почти няма антивирусна която да не съм тествал). За монтаж и след две години най-добрата програма ще си е 'Premiere Pro'. При положение, че работиш повече по '3D', тогава зарязвай всичко и комбинирай двете програми - "Cinema 4D" и за ефектите "Аfter Effects". Поне за момента не мога да се сетя други, които да докарат по-добро качество от тях. [много хора из Скандинавските страни хвалят и прехвалят 'Maya', но нея съм я преглеждал така 'отгоре-отгоре' и крайно мнение трудно бих дал]. Лека нощница нахлузвам.
published by TheTRENERA на 2019-04-12 02:03:06
Щом си с втората версия на този Ксеон и совалка да закачиш, проблеми няма да имаш.
За видео картата - също (знаеш че е по-добра от доста с 'цифричката хиляда'). С три думи: добре вложени пари. Разбира се че има и "ПО", но говорим за комплект, който не е от типа 'Мама и тате ми купиха най-скъпия за миналата година'. В сайта който си дал и като отговор на "miauuuu", виждам още в първото изречение за 'VirtualBox', точно това което дописах вчера за 'additional features to the product includ'. Не го знаех този сайт понеже английския ми е малко по-лош от на 'Дудука' и бате 'Ицо СТОичков', та гледам повече Руски и Полски. Важното е че и там хората са описали нуждата от инсталиране на допълнителни функции.
. . . . . . . . . . . . . . . . .
"miauuuu", вече си наясно за споделянето: настройваш и към реалната и към виртуалната, отваряш постоянно стоящия зареден диск във виртуалната машина и инсталираш добавката за твоя бит (32, 64 или 86). Рестартираш и след това може даже да не използваш браузър в една от машините, нали. И "VirtualBox" и "Hiper-V" имат Snapshot функцията (за първи път чух някъде 2007 година че 'Hiper-V' я има, а чак в края на 2008 'VMWare' излезна на бял свят благодарение парите на 'Cisco' - ако не се лъжа, но това е супер рядкост). Това не означава че те насърчавам към даден продукт - знаеш, едни се развиват по-бързо, никнат им косми по разни места, а други чакат късния пубертет [говоря за програми, ей]. На въпроса кое да избереш като за постоянно - дали 'Hiper-V' или 'VirtualBox' ми е доста трудно да отговоря сега. По-миналата година бих казал 'VirtualBox', защото тогава за последно тествах 'Hiper-V' и след всеки ъпдейт на самия Уйндоус отметката във "Включване и изключване на компоненти на Windows", с която се отваря работата на 'Hiper-V', постоянно се махаше = елементарно, ала ме дразнеше и го зарязах на втория месец. Сега обаче заради вграденото удобство на сума функции и може би най-вече заради възможността за бързо създаване на уеб сървър, много хора го предпочетоха за постоянно. Пък и не правиш почти никакви външни инсталации. За да дам някакъв окончателен отговор, ще ми е нужно сам да пробвам днешното му положение. Тъй че прецени сам или изчакай да се "прецакам" аз и да го кача като видео или торент заедно с нещо към него. (примерно до неделя или сряда 17 април)