Това е един от най-запомнящите се филми, които съм гледал. Актьорската игра е страхотна. Вероятно ще е достатъчно да кажа, че ме накара да се замисля за смисъла на живота и безсмислието на простото съществуване... В личната ми класация е на престижната втора позиция, воден само от "Bicentennial man".
Когато твоят живот е безцелен и в крайна сметка е невъзможно да постигнеш каквото и да е смислено нещо, когато носиш само грижи на приятели и роднини (ако въобще имаш такива), когато знаеш, че никога няма да имаш пълноценен живот, какво би направил ти? Би ли заменил остатъка от това съществуване за няколко мига истинско щастие? Егоистична ли е такава постъпка? Би ли бил достатъчно смел да се изправиш пред смъртта с високо вдигната глава, уверен и за първи път в живота си - щастлив?
Не са малко хората, които се сблъскват с подобни изпитания ежедневно. Не е недостойно да кажеш "Искам да живея!", не е недостойно и да се страхуваш. Недостойно е да прекараш целият си живот в самосъжаление.
Този филм няма да ви грабне с екшън, ефекти или фантастични герои. Той е за ценители на истинското, изпълнено с емоции кино.
Накратко - ТЕГЛЕТЕ!