ArenaBG
mobile spot 4
published by ABGTeam на 2017-01-15 18:21:09
Вашето мнение относно Arrival (2016) може да оставите тук. Писането на български и спазването на добрия тон е задължително!
published by 40s2k10 на 2017-01-15 23:34:15
няма описание и резюме
published by DonPedja на 2017-01-15 23:39:45
Какав је квалитет?
published by vinvd на 2017-01-16 08:58:49
Дано качеството е по-добро от предишното /HDCAM ??!!/ където през цялото време се чудих това Форест Уит. ли е - не е ли ?
published by firfi на 2017-01-16 18:52:28
7.5/10 Историята беше доста слаба.Препоръчвам го само на феновете на жанра само.Става за 1 гледане.
published by firfi на 2017-01-16 23:35:00
@sn0w ПАК Повтарям дойдоха на земята за да ги спасим 3000 години в бъдещето??За това ни научават на езика си за да можем да ги спасим??Цялата теза за пътуването в бъдещето за да научи езика им и да каже там каквото каза на генерала са парадокси.Което се опитваше да избегне филма и да стой като реалистичен контакт с извънземни.Както и да е не ми се спори по темата
published by sn0w на 2017-01-17 00:02:35
Да, те явно живеят по-дълго от 3000 години и виждат, че имат нужда от човечеството за да оцелеят тогава. Затова те помагат на нас, за да им помогнем на тях - non zero sum game.

Жената не пътува в бъдещето за да научи езикът им, те ѝ го преподават в продължение на година. Когато тя започва да го разбира, тогава тя започва да мисли като тях, съответно придобива същата способност да вижда в бъдещето.

За парадокса с генерала си прав, но той има алтернативен начин да бъде разрешен/стартиран.
published by slavikost на 2017-01-17 06:19:09
Твърдо заставам зад firfi.Голям почитател съм на Sci-Fi жанра но този филм е един от най-лошите правени някога .Страшно муден и безмислен.За толкова развит технологично и "ментално" вид, тези октоподи с по един отрязан крак се оказаха доста ограничени.Аз съм бил свидетел няколко пъти как хора си общуват без да говорят общ език(да кажем единия говори само български а другия само китайски).Комуникацията с думи идва на последно място в такъв случай.Но то реално само великите хамериканци говореха, писаха и използваха някаква форма на технология ,а супер развитите извънземни мацаха с мастило по стъклото(като маймуни затворени в стъклена клетка плескащи с кал по стъклото).Толкова ли не се сетиха да сложат един телевизор и да показват картинки със съответните думи за каквото е показано от другата страна?!Пълни простотии и загуба на време.Голямо благодаря на хората които са качили филма ,но лично за мен беше огромно разочарование.И така ли не се изтърка идеята за лошите руснаци и китайци?Америка е била съюзник и с двете страни през Втората световна и постоянното плюене(по-малко явно и повечко скрито зад гърба им) в лицата им само показва каква подла нация са американците.А и защо на филма не показаха как са протекли "разговорите" с другите космически кораби.Логично е да се предполага на по чашка водка с руския екип "езиците" на седемтокраките да са се поразвързали доста по-бързо.
published by r5r на 2017-01-17 20:04:51
@sn0w Хаха, защо изобщо се опитваш да ги убеждаваш хората :D Остави ги да си вярват в каквото искат :) https://twitter.com/rickygervais/status/395479363229323264?lang=en
published by coolrazor на 2017-01-17 23:22:24
Определено след тоэи прочит ме заинтригувахте
и ще го гледам
published by firfi на 2017-01-18 00:04:18
Никъде не съм казал ,че филма не става за гледане 7.5/10 е резонна оценка.Идеята беше добра.Добре беше заснет.Еми Адамс си изигра добре ролята(макар ,че според мен не беше за тази роля).Бавен филм(фен съм на такива)Просто 3-тия Акт съсипа филма и цялото удоволствие от него.За да направят такъв филм добър трябват много пари за да изглежда като магия.Самата идея ,че те идват с технология непонятна за нас трябва да изглежда като магия за нас хората(и зрителите).
published by arize на 2017-01-18 00:14:23
"Научи езика им чрез парадокс".
............................

Парадоксът сам по себе си е изключително важен понеже индикира съществуването на някаква зависимост, на някаква логика и ред.

Или както е казал Нийлс Бор: "How wonderful that we have met with a paradox. Now we have some hope of making progress" - Какво чудесно стечение на обстоятелствата е, че попаднахме на парадокс. Сега вече има надежда да отбележим прогрес.

Колкото до това, че извънземните години идват три хиляди години по-рано, ами замисли се - каква работа би им свършило човечеството в сегашния си вид? с правилната нагласа обаче, с правилния светоглед, с правилния "дух на времето", ние можем да бъдем много след 3 хиляди години. Те затова идват - за да ни дадат "нагласата", "светогледа", за да дадат началото на един нов дух на времето.
published by slavikost на 2017-01-18 04:11:04
sn0w Тук целта не е да публикувам лист с филми които харесвам,а да дам мнението си за конкретния филм Arrival.Но дори недобре приетия филм с Чарли Шейн от деветдесетте The Arrival е къде,къде по интересен.И е правен преди 20 години когато никой нямаше мобилен телефон или компютър в къщи.
А иначе една година драскане по стъклото и пълна липса на интелект и въображение от много по-развита от нас цивилизация си е направо смешно.Това ,че е бавен филма не е въобще лошо.Лошото е че е глупав.Хората се мислим за много развити и още не сме отишли до най-близката планета до нас.И сега си представете същества имащи технологията да дойдат от може би стотици и хиляди светлинни години.Мислите ли че ще седнат да драскат с мастило по стъкло месеци наред?Много по-логично е те да знаят повече за нас дори от нас самите.В това число влиза как да комуникират с нас не само на английски. Слаб филм и това си е!