ArenaBG
mobile spot 4
published by zxvf на 2011-06-09 20:48:18
Вашето мнение относно Vaccine Nation (2008) може да оставите тук. Писането на български и спазването на добрия тон е задължително!
published by dmdm на 2011-06-10 11:31:40
Всеки човек би трябвало да изгледа тези филми .Особено ако има деца. не знам защо хората си мислят че ваксините са супер ,при положение че има толкова увредени деца и пострадали (включително и моето).Защо влизаме в кабинета и даваме да ни се бия нещо в организма, като даже не ни дават листовката на дадената ваксина преди това,поне да се информираме какво садържа и какви ефекти може да има върху организма. Всеки разумен човек знае че едно ново лекарство ,се дава първо малко за да се види дали ще понесе.Никой не дава на родителя да проче те поне листовката, въпреки че в самата нея е написано да се прочете внимателно преди поставянето.
Нека не вярваме сляпо на всичко и да се замислим повече
published by vaksinite на 2011-06-10 11:16:17
Всички мои коментари бяха изтрити, вероятно защото са супер неудобни. Все пак вярвам в избора но хората...
published by teleca_88 на 2011-08-12 13:06:52
"Няма по-безнадежно поробени от тези, които погрешно смятат, че са свободни" - Гьоте.
published by teleca_88 на 2011-08-12 12:30:50
Сигурно ще кажете и че телевизията работи в полза на обществото а? :lol: Теория на конспирацията на съществува, защото конспирацията е факт. Само безмозъчен програмиран индивид би отрекъл новия световен ред.
published by amorphis на 2011-06-09 21:56:46
Този филм е много вредна манипулация на факти, данни и цитати.
Има наистина сериозна опасност някой да повярва на тези глупости и наистина да реши да не си ваксинира детето.
Избийте си от главите този европо/западо-центризъм, в който живеете.
Отидете в Африка и кажете на някоя майка да не си ваксинира детето - те само малко над 50% детска смъртност имат точно от болести за които ние сме ваксинирани.
Който има два до три грама мозък да напише jenny mccarthy body count в гугъл и да разбере точно за какво става на въпрос и от къде почна тази анти-ваксини идиотщина.
Една идея за привържениците на анти-ваксини - напишете smallpox в goggle image и разберете защо ни трябват ваксините и какво са направили за вас!
published by amorphis на 2011-06-09 21:57:06
Който има два до три грама мозък да напише jenny mccarthy body count в гугъл и да разбере точно за какво става на въпрос и от къде почна тази анти-ваксини идиотщина.
Една идея за привържениците на анти-ваксини - напишете smallpox в goggle image и разберете защо ни трябват ваксините и какво са направили за вас!
published by TOMCATBG на 2011-06-09 23:03:33
Като си толкова умен бий си всичките ваксини и като се разболееш от рак,станеш импотентен или децата ти станат аутисти ще те питам тогава простотия ли е това!Самия факт ,че евгеник,като Бил гейтс ти го казва право в очите за какво се изолзват ваксините прави си сметка!
published by amorphis на 2011-06-09 23:46:29
Това от Бил Гейтс е взето от една негова реч в TED, има я в youtube. Това си е чист quote mining - т.е. изключително удобно извадено от контекста, ако гледаш тази реч (с главата си извън задника, за предпочитане) може би ще разбереш каква му е целта на Гейтс.
published by amorphis на 2011-06-09 23:46:52
А и я да помислим малко, знам трудно е, но все пак ... :D
Бил Гейтс има полза да има все повече и по-добре живеещи и по-заможни хора по цялата планета, които хора да си купуват РС-та и Windows с тях... А не да ги изреби. :lol:
published by DARKMAN_BS на 2011-06-09 23:50:40
Ми те са го казали хората като "Peter Joseph" "Обществото ни е люпилня за хора без морал." Имунната система се изгражда в ранна възраст от кърмата на майката и взаимодействието на отрочето като дете през време на растежа му. Болестите се появяват поради лоша хигиена или лош хранителен навик. Болести дори понякога е хубаво да има защото така имунната система се развива. Ваксините само унищожават и без това крехката имунна памет на човешкия ни род. А и освен това ваксините са също така и причината за появяване на алергии. Тоя филм ще го гледам и който е поне малко заинтересован и чувства но не може да си обясни че нещо в тоя свят куца - да гледа. Препоръчвам и Vaccination - The Hidden Truth
published by Sem_D_D на 2011-06-10 00:01:56
Ваксините НЕ унищожават "крехката имунна памет" - предизвикват развитието на нова, ако може изобщо да се каже така! Това им е идеята и начина за развитие на имунитета у организмите!
Вярно е, че няма перфектна ваксина, винаги има кринични проверки и винаги се крие някаква изненада назад в нулите за 99,99... ефективността им, но точно затова и се развиват и те като нови и нови подобрени ваксини. Но без тях е ОЧЕВАДНО по-зле...
published by TOMCATBG на 2011-06-10 00:03:50
"Светът днес има население от 6.8 млрд. души, които скоро ще станат 9 милиарда. Но ако си свършим добре работата чрез новите ваксини, „Здравеопазването“ и здравните служби по репродукцията, може би ще го намалим с 10-15 %!“.

На мен ми звучи доста красноречиво :grrr:
published by mjoy на 2011-06-10 00:16:06
TOMCATBG, недей се ваксинира. Така е по-добре за естествения отбор.
published by DARKMAN_BS на 2011-06-10 00:24:22
@mjoy теб пък веднага бих те помолил да си надупчиш гъза с 7-8 ваксини и да но да си болен по това време. за по-добър ефект
published by mjoy на 2011-06-10 00:43:00
Знам, че този филм е манна небесна за откачалките вярващи в конспирации, но апелирам към здравомислещите хора да се консултират с личния си лекар преди да откажат да ваксинират децата си.

DARKMAN_BS, поздрав! Да, ще кажеш, че е само филм, ама като гледам нямаш високи критерии за факт/измислица, така че дано ти хареса. :fun:
http://www.youtube.com/watch?v=L0yXn9XA-5c
published by HAHOMAN на 2011-06-10 00:52:26
Контролиране на населението (на света) с ваксини,звучи изсмукано от пръстите.В Африка са едни от държавите с най-голям прираст и най-голяма смъртност. Просто раждаемоста е изключетелно висока.
published by amorphis на 2011-06-10 00:54:20
@TOMCATBG
Оффф абе не му е тука мястото, нито пък има някакъв смисъл ама айде нали съм упорит...

Първо Гейтс говори за намаляването на СО2 и по точно цитат директно от българските субтитри на сайта на TED:
"Първо имаме населението. В света днес имаме 6,8 милиарда души. Тенденцията е скоро да достигне 9 милиарда, ако се справим наистина страхотно с новите ваксини, здравеопазване, ползите от репродуктивното здраве, можем да понижим тенденцията вероятно с 10 или 15%."
published by drmkkk на 2011-06-10 00:54:44
За почитателите на теория на коспирацията само ще спомена, че както може един бизнесмен да има интерес да манипулира данни или резултати за да ви продаде продукт, така и един film-maker може да направи един манипулиран филм като този за да ви продаде "идеята" че един какво си е лошо, отровно, конспиративно и т.н.

Мислете с главата.
published by amorphis на 2011-06-10 00:55:14
Който се интересува да намери лекцията Bill Gates on energy: Innovating to zero! Да я чуе цялата, в сайта на TED има дори и БГ титри.
Говори за понижаване на ТЕНДЕНЦИЯТА на растеж, скоростта с която ставаме повече, с цел намаляването на СО2.
published by amorphis на 2011-06-10 00:55:55
А как ваксините могат да помогнат на намаляването на тенденцията на растеж? Като на практика повишават качеството и продължителността на живот и така семействата, на които сега правят по 10+ деца, от които 4-5 умират (но остават 5-6) от болестите, за които има ваксини, ще правят по 3-4 деца или по малко, от които никое (почти) няма да умира и така ще се намали скоростта на растеж. Ваксините са част от това, разбира се. Най-важното е образование за жените в страните от третия свят.
published by amorphis на 2011-06-10 00:56:13
Но кво значение има, а?
Вие, хората анти-ваксини, не вярвате и в промяната в климата, нали?
Държите се точно като религиозните екстремисти: никакви аргументи против вашата идеология никога не са валидни, чувате и виждате само каквото искате да чуете и видите. Водил съм достатъчно разговори с такива като вас и знам, че няма смисъл.
Пък и все пак да не забравяме, че интернет форумите са място човек да се докаже, а не да се разбере с другите.
published by Think на 2011-06-10 01:13:37
Ще пукна от смях.И това ли е опасно вече според необразованите и податливи офце.Ето до това води ниската култура и липсата на елементарно образование.Не че аз съм великия професор,ама нивото на културата ни застрашително намалява с всеки изминал ден.По добре махни таа пародия и малко се образоваите на тема биологиа от елементарен 5ти клас по възмойност от учебници преди 92г.А това за баткови Бил просто човека казва-Имаме технология и достатачно развита наука,че дееба да мое да живеем всички доволно.А C02-то си го е имало винаги и ще си го има ако не заради нас хората то щото си го има в недрата на планетата ма някой и с това не сте на ясно.Може да прочетете от елементарна култура как с е образувала планетата Земя, не е като да е строго секретна или не достоверна информация ;)
published by Think на 2011-06-10 01:21:35
не заради нас то щото видиш,си е част от планетата.Вулканите какво бълват-Маргаритки и минзухарчета?Цялата тая паника около затоплянето е ,че при следващият активен период на слънцето ни темперетурите може да достигнат нива доста сходни до преди 200 ли 300 хиляди години и то да доведе до отприщване на огромни количества CO2 в атмосферата затворени по секвите му там ледници и чудесий.И като цяло то си е доста комплексно всичко та помислете ....:lol:;)
published by mad_doctor на 2011-06-10 01:41:55
НАпълно съм съгласен с "amorphis"! Ako нямаше ваксини, по-голямата част от човешката раса щеше да изчезне. Верно, има и пост-ваксинални инциденти, но те са толкова рядко по най-скорошни проучвания, че просто е трудно да се коментират! По-добре ли е да се спасят 998 човека и само при двама да има пост-ваксинален инцидент или да умрат всичките 1000 ако не се ваксинират??? Днешните ваксини са силно пречистени и са правени хиляди опити преди да се пуснат в употреба! Така, че подобни филми са пълна "конспирация" :lol:
published by tchernokrily на 2011-06-10 02:15:57
Сууупер
дайте да възродим едрата шарка и дифтерията.

Съвет към майките НЕ четете бгмама и подобни сайтове дето се изказват лаици и олигофрени, или поне не ги бройте за сто процента истина

published by tchernokrily на 2011-06-10 02:25:35
"Ваксините само унищожават и без това крехката имунна памет на човешкия ни род"

това имах предвид под лаици и олигофрени

съвременната медицина е увеличила продължителността на живота от 30 на 70 години, а страничните ефекти от ваксините, кремовете за лице шампоаните , "КРАСТАВИЦИТЕ". са пренебрежимо малки на фона на заеболеваемостта от туберкулоза при неваксинирани
published by sasholoshia на 2011-06-10 09:25:56
Чичо Бил не че гообичам, ама между тия 2 цитирани негови изречения дали няма и още нещо, а дали изобщо са негови. Колкото и бебета да загиват от ваксини, без ваксини щяха да са многохилядократно повече, от много неприятни болести
published by TOMCATBG на 2011-06-10 09:30:44
tchernokrily фармацевтичните картели сън не ги хваща от мисли как да се грижат за здравето ти!:smile:
published by Think на 2011-06-10 10:43:21
АХАХАХХАХАХ както казах по горе.Масовото затапяване сред насалението отваря път за текива псевдо "документалистки" филми.97 си ваксиниран на колко си ?За генетично предразположение чувал ли си ?Че некои ген мое ти е бугав мислисх ли ?А за стерилна среда тоя дето е ваксинирал дали е чувал какво значи?Аз по скоро бих се замислил тоа парцал колко души е боднал с таа игла преди мене.Пример - на военните комисий едно време също имунизираха.Да ма на тая среда там им казах си гледат работата и, че личния ми лекар ще ме ваксинира и добре че това напраих.......
published by Think на 2011-06-10 10:56:49
АХАХХАХАХ Ти маи изобщо не си в час.Я се върни повтори някои клас.Да си чул че правят вече генетични модели на децата и ,че според това също ги ваксинират?Е да скъпички са но са доста по ефективни.Приятелка с диабет детето и е родено без диабет и напулно здраво защото пращаше всеки месец плазма за иследвания по време на бременноста.Ае образоваите се прочетете некоя друга книжка и се научете да развивате собствена логика,а не да се водите по акъла на простаците,чиято култура е световна конспирация.Акъл на буци то си го е казал народа.....
published by Think на 2011-06-10 11:06:39
А да и за 2паните които така и не са седели в час да се образоват от обща култура- Какво представлява самата ваксинация?- Заразяване на организма с контролирано количество на болеста зада може да развие собствена защитна система-имунна.Ама някои са философи а забравят или никога не са чували как действа във всъшност.И за това не за всички болести има ваксини.Но Ъкъл море глава шамандура.........
published by vaksinite на 2011-06-10 11:54:48
Да, примерно аз съм на 95% увреден (официално от ТЕЛК), но правя субс и разпространявам инфо навсякъде. Искам да спася възможно най-много хора...
published by Think на 2011-06-10 12:02:40
dmdm-Колко да са се променили ваксините? По скоро тука е на лице друг проблем с които се сблусква днешната медицина, а именно че много лекарства почват да стават не ефективни заради развитие на резистентност от страна на бактерий и тн.И отново казвам, според вас адекватни ли са условията в българските болници?Аз не мисля че се отдава особенно значение на стерилната среда.Имаики съвсем скорошен опит от порязване.Не може доктор от водеща болница уж като Токуда да ти шие ръката без дори да си е сложил ракавици,но шанс добре че не получих възпаление....
published by vaksinite на 2011-06-10 14:40:33
Think, think-вай! Не е ясно колко са променени ваксините, но тук говорим за количествено натрупване на тиомерсал, който не го пишат в листовките, тъй като не е основна част на ваксините...

В следващия мой филм се говори много по темата, но ти не четеш и не гледаш нищо от тези неща, тъй като са в разрез с работодателя ти! Ти знаеш какво проповядват в учебниците е и това е.
published by Think на 2011-06-10 23:44:12
Да съм казал не се информирайте? Казвам,че е глупаво да обявияваш ваксините са вредни при положение,че са помогнали на толкова много хора и помагат и днеска.А още по глупаво е да не си се информирал за живота!Нали знаеш че не винаги е рози и маргаритки, и системата не е вечна,че ДНК нишките може да се объркат при копиране от клетките и да пренесат грешна информация,и тн.Но в крайна сметка това е живота.А факторите които могат да доведат до проблеми след ваксинацията можеш да почнеш да ги изброяваш от това какви са родителите и тяхния начин на живот и стигнеш до ваксината и как е поставена чак на края!
published by Think на 2011-06-10 23:48:56
- Живот и накрая стигнеш до самата ваксина и начина по които е поставена.Факторите са прекалено много та да ръсиш омраза.А веществото за което говориш е да уж токсично ама влиза и в състава на боята за татойровките!И ?????
published by vaksinite на 2011-06-11 09:30:54
Think, пак ти казвам - не think-ваш!

Съвсем различно е да приемеш лай.. през устата и да ти го инжектират в тялото, кръвта, whatever...

Където е кръвта там е и мозъка и разчитаме на кръвно-мозъчната бариера да си свърши работата!

А отделен въпрос, е че повечето от токсините във ваксините(фенол, феноксиетанол, формалдехид и пр.) няма шанс да се сблъска човек с тях при нормални условия!
published by vaksinite на 2011-06-11 16:56:49
Потърсете в youtube - "Der Fall Cynthia - der Impfschaden eines gesunden KIndes", уважаеми проваксинатори и се надявайте... и МОЛЕТЕ ДЕТО ВИ ДА НЕ Е СРЕД ТЯХ!
published by Conspirator666 на 2011-06-12 23:51:29
На идиоти като Think и amorphis трябва да им сложат по едно лого до никнеймовете на което да пише "платени правителствени агенти".

Иначе по темата за ваксините просто прочетете книгите на д-р Атанас Гълъбов и си преценете сами.
published by DARKMAN_BS на 2011-06-13 18:04:14
Аз наскоро четох само извадки от книгата на д-р Атанас Гълъбов и въобще не бих се замислил да намеря и прочета цялата книга. Тези извадки направо ми отвориха очите за света в който живеем. Бизнеса на който са обърнали здравоопазването. Последно чух че докторите правили сделки с погребалните агенции и направо онемях. Незнам дали е истина и няма и да разбера но помислете за какъв геноцит става дума ако и 10% от това е вярно.
published by l33t на 2011-06-23 15:02:44
Филмът е пълна глупост. Почват с историята на някакво дете с усложнения, на което са му поставили на всичко от горе 6 ваксини на веднъж. Съжелявам, но и най-глупавите лекари знаят че определени ваксини реагират и слагането им трябва да е разделено от определен период от време.
published by l33t на 2011-06-23 15:08:11
После казват как са измислени ваксините и заявяват, че не било научен метод. Да, за сегашните стандарти не е, но за 1800 и някоя си е достоверен научен метод. Повече не гледах, защото това е от типа фими, които не представят факти а представят мнения. Дай ми фактите пък аз мнението ще си го изграда.
Ваксините са прекрасни. Всяко нещо има опастност - утре може да падне полюлея и да ти строши главате, може да те блъсне кола, може да стане земетресение. Ваксините са спасили мнооого хора.
published by vaksinite на 2011-06-23 16:38:18
[b]l33t[/b], прав си за това, че не е редно да се слагат 6 ваксини! С това правотата ти спира!

Бих те затрупал с линкове, но арена автоматично ще ме маркира като спамер, които показват и доказват пълния абсурд на твърдението, че ваксините са причина за изкореняване на болести. Лекарите го знаят, но обичат парите, които валят от масовата имунизация. Разбирам ги... и те са хора...
published by l33t на 2011-06-24 20:37:18
vaksinite Брат лекарите не взимат никакви пари от ваксините. Даже губят предполагам защото иначе ще те лекуват на легло. Аз съм инжинер и родителите ми са лекари. Интересувам се също (но не ми е сферата) от биоинжинерсво, генетика, неврология и така. Това на страна.
published by l33t на 2011-06-24 20:41:31
Така, поради безобразното раздаване на антибиотици, поради глупоста на хората да спират антибиотика когати им хрумне и се почувстват по-добре и поради самата им природа вирусите днес се менят от ден на ден. Говорил съм с видни биоинжинери в Англия, които казват (и аз не се и съмнявам), че антибиотиците скоро ще спрат да действат защото вирусите стават резистентни.
published by l33t на 2011-06-24 20:44:12
Много от ваксините са открити от университетски преподаватели, които не са търсили изгода, а са си вършели работата. Тези неща се следат строго от правителствата. На този свят всичко е индъстрия и всяка компания я интересува главно парите. Затова съществуват правителства за да указват контрол.
published by l33t на 2011-06-24 20:47:12
И тук знам ще почнат спекулации че всичко е една мафия и е организирано. Не е. Много ще е трудно да се пази такава голяма тайна - все накой или ще му писне, или ще му стане съвестно или ще му предложат пари да се разприказва. Също никое правителство не би направило какова нещо защото това ще ги унищожи и ликвидира от бъдещата история директно. Ако си президент на САЩ не вярвам (най-малкото) да искаш да рискуваш да останеш в историята като президента убиец.
published by l33t на 2011-06-24 20:50:03
Та така - ваксините не са идеални, но спасяват животи. Да се надяваме че в скоро време ще можем да програмираме "анти-вируси" които да са като биологична програма която да действа като компютърна програма в организма. Не дейте да говорите без покритие. Аз съм инжинер и в свободното време чета биоинжинерсво, генетика и така, но не са ми главната сфера. Родителите ми са лекари и пак твърдя че нещата са ми далеч от ясни.
published by l33t на 2011-06-24 20:54:09
Знам само, че ако едно лекарсво е 99.99% (или там колкото е официалното число) ефективно и не създава проблеми тогава това е в допустими рамки. Винаги ще има някои хора с лоша реакция. Дето се вика колко хора на година умират от алергии от ядки, плодове, ужилвания. Това не означава, че тези неща са лоши и смъртоносни, но уви за 0.01% от населението те действително са.
published by vaksinite на 2011-06-24 20:55:56
[b]l33t[/b], опитвам да набия в главата на хората, че именно компонентите във ваксините ги правят вредни! НЯМА как да приемаш алуминий, живак, формалдехид, феноксиетанол, фенол, алуминий и пр. които, забележи, биват вкарвани директно в кръвта и това да не донесе достатъчно страдание до края на живота! Поне защитниците на тази порочна система ще осмислят и изстрадат всичко, в което са вярвали, ако го правят върху себе си...
published by l33t на 2011-06-24 20:56:13
Също не знам защо никой не спомена че ваксината може да е развалена ако не е съхранявана правилно, може детето да е било болно в този момент и 1000 други неща. Съжалявам, но ако от 1 000 000 човека 1 получи лоша реакция може би проблема не е във ваксината. Тук вече трябва изследване защото факторите са много.
published by vaksinite на 2011-06-24 20:58:09
Освен това - педиатрите получават пари от всяка поставена ваксина! Това като се умножи по n брой деца и се получава значителна част от дохода им! Нека не говорим за по голямата картина, в която са замесени милиарди...
published by l33t на 2011-06-24 21:02:55
vaksinite, и змийската отрова те убива но се ползва във съвременната медицина и в древната/нестандартната медицина. Ваксината съдържа живак в малко количесвто за да те излекува от бактерия която те убива. Прочети тук, този филм не е открил грала - пише си го черно на бяло и всеки лекар знае какво се съдържа.

http://en.wikipedia.org/wiki/Thimerosal Много е кратко прочети го до край ако искаш :).
published by l33t на 2011-06-24 21:06:14
vaksinite, това е в България предполагам. Не съм много запознат със зравеопазването в България защото не ми се е налагало но до колкото знам в целия свят лекарят е отговорен ако нещо се случи с пациента. Има комисии и съвети от лекари да установят дали лекарят е действал правилно. Също в Англия до колкото знам колкото по-здрави са пациентите толкова повече им плащат. Намат изгода да ги тровят. И пак това не е утрова - нужно е за да те избави от по-голямо бедствие.
published by vaksinite на 2011-06-24 21:09:25
Надявай се арена да не те маркира като спамер, а аз ще ти кажа, че не съществува минимално количество живак, който е безвреден! Признай си, че обслужваш интересите на медицината! Обикновените хора не знаят името на консеранта в тях! Този спор, се води на много места из нета и тук ще бъде поредното място, в което споровете ще бъдат между пострадалите и държащите да запазят статукво, което все повече убягва на защитаващите го!
published by l33t на 2011-06-24 21:11:13
Също ако се разровиш ще видиш че това не е живак (mercury) a e organomercury compound. Не съм химик, но органичните съставки са доста по-различни. Ето тук, прочети двата реда от втория параграф:

http://en.wikipedia.org/wiki/Organomercury
published by l33t на 2011-06-24 21:13:24
Пак казвам - забелязал съм че такива филми които смесват лъжи с истини (или пропускат важни детайли които променят изцяло смисълът) много почнаха да излизат от 4-5 насам. Ваксините са специялно приготвени така че да те избават от нещо което ти вреди с минимални последствия.

А за арената - извинявам се но не знам кога ще ми отреже текста. За това са тези раздели за да пишат хората. Извинявам се ако съм прекалил, но като знам как се самолекуват някои хора и като гледат и прочетат коментарите тука последиците кой-знае какви ще са.
published by vaksinite на 2011-06-24 21:13:49
Вероятно ще последва твой отговор, който ще ме убеди в правотата на предното мое съобщение! 49,7% живак в тиомерсала не са за пренебрегване и единствено мога да рискувам да ти пратя видео след малко, което ще те убеди в това!
published by l33t на 2011-06-24 21:17:46
Аз нямам изгода да защитавам интересите на медицината. Фактите сама си я защитатават - ваксините са изтрили множество болести. Знаеш ако те охапе куче веднага ти слагат против бяс и татанус. АКо се разровиш из интернет ще останеш изнанадан колко болести са били заличени от европа благодарение на ваксини и (разбира се) хигиена.
Също какво ще кажеш относно безплатните ваксини против малария, които се пращат в Африка? Къде е изгодата там?
published by l33t на 2011-06-24 21:20:12
А нека ти кажа аз кой има най-много изгода тук - хората който са направили това филмче. Нима не печелят пари от него? Не пренебрегвай стотици години факти за накакви смешници които си пълнят джобовете от глупости. По телевизията ще видиш всякакви глупости - чети официални документи ако се съмняваш толкова във ваксините.
published by l33t на 2011-06-24 21:26:35
Така аз тук спирам тъй като ми е ясно че ти нямаш представа как се разработват продукти и предполагам не си наясно с R&D цикълът. Много често се откриват в последствие страничните ефекти (независимо дали положителни или отрицателни) от даден продукт защото когато е открит не са имали технологията да направят дадени изследвание. Също да се събере дата отнема време (години). Няма смъсъл да споря с теб. Няма да ми повярваш защото не знаеш как работят тези механизми. Ще ти кажа само че светът не е идеален.
published by l33t на 2011-06-24 21:30:24
И да ти дам един последен пример - хората пият вино от векове. Тепърва почват да се откриват позитивните ефекти на виното. Това отнема време и технология която трябва да се разработи. Същото е и с лекарствата. Някои неща даже са открити че лекуват преди въобще да се знае как действат. Но би ли отказал на някой умиращ лекарсво което ще го спаси с предтекст че не знаеш какви са страничните ефекти? Каквито и да са не са по-лоши от умирачка.
published by l33t на 2011-06-24 21:36:21
Също ще ти кажа (без намерение да те обидя) не бъди овца. Това че си намерил ликнове не ти дава право да спреш да мислиш. В интернет хора всякакви и пишат много глупости.

Аз мога да те обсибя с линкове от университети, държавни институции и исторически документи които да ти покажат ефектите от ваксините. Разбира този ефект е не само от ваксините, а и от повишената хигиена в следствие на индустриалното, химическото и технологичното развитие.
published by l33t на 2011-06-24 21:40:09
Към модераторите в Арена - съжелявам ако съм нарушил правила. Знам че попринцип не бива да постваме толкова много ама ми писна от тия филми дето си правят пари на гръб на хората. Всеки човек търси интрига и драма и се лепва като муха за такива спорни теми. То дето се вика няма какво да се спори - фактите са си факти и милионите хора които имат подобрен живот заради ваксините няма как да ги пренебрегнеш.
published by l33t на 2011-06-24 21:44:20
И последно :D "ваксините" е мноого общо понятие - ваксини колкото щеш. Не може да ги сложиш под един покрив всичките. Дето се вика има някой дето са за пред умирачка. Ако живак ще ме спаси да ми го дават. Не случайно се казва живак! Шегувам се тука.
published by vaksinite на 2011-06-24 22:31:15
Оставят не коментирани от теб два важни факта!

- си инженер, който има под ръка множество медицински линкове, направени от медицината в защита на статуквото,което губят!

- Най-важното - откровените отрови, за които медицинските лица отбягват да говорят!

Губи медицината и аз ще продължавам да наливам пари в убиването и! Например портал с множество информация относно съдържанието на ваксините и супер много филми, които сега превеждам...

Жална им майка на медицината, която вече губи ;)
published by l33t на 2011-06-25 00:15:06
vaksinite брат, не ми слагай думи в устата. Никъде не съм споменал че линковете са медицински. Казах държавни институции, университети (статии) и исторически документи. Линковете ги нямам аз - те са в интернет порови се. До колкото виждам си търсил само информация подкрепяща измишльотините в тоя филм.

Медицинските лица не отбягват да говорят за нищо. Ако отидеш при някой лекар и го попиташ какво има във ваксината ще ти обясни, стига да не е един от тия смешници дето от дипломата насам не са отваряли книга.
published by l33t на 2011-06-25 00:23:48
Също както виждаш в интернет си пише коя ваксина какво съдържа. Видя Wikipedia. Тази информация не се крие - тя е широко достъпна. Ти отказваш да схванеш каква е идеята на днешната медицина. Или си много заблуден от тоя филм или просто не ти работи пипето. Аз се уморих да обяснявам.

Прочети в Wikipedia (http://en.wikipedia.org/wiki/Vaccine) що е туй ваксина. Там пише и защо се употребява живак и също пише, че вече не се употребява. Нямам време да губя повече. Отказваш да схванеш. Стой си без ваксини живота и тялото си е твое. Само не говори глупости че някой нарочно е тровил деца особено лекари. Това че има немарливи глупаци дето не разбират нищо така е.
published by l33t на 2011-06-25 00:27:34
Защото знам че няма да си направиш труда да го прочетеш както ти посочих да схвянеш за какво става въпрос и защо се използват ето ти обяснението тук:

Excipients

Beside the active vaccine itself, the following excipients are commonly present in vaccine preparations:[33]

* Aluminum salts or gels are added as adjuvants. Adjuvants are added to promote an earlier, more potent response, and more persistent immune response to the vaccine; they allow for a lower vaccine dosage.
* Antibiotics are added to some vaccines to prevent the growth of bacteria during production and storage of the vaccine.
* Egg protein is present in influenza and yellow fever vaccines as they are prepared using chicken eggs. Other proteins may be present.
* Formaldehyde is used to inactivate bacterial products for toxoid vaccines. Formaldehyde is also used to kill unwanted viruses and bacteria that might contaminate the vaccine during production.
* Monosodium glutamate (MSG) and 2-phenoxyethanol are used as stabilizers in a few vaccines to help the vaccine remain unchanged when the vaccine is exposed to heat, light, acidity, or humidity.
* Thimerosal is a mercury-containing preservative that is added to vials of vaccine that contain more than one dose to prevent contamination and growth of potentially harmful bacteria.

[edit] Role of preservatives

Many vaccines need preservatives to prevent serious adverse effects such as Staphylococcus infection that, in one 1928 incident, killed 12 of 21 children inoculated with a diphtheria vaccine that lacked a preservative.[34] Several preservatives are available, including thiomersal, phenoxyethanol, and formaldehyde. Thiomersal is more effective against bacteria, has better shelf life, and improves vaccine stability, potency, and safety, but in the U.S., the European Union, and a few other affluent countries, it is no longer used as a preservative in childhood vaccines, as a precautionary measure due to its mercury content.[35] Although controversial claims have been made that thiomersal contributes to autism, no convincing scientific evidence supports these claims.[36]
published by l33t на 2011-06-25 00:27:59
* viruses and bacteria that might contaminate the vaccine during production.
* Monosodium glutamate (MSG) and 2-phenoxyethanol are used as stabilizers in a few vaccines to help the vaccine remain unchanged when the vaccine is exposed to heat, light, acidity, or humidity.
* Thimerosal is a mercury-containing preservative that is added to vials of vaccine that contain more than one dose to prevent contamination and growth of potentially harmful bacteria.

[edit] Role of preservatives

Many vaccines need preservatives to prevent serious adverse effects such as Staphylococcus infection that, in one 1928 incident, killed 12 of 21 children inoculated with a diphtheria vaccine that lacked a preservative.[34] Several preservatives are available, including thiomersal, phenoxyethanol, and formaldehyde. Thiomersal is more effective against bacteria, has better shelf life, and improves vaccine stability, potency, and safety, but in the U.S., the European Union, and a few other affluent countries, it is no longer used as a preservative in childhood vaccines, as a precautionary measure due to its mercury content.[35] Although controversial claims have been made that thiomersal contributes to autism, no convincing scientific evidence supports these claims.[36]
published by l33t на 2011-06-25 00:35:23
Та какво излиза? Живакът се използва във Thimerosal което е консервант. Консервантът е нужен за да попречи на бактерии да растът във ваксината. Ваксини без консерванти през 1928 са убили 12 (от общо 21) деца. Както и да е консерванти с живак не се използват в САЩ и ЕС. И какво още казват (да не повярваш). Казват че някои твърдяли че Thimerosal води до аутизъм но научно това не е потвърдено демек е глупост. Като се казва живак това не ти е оня живак от термометъра - бе бъди елементарен! Има си препратки към документи и статии ако искаш да ровиш въпреки че като гледам ти официален документ няма да пипнеш само някакви линкчета са ти в главата.
published by l33t на 2011-06-25 00:39:30
Медицината губела хахахах. Ти новини четеш ли? По-голямо и бързо развитие от сега точно в медицината не е имало никога. И защо го казваш така победоносно? Ти у ред ли си? Нали ако медицината губи и ние губим заедно с нея.
published by l33t на 2011-06-25 00:44:17
Защо режеш клона на който седиш? Брат съжелявам че го казвам не искам да те обида ама си ебати смахнатия. Вземи малко се образовай. Не ти казвам да си професор и да решаваш тенсори и матрици ама просто да знаеш кое е умен отговор и кое не. Стига гледа такива глупости - тия си пълнят парите от филма. Тая рецепта за такива филм е отдавна измислена не искам да казвам от кого че не ми се разправя. Показват лоши случай които са се усложнили а всичките хора които имат полза от ваксините не ги показват.
published by l33t на 2011-06-25 00:47:09
Също надявам се си схванал че тоя глупав филм е само за ваксини за деца а ако не е трябва да е защото те са отделна глупа ваксини. Освен ако не си 0-12 годишен или имаш деца не те засага. Аз пак казвам - това е изкривена реалност за да създаде конфликт и чрез него хората да гледат филма и оня да си пълни гушата.
published by vaksinite на 2011-06-25 09:29:19
Приятел, не те познавам, но много бих искал да ми дойдеш на гости да видиш как живее един 30-годишен увреден жестоко от ваксина!!!

От къде този неспиращ ентусиазъм да защитаваш медицината!? Първо тиомерсал нямало, после бил малко...

Медицината не губела? :) Вече нищо на света не може да ме убеди, че си инженер! По-скоро някой форумен трол... (30-40-на лелка, която ще наговори и наплаши бедните родители да ахнат с отворена уста и да вярват, защото ИНАЧЕЕЕЕ...)
published by Leasy на 2011-06-25 10:22:05
l33t, не спамиш, но би било добре да ограничиш коментарите си. Не казвам да спреш да пишеш, но недей да заемаш цялата страница с коментари, моля те.
published by vaksinite на 2011-06-25 10:48:43
Продължава да оставя не коментирано въздействието върху организма на отровите във ваксините! А именно - тиомерсал, формалдехид, фенол, феноксиетанол, алуминий, полисорбат 80....

Който има желание и ако въобще някой чете коментари, нека ми пише на скайп: xvisible

Аз няма да спра докато дишам и наближава платен златен хостинг и домейн за 5 години! Само да довърша преводите, които правя...
published by l33t на 2011-06-25 11:34:45
vaksinite, дали вярваш че съм инжинер или не си е твое право. Като гледам на какви глупости вярваш това даже си е комлимент за мен.
Така обясних ти защо се слага organomercury. Той се метаболизира до ethylmercury и thiosalicylate. Всяка ваксина го има, но този живак е в допустими граници в които не ти вреди. Много ясно ако помислиш малко ще се сетиш че ако ти праснат 6 ваксини на веднъж общата доза от organomercury ще надхвърли всякакви граници.
published by l33t на 2011-06-25 11:42:41
Също не знам колко пъти да ти го кажа - ваксините в САЩ и ЕС вече не съдържат живак. Този филм е невалиден вече. Thiomersal е забранен в децките ваксини.

Сега чета един репорт и там ясно казват - проблеми могат да се появят от слагане на много ваксини които съдържат Thiomersal заедно, защото общата доза живак от всичките ваксини надхвърля допустимата. И пак повтарям Thiomersal вече не се ползва във ваксините.
published by l33t на 2011-06-25 11:48:39
И предполагам на този сайт дето го правиш ще му сложиш рекламки... Някак си виждам че имаш доста изгода хората да вярват във тия глупости.

Ваксината надявам се осъзнаваш че е лекарство и дори новите ваксини които нямат живак пак могат да имат странични ефекти. Компаниите са длъжни да пишат всички ефекти които са репортирани. Ако имаш аспирин във вас погледни листовката и ще видиш какви ужаси пише че може да получиш като сранични ефекти.
published by vaksinite на 2011-06-25 13:02:57
Що за инженер ще си като защитаваш толкова ревностно медицината!

[b]живака няма никога да бъде отстранен от ваксините![/b]

Така наречените trace amounts ще бъдат винаги там и линкове с пострадали мога да дам на лични, на на теб не ти стиска да ме добавиш в скайп :)

P.S. На сайта няма да има и следа от реклама!
published by l33t на 2011-06-25 23:25:10
Хах оле майко. Батка казах ти вземи се образовай да не говориш глупости. В медицината колко инжинери, математици, физици, химици и компютърни учени има бедна ти е фантазията. Аз не защитавам медицината - аз защитавам истината. В скайп няма да те добавя защото там са само семейни контакти, а и не ми се говорят с някой си от интернет глупости - имам да уча. Не ми плащат 10 000лв на месец (на 20 години) щото съм блял и съм гледал филмчета. Даже се чуда какво още правя тук.
published by l33t на 2011-06-25 23:35:10
Да те отсраняват ДНК от клетки и изолират определени гени и използват РНК и ДНК да строят миниатюрни структури, но да не слагаш Thimerosal при manufacturing на ваксината e просто непосилно.
published by vaksinite на 2011-06-26 03:16:05
Ваксинирайте с надеждата някой ден да не ви цитирам тук:
"чиято племенница е с диагноза аутизъм след поставяне на тройната ваксина. Ваксини започнали да слагат като на всяко доносено бебе, изобщо не изчакали с ваксините,както би трябвало да направят.. Детето се развиваше нормално,гукаше,ходеше с проходилката...и след поредната ваксина много се промени,спря да се движи,спря да гука,казаха ми,че даже била спряла и да дъвче...Накрая диагнозата беше ДЦП и вече 3 години детенцето има тази диагноза"
published by vaksinite на 2011-06-26 03:28:20
l33t, давам линк за да съм голословен:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=589530.msg19076273#msg19076273
published by l33t на 2011-06-26 13:33:21
Абе човек ти не можеш да четеш ли или помниш прочетеното за не повече от 1 минута? Нали ти казах, че поради такива инциденти в миналото в днешните ваксини не се слага Thimerosal, защото при слагане на няколко ваксини едновременно (което не бива да се прави) учеличава риска детето да развие аутизъм. Това е валидно само за деца. Не знам как по-ясно да го напиша. Ти си знаеш своето. А Thimerosal първоначално се е слагал защото 12 деца са умряли през 1928 година от ваксина без консервант, в която са се завъдили бактерии.
published by l33t на 2011-06-26 13:40:24
И още, не знам какво си схванал от филма, но явно не си абсорбирал, че всички тия инциденти с Thimerosal и аутизъм са свързани само с деца. И то даже не е главно аутизъм, а е една група детски заболявания, едно от които е аутизъм. Така че спокойно, няма да ни цитираш във някакъв си линк защото сме извън тази възраст и извън от опасност.
published by l33t на 2011-06-26 13:46:21
Хахахахахаха леле боже. бг-мама хахаха въобще не бях обърнал внимание на линка. Брат аз ти говоря за официални статии (най-често от университети и research) и документи (главно държавни и независими институции), а не форум където родилки, на които им избиват хормоните клюкарстват и си намират теми за разговори. Как може въобще да дадеш тоя линк и да си мислиш, че има някаква тежест? Не смея да пусна линкове по темата (за пример), че като гледам как четеш селективно ще отбереш само това, което ти е изгодно.
published by l33t на 2011-06-26 13:51:07
Ето ти един репорт (не по темата) да знаеш поне за какво става дума. Това е официален документ подкрепен от доказателства и цитати.

http://citeseer.ist.psu.edu/viewdoc/download;jsessionid=9A5DC609BCED0C562F2ECF0646C2E4D5?doi=10.1.1.22.9011&rep=rep1&type=pdf Това е част от моята специалност и личен интерес, но този репорт не съм го чел защото има по-добри по темата.
published by vaksinite на 2011-06-26 14:07:37
Поста във форума е от вчера.. "следите" от живак ще стане ясно има ли ги и колко са след като стане химичния анализ на няколко ваксини..

Устата на защитниците на ваксини е супер трудна за затваряне, но и те искат да си запазят не малките заплати, които получават.. 1929 година е единственото изследване върху въпросния консервант!

БГмама е мястото, където майки споделят опит и обменят идеи, не платени от медицината проучвания доказващи каквото им харесва!

[b]Що за животно си ти leet?[/b]
published by l33t на 2011-06-26 15:00:48
Говориш глупости отново. Преди да се пусне какъвто и да е продукт на пазара трябва да покрие определени изисквания. Колко продукти (вкл. лекарства) са изтеглени от пазара или въобще не са допуснати защото не са покрили изисквания или се открива нещо ново. Ти не искаш да разбереш че днешните знания за ваксините са добити постепенно. Пуска се продукт, после се намира че този продукт може да бъде подобрен и се пуска нов продукт. Предполагам след време катастрофите ще са в миналото, но ще забраниш ли на хората да карат кола днес?
published by l33t на 2011-06-26 15:06:39
Предполагам, че след време ще се намерят вредни ефекти от продукти, които днес си мислим че са напълно безопасни. Понеже съм плувец, помня навремето са слагали някакъв химикал във водата, за който се е установило че има вредни ефекти и че хлора е по-безопасен. Това не означава, че като има вредни ефекти ползването му е било грешка, защото този химикал е спирал предаването на бактерии в басейна - просто означава, че сме намерили по-добър заместител.
published by vaksinite на 2011-06-26 15:09:35
Изобщо няма да коментирам простотията с катастрофите, но се радвам, че вече филма има толкова коментари ;)

Специално този филм за мен не е добър, но е просто поредния засягащ темата!

Приятелю млад, има още доста да видиш от живота и постваксиналните проблеми чукат на вратата. Мен ме застигнаха на 29, ще видим теб на колко...

Иска ми се да спестиш отговора си, тъй като вече стигнахме бройката 100, но както искаш ;)
published by l33t на 2011-06-26 15:12:44
Също проблемът със метил-живакът във ваксините се знае отдавна и е решен отдавна. Хората на запад, за разлика от хората в България (за жалост) не спат над проблемите, а ги решават. Ето ти репорт на една комисия. Пак казвам проблемът идва главно, когато се слагат ваксини наведнъж. Има си минимални дози, които не увреждат тялото (и много хора ги поглъщат ежедневно тъй като никой от нас не живее в изолационен мехур).

http://www.nap.edu/openbook.php?record_id=10208&page=R13
published by l33t на 2011-06-26 15:15:48
Няма да коментираш проблема с катастрофите? Ако знаеш колко пари се вливат там бедна ти е фантазията. Това е една огромна сфера за R&D която е винаги активна. Тази година имах няколко проекта от BMW, но не ми се ходи в тази посока.
published by l33t на 2011-06-26 15:22:57
Това че ти си имал лоша реакция от ваксина не означава че ваксините са лоши. Хора умират от фъстъци и ядки (казах ти). Хора умират и от упойки. Не вярвам да искаш да те режат без упойка. Може да си бил алергичен, може да си бил леко болен и това да е активирало лоша реакция от ваксината, може да са ти сложили стара ваксина ако си ходил при някой смахнат лекар. А в крайна сметка може и да не е било ваксината, а нещо друго, което си направил около ваксинацията и да си асоцирал двете.
published by ivailortonchev на 2011-11-04 13:51:04
смешни твърдения ... статистиката показва , че при неваксиниране - смъртните случаи са в пъти повече ... епидемии от едра шарка , полиомиелит и още редица тежки и необратими заболявания са изкоренени чрез ваксини , тези който правят филми като този най-вероятно са си купили медицинските образования и сега вместо да се грижат за пациенти използват медийния свят да добият популярност . Усложнения има от всяко лечение , въпроса е без лечение накъде ?
published by vaksinite на 2011-11-06 08:43:16
Да, статистика, правена от мед лица!

Супер огромна вяра може да имаме на тях... същите лица, които получават по 6 лв за ваксина. И при щатна заплата "смешна сума" е съвсем разбираемо да си държат на 6 за инжекцийка.

Какво ще правят тези лица един ден, когато стане ясно дори и за малките деца, че ваксините не са нищо друго освен отрова в не-чак-толкова-големи количества? Аз ще продължавам със сайта http://vaksinite.info/, който ще включва и http://download.vaksinite.info/ скоро...
published by barborok на 2013-08-26 20:59:51
ей Ристьо (Валери) , дет са вика , да беше акълъ един уй, да ти го набия , че да поумнейш!!! нали знаеш че в твоя случай Русенския ТЕЛК не са в грешка, а това има значение над целия дебат... иди се моли на твойте богове и не ни черни живота с зомбаторските си обсесии. От 5-6 зомбатора в България , всички се отказаха , а и те поне печелеха от това да пускат слухове , само ти остана и то да просиш... имам ти айбана щи пратя 5 лева, да се спреш поне за две седмици... дето се вика да излезеш в отпуск.