ArenaBG
mobile spot 4
published by MrGreeny на 2009-07-02 22:08:17
Вашето мнение относно In the Shadow of the Moon може да оставите тук. Писането на български и спазването на добрия тон е задължително!
published by invertioN на 2009-07-02 22:22:47
Много добър филм според мен:)
published by BloodOmen на 2009-07-03 00:25:38
Ако го изкарате и в BD 1080p цена няма да имате.
Но и за това благодаря.
published by SonGokul на 2009-07-03 01:06:28
И какъв е смисъсала на този "ДОКОМЕНТАЛЕН" ФИЛМ?!?Да не сме идиоти.....Или просот ги е страх
published by MrGreeny на 2009-07-03 01:32:23
Пак се почна... [img]http://store.picbg.net/pubpic/56/98/b458b3d758dc5698.gif[/img] Полезно е да се четат и гледат материали с подробна документация и описване на източниците.

Но явно е по-лесно да се гледат простотии от рода на Zeitgeist и Moon Hoax дето ужким били документални :hmm:

published by nmpm на 2009-07-03 02:12:00
че то по добър документален филм от Zeitgeist е доста трудно да са намери
published by MrGreeny на 2009-07-03 02:40:48
че то по добър документален филм от Zeitgeist е доста трудно да са намери

Силно се надявам да го казваш саркастично.

Zeitgeist въобще не би трябвало да влиза в категория документални. В него има няколко факта и останалото са спекулации и фантасмагории.

Това са брилянтни документални филми: No End in Sight, Manda Bala (Send a Bullet), God Grew Tired of Us
published by bobol на 2009-07-03 16:28:38
Не ми е ясно това субтитри ли са или не... и ако са субтитри как да ги използвам?
published by MrGreeny на 2009-07-03 19:12:53
Субтитри са. Но са английски.
Ползват се като сложиш двата файла от архивите (.sub и .idx) в папката с филма.
published by benzinoo на 2009-07-04 21:26:13
До jojjo - Смятам, че коментарът ми е уместен! За правописната грешка, благодаря, ще запомня занапред.За това, че не било лесно да излъжеш цял свят, напротив даже и сега смятам, че пак е възможно.Според теб от цял свят колко инструмента за следене са нужни и какви са те, е по важния въпрос за да покрият 384 403 км разстояние в една ВЕРОЯТНА триизмерна траектория до луната.Това като отделен неподправен източник.
published by benzinoo на 2009-07-03 22:08:21
САЩ със сигурност не са кацали на луната ,бъдете сигурни !Не че е невъзможно тогава или сега но тези тримцата седмица най-много след като се бяха върнали на земята щяха да починат от радиационно облъчване...Ако не ми вярвате прочетете малко литература или сайтове в които се говори за най-голямата пречка пред мисия до Марс точно тази слънчева радиация.За сега единия вариянт е с електромагнити по корпуса които да имитират силите от металното ядро на земята но така се образуват наслагвания по точки в корпуса друг вариянт е хората да бъдат в центара на кораб обгърнат от така и така неодходимите кубически метри вода за пътя до там.Но за магнитите трябва много енергия а водата не се сещам точно какви пречки но първата, е че тряа бая тонове да качат в орбита :)
published by benzinoo на 2009-07-03 22:10:29
на кораб обгърнат от вода която да неутрализира тези частици които летят с оргомна скорост и пронизват всичко ,в различна степен но водата би могла на ги възпре ест. доста дебел пласт вода :)
published by vd221449 на 2009-07-03 22:47:09
http://en.wikipedia.org/wiki/Lunar_laser_ranging_experiment На повърхността на луната са оставени три огледални рефлектора, които периодически се нацелват с лазер с цел измерване на разстоянието м/у Земята и Луната.

Ако мисиите до Луната бяха просто една лъжа, тези експерименти нямаше да бъдат възможни.

Благодарение на тези измервания е установено, че Луната постепенно се отдалечава от Земята със скорост 38мм в година.
published by painmaster на 2009-07-03 23:10:57
Точно щях да напиша че тва са пълни глупости и всеки разумен чиловек знае, че человечеството не е стъпвало на луната ама гледам колегата ме е изпреварил :lol:

Все пак ми се иска да попитам въпросния колега, а той след като в прочел литературата и сайтовете знае ли колко време продължава пътуването до марс и колко до луната.

Това само като проверовъчен въпрос.
published by jojjo на 2009-07-03 23:22:23
benzinoo, това тук са коментари за торента, не предположения и "вариЯнти" по темата. И ако беше толкова лесно да излъжеш цял свят (да не забравяме, че и братушките са следили събитията не по-зле от самите американци) вече щеше да ги видиш поне на Марс. Спести си изказвания включващи "със сигурност". Само глупаците са сигурни.
А за торента благодаря! :thumbsup:
published by MrGreeny на 2009-07-04 01:11:02
За прословутата радиация от поясите на Ван Ален:
http://www.clavius.org/envrad.html Трябва да се знае, че има различни видове радиация.

Даже самия Dr. James Van Allen казва, че са глупости това, че радиациата на поясите може да бъде летална.
published by benzinoo на 2009-07-04 21:17:22
Така, благодаря за отзивите които са последвали моя коментар.Първо на vd221449 искам да кажа, че полет от земята до луната е възможен но за момента безопасен такъв може да бъде направен само с безпилотен апарат.Предмети е възможно да бъдат поставени и на луните на Юпитер.До painmaster жалост не съм запознат но предполагам, че 6 месеца в едната посока...все пак погледнах сега един източник където казват за 8.5 месеца в едната посока
published by benzinoo на 2009-07-04 21:28:28
А що се отнася до информацията, която САЩ са излъчили и пуснали в телевизията и като снимков материал :D ...Има ли смисъл да коментирам?Даже и при такъв контрол са допуснали грешки...
published by benzinoo на 2009-07-04 21:37:37
До MrGreeny, щом самия Ван Алан е казал така, можем само да гадаем защо още няма мисии до Марс ;) :D и защо така трескаво хората търсят начин как да се предпазят от това излъчване.Защо не щом научно ги е доказал и са кръстени на негово име, да не направи едно предположение, че не са фатални в услуга на някой ;)
published by menthor на 2009-07-06 15:27:24
Аз да ви кажа по въпроса дали са или не са стъпвали е тапо да се спори всеки е чел 1000 източника кои от тях достоверен кои от тях не ... Да се самнява човек е в неговата природа няма как да няма хора които да не се самняват и аз сам един от тях не заради ван аленовата радиация веещото се знаме и тъй нататък а заради конкуренцията... КАК МОЖЕ РУСНАЦИТЕ който не щатяд човешките си ресурси до ден днешен да нямат мисия до там ??? и да казват космонавти че за тях е непосилно ... наскоро имаше експедиция от драпнатите братя те сащо казаха така ... а за колегата фен на филма зейтгеист ще му кажа че трябва да е много тъп за да вярва на толкова смешен филм дори нелеп всеки които е попрочел малко по икономика религия и какво беше засегнато още ще знае че филма е пълни врели некипели дори си позволих в официалния саит на зеитгеист да пусна няколко въпроса към господин просветения който говори иначе уж хубави неща и знаеш ли какво ... до колкото видях сам единствения човек без отговор на въпросите си ... ХАХАХА може би защото са неудобни и не знам какво цели с този тъп филм но колкото повече му вчрват толкова повече успява
published by chiprovetz на 2009-08-09 01:55:47
Пичове защо не ми зереждат субтитрите?
published by pnv_Creator на 2009-11-30 11:05:04
Преведох филмчето.
Определено не беше от леките, надявам се превода да ви хареса:

http://subs.unacs.bg/get.php?id=55140