начи са ше ви разкажа подробно щото е много интересно. :Д имал съм на няколко пъти осъзнато сънуване и също така, така наречените "фалшиви събуждания" и съм сънувал как летя... допри съм сънувал как съзнанието ми излиза от моята глава и влиза в главата на зомби, което ме гонеше и така станах зомбито и гонех себе си... но никога не съм имал ОБЕ (out-of-body experience). попринцип медитирам редовно, почти всеки ден по 1 час следобед и винаги медитирам преди да заспя и също така, когато се събудя през ноща, преди отново да заспя. колкото повече медитирам толкова повече ми се случват някви такива неща. под медитация разбирайте следното - има 2 коренно различни състояния които постигам, и двете се постигат чрез изчистване на ума от всички мисли и концентрация над нищото - при първото виждам вълни от светлина, които се преплитат с тъмнина и наподобява малко на няква фрактална геометрия и също така чувам високо честотен шум като звън в главата ми, който става все по-силен колкото по-дълбоко медитирам - това състояни е много приятно, връща ме обратно към тоталната реалност (че всички сме едно цяло отвъд илюзията на физическия свят) и ме пречиства от всичките желания и ненужни емоции които се прикрепят към мен повреме на съществуването ми във физическия свят, нирвана е и те прави като цяло по-добър човек. второто състояние е REM sleep (когато очите ти се движат много бързо). това състояние мога да го постигна и да съм напълно във съзнание, усещам как тялото ми изтръпва и се парализира, очите ми се движат много бързо и всичко започва да се върти. много ми е трудно да седя в това състояни, много е дълбоко, започвам да дишам много бързо, избива ми студена пот и ми се повръща. мисля че тези ефекти са причинени от DMT-то което се изпуска от хипофизата... та, гледах вчера филма, видях упражненията и реших да пробвам, като, когато го реших, си намислих, ако се случи и успея да си изляза от тялото, да отида на конкретно място и да направя конкретно нещо - имам си мисия... след като гледах филма, седнах да медитирам следобед и имах стандартна медитация, в която се опитах да приложа упражненията, но не постигнах нищо. дойде вечерта, легнах си да спя, спах 5 часа и се събудих през ноща. 2-3 часа се въртях опитвайки се да заспя, през което време преминавах то медитация в стандартните размисли, които всички имаме... и по някое време 3 часа по-късно, се загледах в светлините, които попринцип виждам в медитацията си, но този път бяха различни. вместо плавни вълни, беше мрежа от светлина, като шарката наподобяваше ивиците на зебра. съсредоточих се въху това, което виждам, жуженето, което чувам се усили както никога преди и изведнъж се случи магията! от светещата мрежа, която е на чрения фон, избиха най-нереално пъстрите и красиви цветове и се осъзнах как лежа в леглото си и бях едновременно във себе си и виждах себе си отвън. в този момент ме обхвана много странно... ново, да го наречем, усещане, при което бях откачен от себе си и същноста ми започна да се свива и разширява и съответно пространстовото около мен да прави същото (малко наподобява на стандартния ефект, който използват във филмите, когато представят как някой влиза в съня си :Д )... та тва беше малко стресиращо, но в този момент си казах "споко, всичко е част от програмата" и се овладях. след което, без абсолютно никакви усилия станах от тялото си, точно както го показват във филма и абсолютно съзнателно си казах "ето случи се, направих го", при което, тъй като не знаех колко време имах, се забързах да си върша мисията. разперих си ръцете, малко в стил Христос, и краката ми се отделиха от пода и постепенно излетях през прозореца. можех да правя каквото си поискам и беше супер реално и много готино. та, в крайна сметка ме разсея някво момиче на улицата в квартала ми, над чиято глава прелетях и тя започна да ми говори нещо, аз и казах сърдито "какво искаш от мене!" :Д и се опитах усилено да долетя до дестинацията ми и да си изпълня мисията без други странични неща да ме занимават, но цялото нещо се разсея и разпадна и се събудих. това което осъзнах, когато се събудих, е че подреждането в стаята ми и подредбата на квартала ми не съвпадаха с реалноста, но не го осъзнавах докато сънувам. вследствие от което, стигам до извода, че ОБЕ не е да си излезеш реално от тялото, а само да го сънуваш. доста различен сън от стандартния е обаче, защото е много реално и си абсолютно във съзнание и както лежах в леглото си, съзнателно преминах в съня и съзнателно се върнах от него... и съзнателно си следвах мисията... иначе мисля, че ако вярваш в извънземни и Бог, като нищо можеш да си генерираш подобен сън, но той ще е продукт на твоето съзнание. това обаче не означава, че няма Бог или извънземни или това че Бог често не говори чрез сънища... иначе е много забавно, пробвайте го, за мен техниките не проработиха, за вас може и да стане, но като цяло трябва да се научите да медитирате, тогава най-се получава.