ArenaBG
mobile spot 4
published by saso_104 на 2011-02-11 00:32:15
Вашето мнение относно Sid.Meiers.Civilization.V.Update.7-SKIDROW може да оставите тук. Писането на български и спазването на добрия тон е задължително!
published by killwitch1 на 2011-03-02 23:49:34
Играл съм играта още откакто се побираше на няколко дискети (Цив1). Все още не съм играл достатъчно Цив5. Но по мое мнение Цив4 е най-добрата от 1 до 4. Не съм съгласен, че нещата се опростяват като за малоумници, а по-скоро като за леснота на игра. Да имаш по-малко градове и по-малко единици води до по-лесно управление, а не до това играта да е по-лесна. За това има степени на трудност.

Лично на мен не ми харесваха чак толкова много версиите 1-3 (осъзнах това след като излезе 4), където трябва да местя 1 милион единици и имам 1000 града...
published by venomlord1 на 2011-02-11 02:42:13
о, просто невежеството ми. съвсем забравих.
published by johnkeel на 2011-02-11 15:06:10
Лично мнение - от CIV 3 насам разработчиците гледат да минимизират и опростят играта. От това играта само страда защото красотата й е в мащаба и многообразието на развитието. Фактите:
CIV 3 - завършвам играта с 50-75 града и 200 единици, CIV 4 - завършвам играта с 25-45 града и 100 единици,
[color=red]CIV 5 - завършвам играта с 6 града и 16 единици[/color]
С технологиите и нужното количество "наука" за достигането им е същата работа.
published by opalata на 2011-02-11 03:56:57
това самостоятелна игра ли е ...... , ако не ,как става ъпдейта. танк ю вери мач
published by Ev0LuT10n на 2011-02-11 19:08:30
johnkeel Не съм съгласен. Все още не съм си свършил една от игрите, а имам около 40 града и смея да кажа около 100 бойни единици, без да броя работници. Всичко зависи от това как ще се развиеш, колко ще строиш и основаваш или презвемаш нови градове. Поздрави!
published by qwerty95 на 2011-02-11 18:12:42
Мисля че беше в Civ2 навремето, Militia ми отрепа Battleship :-)!
published by venomlord1 на 2011-02-11 02:04:50
трябват ли ми предишните ъпдейти ?
published by PredOborG на 2011-02-11 12:43:35
Sid.Meiers.Civilization.V.UPDATE

Нещо с име "update" дали ще е самостоятелно?
И ако си направиш труда да видиш файловете, ще разбереш как става инсталирането.
published by chichi на 2011-02-11 21:07:24
абе пичове, вие филми не гледате ли бре, рамбо с голи ръце утрепа цела сюрия гадове, па да не ви казвам арни кви ги върши (вършее). я се стегнете, що с кон да не утрепате танк?:lol:
published by sharko221 на 2011-02-11 17:43:02
+ към горния коментар :Средновековни конници ми убиха танк и това го има и в по-старите Цивилизаций ,включително и Call to Power 1 и 2.Инак от 1вата цивилизация до сега ,наистина опростяват играта и дървото на науката !
published by senatorkata на 2011-02-12 11:46:42
И аз съм на мнение че от ЦИВ-3 насам опростяват играта и намалят мащаба й.В 5-цата дори не можеш да си управляваш бюджета - това е "ъпсурдно".Да не говорим че да имаш много градове не ти носи същите позитиви и мощ както на 3-ката, на тази науката си върви както е сетнато ти не можеш да пипаш :) пълна пародия....може би се съобразяват с новите все по затъпяващи и олигофренични поколения :)
published by froz77 на 2011-02-12 14:02:57
4ката май беше най-сложна(и трудна),тука като изключим
доста по-добрата система за бой(стрелците най-накрая стрелят!)всичко е направено елементарно
published by tougherty на 2011-02-13 11:15:53
Аз мисля, че CIV 3 със сигурност е най-добрата от поредицата и представлява най-голямото предизвикателство, особено ако опрете до война с някой огромен милитаризиран изрод и не дай си боже се окажете в позиция да се защитавате глухо. Но самият създател на играта казва, че формулата му за всяко ново издание от поредицата е 30-30-30. 30% запазване на концепцията от предишната цивилизация, 30% промяна на предишната концепция и 30% изцяло нововъведения. В този ред на мисли и мен ме дразни, че в петицата не можеш да си управляваш икономиката и да наваксваш липсата на луксове с пари, както и да продаваш технологии, но пък много ме кефи графиката и воденето на битките. И според мен идеята тук е не да имаш огромен брой единици, които да изсипеш срещу врага или толкова градове, че да не можеш да ги обиколиш всичките, а да водиш войните с малка, но стратегически разположена армия. Неслучайно тук не можеш да струпваш повече единици в едно поле, а и обикновено финансите ти не достигат за огромна армия.
published by tougherty на 2011-02-13 11:16:53
В този ред на мисли и мен ме дразни, че в петицата не можеш да си управляваш икономиката и да наваксваш липсата на луксове с пари, както и да продаваш технологии, но пък много ме кефи графиката и воденето на битките. И според мен идеята тук е не да имаш огромен брой единици, които да изсипеш срещу врага или толкова градове, че да не можеш да ги обиколиш всичките, а да водиш войните с малка, но стратегически разположена армия. Неслучайно тук не можеш да струпваш повече единици в едно поле, а и обикновено финансите ти не достигат за огромна армия.
published by Ev0LuT10n на 2011-02-14 02:24:42
Не знам на вас как ви се отразява този ъпдейт, но при мен с сигурност не е добре. Играя на стар save, на който играя от преди да ъпдейтна играта. Започна да ми сече, нещо което никога не е било досега или поне не до такава степен и друго нещо,което най-много ме дразни, е че ми изчеснаха иконите на градовете, които показват дали са ми свързани с столицата по път/вода. Може би това може да се оправя от конзолата или настройките ама всичко обърнах и нищо не намерих. Някой ако даде съвет ще съм благодарен! Поздрави!
published by johnkeel на 2011-02-15 16:01:44
Evo - напънах се да видя как си постигнал тия 40 града и 100 единици войска. Стройх така, че всяко квадратче да е под контрола на някой град. Стигнах до 24 града и ми свърши терена. За сметка на това играх играта само със стрелци - нищо меле - голям смях беше. С това CIV V я пращам в коша и се връщам на III и IV :)
published by Ev0LuT10n на 2011-02-19 02:14:27
Еми незнам...аз в момента съм в бъдещата ера и цяла Европа, Африка и Азия са под мой контрол и абсолютно всичко е синьо с изключение на малко от северната част на Азия, но там са само ледове. В тези 3 континента съм превзимал всеки град(много малко съм изгарял) и вече със сигурност имам повече от 40 града...в момента ме мързи да ги броя...
published by Ev0LuT10n на 2011-02-19 02:16:01
Извинявам се за спама ама искам да отбележа, че при мен след като инсталирах пача играта почна да забива. Някой път цяла вечер без проблем, но почне ли да забива си забива през 2-3 хода. Преди да инсталирам пача нямах такъв проблем. Незнам на какво се дължи.
published by opalata на 2011-03-25 20:21:33
тоя пач е преебан , когато дигнеш промошан за хеал , единицата не се хеалва +1 , както е написано ..................
published by Vucheto на 2011-05-12 02:30:51
И все пак няма да е зле накой да напише какво променя този пач. Тъй без да знам не се наемам да го тегля.
published by djohn на 2011-06-12 19:39:49
За Lan става ли играта, има ли мулти ?!
published by shikoznia на 2011-10-08 00:28:59
Да става за мулти...ако имаш нерви да я играеш на мулти....
Иначе. тоя ъпдейт наистина нещо е прецакан ми се струва...защото леко почва да насича играта AI-а почва твърде много да мисли и недай си боже да воюваш с двама трима едновременно...направо става непоносимо да се чака да направят ходовете си...
иначе са вкарани много яки нови неща за които си заслужава да се сложи този ъпдейт.
published by f0xx на 2012-05-09 17:04:57
Dislike за торента. Никакво описание какво прави patch-a...