За всички, които ги мързи да влезат в сайта на близард и да прочетат какво пише, ще дам малко пояснения...Баталнет няма да има нищо общо с познатия ни вариянт. Той ще представлява ултимативна мулти-плейер платформа, през която ще може да си играеш каквито искаш модове,т.е. ще можеш да играеш като стария баталнет, в който ти се отчита статистиката за победи и загуби срещу други хора и то не само 1в1, а и 2в2 и 3в3 и 4в4...Също така ще може да си играеш и скирмиш (за тия, които не знаят това означава срещу компютър), а също така и имитация на ЛАН, т.е ще можеш да се сабираш с приятели на по ракийка и старцрафтче без проблем, просто това ще става през баталнет. При положение, че в днешно време има супер стабилен нет, не виждам какъв е проблема да се играе "ЛАН", само че през нета. Единственото нещо, което е кофти е, че не всеки може да си позволи играта...за което съм съгласен...Аз лично съм толкова голям фен на играта, че ако трябва ше мизерствам малко и пак и ще си я купя оригинална...и моля ви се престанете да пълните форумите с глупости, нека пишат само хора, които могат да ни помогнат да подкараме играта, а не да четем по 300 молоумни поста докато най-накрая намерим това, което ни трябва...
П.С. никаде в сайта на Близард не пише, че баталнет ще е платен!