ArenaBG
mobile spot 4
published by Dr3adLoX на 2014-05-03 18:08:24
Вашето мнение относно Southeastern Ukraine - Crisis diary (May 02, 2014) може да оставите тук. Писането на български и спазването на добрия тон е задължително!
published by mardafi на 2014-05-03 18:27:47
Ще помоля без политически коментари
published by Dr3adLoX на 2014-05-03 18:59:05
всеки, който си е направил труда да чуе и двете страни, знае каква е истината.
published by bgyoda на 2014-05-03 23:12:32
Dr3adLoX, ако искаме да се запознаем с Кремълската пропаганда, можем да си отворим ИТАР-ТАСС или да изслушаме последната „вежлива“ песен на Ансамбъла на руската армия ;) Не е нужно да качваш „опорните точки“ на Путин във торента! Спести си труда :P
published by dx2 на 2014-05-04 09:14:13
Целия 'филм' е проруска пропаганда. На над 90% от клиповете се вижда логото "RT" (Russia Today) - това е телевизия официално финансирана от Москва. Според вас каква позиция ще заеме една такава телевизия?
published by nocturnebg на 2014-05-04 12:27:05
Dr3adLoX ти като си толкова про-руски настроен я коментирай следния текст: Russia has the highest level of wealth in equality in the world, apart from small Caribbean nations with resident billionaires. Worldwide, there is one billionaire for every $170 billion in household wealth; Russia has one for every $11 billion. Worldwide, billionaires collectively account for 1%–2% of total household wealth; in Russia today 110 billionaires own 35% of all wealth. Текста е изваден от доклада за световно богатство през 2013 г. Освен това, ако си направиш труда да видиш какъв е брутния вътрешен продукт на бившите соц страни, които са в ЕС и НАТО и не искат да чуят за Русия съпоставен с тези на страните все още под силна руска зависимост ще вземеш да откриеш, че хората в първите живеят доста по-добре.
published by Dr3adLoX на 2014-05-08 19:01:42
шмоу, освен 'да' и 'не' има и един трети варянт - да ти тегля една дълга и широка, щото не си никой, че да ме водиш на разпит, клоун.
като си прост и не щеш да вярваш - прав ти път, ти казах 100 пъти.
мене не ме е страх от нищо, ти си тоя, които го е страх, то е явно. защо иначе, ако си толкова сигурен и убеден, че аз съм луд/глупав/"агент на Хамас"(както на скоро каза), ще седит тука, ден след ден, да спориш с мене? точно щото ти се ще да е така и тва което казвам да не е истина, но дълбоко в себе си знаеш, че Аполион те чака и ще те вземе още тва лято.
published by u3MaMHukaA на 2014-05-18 19:53:32
Snow , как можеш да кажеш , че не е имало extinction events ? Потопа какво е , ами измирането на динозаврите и мистериозното изчезване на първобитните хора? Не знам дали си наясно , но теорията на Дарвин я отрекоха. Дред е качил много интересни неща тук , неща които на мен лично са ми дали някаква информация , която ми е била полезна.Какво биха направили американците ,ако Аляска ,която е била руска, поиска да се отцепи към еди кой си ?
Много изнагляха с тези братоубийства които инспирираха в Украйна.Това е братски славиански народ , ние говорим на един език,това е прекалено.
Крим е руски , това е факт.Там има кримски руснаци.Ти чувал ли си за кримски украинци? Там също е и Черноморският флот.Много беше глупаво от страна на про - западното украинско правителство ,да си въобрази ,че Европа или Америка ще им помогне.През годините сме се нагледали на помощта им.Видя ли как помогнаха на Грузия? Запада , или по-скоро Америка тества Русия ,ако не кажат нищо супер , ако избият зъбите на украинците , кво толкова ,американски жертви няма.Какво значи "руска пропаганда" ? За теб е по-добре , като българин , войната там да се задълбочи ли ? Много украинци вярват , че в Евросъюза ще са по-добре , много вярват и обратното.Ние много ли сме добре , като сме в Еврото?
Вярно , има сигурност и ред , но сме умрели от глад - беднотия , не е ли така? Украйна винаги е била разделена - 50/50 , просто сега разделението няма да е фиктивно и то не заради Путин. Запада блъфира , както винаги, и го изяде със сиренето , това е. Какви санкций може да има срещу Русия , военни ли :) или пък икономически , нали Путин ще спре газта и край , умират , фабрики , домакинства , заводи , всичко е на руски газ.Америка си заминава , това е една държава който печата пари без покритие и няма никаква индустрия , една измама , една фондова борса която веднъж вече се сгромоляса. Нали знаеш ,че като се счупи гърнето , колкото и да го лепиш , пак се чупи , само че още по зле.

published by u3MaMHukaA на 2014-05-20 14:03:04
Научни доказателства няма за много неща , но се случват.Няма я връзката между първобитните хора и нас , липсва , именно за това говорим за теория.
published by u3MaMHukaA на 2014-05-22 00:46:40
Не, защото аз не вярвам в "нещо". Какво значи да вярваш в нещо ?Не е нужно да се заяждаш , защото и аз мога да го правя , може би по-добре от теб.Прочети повече за Дарвиновата "ТЕОРИЯ" за еволюцията , ако ти позволява грамотността , и ще установиш , че тя е толкова вероятна, колкото и теорията на Библията.
Липсва звеното между маймуната и човека , прехода , или преходното същество го няма.Не гледай картинките в енциклопедийте и мейнстрийма.
Прекалено тесногръд си , живееш в света на "науката".Какво било научно доказано?
Ами то е било научно доказано , че земята е била центъра на слънчевата система и че е била плоска , а пък то какво било.
Защо си мислиш че сегашната наука, за времето си се различава като напредък от тогавашната?
Например науката твърди , че няма извън земни цивилизаций. Науката познава 15% от мозъка на човека , за другата част няма обяснение как функционира и какво би се случило, ако мозъка работи на 100%.
Това че ти си тесногръд технократ , не ни прави(останалите) сектанти или някакви други стадни единици, като теб. Ти си от тези които казват , че земята е плоска и че ако тръгнеш с кораб към днешна Америка ще паднеш от ръба.Схващаш ли мисълта ми ? Ако не я схващаш ,няма смисъл да си комуникираме.
published by sn0w на 2014-05-23 02:01:51
Това че не вярваш сляпо в нещата е добре.
Такива като Dr3adLoX например вярват че всичко написано в библията е буквално вярно и е неоспорима истина. Понеже библията е истина, нещата които се позовават на нея за доказателство също трябва да са истина. Оттам всичко което им противоречи е лъжа. Така след като му докажа, че нещата които говори са глупости, той стига до извода че аз съм лъжец, въпреки че не съм излъгал за нищо и дори съм потвърдил думите си.
В този смисъл да се спори с него е безсмислено, защото вярата му не може да бъде променена от логика, аргументи и факти. Просто ще ги отрече. Той ще продължи да вярва в каквото иска да си вярва, докато някой ден летящата му чиния излети от покрива и гравитацията го размаже по тротоара.

@u3MaMHukaA,
Извинявай, не искам да се заяждам, но ти написа "Няма я връзката между първобитните хора и нас ". Първобитните хора са хора, тоест Homo Sapiens, които живеят примитивно, първично битие. Обитават пещери, ядат каквото намерят/убият, живеят в първобитно-общинен строй. При това ги споменаваш в контекст на внезапно и катастрофално измиране (потоп, динозаври). От това ти писание разбирам че първобитните хора са измрели, и след това хората са се появили отново, но без да имат връзка, каквато би имала ако единствените оцелели хора са били семейството на Ной.
Изобщо няма начин някой да разбере, че говориш за "липсващото звено". За него говориш, нали?

От останалото което си написал, ми става ясно че нямаш реална представа какво е наука, с какво се занимава, как работи, какво твърди, че е открила и какво опровергала. Например, науката никога не е твърдяла че земята е плоска или че няма извънземни.
Затова ще започнем от нея.

1. Как се нарича научна теория, която е била напълно и абсолютно доказана? Дай един пример.
2. Опиши ми накратко как работи и се прилага научния метод.

Можеш да ползваш каквито източници искаш. За предпочитане академични. Порови се добре преди да ми отговориш. (Може и на лично съобщение.)
Приготвил съм ти и някои неща за четене и гледане. Проблем ли е ако материалите са на английски?
published by u3MaMHukaA на 2014-05-23 03:24:22
Да , за него говоря.Това , че Дарвиновата ТЕОРИЯ е доказана , абсолютно не е вярно , именно за това е ТЕОРИЯ.
Веднага скачаш към заключения - След като не е Дарвинист , значи е религиозен фанатик.Има автобиографични материали в които Дарвин , на смъртното си легло, сам казва че теорията му не е обоснована. Айнщайн , най-големия мозък , също е сгрешил , казвайки ,че няма нещо което да се движи по- бързо от светлината.
Малко почваш да ми приличаш на Дред , много се карате , а като гледам ти си другата крайност - на научния подход. След като го няма в модерна книга или не е казано на симпозиум , лекция , по новините или не е на електронен носител , значи не може да е истина. Една вметка да ти направя "stone tablet " и модерния "tablet" , какви асоциаций правиш с тези неща ? Дали някога , много отдавна хората не са подражавали на някого... или сме произлезли от шимпанзетата, как мислиш? Защо НАСА коригира снимките от Марс.
Реалността става история , историята става легенда , а легендата става мит.Някогашния модерен способ за автoбиографиране е бил рисуването. За някогашните хора това е била телевизията.Сега за нас това са просто картинки , а за хората тези "картинки" са били "CNN"
Защо в пирамидите има нарисувани вертолети ?? Къде е Атлантида , или понеже е "нарисувана" , а не е снимана с дигитална камера от Сократ , не е била истинска.Нали и Троя не е съществувала , пък я намериха , за лош късмет ,именно немците , дето най-яростно я отричаха.
Знаеш ли защо съществува изявлението "колко много умни глупаци има " ? ти си олицетворение на това. Не искам да те обиждам . Надявам се , че не се обиждаш.Не го казвам с лошо. Сам не си даваш сметка колко си лесен за манипулиране с робуването ти на статуквото.
Нещо е посяло живота на тази планета. Първоначалният резултат не го е изкефил и е решил/о/а да пробва пак.Ной го/я/е убедил да не убива всички. Останали са най-сполучливите създания.
Огън се гаси , а на водата какво ще и правиш ?
Не се знае дали отново няма да ни се разсърди тая сила, ръководеща природата , пред която науката е безсилна.

П.С. Моля те не ми давай задачи ! Аз също бих могъл да ти кажа да направиш нещо което би те натоварило , защото не е в полето ти на полезно действие.
Ако имаш филми давай линкове , дори и на л.с. Аз съм един от малкото в тази държава за който английският език е като майчин
published by Dr3adLoX на 2014-05-23 13:36:21
шмоу, аз не съм решил да вярвам в Библията просто е така, щото ми се вярва, с логика съм стигнал до нея и с научния метод и с неща, които ти не си виждал, защото не заслужаваш да ти бъдат показани.
понеже много обичаш да ме критикуваш, ето ти нещо шокиращо: за мен еволюцията в следствие от естествен подбор е неоспорим факт, ако ще и самия Дарвин да не го осъзнава. същевременно липсващата връзка, за която не че не се сети, но реши да се направиш на ударен (тва е щот не лъжеш никога), е доказателство, че има външни сили, които действат на еволюционния процес заедно с естествения подбор.
ето ти още един шокър: Бог създаде растенията и животните в един ден, но е явно, че те са продукт на милиони години еволюция. как става? много просто, клоун, еволюцията се случва за милиони години на друга планета и после всичко е копирано тук в един ден... също както картофа еволюира (теоритично) в Америка милиони години и идва в Европа от раз. за всичко си има логично обяснение и в Библията няма противоречия, само дрвусмислици и неверниците, като тебе никога няма да наредят пъзела, защото отричате факта, че има пъзел.
аз ще ти дам на тебе едно домашно, клоун, има стотина древни религиозни книги по света. прочети ги всичките от корица до корица, преди да ги критикуваш тях и хората, които вярват в тях.

u3MaMHukaA, много ти "благодаря", че ме сравни с шмоу, но ще те помоля да не го правиш повече. мен майка ми не ме познава, та ти ли ще ме познаваш, та да ме критикуваш какъв съм бил. само едиф факт ще изтъкна - аз винаги знам вие точно за кво говорите, а вие никога не знаете аз за кво говоря и се опитвате да се "сетите" и подозирате и предполагате - какъв би трябвало да ви е извода от тва? лесно е да ме сложите в няква категория - "вярващ", "религиозен фанатик" или квото и да било, но аз още не съм изрекъл и 0.0001% от тва, което знам. и мнението ми винаги е оригинално, никога не е идентично с тва на някой друг, та да предполагате кво смятам и да предполагате, че знаете кой съм и къф съм.
published by sn0w на 2014-05-24 16:15:43
Добре, това се очакваше. http://abstrusegoose.com/31 ;)

http://www.youtube.com/watch?v=vKA4w2O61Xo (5min)

Като начало, науката е съставена изцяло от теории и никоя от тези теории не е доказана като напълно и абсолютно вярна, защото просто няма начин това да бъде доказано.
В разговорната реч, думата теория често се използва в същия смисъл като хипотеза - предположение.
Научната теория обаче е хипотеза, която е била многократно проверявана и досега не е доказана като грешна.

Научния метод е процеса по който теориите се отсяват. http://en.wikipedia.org/wiki/Scientific_method Започва се с формулиране на една или няколко хипотези. След което се правят опити тези кандидат теории да бъдат опровергани експериментално. За това е необходимо те да предоставя някаква зависимост или прогноза (която не е наблюдавана досега), която може да бъде проверена на практика. Ако кандидат теориите някъде се разминават в предсказанията си, тогава се прави опит да се тестват точно тези случаи, за да може поне едната от тях да се отстрани. Правят се колкото се може повече експерименти, докато се потвърди, че резултатите са предвидими и постоянни.
Ако се опровергаят всички кандидат теории, тогава се правят опити да се формулират нови или се чака да се натрупат повече данни.

Колкото повече експерименти са тествали теорията, толкова по-надеждна е тя.
Обикновено на този етап училищата почват да я преподават, обяснявайки че учените са доказали теорията отвъд всякакво съмнение и това е то...
С времето, знанието се разширява, инструментите се подобряват и възможностите за тестване на екстремни случаи се увеличават. Натрупат се нови данни и някои от тях може да се отклоняват от това което предсказва теорията. Тогава се налага или да се коригира теорията или да се формулира нова. След което процесът на отсяване се повтаря. Разбира се, новите кандидат теории може да са радикално различни, но те все пак трябва да обясняват всички вече проведени експерименти.

Когато имаме множество теории, се предпочитат тези които дават най-близък резултат до реалността. Ако има няколко теории които дават едно и също ниво на точност, тогава се предпочита тази която дава най-простото обяснение. (Това е т.н Бръснач на Окам.)

С други думи, науката е сбор от теории, които повторимо и проверимо дават резултати, които са най-близко до наблюдаваната реалност.

http://chem.tufts.edu/AnswersInScience/RelativityofWrong.htm http://www.sciencemeetsreligion.org/blog/2012/08/what-is-science/ http://www.youtube.com/watch?v=EYPapE-3FRw Мисля че горните неща ще отговорят на много от въпросите ти.

BTW, теорията на Айнщайн не е опровергана. През 2011 OPERA обявиха че при един от техните експерименти (заедно с CERN) са наблюдавали неутрино което се движи по-бързо от светлината. Но по-късно те си откриха няколко проблема в оборудването, като при повторния експеримент резултатите бяха в норма. В норма беше и експериментът проведен от ICARUS. За съжаление, опроверженията не получават толкова внимание в новините. http://en.wikipedia.org/wiki/Faster-than-light_neutrino_anomaly .

Ако все още ти се обсъжда еволюцията на човека, може би ще е добре първо да ми обясниш какво гласи теорията на Дарвин, след което да ми посочиш как е била опровергана.
published by sn0w на 2014-06-01 21:49:15
За да не остане висящ въпросът за еволюцията на човека, препоръчвам да гледате следния документален филм:
"Ape to Man" http://arenabg.com/torrents/history-channel-ape-to-man-dvb-xvid-mp3-mvgroup-org-314865/ Филмът ми харесва с това, че не прекалява с драматизации и предоставя исторически поглед за развитието на научните схващания според това какви откритията се правят. Учудващо добър филм за History Channel, жалко че вече не правят такива.

Преди или след филма можете да погледнете и следния адрес. Нещата са систематизирани много добре.
http://www.sciencemeetsreligion.org/blog/2012/09/are-there-missing-links-between-apes-and-humans/ Ще си позволя да повторя най-вашните точки:
1. Човекът не е произлязъл от шимпанзетата или някое от сега съществуващите маймуни (apes). Те са ни братовчеди. Тоест и те, и ние, произлизаме от общ прародител, който е съществувал някъде преди 4 милиона години.
2. Открити са множество междинни звена. Креатонистите твърдят, че едните са маймуни другите са хора и съответно искат да се намери липсващата връзка между тях. Единият от проблемите е, че различните креатонисти не могат да се съгласят кои от тези звена са маймуни и кои хора, съответно къде трябва да се търси "липсващото звено". Другият проблем е, че когато се открие ново междинно звено, липсващите звена се увеличават - с едно преди и едно след новото звено.
published by gnggg2006 на 2014-06-11 18:13:40
Dr3adLoX , за 6/11 казваше, че щяло да се случи нещо , даже и торент ще качиш . Какво имаше предвид ?
published by gnggg2006 на 2014-07-15 21:40:59
за който се интересува ...
http://www.xnetbg.com/new/40/-mainmenu-153/625-endofworld