Игрушката е олекотена версия на Sea Dogs. Забавна е, само да имате време за губене. Графиката е стилна, шарена, морските битки изглеждат страхотно. Звуци- малко ме издразни повтаряемостта на една и съща тема в няколко тонални ваиации; другото дразнещо е говора, всички мънкат на някакъв неразбираем език или просто са попрекалили с рома(Йо-хо-хо). Геймплей- лек, ненатовварващ, разтоварващ. Авторите са се опитали да вкарат икономически елементи (купувате дадена стока на евтино и я продавате някъде другаде на по-висока цена), РПГ елементи(героя вдига левели, разпределя точки по ТРИТЕ си показателя и има перкове(вива "Фалаут")). Зарибявка за няколко часа, но не и за цял свободен ден. Двубоите при абордаж са замислени много хитро.
НЕДОСТАТЪЦИ- Хм... при мен се яви следния проблем - първият куест, който получих не се отрзи в журнала ми(демек не знаех къде да ходя, нито какво да правя). след изпълнението му всичко се оправи(бъгове, какво да ги правиш!). Диалозите са много оскъдни, свикнал съм понякога да си говоря и за съвсем безполезни неща с барманите(лично мое мнение). Като че ли малко еднообразна ще се очертае игрицата(все пак съм в началото, не знам, да се надяваме -не). Няма мулти(изключително жалко, поне морските битки да ги бяха сложили).
ЗАКЛЮЧЕНИЕ- свалете, няма да съжалявате, ако пиратските филми(не онези от тракера, а същинските) са ви любими.8)