ArenaBG
mobile spot 4
published by yvetted на 2008-02-19 18:28:10
Вашето мнение относно Stalingrad може да оставите тук. Писането на български и спазването на добрия тон е задължително!
published by yvetted на 2008-02-19 18:29:24
[color=#FF00FF][b] Приятно гледане.:)[/b][/color]
published by Denzel на 2008-02-19 18:59:17
Не съм го гледал, но знам, че е голям! Благодаря!
published by krummstadt на 2008-02-19 19:02:10
:) супер
published by dopiratelna на 2008-02-19 19:08:24
Ивет пак проблясва в мрака. 8)
А филмът е много добър. Различна гледна точка за IIWW.
Mercy.
published by nelimo на 2008-02-19 19:49:25
Това е ФИЛМ. Ако някой го има, прекрасно би било да го пусне в размер до 4.7 GB !
published by technoklima на 2008-02-19 20:16:18
Един от малкото ГЕРМАНСКИ филми за втората световна война. Който го е пропуснал да не се замисля, а да тегли :)
published by Pontifex на 2008-02-19 20:26:21
Филмът трябва да е доста хубав и задължително ще се гледа някога.
published by technoklima на 2008-02-19 20:27:14
Извинявам се за двойния пост ( Едва ли някога ще сложите "edit" ) , но използвам момента, докато сме на тази тематика. Няма да е никак лошо, който има възможност да качи: "Mein Krieg" - документален филм на 6 немски войници с автентични кадри от техните камери.

http://www.imdb.com/title/tt0107547/
published by gusslonn на 2008-02-19 20:43:36
Улавям се, че започвам да търся ъплоуди от yveted, веднага след като отворя сайта! Мда-а-а интересно! Много благодаря! Знам, че красотата няма да спаси света, но пък само грозно.... Благодаря на yveted и хората с нея!
published by muzovir на 2008-02-19 21:50:18
Филма съм го гледал. Много е хубав и достоверен. Похвално, е че германците правят такъв филм. Браво на ъпа:thumbsup:
published by Comodo на 2008-02-19 22:48:09
Този филм е невероятен, гледъл съм го преди десетина година и ме разтърси здраво. Този заедна с Das Boot са двата най-добри германски филми за войната, заедно с Der untergang разбира се
published by x8team на 2008-02-19 23:13:16
Много добър филм.Макар че е немски няма никакво преувеличаване или преиначаване на истината.
published by terminatora1 на 2008-02-20 00:14:53
уникален
published by olveeikemo на 2008-02-20 07:37:48
С цялото ми уважение към Иветед и към всички останали бих искал да кажа, че лично на мен филма изобщо не ми хареса (гледал съм го преди, не този торент). Гледах го с големи очаквания, но го спрях по средата и го изтрих. От чисто актьорска и режисьорска гледна точка филма не струва- слаба игра, скалъпен сюжет, нескопосана режисура. Не може да се сравнява нито с действителните събития, нито с някой качествен филм за войната. Да, отчитам, че е заснет през 1993, но все пак са можели да се представят и по-добре. И най-важното е, че светлината, в която е представена немската армия (и то точно елитната част изпратена на Източния фронт!!!) е меко казано силно негативно опозорена. Немските воини НЕ СА били недисциплинирани, дезориентирани, пияни, насиращи се и ревящи страхливи идиоти, кретени и лигльовци, както са представени по-голямата им част от бойните единици. Поради тази причина смятам, че при заснемането на този филм е въздействано или цялото нещо е изфабрикувано от анти германски и просъюзнически настроени личности и организации действащи вътре в самата Германия!
Нека всички, които са съгласни с мен относно тъпо направеният филм (за другите мнения предполагам, че ще скочат неколцина разбрачи) да напишат, за да не се лъжат жертви да го свалят и да си губят времето. :medieval:
published by BraveHand на 2008-02-20 08:40:12
Относно коментара на olveeikemo : много си прав, ама адски много! Немците може да са били всякакви други, но винаги са били дисциплинирани, силно спазващи традициите на военното си обучение, през което минавал всеки един войник; имали са много добре организирана система на взаймооотношение понежду си и на бойното поле и извън него! Общо взето филма представя най-лошите черти на един немски войник, буквално взети от контекста на събитията!

Но въпреки това и в Германия и в Русия филма е много популярен и се гледа и до ден-днешен! Факт е, че в печатницата, където работя, наскоро бяха поръчани обложки за CD-та, а наскоро доставиха и самите дискове. Тяхната бройка беше огромна за нашия пазар: 300 000 диска!!! Без никакво преувеличаване, при това говорим само за "първата вълна", като след два месеца фирмата - разпространител за Русия, ще поръча оше 400 000!!! Факт!
published by papopapi на 2008-02-20 21:00:13
глаедайте "so weit die fuesse tragen"-страхотен филм,а този ще се гледа
published by freako на 2008-02-20 21:04:23
Има ли РИПче или поне ДВД5?
published by pooh123456 на 2008-02-20 22:26:19
Може би малко встрани от коментара по филма, ама има и друга европейска гледна точка за Сталинград - "Враг пред портата" /Жан-Жак Ано/. Нищо, че се описват основно руски герои /доколкото знам, реално съществуващи/, според мен филмът е добре направен и дава още едни поглед върху темата.
published by olveeikemo на 2008-02-20 23:19:56
Ех, не може някой от разбирачите и четачите на книжки да не се заяде! Ама на този/тази с цицорестия аватар не мога да не отвърна просто. Годинките са ми достатъчно, но съм сигурен, че съм по-млад от теб, което ме радва искрено. Относно всичко друго- смея да твърдя, че ако аз бях на източния фронт щях да ти пръсна начетения мозък на втората минута от обсадата докато тичаш дезоринтирано с "червените си пътъчки" измежду другите "маргинизирани" овци и то преди аз самия да съм умрял от студ или глад! Ти явно не знаеш що е то немска военна дисциплина! Чети си книжкинте от Голдман, Блумбаум и Коенщайн и им вярвай! И като коментираш не се заяждай, тъпо е.
published by yvetted на 2008-02-21 06:50:08
[color=#FF00FF][b] Я, каква полемика имало в този торент... освен да взема и аз да се изкажа.
olveeikemo, нямам претенции да съм голяма разбирачка, но качвам само неща, които харесвам. И не задължавам никого да ги сваля.
Разбирам това, че филмът не ти харесва - всеки си има вкус и право на мнение. Но коментари от рода на: "не се лъжете да го сваляте, защото си губите времето" са ми доста смешни.
Ти как прецени, че свалянето и гледането на този филм е губене на време освен по собственото си субективно мнение?
Все си мисля, че всеки свалящ си има собствено мнение и сам може да прецени ще сваля ли или не.[/b][/color]
published by olveeikemo на 2008-02-21 07:35:24
Ще ти отговоря Иветед, ще е проява на неуважение от моя страна да не го сторя. Торента ти се харесва и сваля, то се вижда. Но си мисля, че не е най-доброто, което си качвала, хората сами ще си преценят за себе си. Дори и да няма кой знае какъв интерес към този торент, сигурен съм, че утре ще ни предложиш нещо доста по-добро и ще забравиш неуспеха на Сталниград. Но защо когато човек изкаже мнение не в ущърб на неската армия веднага наизскачат цяла дузина промити мозъци и започват да крещят- нацист, скинар (червените пътъчки означават точно това), антиглобалист, фашист и т.н. та направо скандали стават?! Ако хората, които са свалили твоя торент и не са останали доволни от филма, но им е било неудобно да си изкажат мнението после са съгласни с мен, то и те ще си замълчат и други на тяхно място ще свалят и псуват. А тези, които го харесват ще сипят похвали та леле мале. Знаеш ли колко пъти съм се подвеждал по такива лицимерни коментари? Достатъчно е да ти кажа, че именно заради такива скалъпени и подмазвачески коментари, че филма е супер преди време сам се набутах и свалих великия Сталинград, но в друг сайт. Пак казвам, с цялото ми уважение към труда ти тук вкусовете ни се разминават и аз стоя от другата страна на обсадата. ;)
Относно предупреждението ми към останалите, че ще бъдат жертви- тъй като си уважавана дама ще ти поднеса своите извинения за тези мои думи, но няма да променя мнението си. А да, на някои филма ще им хареса и мога да им предложа още един-два такива като него, след които ще могат да се самоубият от тъпотия без угризения на съвестта! :thumbsup:
published by yvetted на 2008-02-21 18:24:48
[color=#FF00FF][b] olveeikemo, това е последната ми реплика в този спор, но не мога да се въздържа - провокира ме конкретна фраза.
Какво точно означава "ще забравиш неуспеха на Сталинград"? Не се хаби да ми отговаряш, въпросът ми е риторичен.
Аз не качвам нещо, за да има то успех или неуспех - качвам го, защото ми харесва - именно на мен. Някои хора го свалят, харесват го, значи вкусът им е сходен с моя - това ме радва. Други хора не го свалят, защото не им харесва - но това не ме притеснява, защото не може всички да имат моят вкус и моите интереси.
Всеки е свободен да изказва мнението си, но не и да го натрапва на останалите, както направи ти в първия си пост в коментарите към този торент. [/b][/color]
published by woogie на 2008-02-22 09:55:20
Филмът е отличен, силно ни впечатли и е с много голяма вероятност за автентичност. (В някои от книгите на Ремарк също се говори, както за унинието на част от германските войници, така и за фанатизма на нацистите.) Подобно впечатление добихме, когато гледахме "Наказателен батальон", качен от същият ъплоудер. Т.е., че не всички германци са били нацисти, както и че не всички съветски граждани-комунисти. Изразявам мнението за филма на доста голяма, добре образована аудитория.
published by drmvarol на 2008-02-23 17:09:19
Благодаря IBETTE !
published by olveeikemo на 2008-02-29 19:04:31
Викни тогава Моканина (аз поне така съм го учил) да ти разясни, че 900 дневната обсада за която ни говориш е над Ленинград. Сталинград никога не е бил обсаждан. Там сражението продължава общо 199 дни и е било въпрос на чест за Хитлер да превземе града. Стратегически победата над руснаците там не е имала ключово значение за войната. Айде лека нощ библиотекарю!
published by pachopiv на 2008-03-08 17:22:18
ей така от любопитство прочетох товакоето пишете. начи хубавото е че можете да пишете и сте грамотни , но само до там . не пропуснахте шанса да се изпохапете като едни селски царвули на темата и да наплюете един друг. на човек му е дадено правото да избира , така че не е ваша работа вие да оценявате филмите "и кой да тегли кой не".шапка свалям на ъповете за дето се трепят за такива като някои които не заслужават. е на мен пък филма харесва:)
published by Mark3 на 2008-06-22 11:05:14
:thumbsup:Торента е просто един път! 5-цата от мене е слаба оценка в случая! Филма е просто уникален, каквото и да се говори и обсъжда. Може ли само да помоля за малко сийд? Благодаря предварително!:thumbsup: