ArenaBG
mobile spot 4
published by zxvf на 2013-01-15 01:21:01
Вашето мнение относно Compliance може да оставите тук. Писането на български и спазването на добрия тон е задължително!
published by vasko456 на 2013-01-24 20:12:36
Много се извинявам за въпросът който ще задам. Моля, да ме извините има и непросветени хора като мен.

Защо форматите "remux" не ми ги разпъва на цал екран, а другите "x264" или тези свалени от директорията "HDTV" ги отваря на цял екран без онези черни ленти отгоре и отдолу??? Като следва "remux-a" е с по-добро качество от другите споменати.Много жалко???Ако някой се счита за компетентен и запознат с материята, моля да ми обясни, като на прост човек. Телевизорът ми е Samsung UE40ES6100. Благодаря Ви, предварително.
published by Smita на 2013-03-15 04:50:20
Не зависи от кодека на файла, а от стандарта на формата. До преди няколко години гледахме старите ТВ-та , които бяха формат 4:3. Това значи, че дъльината на екрана е 4 единици спршмо 3 единици височина. или 1.33 по дълъг от висок. Тогава ДВД-тата бяха 16:9 тоест 1.77 по дълъг от колпкото висок( близо двойно по-дълъг екран от колкото висок. Тези филми, които ти се опъват без черти са 16:9 преправени за домашно кино, но ншкои са записани във формата в който са излъчвани в кино салоните. Ако загледав кино екран е много дълъг 2,40 : 1 близо 2 пъти и половина по дълъг от висок и въпреки че новият ти ТВ е 16:9, пак не мъ стга широчина, като е 1,77 : 1 а филмите с чертите са 2,40:1. Така отстрани опира, преди да се изпъне докрай на жисочина и отгоре и отдолу, остават черти. Може да прочетеш в гугъл за форматите.