ArenaBG
mobile spot 4
published by hgoshev на 2007-11-14 09:52:01
Вашето мнение относно Tarja Turunen - 2007 - My Winter Storm може да оставите тук. Писането на български и спазването на добрия тон е задължително!
published by flake на 2007-11-14 15:09:04
Да живее Таря.Много хубав албум.:thumbsup::thumbsup::thumbsup:
published by Xocenegepac на 2007-11-14 17:49:21
:-O:(:thumbsdown: Малии,ако някой си мисли и съответно харесва Nightwish да знае че това нещо няма нищо общо.Някакъв Doom Gothic...казвам някакъв:lol:От 21-песни 18 балади които ме карат да се чувствам музикален гений и 3 някакви,не знам кви:lol: Колегата от предния коментар е много прав за Poison...хахаха
Дано като си чуят новите албуми да се разберат да ходят на психоаналитик , та да се съберат пак(Tarja & Nightwish)
published by Kissman на 2007-11-14 21:46:46
много я харесвам тази мацка как пее обаче когато беше с Nightwish.Очаквах да направи як албум който да конкурира новия на Nightwish,но се оказа че ония пичове са писали песните а тя хич не я бива в композирането и това се усеща в албума.Прекалено много балади има,разпилян е като концепция и трудно се слуша-нещо което не беше така в албумите с Nightwish.Все пак въпреки всичко бих отишъл на концерта в София догодина,кефи ме тая мацка.Пожелавам и успех
published by Kissman на 2007-11-14 21:58:10
най-хубавата песен от албума е I walk Alone,наистина супер хит е.Много болка има в нея а още долавям и тъга по радялата с Nightwish,самото заглавие също навява такива помисли
published by Stoman5543 на 2007-11-14 22:23:54
Изтеглих, изслушах и след малко ще го изтрия, само чакам да се сийдне до коеф1. За сравнение новия албум на Nightwish не го изтрих. Не че музиката е лоша, ама си е голямо сваляне на нивото.
published by metal_maiden на 2007-11-15 02:40:44
Напълно съгласен с предходния коментар!!!Откакто чух sample-ите в официалния сайт ма Таря, просто се влюбих в тях...Вярно е, албумът има звучене, напълно различно от това на Nightwish, много по-оперно и симфонично, и точно това ме омагьоса...Защото това деца, вече не е power, a sympho metal...Някак си ми напомня на Aesma Daeva...Най-вероятно няма да се хареса на фенове на Nightwish с Анет, а даже и с Таря, но истинските музикални ценители, които не гледат дали една песен е балада или не за да я харесат, ще го оценят подобаващо!!!Вече си поръчах албума оригинален, и слушайки го в момента, определено не съжалявам!!!На фона на новият албум с Анет, този албум показва какво загубиха Nightwish - а именно, един УНИКАЛЕН глас...
След раздялата им разбрах едно нещо - че винаги гласът на Таря е било това, което ме караше да харесвам Nightwish...сега просто не остана какво повече да харесвам в тях...
published by ivjordan на 2007-11-15 14:47:31
Изключителен албум!
Просто човек остава без думи.
Кавърът на Пойзън на дедо Алис е може би най-слабата песен, но въпреки това е доста интересен прочит на едно известно парче.
Ако до момента са съществували някакви съмнения относно Nightwish със или без Таря, те вече напълно отпадат. Таланта на тази девойка превръща общо взето посредствената група в нещо уникално, а без нея вече чухме колко са зле, горките.
Като се замисля, хубаво направиха, че я изгониха, за да има възможност свободно да разгърне таланта и усещането си за музика.
Албума е най-доброто за 2007г., което съм чул до момента и не вярвам в оставащия месец и половина нещо да го изпревари.
published by metal_maiden на 2007-11-15 22:12:53
И с това предполагам искаш да ми кажеш, че и Азис да пее с тях, "музиката" ще продължава да оставя "изпяването" на второ място, а...
published by stojan_bg на 2007-11-16 13:19:25
хахахаха евала metal maiden :D Чудех се как да му отговоря на тоя разбирач, но ти определено го стори и за мене!!!
published by ravenbds на 2007-11-16 21:36:46
stan_hg, не знам дали си слушал концерти на Nightwish,
published by ravenbds на 2007-11-16 21:40:42
stan_hg, слушам тази група още от създаването и, и не знам дали си слушал концерти на Nightwish, но ако не е Tarja въпросните "музиканти" щяха да си останат една посредствена световно неизвестна групичка. Оркестър "Кристал" ще ги сложи в "малкия" си джоб.
published by sunorange на 2007-11-16 23:24:15
Не знам как може да сравнявате Таря с онази новата, май била шведка, в Найтуиш. Специално за разбирачите уточнявам - Таря има невероятен глас, а този албум е подчинен на гласа й. Затова има много балади. Иначе прави са пичовете дето пишат, че без Таря Найтуиш щяха да са неква квартална групичка. Е, благодарение на Туомас можеше да го докарат до некое концертче в центъра на Хелзинки. Иначе, браво на Таря, стахотен албум особено I walk alone:thumbsup::thumbsup:
published by netdragon на 2007-11-17 00:02:09
Тук е събрано абсолютно всичко което не харесвам в Tarja. Много посредствен албум. Пълна скръб и най-лошото е че е скучен - от край до край. Пълното доказателство че Nightwish са много над Tarja и че не Nightwish са загубени без нея ами обратното ;)
published by Kissman на 2007-11-17 22:59:55
както писах и преди невероятен глас,но само това не е достатъчно да се прави музика.Страшно бездарни са останалите музиканти,в коя кръчма ги намери незнам-тоя китарист едно соло не направи в целия албум.
published by metal_maiden на 2007-11-17 23:50:06
Както аз писах и преди, това вече не е пауър метъл, с весели китарни симфонийки и сола, а чист симфо-метъл...Двете имат съвсем различно звучене, както и съвсем различна аудитория, така че не търсете елементи на едното при другото...И преди да ми кажете, че и двете бяха налице в Nightwish, ще ви кажа, че това изобщо не е вярно...Nightwish бяха пауър метъл банда с оперна певица, нищо повече...Това ги правеше интересни...И веч
published by metal_maiden на 2007-11-18 00:02:02
Както аз писах и преди, това вече не е пауър метъл, с весели китарни симфонийки и сола, а чист симфо-метъл...Двете имат съвсем различно звучене, както и съвсем различна аудитория, така че не търсете елементи на едното при другото...И преди да ми кажете, че и двете бяха налице в Nightwish, ще ви кажа, че това изобщо не е вярно...Nightwish бяха пауър метъл банда с оперна певица, нищо повече...Това ги правеше интересни, но не симфонични...А на мен вече никак не са ми интересни...
Симфометъл са банди като Therion, Aesma Daeva, Haggard...за мое най-голямо удоволствие, към тях спада и Tarja...А в симфото не е задължително да има сола...при Therion например има, при Aesma Daeva - не...
Това, което искам да кажа, е че едно соло песен не прави...Няма какво повече да се обяснявам - нормално е албум като този да не се хареса на пауър метъл-фенове...Това е просто музика за ценители, не е предназначена за масовата публика...
published by Thorns на 2007-11-18 00:09:25
хах, nightwish посредствена група.. пълни простотии! неможеш да наречеш едни талантливи композитори и изпълнители посредствени! всеки един от тея тикваници там е абсолютно професионален музикант. не разбирам защо трябва да хейтвате по тях? неможе ли да се коментира албума на Таря БЕЗ да се намесват те? другата глупост - музикалният съпровод (щото то не е нещо повече) към гласът на Таря в настоящият албум СЪЩО е изпълнен напълно професионално и няма никви забележки! китариста бил такъв, оня бил онакъв.. ха направи го ти по-добре, бе?! ясно подчертаха хората, че пауъра е убит тенденциозно пък и то трябва да си баси музикалния инвалид, за да не се усетиш на де вървят нещата.. и понеже става дума - nightwish, поне за мен, вече няма. има банда с това име, обаче тя свири едни.. други неща. отделно Таря си е .. ами отделно. никой не е по-лош или по-добър - нито тя, нито момчетата. еднакво по-зле са след като се разделиха и все пак, ако се дистанцира човек от прякото им сравнение, ще види едни, пак повтарям, професионално изпълнени парчета. лично аз симпатизирам повече на албума на nightwish и то най-вече заради 'бат Марко на баса, но това не прави My Winter Strom нещо по-малко ;) наистина жалко, че се поцепиха, защото най-много ми харесваше тая част от nightwish в която те пееха заедно, като Planet Hell, например.:punk:
published by Kissman на 2007-11-18 00:40:28
предлагам да изпушим лулата на мира и да оставим на мира и едните и другите.....защото много познавачи се навъдиха тук и професори по музика ....без диплома.Всеки да си слуша каквото му харесва,За себе си аз усещам музиката със всичките си сетива и мога да кажа че макар че дълбоко уважавам и харесвам Tarja това което е направила просто не може да накара кръвта ми да заври.Няма екшън,заспах на тия нейни балади и се почувствах пенсионер:D
published by metal_maiden на 2007-11-18 02:25:49
Не можеш ли да разбереш, че целта на такава музика не е да накара кръвта ти да кипи...
published by morgothsrs на 2007-11-20 03:06:19
Албумът е страхотен, включително кавърът на Poison.Разбира се не трябва да подхождате с предубеждението, че ще чуете копие на Nightwish. Стилът е коренно различен.
published by Koell на 2007-11-21 00:30:39
Мда много глупости се изписаха. Тази жена има най невероятния глас. И каквото и да направи ще звучи повече от добре. А колкото до кавъра на Poison лично мене ме кара да настръхвам щом и чуя гласа.
Дайте го на flac или cd без компресия ако го има някой.
published by cumchovulcho на 2007-12-30 17:51:33
Много готин албум, благодаря! :thumbsup:
published by negodnicata на 2008-03-30 18:31:30
нито Tarja стажа без тях нито пък Nightwish стават с тяхната нова вокалистка. Тази Анет е направо поп певица. много,ама много, жалко наистина за старите Nightwish.:weep:
можем само да се надяваме някой ден да се съберат отново в името на добторо старо време.
published by arena_fags на 2008-06-05 19:44:05
Ау,какви са се събрали тука музикални критици,все от класа.
Я марш да слушате 50 стинки,пишлемета недъгави.Нито музиката на Nightwish нито новия албум на Таря са предназначени за такива непрокопсаници като вас.
published by mirinda1 на 2008-06-21 23:21:45
жал ми е за вас де4ица нямате и наи малката представа какво е музика таря е класика не го казвам като неин фен а като ценител на добрата музика таря е легенда не6то без което nightwish са егати бозата пла4ете деца 4е сте бедни ду6евно :)
published by Tarnum на 2008-07-18 07:16:57
"Sofia Music Enterprises" разпространиха официално информацията, че на 28 октомври в България ще гостува бившата вокалистка на NIGHTWISH Tarja Turunen. Мястото на събитието е зала "Универсиада" в София, а цените на билетите както следва: 20 лв. за първите 500; 25 лв. предварително; 30 лв. на място. Продажбата им стартира на 21 юли (понеделник) чрез мрежата на "Тикетпро" и Билетен център НДК.
published by losplangos на 2008-08-05 19:05:13
Вярно че албумът си пада малко бозичка, но има и някои наистина хубави песни.В крайна сметка Таря прекрасен глас и мисля че това е най-важното.Надявям се че следващият и албум ще е по-хубав и че ще работи с по-добри музиканти.Пожелавам й успех от все сърце, защото наистина го заслужава :)
published by lz1aqb на 2008-08-05 21:54:38
Да ви имам критерия за оценяване на музиката... това че сте свикнали да слушате даден вид музикане означава че всичо останало е БОЗА. И се научете да чувате музиката, а не да я слушате. Новият албум на Таря си е много добро изпълнение и въобще като мастеринг звучи перфектно- все пак за нея работят едни от най- добрите в тоя бранш, а това че парчетата са разнообразни трябва само да ви радва, белким научите че има и друга ценностна музика. Приятно слушане на ценителите, албума е без забележки 8)
published by forum1 на 2009-06-11 20:27:13
много добро
published by forum1 на 2009-06-11 21:25:36
"The Reign" - Това е велика песен. Тази песен е достойна за химн. Жалко, че 99% от хората никога няма да я чуят.
published by mad_doctor на 2010-12-02 22:54:06
Разочарован съм от самостоятелните албуми на Tarja Turunen! Явно без състава и той без нея не представляват нищо по отделно :thumbsdown: Това е като едно разбито семейство. Кой е по-добър, майката или бащата? :-/ Добри са когато са заедно :(
published by Miroslav на 2011-04-16 10:03:14
по мое лично мнение Тария е велика дори и без Nigtwish. Аз лично съм им фен, но откакто се разделиха не струват, и то само защото тя внасяше цялата атмосфера в музиката им.
Велика е, дори и самостоятелно !
[color=navy]Long live Tarja Soile Susanna Turunen-Cabuli [/color] !