ArenaBG
mobile spot 4
published by hakera_kn на 2010-10-24 21:55:31
Вашето мнение относно Razkrivane tainite na jivota.BG.Audio може да оставите тук. Писането на български и спазването на добрия тон е задължително!
published by milensa на 2010-10-24 23:15:52
Религия, маскирана като наука.
published by petarninov на 2010-10-25 00:50:37
Евтинка манипулация... Защо се правят на тарикати, а не погледнат обективно на фактите? Дори самото твърдение, че някаква наука може категорично да отговори на конкретен въпрос със абсолютна достоверност вече е пълна глупост - това би означавало, че научните изследвания трябва вече да се прекратят, щом като знаем толкова много...
:thumbsdown:
published by joan на 2010-10-25 04:07:57
Гледайте филма, преди да коментирате. Няма нищо общо с религията, а с заключения, изключително базирани на научни факти. Понятието интелект сигурно ви е объркало, но си личи, че хората които се коментирали преди мен не сте го гледали, или не знаете български език.
published by GreenMage на 2010-10-25 12:15:43
аз го позагледах , но не целия ... има интересни неща от биологията и никой не е казал , че бог като този упоменат в библията или другите подобни книжки съществува...елементарната логика подсказва, че цялата информация движеща процесите в природата, организмите и космоса като цяло не се е самосъбрала , а някой или нещо я е създало с цел ... аз лично мисля , че си плащаме за живота като създаваме енергия , нещо като живи батерии..., а в замяна получаваме емоции ,материя , юлизия за разнообразие и тн.. ;)
published by dockapydog на 2010-10-25 15:58:58
Да бе да, а този създател какво го е създало?...
:lol:
published by Shadow_X_ на 2010-10-25 18:35:18
Филма е уникален!!! Ще ви накара да си зададете странни въпроси....като видите структури които повече приличат на механични устройства от колкото на биологични процеси..... просто уникално!
published by bnlack на 2010-10-25 18:39:55
Науката е непосилна да обясни всичко, ние само гадаем и филмът го показва. В писанието е казано: Кажи, Бог е един, няма друг като Него, нито е раждал нито е раждан, Той е Всемилостивият, Всемилосърдният.
published by vampiricon на 2010-10-25 19:13:43
Науката е непосилна да обясни всичко- засега.
published by sddrm на 2010-10-25 22:38:28
Само простотии. В библията има ерементарни научни грешки, а те се опитват да докажат, че е описана теория, която дори съвременните учени не са обяснили напълно.
published by Strainer на 2010-10-26 19:27:47
Добър филм, дава храна за мозъка. Поставя под въпрос инструментите, с които си служи науката. Най - важният аргумент за изложената във филма теория, животът е създаден от някакъв разум, е че науката избягва да прави изводи и твърдения на базата й. С право, разбира се - тази теория не е доказана и е ултимативна и веднъж доказана, тя ще се счита за крайна, а в нашата вселена нещата съвсем не стоят така. Вселената се разширява, има невидими и непознати за нас енергии.
Просто задавайте въпроси.
published by kokolinoss на 2010-10-29 18:48:49
Доволен съм, че много хора разпознават същността на този "документален" филм, изповядващ религиозната теория на креационизма (опит за напасване на сектанската митология с научното познание). Да, тезата на Дарвин е изработена в ранен етап от научното познание. Нуждае се от корекции и допълнения, но не и от религиозни трактовки.
published by Bogoizbrania на 2010-11-07 21:06:10
Най обективния и научен филм за сега отностн биологията.