Това се явява нещо като "минало-бъдеще". Бъдеше е само от гледна точка на деня от който той преминава в него. А минало защото вече се случвало (нещо подобно като в Изгубени).
Никога ли не ста се чудили абе как така някой си от бъдещето
праща друг някой в миналото уж да спасява майка му а се оказва че е негов баща? Колко годишен трябвя да е бил бащата (Кайл), и колоко синът (Джон), в бъдещето че да го изпрати в 1984г. жив, здрав че и млад. Кога се развива войната? Е вярно от начало беше 1997, сега стана 2027,
та по тая логика колко години има от 2000 до 2027? 27 нали?
А колко са годините от 1984 когато Сара зачева? 16 май.
27 + 16 = 43 или айде 42 ако приемем че е родила година по късно (85та). Та значи Джон излиза че е на 42, 43 години когато връщат тейко му в 84та, а тогава Кайл на колко трябва да е? Абе нещо много млад ми се вижда Кайл за тая работа. Ако не ме лъже паматта в първият филм видяхме как Джон е убит а съпротивата губи войната (не че са я изгубили а я губи). Забравете сага за филмите. Историята почва със серияла, някакви машини искат да убият Джон Конър, който ще е голяма работа след време. Други го защитават и бранят.
Накрая става ясно че той не изживява бъдещето си а се прехвърля в него. Но не в във времето когато е бил нещо а миналото му когато почва цялата дъндания. Среща Камерън-истинската, започват връзка, когато тя загива и пленяват киборгът-копие, той я праща назад в миналото да го брани. Именно тя, целенасочено, той знае че Джон от миналото също ще се влюби в нея и така когато дойде моментът ще се върне в бъдещето. Заради нея. Така всъщност почва и историята, Джон оглавява съпротивата,
с Кайл стават приятели, той му дава снимка на майка си, Кайл в началато незнае защо, с времето се влюбва в нея.
По тая причина после става и баща на Джон. С други думи Джон е знаел какво се случва и какво трябва да се случи, при положение че го убият. И стигаме до един затворен и нерекъснато повтарящ се цикъл (Timeloop). От там нататък другото е ясно, Дожн е заченът (отново), Кайл умира, Джон пораства, Сара е в лудница, нов терминатор идва да убие този път Джон, друг такъв го брани изпратен от самия Джон, всичко свършва с хепиенд, няма страшен съд, Кайл и Дерек са се родили и растът на воля (видяхми ги в... мисля че първият сезон), и да стигнем до оная глупост наречана Терминатор 3. Разбира се разъжденията ми, колкото да са точни и логечски идържани, са базирани на историята върху трите филма и последният епизод на серияла.
Така че нещата може и да не са баш по тоя начин като излезе сезон 3, ако излезе изобщо. Защото фактите представени точно по този начин в последният епизод, затварят напълно историята. Така че ако има трети, най вериятно или ще видим какво става от там нататък до смърта на Джон и връщането на Кайл, или ще го избозят тотално, което ще е жалко за за идеята за самият Терминатор.
Иначе въобще не ми се вярва че Джон е попаднал в паралелно бъдеще където няма война и затова никой не го познава(тва от по горните коментари). Щото ако захванем пак времевите линии от теорията за Изгубени, тъй ще го разтегнем че ще омотаем Земята и блезките планети.
Изскам да има сезон 3, и то със сюжет като първото ми предположение. А, ако ли не, то трябва да се съглася че и сега да свърши сериялът ще е таман на верме.