ArenaBG
mobile spot 4
published by HDTeam на 2012-12-03 22:02:47
Вашето мнение относно The Fog is Lifting - Islam In Brief може да оставите тук. Писането на български и спазването на добрия тон е задължително!
published by fellix на 2012-12-03 23:41:56
"...proving the concept of Intelligent Design"

Дори само заради това, всеки трябва да се замисли за качествата и целите на представеният материал.
published by randreev.andreev на 2012-12-04 00:27:50
Documentary????
"Ъплоудер: Анонимен" - естествено, кой тук ще си признае, че качва мюсюлманска пропаганда??????
Очеизбождащо не ми е приятно, особено ако същата анонимка вдигне и част втора.
published by PINDEL на 2012-12-04 03:07:48
EEE направо насра***се с тези пропагантски филми материали на тази тематика.Това са направо съвременните пропагандистки филми с облика на 21 век.Направо вече вербуват хората online да станат Мюсулмани.Не мога да по вярвам на очите си.......
published by enginlik на 2012-12-04 04:43:56
Пропоганда? :) нека ти кажа какво е пропоганда:"Тази омраза,тази негативна нагласа към Исляма във всички нас е плод от пропогандата на Запада,същите които са взели цивилизацията от Азия,същите които убиват безмилостно(Палестина и другите слаби д-ви в Азия),същите които поробили цяла Африка и всичко по пътя си,сложили граници и класи между хората(докато в Исляма всички хора са еднакви,примерът с Мохамед Али) и продължават да промиват слаби мозъци , лишени от желание да узнаят,да поразпитат, да потърсят и да стигнат до истината.Сложиха 4-5 документални филма направени от ББС и други неутрални , влиятелни и обективни хора,които не налагат,не насилват а просто разказват нещата каквито са,защото никой от нас за съжаление не си прави труда за проучи преди да говори,много по-лесно е да имаме мнение,отношение внушено от медията която е управлявана от лидерите на Монетарната система,много по-лесно е да рецитираме леснодостъпната лъжа и да си мислим,че това е наше собствено мнение...Нека това не ви пречи.Информирайте се , винаги имате своето право да не се съгласите,макар че рядко сме честни дори пред себе си.
published by mjoy на 2012-12-04 08:16:50
Хайде само да не бъркаме негативната нагласа към исляма с негативна нагласа към религията като цяло. И християнски филм да беше, ПАК нямаше да го гледам, ако в описанието му пише: "Challenging Atheism and proving the concept of Intelligent Design".
published by koserkoser на 2012-12-04 10:48:16
Спрете да натрапвате религии и учения, все пак сме Българи спомнете си ... хубава Яна на турска вяра !!! баси !!!
published by fellix на 2012-12-04 16:13:15
Многострадалният български народ е изтърпял 500 г. ислямски геноцид и мисля, че всеки сънародник има рожденото право да разобличава тази куча вяра навсякъде, по всяко време и по всякакъв начин!
published by pfloyd на 2012-12-04 16:18:48
Концепцията за съзнателното проектиране няма нищо общо с религията, която и да е. Целта й е да се противопостави на Дарвиновата теория за еволюцията, която, при днешното ниво на познание, е очевидно несъстоятелна. Да се отъждествява концепцията за съзнателното проектиране с примитивизма на юдаизма, християнството или исляма е обидно за учените, които я поддържат.
published by Sikozu на 2012-12-04 16:38:20
Нямам нищо против духовността и вярата, но имам всичко против организираната религия. Тя е единственото психическо заболяване, което не е описано в книгите по психология.

Колкото до българите, защото видях нещо да се споменава в коментарите. Българите са имали само един бог - Слънцето.
След покръстването на България от Константинополската църква почти цялото население на българия са или "езичници" които вярват в стария бог или богомили. Българите са християни само в комунистическите чуебници по история и на Великден.
Но все пак съм съгласен, че всички книги и филми свързани с промотиране на религията са долна пропаганда.
published by Sikozu на 2012-12-04 16:40:19
Извинявам се изглежда, че съм написал по погрешка името на България с малка буква в предния си коментар.
published by SCHWARZWOLF на 2012-12-04 19:57:25
Пълни глупости
published by SCHWARZWOLF на 2012-12-04 20:03:33
Който иска да научи нещо полезно да започне да гледа неща за НЛО-UFO, да търсите материали от David Icke ( скойто лично аз не съм напълно съгласен), може да приочетете книгата Ние от космоса от Арнолд Мостович - там ще намерите толкова интересни неща че ще си промените изцяло мнението за човечеството. Още няколко ключови думи: Анунаки, Нибиру, Нифелим (Niphelim). Из мрежата има много информация и много мнения. А що се отнася за съдържанието на този торент - изобщо не си струва да си губете времето с него.
published by mcedy на 2012-12-04 20:17:49
Хорица разберете Господ е Един .Той дойде за вас и за опрощението на вашите грехове.Ислямът не може да ви предложи това,което Небесният Цар Исус Христос направи за вас поради неговата любов и слава! амин.
published by VanGazy на 2012-12-04 21:05:25
Българския народ е живял 500 години под ислямски закони и неможе да бъде излъган така лесно

В стария завет в закона на Мойсей се казва, че един пророк за да се знае че е изпратен от бог той трябва да прави чудеса и личби, или да пророкува бъдещето, ако ли не означава, че нее изпратен от бог

В курана се казва, че мохамед нее можел да прави такива неща.

И последното нещо, закона на шария противоречи на всички християнски и юдейски ценности и учения.

published by VanGazy на 2012-12-04 21:06:36
ззззззззз немога да си едитна правописа :С
published by sn0w на 2012-12-04 22:18:02
@pfloyd, Дарвиновата теория за еволюцията, не е опровергана, а е експериментално доказана. Ако има пропуски, то е защото, тя е частен случай на по-сложна теория. Например Нютоновата физика е частен случай на релативистичната физика на Айнщайн.

Интелигентният дизайн е преименуван креатонизъм. Доктрина която обяснява, че всичко е създадено от инженер/бог, но не обяснява как точно.

Във всяка религия има нещо хубаво, но когато започне да потиска критичното мислене и да иска сляпо подчинение...
published by Dr3adLoX на 2012-12-04 22:24:18
за разлика от глупостите на ВВС кадето ги качи тоя филм е много хубав! браво на ъплоудера и благодаря много! продължавай да качваш.
published by enginlik на 2012-12-05 01:07:57
Идеята че съдиш тази религия според народите които я проповядват не говори много добре за самият теб като личност,такова мислене се нарича ограничено,и си е чист расизъм :) вярата не е турска,нито италиянска,нито израелска...Исляма е последната религия,самата дума означава "предаване","да се предадеш като човек на единия Бог",нищо различно от това което Исус и Мойсей са съобщили,предавали,викали хората.Единствената разлика е ,че както всички знаем има много различни Библии и Тори по целия свят,били са променяни с времето.И ако промениш книгата на Бог,който е съвършен,безгрешен защото е Бог,логично е ,че ти го разваляш.И когато това се случи е много логично ,че Бог няма да остави хората без отново да покаже правилното както предишните пъти, като този път обещае както в Корана пише "9. Наистина Ние низпослахме Напомнянето и Ние непременно ще го пазим. (СУРА 15. АЛ-ХИДЖР (АЛ-ХИДЖР)).И днес ви каня даже по гугъл можете да разгледайте Корана на всички различни езици,няма да видите нищо различно.Искате да видите чудо?Е разгледайте Го,не може да бъде променено,все едно че е кодирано,променяш 1 дума,променя се цялата книга и губи всякакъв смисъл.
published by kozew на 2012-12-05 06:43:38
@SCHWARZWOLF

истината е някъде там, а? :)

А какво стана с Нибиру? Ще идва? Няма да идва? Последно?

@mcedy

блажени са вярващите :)
А поне от обща култура трябваше да знаеш, че твоят господ е същия и на мюсулманите, а на "небесният цар" пък му викат месия.. и е горе долу равен на мохамед ( бе мерене на пишки ма кво да ги правиш :) ).

@VanGazy

бе не знам за кои закони говориш, ама и не знам за други религии, дето задължават да делят залъка си с другите хора...

Моето мнение, е че религиите трябва да се забранят... но уви.. няма как да стане.. все пак това е един прекрасен начин да контролираш масите.
published by enginlik на 2012-12-06 01:20:00
Ти си този който се възприема като някакъв обект,някаква маса...а защо не и животно,нали сме дошли уж от маймуните :D :D :D ... Хората имат нужда да бъдат напътствани,имат нужда от закони,не са достатъчни законите създадени то тях, конституциите и тн..,виждаме ,че даже ООН не си върши работата...Престани с това клише,тъжно ми е за теб , че си чул една реплика и го дъвчиш като другите мързеливци.Дадената ти е воля,разум да разграничаваш доброто от лошото,да преценяваш правилното от грешното,да се развиваш,любопитство да разучаваш и развиваш и сумати други умения.Наистина ли мислиш че ще ти се размине?Религията контролира да,но трябва добре да разберем смисъла на "контролиране".Религията те контролира по такъв начин,предпазвайки те от излишни грешки,от действия които щи донесат само неприятности,и ще ти понижат стойността като човешко създание,точно като майка ми която не ми даваше да ям глупости за да не надебелея и да порастна здрав и добре изглеждащ младеж.За такова контролиране става въпрос,контролиране в наша полза.А и религията придава значение на това да си човек.
published by kozew на 2012-12-06 13:30:03
Амин! (rofl)

Класически пример за промит мозък.
published by sn0w на 2012-12-06 17:32:41
@enginlik, не забелязваш ли че сам си противоречиш? Казваш, че на човек му е даден разум да разграничава доброто от лошото, след което обясняваш че религията трябва да те контролира за да те предпази. Тоест, религията ти определя какво е добро и лошо.
След това, сравняваш религията с грижовна майка. По някое време обаче децата порастват и започват сами да определят живота си. Порасналият човек ще продължи да следва заръките, защото знае както причините, така и последствията от действията си.

Проблемът с религиите е, когато заръките изгубят смисълът си, но продължат да се следват като догми. Тогава вместо да помагат те вредят. Вместо да се спори какво е казал този или онзи, какво е написано в тази или онази книга, трябва да се разбере защо го е казал, какво е искал да каже, какво следва от това, какви са предимствата и какви недостатъците.

Е вярно... някои хора остаряват без да пораснат.
published by enginlik на 2012-12-06 20:54:41
Това че притежаваме разум не означава че трябва да го използваме задължително и само ЗА ДА ОТРИЧАМЕ,и само той не е достатъчен,ти ако го нямаш не можеш да бъдеш напътстван,или да се придържаш към определени правила:)не е противоречие,би било ако бях казал ,че човек притежава абсолютно безгрешен разум,защото както всички знаем понякога това което мислим ,че е добро излиза ,че е лошо и обратно.
Поздравявам те за 2рата част от коментара,абсолютно съм съгласен че трябва да се потърси смисъла и причината,а човек никога не пораства достатъчно че да се грижи сам за себе си(под грижа не разбирайте само това да се издържа сам човек има нужда не само от пари) , точно затова хората мечтаят за големия град затова и са се образували големите градове.

И моля за малко респект,ако не си съгласен с мен пишеш коментар , защото твърдение без аргумент,обосновение е нищо друго освен празна приказка,ходи да "лепиш етикети" на тоя на ония в махалата.
published by enginlik на 2012-12-06 20:56:41
И моля за малко респект,ако не си съгласен с мен пишеш коментар , защото твърдение без аргумент,обосновение е
нищо друго освен празна приказка,ходи да "лепиш етикети" на тоя на ония в махалата. Kozew
published by enginlik на 2012-12-06 20:57:43
И моля за малко респект,ако не си съгласен с мен пишеш коментар , защото твърдение без аргумент,обосновение е
нищо друго освен празна приказка,ходи да "лепиш етикети" на тоя на ония в махалата. kozew
published by mumba на 2012-12-15 21:38:32
Еnginlik, тези неща ги знаем всички.Ти само изреждаш недостатъците на днешното време,но това не означава ,че трябва твоята гледна точка да бъде приета.Каква алтернатива предлагаш? В исляма всички били равни...при комунизма също!
Вярно ,е че Запада е взел знанията от Изтока,но тези знания бяха възстановени и разширени от него.Вие какво направихте с тях? Нахлувайки в Персия мохамеданите разрушават най-блестящата академия на науките по онова време намираща се в Джунди Шапур и избиват най-блестящите учени по онова време.Защо не са ги развили? Ами защото са били невежи и неграмотни и се наложило да общуват усилено с християнски учени( източно-православни) ,за да се развият и изградят своя култура-това не го забравяй.В момента пак се образоват в християнският свят-не го забравяй и това.Християните също са вършели същите простотии. Вярно ,е че западният християнския свят е бил в упадък ,и това се е дължало на религиозният фанатизъм на католическата църква,но източноправославната култура с изключение на периода между 7-ми и 9-ти е била на висота без ,която нямаше да оформят собствен облик.И какво направиха през 14-15 век? Почти унищожиха това ,което им е дало живот.По въпроса за това ,че Коранът не бил изменян през годините е пълна заблуда.Скоро след смъртта на Мохамед вече е имало няколко версии на Корана поради зараждането на различни течения в исляма и за това мюсюлманите от онова време започнали да отдават голямо значение на хадитите т.е. устните предания за живота на Мохамед.И най-фрапиращото ,е че в края
на 9-ти век е имало около 600 000 версии на хадитите.За пример: през 772 г. Ибн Аби ал-Авдж си признал,че е измислил 4000 хадити,а колко не са си признали? И в крайна сметка единственото ,което се знае за живота на Мохамед със сигурност е:през 622г. Мохамед се пресели в Медина,където починал през 632г.Това е. Не знам Библията колко е оригинална,но и Корана не е повече от нея.Пиша ти тези неща не за да атакувам исляма защитавайки християнството(не съм религиозен по-скоро гностик),а за да се огледаш малко за какво става на въпрос.Преди да си тупаш гърдите аз съм християнин,мюсюлманин или каквото и да е, задай си въпроса-Аз човек ли съм? Хайде със здраве!

ПП:
Коран буквално означава "лекция" или "доклад".За Бога,цялата патардия заради един доклад?
published by consilium на 2012-12-24 18:07:29
Intelligent Design? За това ли отричат науката като дадена от дявола и реално като философия са на ниво християнството от времето на инквизицията.
published by tna на 2013-01-05 19:02:34
Аз пък съм в Кипър, и въобще не ми дреме кой - какво "качил". Ако искате сваляйте, ако искате - не.
От мен браво на арена и ъплоудърите за разнообразните материали в раздел "DOC".
published by ZonanFrea на 2013-04-03 17:43:53
Не тЕ да се спрат.Вие се окротете.Единственото недоволство,което проявявате е към самите вАс.Изписахте безброй думи.И всичките НЕГАТИВНИ. Явно си струва да се гледа :)))))
published by mumba на 2015-10-06 22:52:07
enginlik ,ислям си е чисто и просто езичество.Първо е абсолютна бъркотия от теологична гледна точка ,някаква странна смесица от юдаизъм и християнство.Второ ,в него взаимоотношенията и самият бит на хората се уреждат от закони до най-малката подробност т.е. налага се теокрация.Трето ,абсолютното обезличаване на хората с презумпцията ,че били равни.Четвърто ,обожествяването на нещо безлично ,но ограничено в пространството??? Съществуването на две изначални и вечни неща-Коранът и Аллах??? Сериозно? Това са все тактики типични за езичеството ,чрез които в човека се възпитава себеотразяване (това е целта на обожествяването на нещо безлично(огледало)) и направо го убиват като възприемащо същество.Тактики стари колкото света.Точно заради езичеството хората имат отрицателна нагласа към религията ,но разликата е огромна.Цивилизациите , в които ислям се е наложил никога не са били и на йота от предишното величие и култура след това,например персите и Византия.Ненапразно съвременниците на Мохамед са наричали него и движението му унищожители на цивилизации.Хубаво е да се информираш ти за разликата между езичество и религия и доста други неща.Да не бъркаш вяра със себеотразяване например или да твърдиш ,че ВВС била неутрална.Не ,не е.Просто ислям е комунизъм и е много удобен за бъдещи цели.
Ако искаш да разбереш какво е религия се обърни към Православното християнство то е доста близо , въпреки че напоследък и то взе да се пропуква.Католицизма и той е езичество с дрехата на християнството и то отдавна.Ако се чудиш защо хората са на нокти срещу ислям ,то е не защото са неинформирани , а защото той обезличава човека.За 1400 години в арабският език така и не се е появило понятие и съответно дума за личност.Защо? Комунизъм?