ArenaBG
mobile spot 4
published by biggie на 2008-03-04 16:22:34
Вашето мнение относно ubuntu-7.10-desktop-i386 може да оставите тук. Писането на български и спазването на добрия тон е задължително!
published by vachev на 2008-03-04 17:58:19
best OS
published by abydos на 2008-03-04 18:21:52
not quite :p
published by biggie на 2008-03-04 19:32:40
Това, че Дебиан е по-бърз не е точно вярно, но няма нужда да спорим тук - има си специализирани форуми за това ;) Иначе интимната ми мисъл е да кача топ 5 дистрибуциите в distrowatch като един вид запознаването на потребителите с най-популярните и може и да се каже най-лесни дистрибуции за момента. И също така това го качвам за предимно незапознати със същността на линукс потребители, които имат желание да се запознаят с нещо различно. Кажи ми как без да знаеш какво да търсиш ще стигнеш до ubuntu.com, че да си го свалиш? (не че не може, но кой ще тръгне да търси из нета неща за Линукс, ако просто му е хрумнало да опита нещо ново?).
published by api73 на 2008-03-04 20:23:34
Е да ама последната версия е Ubuntu 8.04 Alpha 5 http://cdimage.ubuntu.com/releases/hardy/alpha-5/
published by starceco на 2008-03-04 20:26:14
имам въпрос Compiz Fusion Development ставали за Ubuntu? пичове не спорете за Г. какво значение има че ползва 150мб като не остана PC без 2ка рам или повече.:cool:
published by biggie на 2008-03-04 21:08:21
@api73 знаеш ли какво е алфа версия и каква и е стабилността? Това са още ранни тестови версии има 2 месеца до 8.04 ;)
published by okinawa на 2008-03-05 00:40:21
имам въпрос Compiz Fusion Development ставали за Ubuntu?

да
published by starceco на 2008-03-05 00:53:46
okinawa мерси :thumbsup:
published by thegarfield на 2008-03-05 14:27:44
Поздрави [i]от[/i] Ubuntu.
Вече 3 седмици съм с него.
:thumbsup:
published by biggie на 2008-03-05 17:48:53
huh, not just software, but a complete operating system, just like windows. ;)
published by biggie на 2008-03-05 22:27:54
Чете, чете :) Че и пописва :P
published by vicevice на 2008-03-07 11:41:47
Браво на КОТАРАКА за подробното разяснение!Все пак ще повторя,че ако ви трябва дестоп за игри,филми,музика и елементарно браузване линукс не е от първа необходимост.Аз лично имам елементарен опит с Убунту и ми се стори доста трудно да почна,най-вече защото е много различен от уиндоуса.Хувабото на Убунту е,че е с доста приятелски интерфейс,но има опасност да се объркате още при инсталацията-не очаквайте да видите install on drive C: \ D: !!! Успех!
published by vicevice на 2008-03-07 11:43:16
Това е когато искате да си инсталирате Линукс и Ъундоус на една машина....
published by assass1n на 2008-03-08 01:25:36
Хора как да задам главна(root) фаилова система, за да мога да продължа инсталацийта на kubuntuto ми.

*Главна фаилова система искам да ми е WinXP, линукса ми трябва за тестове на сървър.
published by biggie на 2008-03-08 09:16:01
@assass1n нещо си се объркал в понятията. Главна файлова система (/) е дялът от твърдия диск, но който ще сложиш определената линукс дистрибуция. ;) Следователно за / трябва да посочиш дяла, който ти си предвидил за да го кажем по windows-ки \:C ;)
published by assass1n на 2008-03-08 09:52:19
е.... в менюто му оказвам коя фаилова система съм му предвидил(10гб на ext3/или там както беше/) но не ми я приема?
published by casual на 2008-03-10 01:05:21
аз пък лично искам да кажа, че преди известно време качих Убунту на моята Уиндоус машина. Останах леко разочарован. Първото нещо с което се сблъсках е проблема с тъпия cupsys, който постоянно ми създаваше проблеми при ъпдейт и ъпгрейд на ОС-то( не позволяваше пълен ъпдейт). Махнах cupsys, но тъй като това е главното нещо което помага на убунту да разпознава принтери, означаваше че не мога да ползвам принтера си.Но да кажем,че съм начинаещ и да пренебрегнем това. Всички хранилища които вкарвах в системата искаха куп глупости, като активационни ключове и прочие. Доста ненужно, но както и да е. Относно мултимедия, поредното разочарование. Имах огромно проблеми със стрийм видеота. Но нека кажем, че съм начинаещ и не съм направил както трябва настройките. Стигаме до въпросната "велика програма" WINE. Който се опитва да ви убеди че може да си играете игри за Уиндоус както трябва чрез WINE- лъже ви незнайно защо. Дори CS не можа да подкара като хората. Разровете се из форумите и ще разберете че WINE не може да подкара която и да е игра на пълни обороти. Просто качеството е съвсем друго. За да обобщя и да отметна мнението ми и да ме разберете правилно искам да кажа следното : Тъй като се занимавам с рутиране на мрежи и т.н., препоъчвам на всички мрежисти които ще поддържат сървъри и всякакви мрежи, насочете се към Линукс. Наистина е надежден и стабилен(това за вирусите е вярно-има имунитет). Но ако искате да ползвате пц-то си за мултимедия, игри и такива общи и всекидневни нещя - Оставете си ХР -то си. Както виждате тук в България има кадърни хора които ви предоставят нужния софтуеар напълно безплатно, тъй че няма за какво да се притеснявате. И като цяло да кажа, Линукс е наистина нещо полезно и добро, но за само едно както казах по горе. Това е моето скромно мнение което не желая да натрапвам на никой. Дерзайте млади хора и само напред :)
published by casual на 2008-03-11 22:57:16
КОТАРАКА, пич много си прав за някой неща. Че Уиндоуса много често увисва и дава нелогични грещки - вярно е. За това по-горе казах, че ако някой има нужда от стабилна ОС за сървър или нешо от този сорт, да не поглежда към Уиндоус, въпреки че Сървър 2003 доста добре се държи. Но пич, признаи си че Линукс е малко окастрен откъм мултимедийната част. Надявам се не си от тези които твърдят, че на WINE може да пуснеш примерно FIFA 2008 на макс резолюция с макс детайли и да ти върви перфектно.. пробвай човече и ще видиш че съм прав. За това мисля, че за обикновения юзър Уиндоуса е точната ОС. Да си провери пощата, да си пусне музика, да изгледа някой филм, да поразцъка някоя Джидка и т.н. А пък и хей, всичко ни го дават FREE! :thumbsup:
published by sebastianbg на 2008-03-15 16:55:03
Извинявам се за мже би глупавия въпрос но как е подръжката за лаптопи и по специялно wireless supporta?
Благодаря предварително!
published by trexage на 2008-03-17 18:44:35
Има ли Убунту live CD/DVD ?
published by casual на 2008-03-27 22:45:35
Legendata, брато ти си толкова ограничен и дистанциран от тия неща,че нема накъде... ако искате да ползвате линукс научете С++ Джава и тн. а май трееше и космонавт да станеш за да ползваш Линукс. Хакерите вика ползват Линукс,а аз шото съм само юзър и трее ползвам Макинтош ли ве малоумен... майко мила.. колко е затъпяла младежта...
published by grandpapa на 2009-01-26 12:24:34
сиид моля