Това с тортата ми хареса, но не е много точно :)
Тук нямаме 6 части, от които гледаме само 2. Имаме 2 от които се опитваме да направим 6. Не казвам, че не е възможно да се направи домашен запис на 6 канала. Казвам, че е изключително трудно той да бъде добър (разбирай професионално изработен). Първо за целта трябва да имаш не само добри познания и слух, но и добра 6 канална система (в това число нямат място системи за домашно кино), сериозен софтуер и апаратура, добро заглушаване на страничните шумове, неотразяващи звука стени и т.н. Иначе всеки може да си намери някакъв софтуер за кодиране в DTS примерно, програма за запис на звук и в домашни условия да си свири, пее и записва. В резултат ще има нещо, което ще е много по-добро в сравнение с това ако при същите условия беше направен стерео запис. Това обаче ще е много далеч от истинско качество. Това ми е мисълта ако съм бил достатъчно ясен.
Разделянето на стерео запис до получаването на 6-канален звук не е шега работа и не мисля, че е добра идея да се оставя в "ръцете" на софтуер на 100%.
Има стерео записи с Dolby Surround или друг тип Dolby кодировка, при които имаме многоканален звук, но без проблем същите файлове се пускат на стерео системи и звучат правилно. Този албум обаче е чисто стерео и малко хора са в състояние да го направят многоканален както трябва. Звученето му ми напомня за един мой експеримент. Направих аудио CD от мр3 файл 128к и го пуснах на домашното кино през Dolby Pro Logic II декодера в режим за слушане на музика. В резултат звука се раздели и се получи пространствен ефект. Когато обаче се вслушах в задните канали се чуваше много подобен звук на този от торента, който коментираме. Нямам нищо против експеримента на създателя му, но просто не е сполучлив.
Май направих много дълъг коментар. Дано съм успял да изкажа това, което мисля така, че да е разбираемо.