ArenaBG
mobile spot 4
published by simo76 на 2017-05-14 10:21:53
Вашето мнение относно The Great Wall (2016) може да оставите тук. Писането на български и спазването на добрия тон е задължително!
published by slevin на 2017-05-14 16:44:30
БРАВО на целия екип за великолепната работа! Високо оценявам всеки един релийз! Продължавайте все така и занапред. Поздрави!
published by slevin на 2017-05-14 16:47:11
Разбира се от своя страна ще се постарая максимално дълго да сийдвам всеки един 3D Blu-Ray шедьовър, който поствате, за да могат повече хора да се докоснат до това великолепно качество на звук и картина!
published by torrentor на 2017-05-14 17:09:44
Великолепно! Отново чудесия!!!
published by Leon1001 на 2017-05-14 17:41:56
Е, това е както трябва! Браво!
published by lordwind на 2017-05-15 11:46:43
тъй като не работи форума на аренабг ще си позволя да си задам въпросите тук ,пък дано получа отговорите които търся.
Значи искам да питам защо всички блуерай издания в Бг трракерите са орязани и не се качват в оригиналния си вид без Менютата.
въпросният филм го свалих от един руски торент тракер за hd издания и съм приятно изненадан от това което видях след като го пуснах ,всичко беше просто приказка.
Интересува ме силно защо тук не се качват по този начин каква е причината да не се случва това.
Благодаря предварително за отделенот време на човека които би си направил труда да ми отговори(за да не спамим в темата може и на лични да изкоментираме нещата).Пожелавам лек ден на всички потребители на аренабг
published by SpasV на 2017-05-15 12:31:23
Аз, също, имам въпроси във връзка с това издание - с "етикет" FGT и неговия източник.
Като съдя от файла .nfo, източникът на изданието е CEE - Central and Eastern Europe, което се появи най-напред на HDClub.
1) Файлът .nfo цитира BDInfo Report такъв, какъвто е на изданието CEE. Ако това издание е ремултиплексирано (без меню) CEE издание, защо не е обявено за такова.
2) Знае ли някой кой създава изданията CEE/EUR? Такива няма в каталога на Blu-ray.com
published by SpasV на 2017-05-15 12:37:45
Нека опитам да отговоря на lordwind: "защо всички блуерай издания в Бг трракерите са орязани и не се качват в оригиналния си вид без Менютата".
Приемам, че във въпроса има грешка и последната фраза трябва да се чете "са орязани и не се качват в оригиналния си вид с Менютата".
1) Аз не знам дали тракерът има такава политика.
2) Моето мнение:
- Едно издание без меню показва, че това е ремултиплексирано издание, защото софтуерът, които се използва за ремултиплексиране не запазва менюта.
- Ремултиплексирането позволява значително намаляване размера на файловете в много случаи.
– Ремултиплексирането позволява лесно добавяне на допълнителни аудио/текстови потоци. То е просто задължително за такива случаи, ако се запазва "непипнат" оригиналния видео поток.
– На края, ремултиплексиране с цел добавяне на субтитри например, не е тривално.
(Аз, анпример, не съм го правил никога.)
published by lordwind на 2017-05-15 13:12:50
ДОБРЕ съгласен съм но специално този филм го дръпнах от HDCLUB и си има менюта и като цяло всичко което съм дърпал от там си е било с менюта.Гледам в HDclub блуерай е качаван в различни издания не може ли и тук да е така .
Да не кажа и друго ,че в оригиналния си вид blueray диска позволява избор в какъв вид да се гледа съдържанието 2D или 3D?
Сега ако някой от вас ми каже че го правите с цел да спестите място няма да ви повярвам защото едно такова издание би ви спестило много повече място от колкото да се качват филмите веднъж в Blueray 2d 30+ GB и BLUERAY 3D 30+GB.
Не разбирам нито причинитре нито логиката по която ги качвате нещата по 100 пъти.Като може да се качи 1 но както трябва.
published by SpasV на 2017-05-15 15:19:11
Най-напред,
едно 3D Blu-ray издание има задължително един 2D видео поток, обикновено, показван на лявото око. Едно 2D Blu-ray издание, обикновено има видео поток с по-качествено визуално изображение от това на 2D видео потока в 3D изданието.
Разликата се дължи на количеството информация - размера на изданието, необходима за по-качествено изображение. 3D изданието има и втори видео поток.
HD Club (не е руски, а украински) имат отделни категори за Blu-ray издания и за Ремултиплексирани (Remux) Blu-ray издания.
По-нататък,
едно ремултиплексирано (и 3D) Blu-ray издание може да се постави в много "по-икономичен" контейнерен файл в сравнение със стандартните за Blu-ray, просто защото не е необходимо да бъдат спазвани такива каквито са - предназначени за много по-общи комуникационни условия.
Всички нетърговски, а вероятно и всички търговски плейъри показват подобни издания.
Накрая,
аз пазя за себе си всички Blu-ray издания ремултиплексирани и съдържащи само видео/аудио/текст потоците на оригиналния език и субтитри на български език, ако има професионално създадени такива.
published by XFAKTOR на 2017-05-15 19:16:25
Хора някой може ли да ми обясни как по дяволите да го пусна на 3D. Понеже още при стартирането си тръгва на 2D? Вероятно при мен има проблем или се лъжа?
published by lordwind на 2017-05-15 19:34:10
обясни как го пускаш
published by simo76 на 2017-05-16 11:02:13
lordwind, първо, пускането на 2Д/3Д не зависи от менюто, плеърът си има меню! Второ, ти менюто ли ще гледаш, или филма? Трето, никой няма да тръгне да ти прави всички екстри за без пари. Няма такъв филм. :) Това тук, което го гледаш, е заводско, но някой е взел доста пари. Когато трудът надвишава значително границата на безплатното, всички претенции увисват. Радвайте се поне, че сте имали това, защото в противен случай щяхте да си вадите очите с мунк и пунк изданията. :)
published by lordwind на 2017-05-16 15:43:16
така Симо да ти кажа следното:
1-во:пускането на 2D/3D си е баш от менюто дърпал съм издания с менюта и от бг тракери мисля че включително и от тук но не съм сигурен .Това че има софтуерни плеари който позволяват пускане на филм в различен формат на картината 2D/3D е друг въпрос.
2-ро:Не не гледам менюто но с него е по красиво човек има усещането че гледа истинко издание.Аз лично заради менюта дърпам тия издания по 30-40-50GB ако ми е да гледам едното съдържание без да притежавам и другите екстри към изданието ще си дърпам издание който са по 10-15-25гб.
3-то никой не ми прави на мен специално квото и да е било просто не виждам найстина какъв е проблема като се качва едно blueray издание 1:1 както е издадено без някой друг (пък било и ти''без да ми се обиждаш'' ) да ми казва кое е най-важното в изданието и от какво имам нужда.
Обясни ми тогава следното защо то момента всички DVD издания продължават да се качват 1:1 както са изданени с менюта екстри бонус материали и всичко което издаделя е сложил към изданието , а BLUERAY НЕ!
За Финала ще те помоля да не ми възпроемаш коментара като заяждане а по скоро като дискусия която ако работеше форума щяхме да я водим там.
Лек ден от мен
published by lordwind на 2017-05-16 15:49:50
@XFAKTOR (Супер Потребител) @ вторник, 16 май 2017, 00:39
Аз ползвам Corel WINDVD pro12
published by slevin на 2017-05-16 17:42:23
Ползвах последните версии на CyberLink Power DVD и SlySoft AnyDVD HD, но имах известни затруднения с някои релийси и (отвратителната) Cinavia. Понастоящем съм с 14-та версия на CyberLink Power DVD (има я тук, лично я сийдвам ;) и 7.6.9.5. версия на SlySoft AnyDVD HD и всичко работи like a charm!
published by Leon1001 на 2017-05-16 17:51:04
Момци ползвайте някой качествен универсален плеър и положението ще е no problem! Иначе става като с маймуните и триците ...