Относно това, че Стефани Майър е страхотна писателка може доста да се поспори и изобщо не съм съгласна с по-горното мнение! Чела съм книгите и са написани малко или много за тийнейджъри до 16-17 години. Доста плоски са на моменти, а да не говорим за речника, който използва писателката - страшно инфантилен и без почти никакъв дълбок смисъл. Справя се много добре в изразяването на чувствата, но това е защото я спасява писането в първо лице. Нека да седне и да напише цяла книга в трето лице, където трябва да описва места и да навлезе по-надълбоко в атмосферата на историята. Мнението ми е, че изобщо не е страхотна писателка, а напротив точно обратното. Дори си спомням, че докато четях книгите, на места ми идеше да потъна в дън земя заради начинът й на изразяване. Не е нужно да си учил английска филология, за да имаш богат речник. Но както и да е. Смятам, че е доста слаба писателка, и макар книгите й да са бестеселър и така нататък, това е благодарение на това, че "Здрач" беше първата бум поредица за вампири и свръхестественото като цяло, а "Скитница" я последва, защото е от същата писателка. В последно време оценяването на една книга като бестселър е много повърхностно и смятам, че се губи смисъла в наистина добрите книги. Може да се каже, че страхотен и стойностен писател е примерно Стивън Кинг или Дж. Р. Р. Мартин. Начинът им на писане и изразяване са просто уникални. Те са маркирали територията си със свой собствен подпис и се отличават от останалите. Те са страхотни писатели!
Относно филмът, още не съм го гледала, но от любопитство смятам да го направя. Пък и коментарите са изненадващо позитивно, което да си призная честно, не очаквах. Първо, относно оформянето на торента... Под всякаква критика е! Ъпа да се замисли малко защо. АренаБГ е български тракер, а не английски! Тук има хора, които не разбират чужди езици (и не са длъжни да ги научат) и не могат да си прочетат резюметата на филмите. Не е чак толкова трудно, ако не можеш да го преведеш, да копираш текста и да го пастнеш в Гугъл, превеждайки го. После само ще ти остане да го натаманиш, за да звучи смислено и готово. И второ, сложи поне два скрийншота. Как може човек да разбере какво е качеството на филма, ако няма поне две-три снимки?! Никой от потребителите не е задължен да свали филма и да трябва той/тя да качи снимките, за да можем останалите да преценим. Щом сте станали ъплоудъри, вършете си работата като хората. Две или три минути повече на компютъра няма да ви отнемат кой знае колко от свободното време. И го казвам, защото аз също съм била ъплоудър и едно от най-важните неща е хубавото оформление на един торент!