ArenaBG
mobile spot 4
published by zxvf на 2007-08-26 20:16:44
Вашето мнение относно Star Wars 4 A New Hope може да оставите тук. Писането на български и спазването на добрия тон е задължително!
published by bonebird на 2007-08-26 21:04:51
И това е много добро, ама не бих се прежалил да свалям пак 15GB-та. :lol:
Revenge of the Sith, си заслужаваше напълно 18-те GB-та :D
published by medunski на 2007-08-26 21:55:50
Свалям и ще сийдва с удоволствие! Благодаря за рилийза, надявам се че еп.V&IV ще се появят в същия формат:thumbsup:
published by patica на 2007-08-26 22:58:19
Tея 150 мегабита май трябва да са 15? :)
published by meleto на 2007-08-27 03:41:04
Абе пичове, филм на 25 години кво толкова може да се сложи в 15GB? Бах я тая резолюция :P
published by BigBear на 2007-08-27 10:33:14
Филма независимо на колко години е, е на кинолента превишараща резолюцията на едно обикновено DVD. Така че не виждам никакъв проблем да се дигитализира на HD-DVD. Друг е въпроса от какво HD-DVD е правен този рип, след като официално филма не е излизал на HD-DVD.
published by CMAXHAT на 2007-08-27 13:47:16
Това пък какво е??? - Star Wars 4 A New Hope.mpg
Откога HD излиза в този контейнер? :-/
AVI контейнера едва се справя с 720p, а тука има още по-архивен контейнер... Тоя рилийз определено е МНОГО странен! :-/ -_-
published by BigBear на 2007-08-27 14:19:23
AVI контейнера се справя с колкото му сложиш, ако ще и 1080p да е. Друг е въпроса ако кошарата ти не може да се справи с декомпредията, която е в AVI-то. :thumbsup:
published by medunski на 2007-08-27 16:37:43
Качеството е перфектно, вервайте!
published by CMAXHAT на 2007-08-27 19:28:16
@ BigBear
Младежо, ти мойта "кошара" не я мисли... :grrr:
Нито я знаеш каква е, нито каква и е производителността!
Така, че просто млъкни, ОК?
И мога да ти кажа, че имам 1 брой HD, който е с AVI контейнер с XviD, ама е отватителен (след следата на филма забравяш да превърташ напред или назад или да чуваш синхронизирано аудио).
Би ли ми обясни г-н "спец", защо сегашните HD рилийзи излизат в MKV контейнер, след като и AVI-то може да има и x264 видео, AC3 или DTS, и субтитри???
published by accord на 2007-08-28 01:22:37
Ще има ли скоро субтитри.
published by BigBear на 2007-08-28 11:00:20
CMAXHAT,

Ти май също не знаеш, че можеш да имаш AVI и със субтитри, както и с повече от един аудио поток. Както се знае, AVI е просто койнтейнер. В него може да вложиш каквато си искаш компресия, включително x264, AC3 или DTS. MKV ги правят защото така са си решили. Аз мога да го направя както MKV, така и AVI, а и даже DIVX. Последния ако не си чувал, поддържа и менюта като тези на DVD-тата. Така че не ми хвали MKV като някаква манна небесна.
На теб след като ти е забивало/насичало нещо, явно е от скапан файл, скапани кодеци или просто от "кошарата" ти.
published by CMAXHAT на 2007-08-28 12:54:07
@ cmac13
Съгласен с теб за формата за цифрова телевизия - MPEG, обаче има една особеност - формата за HDTV (което е повече от само цифрова ТВ) е MPEG2, а не MPEG. Следователно TS е транспртен стрийм за MPEG2.
И да, MPEG2 е официален формат за HDTV, но само за САЩ. В Европа стандартът за HDTV e H.264. Именно заради това HDTV декодерите в Европа са по-скъпи от американските, понеже те могат да декодират H.264 и MPEG2, a H.264 е доста по-алчен за хардуерни ресурси от MPEG2, но за сметка на това качеството е доста по-високо при сравними битрейти и няма ограничение както при MPEG2 - 1080i (много трудно, дори почти невъзможно от финасова гледна точка е MPEG2 да прекара 1080p по същия TS).
Ако не съм достатъчно ясен ще се обоснова: 720p и 1080i прекарват видеоданни от 1Mpx в секунда (към 6 Mbps), сложи и AC3 или DTS звук (около 1 Mbps) и ето, че сме в границата на предаване на MPEG2 (около 8-9 Mbps). Удвояването на резолюцията на видеото 1080p (2 Mpx - около 12 Mbps), обаче вече прехвърля границата на MPEG2 и следователно не може вече да се ползва MPEG2 TS. Именно поради тази причина в САЩ HDTV се излъчва в 720p и 1080i, докато в Европа има HDTV с 1080p, а се говори вече и за HDTV с 4 Mpx видео. :)
published by CMAXHAT на 2007-08-28 13:03:13
@ BigBear
Аз знам, че в AVI-то можеш да сложиш няколко аудио потока, субтитри на няколко езика и менюта като на DVD. И да ти уточня, щото явно не разбрал - DIVX контейнер НЯМА, той си ползва отново AVI контейнер, само дето му е сменено разширението от *.avi на *.divx. Също така знам, че може да слагаш и каквато си искаш видео компресия, обаче това го казах и в предишен пост. Явно не четеш какво съм ти писал.
Проблемът е, че самия контейнер (AVI) е тромав, ако му използваш всички тези възможности, няма възможност за корекция на грешки и става доста голям, при използване на всички екстри. С една дума - архаичен. При MKV голямата част от недостатъците на други контейнери са премахнати и искрено се надявам той да стане най-разпространения контейнер в бъдеще.
Относно забиването/насичането на HD в AVI, определено не е от скапани кодеци, скапан файл или от компютъра - не се случваше само на мен (във форума на тракера от който го свалих имаше обстойна дискусия за този рилийз).

[url=http://img2.freeimagehosting.net/uploads/c3d79ca49f.png][img=http://img2.freeimagehosting.net/uploads/th.c3d79ca49f.png][/url] Ето и каква ми е "кошарата". А намери сега кусур!

Почти не се спира и през цялото време е натоварена на 100% от BOINC
[img]http://allprojectstats.com/sig.php?id=186172[/img] и P2P обмен.
published by BigBear на 2007-08-28 16:01:37
След като на мен AVI с x264 видео и DTS аудио не ми насича, превърта си се спокойно, значи не ми е виновно AVI-то. Само че аз не ползвам хипер-мега-ултра пакове с кодеци (дето се бият един друг), а само тези на PowerDVD-то за H264, VC-1, AC3 и DTS. Плеъра кеф ти BSPlayer, кеф ти KMPlayer. И на двата мога да укажа кои кодеци за коя компресия да ми се ползват. Абсолютно никакви ядове с AVI-та, MKV-та, MP4-та и т.н.
published by Clamp на 2007-08-31 12:33:58
subs ima li za tezi 6ediovri ?
published by Clamp на 2007-08-31 15:58:17
здравейте имам голям проблем леко накъсва звука и картината ?!? осещам изоставане компютъра ми е АтлонХП 2600 + с 512 рам дайте някакъв съвет многоооо искам да ги гледам ама много ако трябва някакъв плеър ? или нещо което може да помогне ?

и субс скоро ще се появи ли ?
published by shadow1234 на 2007-09-01 18:08:43
Пробвай с оверклок на процесора, може и да ти се оправи проблема ( все пак това си MPEG2 ). Гледай при оверклока да си вдигнеш главно шината, мисля че ще има повече ефект от увеличаване на мегахерците.
published by Xaoc на 2007-09-06 23:34:49
Аз съм Athlon 3600+, 1 GB RAM Single channel, видокарта Nvidia 6100 вградена... ОС - PCLinix OS (last verson) :)
Нямам никакви проблеми...абсолютно никакви, не се налага да слагам и инсталирам никакви допалнителни кодеци или каквото и да е било друго...!!:) С Mplayer и Kplayer варви повече от перфектно. Изводите оставям на вас... Best Wishes :)) и Linux the best:thumbsup:

ПП: Е вижда се че системата се товари.
Пробвах със SMPlayer (използва core-то на MPLayer) - тук има проблем, който не можах да разреша - звука и картината насичат осезаемо :(