ArenaBG
mobile spot 4
published by easternalien на 2009-12-14 19:57:56
Вашето мнение относно Collapse може да оставите тук. Писането на български и спазването на добрия тон е задължително!
published by vlz на 2009-12-14 22:34:17
mn qk film, strashno mi haresa i me ostavi dosta zamislen. dali ima subtitri nqkude 4e iskam da go pusna na bashta mi? :)
published by placeboto на 2009-12-15 00:59:24
току що изгледах филма...не искам да коментирам съдържанието, молбата ми е ако някой намери английски субтитри да даде линк, за да мога да го преведа и да го видят колкото се може повече хора
published by O_DOGG на 2009-12-15 01:30:46
И аз бих го превел. Дори само тайминг да направи някой пак ще свърши работа. Много въздействащ. Благодаря!
published by bobef на 2009-12-19 12:48:24
Модератори, вземете да го сложите този филм в "препочъчваме ви", стига с безумни филми.
published by vladovns на 2009-12-15 10:15:59
Поразен сам колко късогледо и без отговорно е човешкото общество.
Всички на тази планета без изключение живеем на кредит и не осъзнаваме истинската цена на природните ресурси било то петрол, вода, въздух и всички останали консумативи.
Аз сам дълбоко убеден че в следващите 20 години ще станем свидетели на радикална промяна в нашето общество и само от нас като индивиди зависи дали ще оцелеем като вид и ще запазим знанията и научните постижения които сме натрупали през последните 100'на години.
Най голямото престъпление към човешкото общество се извършва момента от нашите политици за това че не се опитват да ни подготвят за неминуемото.
Проблема е че политиците се интересуват за следващите 4 години и не им пука за по близко бъдеще затова не бива да се разчита на правителства или държавни институции.

Може да ви звучи идиотски но според мен най добрите инвестиции за бъдещето са:
1. добър спален чувал.
2. инструменти.
3. книги (твърди копия а не електронен формат) за основи на земеделието, месната флора и билки, за дърводелство и техники за оцеляването в природата.
4. запас от семена.

Които се интересува от темата може да намери повече информация на:
[url]http://www.lifeaftertheoilcrash.net/[/url]
published by vladovns на 2009-12-15 10:17:31
Най голямото престъпление към човешкото общество се извършва момента от нашите политици за това че не се опитват да ни подготвят за неминуемото.
Проблема е че политиците се интересуват за следващите 4 години и не им пука за по близко бъдеще затова не бива да се разчита на правителства или държавни институции.

Може да ви звучи идиотски но според мен най добрите инвестиции за бъдещето са:
1. добър спален чувал.
2. инструменти.
3. книги (твърди копия а не електронен формат) за основи на земеделието, месната флора и билки, за дърводелство и техники за оцеляването в природата.
4. запас от семена.

http://www.lifeaftertheoilcrash.net/
published by vladovns на 2009-12-15 10:18:38
за оцеляването в природата.
4. запас от семена.

http://www.lifeaftertheoilcrash.net/
published by muzi на 2009-12-16 00:05:27
Напротив, американците са си наясно какво става,но обикновеният среден американец не може да промени нищо, всичко идва отгоре, от политиците е цялата мръсотия, останалите само си носят последствията,...също като при нас :(
published by thefather на 2009-12-15 22:33:35
проблема на американците е , че мислят като американци
и пак не разбраха поуката от това което им се случи
СВЕТА НЕ СЕ ВЪРТИ ОКОЛО ТЯХ -колкото и да не им се иска
published by zizubgvn на 2009-12-15 22:34:04
Силно въздействащо интервю, поради факта че е базирано на факти.

Включвам се и аз с молба за субтитри.
published by penny22 на 2009-12-16 03:10:47
оффф...радикални промени...пукало им на хората....глупости....на средностатистическия човек (не само американец) изобщо не му пука как ще изглежда планетата след 50 години...
published by zizubgvn на 2009-12-16 12:01:01
Лошото в случая е, че ще разберем нещата по-трудния начин. След като петролът няма заместител, какво ли очаква броя на населението, изцяло зависещ и многократно увеличил се в следствие на петролната индустрия.
Ето една статия, която открих в тази връзка:
http://www.xnetbg.com/new/40/a-mainmenu-93/589-0--
published by vladovns на 2009-12-17 19:03:30
оффф...радикални промени...пукало им на хората....глупости....на средностатистическия човек (не само американец) изобщо не му пука как ще изглежда планетата след 50 години...

penny22 сигурно си на 22 и на теб не ти пука какво ще стане след 20 или 50 години. Повярвай ми нещата ще се променят ако имаш дете и трябва да мислиш и за неговото бъдеще.
А ако греша и ти не проумяваш че петрол НЯМА да има вечно, тогава жалко за теб.
published by winamper на 2009-12-19 17:14:41
Някой няма ли да се заеме с превода търсих английски субтитри но няма,някой свестен преводач да се заеме с превода,като гледам какви бози се превеждат чак се дразня че такива филми никой не се интересува да преведе че да може по голяма аудитория да го види защото филма наистина си струва не е някакав от онея измислените говорещи за незнам си кви конспирации,david icke,човеко гущери,поне е обяснено на базата на реални изследвания.
published by qpwoeiruty на 2009-12-23 15:45:11
СЛОЖЕТЕ тази ИСТИНА в секция препорьчани. Благодаря на човека качил този торент!
published by ss85 на 2009-12-30 03:10:21
В момента гледате нещо като интервю с Волен Сидеров.
Всичко в него е вярно, но е твърде драматично и пресилено. Не в крайните резултати, а в темповете и периодите. Но в крайна сметка зависимостта на човечеството към нефта е сходно с това на наркоман към наркотиците.
published by rosin на 2010-01-04 19:24:35
Има и субтитри, благодаря на този, който се е потрудил :)
http://subs.unacs.bg/get.php?id=56008
published by miro300 на 2010-01-04 23:54:34
da bravo na 4oveka napravil subtitrite:thumbsup:
published by dapsycho на 2010-01-14 23:43:18
глупости не е пресилено - а това съм аз на стари години ;) Сложете го в препоръчани, ако не и в задължителни!!!
published by selectBG на 2010-01-16 00:15:30
Абсолютно вярно! И е съвсем нормално да бъде представено по подобен начин. Абсолютно вярно е и казаното за банковата система и принципи, както и за парите в глобален мащаб. Ежедневно някой ни манипулира. Вече всяка сутрин се събуждам с мисълта, че съм излъган. За парното, за тока, за генно- модифицираните храни, за престъпноста ... за всичко. Пускаш новините - лъжи. Пуснеш някой филм - някой ти натрапва нещо подсъзнателно. А ние си ходим на работа, псуваме правителството, заспиваме уморени и т.н. и т.н. Нямаме време да мислим. И това е номера на китайката :). Така-че колкото повече хора видят и обмислят казаното в този филм ...толкова по-добре :)
published by selectBG на 2010-01-16 00:21:26
...та.
Някой за Волен Сидеров се сетил. Как може да се сравнява очевидно начетения, мислещ и т.н. човек от филма с онзи селски тарикат Сидеров ... Нима има поне един политик, неповлиян от икономически интереси? Парите и желанието да имаме все повече и повече, ни прави толкова уязвими ... че направо луд ставам. Просто човека е имал куража да се изправи и да говори, за онова, което вижда и разбира. Е ... явно вече му е писнало. Направил, е каквото е можал. Кои сме ние да го критикуваме ;)
published by dmonster на 2010-02-21 23:43:15
Аз мисля ,че много голям процент от филма е истина и най важното е в тази ни ситуация да стигне до колкото се може повече хора(не че всеки не може да достигне до същите изводи сам) но има и такива които не могат и такива на които трябва да им бъде представено от филм...за да го разберат.
published by sohm на 2010-03-06 01:45:05
"Петролът нямал заместител." Ха ха ха ! По-голяма глупост от това някой да го каже, е единствено някой да го повярва !!!
Отделно от това, че петролът няма да свърши НИКОГА, някой замисля ли се, че най-големият източник на ЕНЕРГИЯ е Слънцето ?
Огромен, НЕизчерпаем (поне в близките няколко милиарда години) източник на енергия !
Айде стига евтини сензации.
published by sohm на 2010-03-06 02:51:45
Пълен bullshit
published by estqwerty на 2010-06-25 19:50:26
sohm - нали знаеш колко нафта трябва за 1 слънчев панел, предполагам не си нафраскал покрива на панелката със солари, а най-вероятно си напълнил някой литър нафта на 20-тина годишния голф.

Майната им на соларите виж Куба е друга работа.
Събирайте парички за еднопосочен билет.
published by trickotaj на 2010-10-24 10:47:23
Filmyt naistina e pouchitelen i pravdoposochen. Syglasen sym s krainite zakliuchenia na avtora. Malko v poveche mi idva dramatizma. Kakvo tolkova! Kato svyrshi petrola shte se nauchim da jiveem bez petrol :) Pyk i sluchaino kato ne izpolzvame petrol moje i da sprem da otraviame planetata. Malko na aktiorche mi se struva picha ot filma , neshto ne igrae mnogo estestveno ama taka shte stane po izvesten.
published by sandoy820 на 2011-12-25 17:19:47
Страхотен филм, гледах го преди две години, сега си го тегля пак...на фона на дълговата криза в ЕС, обезценяването на долара, напрежението между Ирак и Израел, както и изтичането на мандата на последният според баба Ванга президент на САЩ, мисля че този филм е по-актуален от всякога!