ArenaBG
mobile spot 4
published by stoyandishkov на 2010-01-12 09:44:48
Вашето мнение относно SnowOSXUniFlash може да оставите тук. Писането на български и спазването на добрия тон е задължително!
published by angoto на 2010-02-25 23:15:33
И веми си пъпрови пръвовописът.
published by Scofield87 на 2010-01-12 12:07:47
Аз съм с AMD и с Leopard 10.5.7 всичко работи, но е време да тествам този 5 за ъплоудъра. Ще пиша какво е станало.
published by bmasgone на 2010-01-12 12:44:34
Това само за USB ли е .. Може ли да се бърне на двуслойно двд и след това да го инстална .. ?
published by VesiTo6ko на 2010-01-12 13:21:29
аз съм с АМД феном 8650 и видео ати 4650 дали ще захапе, от към драйвери как ще да е ?
published by Da_BizkiT на 2010-01-12 15:54:03
Абе тва да си сложиш MAC OS на PC-то е все едно да вземеш гумите от трабанта и да си ги сложиш на BMW-то...
published by Dave на 2010-01-12 15:57:07
В VMWARE тръгва ли?
published by lubet0 на 2010-01-12 16:01:11
Да абсолютно си прав !Що не пробвате да сложите Уиндоус на Епъл пс !:lol::lol::lol:
published by naidenoff на 2010-01-12 16:25:24
Защото няма нужда от проби;) Върви си безпроблемно през Bootcamp.
Прегледай това видео.

[url]http://www.youtube.com/watch?v=TNsoEmYQ5h4[/url]
published by Dave на 2010-01-12 16:59:28
Неще в VMWare или поне аз немога да го подкарам.
published by _dido_ на 2010-01-12 19:51:35
Някой пробвал ли го е?
Тръгва ли на AMD с видео RADiON !!!
published by victorio404 на 2010-01-12 20:18:08
с RADION 100% няма да тръгне, по-добре си вземи RADEON и пробвай :D
published by t0t0 на 2010-01-12 20:20:03
купете си Mac :-/
published by sabry на 2010-01-12 22:55:34
t0t0
2010-01-12 20:20:03

купете си Mac

Така си е ;)
published by bitchslapper на 2010-01-12 22:21:00
Въпрос на време е да пуснат OS X който да не е специялно за Мак машини, то даже от бая време се говори за подобно нещо. Apple пак ще са на изгода защото много пс узъри ще са с дуал буут и така ще имат стабилна система за работа и друга за геймърите. За кво ми е Мак пс при положение че с парите за един Мак ще си направя 5 пъти по-мощно пс на което ще мога да работя и да играя в същото време.
published by pinokio_13 на 2010-01-13 01:57:40
mnogo dobro :)
published by bitchslapper на 2010-01-13 02:57:39
някой да ме светне кво да го правя тоя имг файл? Да го слагам на флашката ли? А така и не разбрах кво да правя с тва usbit???
published by bitchslapper на 2010-01-13 03:05:02
Уж му хванах цаката, ма нямаше да е излишно в описанието с 5 думи да се каже кво да се прави с тая програма усбит....
published by bitchslapper на 2010-01-13 03:46:16
Значи сложиш имг файла на снимката с усбит и рестартирах пс то и буутнах от флашката и почна инсталацията нали на мак оса, обаче проблема е че като ме пита къде да инсталира мак оса, не ми намира партицийте от харда, а само флашката. Отивам на disc utilities горе и пак нищо не намира. Да не би защото не съм направил нова партиция празна? Утре ще пробвам като направя нова партиция и я форматирам, дали ще ми я намери, че сега е 3 часа тука и ми се спи.
published by VesiTo6ko на 2010-01-13 08:40:14
ще стане ли да се запише на двуслойно двд ?
и как ? като "burn image" ?
published by bitchslapper на 2010-01-13 16:39:56
някой жив има ли...
published by bitchslapper на 2010-01-13 14:57:18
Хора дайте хелп, не става. Изрязах от С: 20гб unallocated space и направих нова партиция MacintoshHD и не ми я намира в disk utilities по време на инсталацията на мак оса. Направих я дори Active и пак не ми я намира, сега направих repair с диска на уиндоус 7, че не ми се буутваше псто. Кво да правя? Как да направя така че да ми намира новата партиция? Има ли значение дали е NTFS или FAT32 като я форматвам?
published by togov на 2010-01-13 17:37:58
>With installing mac first: ¦
¦ »Boot up to the installer (or to your mac if you have another version installed) and open Disk Utility under Utilities. ¦
¦ »Create a new partition if you plan on installing it on the same drive, and format it to HFS+ (Mac OS X Extended (Journaled)). (Also do with full drive if you plan on installing OS X only on the drive) ¦
¦ »Then if you need to apply the DSDT patch in the installation (you will see as you go) ¦
¦ »Install OS X. MAKE SURE YOU CHOOSE CUSTOMIZE BEFORE THE INSTALL! ¦
¦ »If you installed the bootloader that is by defualt chosen during the install then you do not need to do the dual boot steps of Windows. ¦
¦ »Now after you have it installed and everything, boot into Windows, and install as normal. (If you cant boot into your mac, then use Windows Disk-part to set your mad partition or drive as active.
>With Windows installed first: ¦
¦ »Create a partition in Windows at least 8GB in size and set it to active ¦
¦ »Use USBit to make your USB the installer. ¦
¦ »Boot into your USB and open disk utility. Format your mac partition to HFS+ ¦
¦ »Apply the DSDT patch if neccessary. ¦
¦ »Go through the install REMEMBERING TO CUSTOMIZE YOUR INSTALLATION. ¦
¦ »After installed, and have your OSx86 setup, open disk utulity again and set the Windows partition to active (If you Don't want to use the Mac bootloader which i suggest you use) ¦
¦ »After booting into Windows, download and install EasyBCD (Google is your friend) and add a new entry. ¦
¦ »Choose 'Generic x86 PC' for the mac and DONT CHANGE THE NAME ¦
¦ »Then save changes. Now when you boot up, it will let you choose which to boot into.
>If you don't understand anything, google it or ask me. Or go to OSx86.com. ¦
¦ THEY ALSO HAVE A FULL LIST OF COMPLETELY COMPATIBLE HARDWARE! ¦
¦ •If you cant boot because you have a x32 PC, then use the bootflags -v -x32 ¦
¦ If you load a few kernals then your screen flashes white and goes black use voodoo -v -x32 ¦
published by togov на 2010-01-13 17:39:13
¦ »Use USBit to make your USB the installer. ¦
¦ »Boot into your USB and open disk utility. Format your mac partition to HFS+ ¦
¦ »Apply the DSDT patch if neccessary. ¦
¦ »Go through the install REMEMBERING TO CUSTOMIZE YOUR INSTALLATION. ¦
¦ »After installed, and have your OSx86 setup, open disk utulity again and set the Windows partition to active (If you Don't want to use the Mac bootloader which i suggest you use) ¦
¦ »After booting into Windows, download and install EasyBCD (Google is your friend) and add a new entry. ¦
¦ »Choose 'Generic x86 PC' for the mac and DONT CHANGE THE NAME ¦
¦ »Then save changes. Now when you boot up, it will let you choose which to boot into.
>If you don't understand anything, google it or ask me. Or go to OSx86.com. ¦
¦ THEY ALSO HAVE A FULL LIST OF COMPLETELY COMPATIBLE HARDWARE! ¦
¦ •If you cant boot because you have a x32 PC, then use the bootflags -v -x32 ¦
¦ If you load a few kernals then your screen flashes white and goes black use voodoo -v -x32 ¦
published by bitchslapper на 2010-01-13 18:06:51
тва и аз го видях ма не е от никаква полза....
published by bitchslapper на 2010-01-13 18:44:14
Цял ден се ровя в google и кво ли не направих и не пробвах и пак не ми намира харда, нито никоя партиция или unallocated space. Сега ще пробвам дали ще ми намери external hd-to та да го сложа на него.
published by Krasi_kal на 2010-01-13 19:01:27
Направи си партишана в FAT32 и най-малко 20 GB
published by bitchslapper на 2010-01-13 20:44:00
Не, проблема ми е в хард диска. Грам не го намира, май не му харесва нещо, докато Мaxtor-a външния дето е 350гб го намира. Направих си партиция на него и ще го слагам там, дано не върви по-бавно на него.
published by bitchslapper на 2010-01-13 22:21:54
Добре инсталирах го и как да си прекарам рутера за да имам нет и да си оправя видеото и аудиото? Някой да помогне?
published by amonltd1 на 2010-01-14 18:55:30
Това USBIT направо ме изнерви....правя всичко както трябва но след RESTORE виждам ченямя нищо записано на УСБто...в момента е форматирана на ФАТ32...някой има ли идия. с Виста съм....
published by SlAdYrKo на 2010-01-14 15:58:32
Щом си го подкарал, я обясни на кратко как го подкара и тоя имг фаил какво го направи :)
published by bitchslapper на 2010-01-14 17:28:21
Еми слагаш флашката в усб порта. Пускаш програмата USBit и горе в ляво има Volume Mode и Device Mode. Избираш флашката и горе Device Mode и даваш Restore и избираш img файла и програмата почва да ти копирва OS X на флашката. След като свърши рестартирваш псто и влизаш в биоса и го правиш псто да буутва от флашката. След като буутне ти почва инсталацията на Snow Leopard.
published by bitchslapper на 2010-01-14 17:31:53
При инсталацията даваш там аagree или квото е и като те пита къде искаш да инсталираш OS X ще видиш че не ти вижда партицийте. За това отиваш горе на Utilities,после на Disk Utilities и там избираш партицията и трябва да я erase-неш като избереш от опцийте, ще видиш, Mac Os x Journal... еди кво си, ще го видиш то е първото и даваш Erase доло в дясно и се форматира партицията. После се връщаш там дето беше и избираш партицията и инсталваш и си готов.
published by bitchslapper на 2010-01-14 17:35:16
Разбира се има и Customize преди инсталацията, за да избереш кви драйвъри или както се казва там. Примерно ако си с AMD избираш там, не помня кво беше то си пише има инфо. Ама аз забелязах че както и да инсталирам, квото и да направя, винаги нямам нито аудио, нито резолюцията е наред и няма оправанка. Даже и лан картата ми не бачка и няма как да използвам интернет. Напълно ненужен за мен торент е този, тъйкато не ми вървят най-важните неща след инсталацията, иначе Os-a си е наред и си върви.
published by bitchslapper на 2010-01-14 20:57:56
Нормално е да няма нищо след това, не се притеснявай, буутва и без да няма нищо на нея. То не че няма нищо, просто уиндоус не разпознава Mac Os X за това.
published by amonltd1 на 2010-01-14 21:13:44
и аз така си помислих ама след рестарт - can not detect operation system!!!
published by bitchslapper на 2010-01-14 21:25:17
като ти изпише press any button или там квото беше, го натискаш и избираш да буутне от флашката.
published by bitchslapper на 2010-01-14 21:34:02
Значи да съм по-точен, като буутне нали от флашката ти се изписват едни Darwinx86 и разни такива, 2-3 реда и после ти се изпизва Press any button to continue или нещо от сорта и секунди дето вървят назад. Незнам дали ща излъжа ама трябва да натиснеш нещо че да ти се изпише коя система да тръгне и би трябвало да ти даде флашката и още едни др, зависи от псто ти и там избираш флашката пак.
published by bitchslapper на 2010-01-15 14:43:41
Всички тия релийзи са бъгави и дори и да ви тръгне ос-а то най-малко или ще сте без аудио или ще сте с крива резолюция или няма да ви намира някой неща или няма да ви работят портовете или нещо от сорта. Не съществува релийз който да е 1 към 1 с Mac Os X за пс и всичко да работи. Който иска Snow Leopard наистина трябва да си земе мак или освен ако някой ден не пуснат тия от Apple версия и за пс, аз др начин не виждам.
published by ubitak на 2010-01-15 13:37:21
при мене с флашката всичко точно се ресторна, тръгва лоудъра на инсталатора и замръзва на AppleDecrypt: Starting... чаках го 15-ина минути но никаква активност, нито на флашкта, нито на някой от хардовете
published by moskov95 на 2010-01-16 00:30:29
А става ли за други компютри освем Apple
published by NiDaBa на 2010-01-16 17:02:51
А става ли за други компютри освем Apple

Прочети заглавието!
published by t0t0 на 2010-01-17 12:13:27
тази шитня тука е само за PC-та ... видях коментар, че apple ще пускат OS X за PC-та жестоко се лъжете :-/
1. Имат по-голяма изгода да тръгва само на техни машини
2. И дори да се напишат драйвъри за всичките дъна, процесори, видеота и други л*йна няма да има нищо общо с вървенето на едно оригинално Мак-че ..
Ако някой смята, че маковете се купуват за гейминг жестоко се лъжат :lol: ... лаптопите не замислени за игра, а относно работа няма по сигурно нещо от един macbook ;)
published by john12q на 2010-01-17 19:00:14
t0t0: мисля че не си много прав. Аз имам мак със следните параметри:
Product Family: MacBook
Processor Type: Intel Core 2 Duo
Memory (RAM): 2 GB
Hard Drive Capacity: 250 GB
Operating System: Mac OS X 10.6 Snow Leopard

Не знам какво наричаш оригиниален мак, ама моя съм си го вземал от щатите от магазин на мак. Ако говориш за онези легендарни мак процесори, ейпъл до колкото знам не ги произвеждат отдавна.
published by t0t0 на 2010-01-17 20:48:26
и аз имам подобен също от Щатите, но това е друга тема ... не можах да разбера с кое точно не си съгласен ... като имах предвид драйвъри говорех, ако се пусне Мac OS за PC-та, то тепърва трябва да се пишат драйвъри за всичките им части .... друго си е да вземеш машинка правена специално за тази ОС ... snow leoparda се инсталира с 2 клика, а тея пичове тука се мъчат по сумати дни и накрая се чудят за какво са го сложили :-/
published by intri3 на 2010-01-20 15:21:12
тази шитня тука е само за PC-та ... видях коментар, че apple ще пускат OS X за PC-та жестоко се лъжете
1. Имат по-голяма изгода да тръгва само на техни машини
2. И дори да се напишат драйвъри за всичките дъна, процесори, видеота и други л*йна няма да има нищо общо с вървенето на едно оригинално Мак-че ..
Ако някой смята, че маковете се купуват за гейминг жестоко се лъжат ... лаптопите не замислени за игра, а относно работа няма по сигурно нещо от един macbook

За съжеление от Мак признаха че емулацията върви по-бързо на същтият хардуер от колкото на оригинален Мак така че не се изказвай непотготвен :)
published by intri3 на 2010-01-20 15:22:35
така че t0t0 не се изказвай непотготвен :)
published by t0t0 на 2010-01-20 16:02:25
това къде го сънува ? да не си бил в страната на чудесата :|
published by musura на 2010-01-21 20:06:47
Тук МАК феновете си мислят, че ябълките са нещо по-различно от ПЦ ;) Всеки, който е наясно с железата, ще ви светне, че всъщност от доста време са обикновенни ПЦ-та с по-добър външен вид, по-добър маркетинг и по-добра цена (и печалба за Епъл) ;)

Дали ще пуснат МакОС за "ПЦ" е все едно въпроса дали въобще ще пуснат МакОС ;)

И съжалявам десетките Мак-юзъри, които си купуват макбуук за гъзария, а им се налага после да си слагат прозорец, понеже продуктите, които са ползвали нямат весии за ябълки ;)
published by gmladenov на 2010-01-23 01:52:47
това не съм го пробвал, но в момента съм с ideneb 10.5. абсолютно всичко върви. чудя се дали има смисъл да си затривам всичко само, за да пробвам тая самоделка. ето и скрийншоти (малко е customized)

http://wooko.deviantart.com/
published by qwerty666 на 2010-01-28 00:16:38
ОС Х не е лоша система ма като чух някакав пич да казва, че е най-стабилната чак ме напуши смях :). И това, че някакав друг пич каза, че от както ябълката минаха на интел процесори всъщност вече няма разлика е напално вярно ... всички работят под една процесорна архитектура. Дали ще супнеш бозата върху ябълката или ябълката върху китайската кофа с желязо е все едно. Всички са под х32 или х64. Проблема на пича със звука, лана и т.н. се нарича липса на дривери или в случая при ос х кексове. Та вари си намери кексове и стига са оплаква. Бабати на хр без дривери е работила а ? И ся малко статистика сред супер компютрите за любознателните 0,6% мак ос; 0,4% виндовс; 99% иникс & линукс; :thumbsup: та ос х пред линукс е като каручка с надпис турбо пред танк :cool:
published by qwerty666 на 2010-01-28 00:18:13
е работила а ? И ся малко статистика сред супер компютрите за любознателните 0,6% мак ос; 0,4% виндовс; 99% иникс & линукс; :thumbsup: та ос х пред линукс е като каручка с надпис турбо пред танк :cool:
published by dcdcdc на 2010-01-31 09:57:46
хенри14-- Епъл не позволиха на ВМУер да им емулират нищо. Ако имаше емулация поне на файлова система, пак нямаше да ти е нужно това, а оригинален Мак ос.

Епъл ползват Интел процесори от 3 години вече..н на дънни платки с Интел чипсет и.. ДДР2 или 3 Рам, така че моля не спорете кое е по-бързо - мак или лк

Искате стабилна, сигурна и тествана система - пробвайте Убунто.

Имате не-Интел и не-най-марков хардуер - стойте си на Уйндос. (на Елит Груп никой не тества : )
published by dj_chiro на 2010-02-12 20:41:37
ок...записах имидж-а на УСБ-то, рестартнах, дадох му да буутне от УСБ, изписа си всичката информация, показа ми един черен екран и дотам.......... чакал съм го пожече от час с надежда, че ще тръгне - уви!!! някой да помогне???
published by ByteSlayer на 2010-02-16 20:26:18
...имам голям мерак да я пробвам на моето PC...но незная дали изобщо е възможно да я подкарам...при това държа да я boot-вам заедно с 7 Ultimate x64 и XP Pro x64...предварително благодаря за всякакви коментари и съвети...PC-то е: i5 750; Intel P55; 4GB DDR3 RAM; Радеон HD4670/512MB; HDD SATA2...с вградена звукова карта...:-(
published by angoto на 2010-02-18 14:00:17
Пичърс, най напред се почва с дъното и после с всичко останало - http://wiki.osx86project.org/wiki/index.php/HCL_10.6.2
published by angoto на 2010-02-18 14:21:36
Има много начини за ботване на двата ОС-а, един от тях е чрез инсталиран EasyBCD 1.7.2 на Windows 7, ГЛИСТА или ХР, и инсталиран Chameleon 2.0-RC4 на Мас. Аз правя последното, като първо инсталирам Windows 7 на единия дял, ерайзвам втория под мак джоирналед екстендет, инсталирам Мака и Chameleon 2.0-RC4, рестартирам, появяват се логата на Мака и на Windows-а, и със стрелките избирам кое да бутна. Най добре е с боот кампа, някой ден ще го пробвам.Как става с EasyBCD 1.7.2 мисля че е описано подробно при - преди изтеглянето на програмата
published by ByteSlayer на 2010-02-18 18:44:25
...искрено благодаря за съветите, но за мое голямо разочарование, след малко ровене из форумите открих че дъното ми (Intel DP55WG) е абсолютно НЕсъвместимо с Хакинтош...(мда - винаги съм бил късметлия:-( пичовете от insanelymac просто ме посъветваха да си сменя дъното...което за сега няма да мога да направя...жалко :-(...бях доста ентусиазиран иначе
published by angoto на 2010-02-18 21:26:24
За хаковете е важно дъното, сокета на Central processing unit си идва от самосебе си, длугите куротресини си ги слагаш с кеф.
published by Atanas Dimitrov на 2010-02-25 10:43:45
вие сте много зле ако си мислите че Mac е боза тогава лайната дето ги серат Win и копират всичко е много добре и постоянно забива нямам думи. А за Macbook нямат грешка аз съм отварял и с такава изаботка нямат конкуренция. Парво поразучете малко и после пишете.
published by Atanas Dimitrov на 2010-02-25 10:49:23
вие сте много зле ако си мислите че Mac е боза тогава лайната дето ги серат Win и копират всичко е много добре и постоянно забива нямам думи. А за Macbook нямат грешка аз съм отварял и с такава изаботка нямат конкуренция. Парво поразучете малко и после пишете.
published by angoto на 2010-02-25 23:10:10
Пичърс, когато усетя, че ме хваща алкохола просто отивам и си лягам.
published by dns на 2010-05-28 04:40:11
somebody have to share me your flash drive ?:D