ArenaBG
mobile spot 4
published by Deactive на 2009-08-17 11:12:26
Вашето мнение относно District 9 може да оставите тук. Писането на български и спазването на добрия тон е задължително!
published by dobbyone на 2009-08-18 22:07:06
Филма е много добър.
published by pupi1976 на 2009-08-17 19:33:24
аз по принцип не гледам фантастика, но тоя филм ми хареса. гаден е като визия, касапницата в края също е гадна, реалистичен филм. сякаш е снимано от любители - камера "от ръка" (това е направено целенасочено, разбира се). смятам, че си заслужава, но не канете приятелката си да го гледа с вас :D
филмът е за 16+ според мен
published by asas на 2009-08-17 17:28:31
кат гледам треилара мчза на боза ма кат гледам вота странно
published by nikola100 на 2009-08-17 21:38:41
Много ме кефи как е цензурирана думата "хлебарки"
:lol:
published by tana.evgen на 2009-08-17 21:45:56
Наистина цензурата е много голяма :D
published by chumicata на 2009-08-17 22:27:50
За този филм ще се говори доста. Не само защото със ограничения си бюджет (спрямо другите Холивудски фъшкийки) постигна успех за който другите режисьори и продуценти само си мечтаят, но и защото показва най-сетне нещо новаторско, оригинално и в същото време много професионално заснето. Нека се види, че класики могат да се направят с малко пари, неизвестни актьори и дори с тематика sci-fi, на която се гледа като цяло скептично :thumbsup: Холивуд така и не разбраха защо филми като 28 Days Later и този са толкова стойностни...и продължават да правят шитни като Трансформърс 2 и т.н. Жалко...
published by chumicata на 2009-08-17 22:28:33
Холивуд така и не разбраха защо филми като 28 Days Later и този са толкова стойностни...и продължават да правят шитни като Трансформърс 2 и т.н. Жалко...
published by aginor на 2009-08-17 23:34:48
До chumicata

Хубаво би било да говориш за самият филм а не да се дават глупави сравнения...

28 Days Later например имаше рейтинг само в Европа визирам 25 страни членки защото тогава ние не бяхме част.

Я погледни рейтинга на Transformers или например Dark Knight и като сравниш хората гласували положително и твоята мижава оценка ще си направиш заключение що за критик си. Хвалиш ми хилм направен с три лева макс... на теб ти се вижда хубав Ок така да е нали в крайна сметка всеки си има мнение ама недей да говориш за други филми извън темата... Като не искаш холивудски ефекти си гледай Бен Хур. Взел не малко оскари и тва е.... Аман от критици

published by aginor на 2009-08-17 23:37:47
еф... ефекти гледай сериала Перла и тихо
published by valqka на 2009-08-18 00:06:36
Agnior не се пали толкова. Chumicata е развълнуван също както и аз. Просто филми не се правят само с пари. А холивуд наистина в последно време залага на ефекти и имена. Това принципно не е лошо но не може само с тях. Та няма смисъл да се прави сравнение между този филм и скъпите холивудски пордукции както и корпоративните машини които ги налагат. Мога само да сравня усещането което този филм предизвика. За трансформърс и Терминатор имаше голямо очакване но то не се оправда. Тук нямаше никакво очаване и може би за това филма ме изкефи толкова много.
published by pimeto на 2009-08-18 00:32:51
Поредната холивудска тъпня братче :thumbsdown:
Абсолютно същото усещане имам след като го изгледах, когато изгледах и The Day the Earth Stood Still ......
published by zonian на 2009-08-18 00:40:47
Е е е след като почнахме с The Day the Earth Stood Still да го сравняваме, вече се чудя да тегля ли.
published by aginor на 2009-08-18 00:40:50
До valqka

Съжалявам ако съм прозвучал крайно. Да вярно е че има стойностни филми и то с малък бюджет. Например Banlieue 13 но пък филма на мен лично ми допадна за жанра. Прав си за Терминатора но имай предвид че това е предистория. Никой никога не е казвал че ще бъде екшъна който хората са искали. Хората просто асоцират името и въображаем за тях си сценарии. Но не е редно да се сравняват филми по този начин.
published by me4eto_yogi на 2009-08-18 01:46:44
Филма е много готин странен новаторски на моменти имах чуството че съм там на много хора няма да им хареса но това си е тяхна работо много е различен от всичко друго което е вадено до сега
published by forum111 на 2009-08-18 12:17:41
това е филма:thumbsup:
published by vikmed на 2009-08-19 01:50:31
минал и с 300 покрай The Day the Earth Stood Still. Това, че някой някаде споменава горе-написаната бозица, не значи че сравнява District 9 с нея !А ако го прави, много жалко за него.

District 9 е една от най-добрите фантастики в последно време. Страхотен филм!
published by forum111 на 2009-08-19 19:41:28
Харесвам този филм, защо е показателен. За къде сме зе запътили. Вървим по път без изход. Най-глупавите и бедните стават "пешаци" за войската на ???. Но само след 2-3 месеца прекарани на бойното поле. Като виждат смърта на десетките невинни разбират, че никакви пари не си заслужават. Има и убити деца и бебета. Родите на войниците(20-26 год. пишлимета) се гордеят, че синовете и дъщерите им са войници(пешаци). После като ги убият. Кво правим?
published by forum111 на 2009-08-19 19:41:42
Това е пътя на днешния свят. Пътя на "военно-промишлените комплекси". На беднотията и мизерията. "Големи хора" правят така, че да има повече глад и мизерия, за да може да командват тази прослойка. Да ги превърнат в машини за убиване на невинни.
published by forum111 на 2009-08-19 19:41:53
В този филм извънземните са най-малкия проблем. Тук извънземният е всеки бедняк и нещастник на тази планета. Не случайно се хранят от кофата с боклука. Понеже ние хората гоним бедните и нещастните. Даже им правим гета.
published by forum111 на 2009-08-19 19:42:34
Това е филма на десетилетието. Понеже се намираме в края. Скоро няма да има нито военни, нито комплекси. Всичко ще се промени. Просто още малко трябва, за да може повече хора да се осъзнаят. Понеже да си войник е най-?????? нещо.
Едно е да защитаваш родината си. Друго е да нападаш невини, за да може да имаш много. За да сме Центъра на съвремената цивилизация.
published by forum111 на 2009-08-19 19:43:00
Защо не казват нищо за бройката загинали, ранени. Да сте чули по БТВ или НОВА, че войната е лошо нещо и всекидневно умират и българи и американци. Аз не съм чул нито един призив от типа. "НЕ ХОДЕТЕ НА ВОЙНА. ПОНЕЖЕ ЧОВЕШКИЯ ЖИВОТ Е ОТ БОГА ДАДЕН. САМО ТОЙ ИМА ВЛАСТ НАД НЕГО" Явно всички ????? войници са си прекарали супер. Убивайки за петрол. Да убиваш, за да може после да откраднеш. Само, че не пешака ще спечели. Ще спечелят банките в ?????. Пешака най-много бонус за Коледа да вземе.
published by forum111 на 2009-08-19 19:43:13
Защо по БТВ и НОВА не казаха, че има един войник, който е изпратен на война и родителите му са политици.
Разберете най-бедните и нещастни хора. Тях ги карат да убиват. Не просто ги карат. Надъхват ги с музики, стимуланти и прочие.
Аре честито. Да живее пешака.
Скоро обаче и на това ще му дойде края. Много скоро ще има голяма промяна.
published by chumicata на 2009-08-19 23:16:39
[b]aginor [/b], ти от целия ми коментар прочете май само "...Трансформърс..." :lol: Щом те радва - гледай натовареното емоционално и интелектуално продължение на колите роботи (подчертавам продължение, защото 1-вата част беше в пъти по-добре от него). А за останалото - вземи и се поразрови малко преди да се излагаш като смешко. Ако разгледаш различните аспекти от рекламната кампания на D-9 ще разбереш колко иновативни идеи са вкарани в нея. А филма е заснет само с 30 милиона $. Както и да е... Чак сам си се чудя защо се опитвам да ти обяснявам каквото и да било. Ако още ще се палиш и избиваш инфантилни комплекси с коментари - хаби се:-/
published by chumicata на 2009-08-19 23:17:13
Ако още ще се палиш и избиваш инфантилни комплекси с коментари - хаби се:-/
published by zonian на 2009-08-20 00:35:51
А бе земи спри се. Та аз просто да кажа, че филмчето си е мноо добре.
published by alexander83 на 2009-08-22 23:13:30
Хей май няколко човека много философски са го одарили и не коментират точно филма ;)

Видях му доста добрата оценка в имдб и реших и аз да го гледам но нещо не ме грабна. Има няколко добри идеи които са загатнати но според мен не са много добре развити и някои неща са леко преувеличени. По особен е филма, но лично за мен не е нищо особено и не разбирам защо са му дали толкова висока оценка :|
published by mugso81 на 2009-08-26 02:22:54
Един от най-добрите филми напоследък. За съжаление, показателно е колко е "популярен" сред аудиторията на арена...
published by x3dt на 2009-08-28 20:29:45
От това, което прочетох и по трейлърите мисля че филма ще е уникален. Жалко наистина че толкова малко хора ще го свалят (тука явно сме на принципа "ако не е в препоръчани, не става"). А иначе е най-сваляният филм на седмицата според [url=http://torrentfreak.com/top-10-most-pirated-movies-on-bittorrent-090825/]класацията на TorrentFreak[/url].
published by Arbiter на 2009-08-29 11:35:00
Това няма начин да не се дърпа!Страхотен филм,който сигурно ще промени бъдещите филми от този тип:thumbsup:
published by gevreca на 2009-08-29 13:44:07
има ли ниакаде субтитри?:blush:
published by cheburaska на 2009-09-01 20:35:32
Филмът не е толкова популярен още, защото му е скапано качеството. Иначе много хора следят кога ще излезе качествен релийз. ;)