ArenaBG
mobile spot 4
published by Fastuka на 2011-03-13 00:42:21
Вашето мнение относно The Professor and His Beloved Equation може да оставите тук. Писането на български и спазването на добрия тон е задължително!
published by sashosandev на 2011-03-13 00:58:20
Само не знам защо ръката на момичето е точно там?:lol:
published by mike29 на 2011-03-13 01:40:14
Филмът си струва всяка секунда. Рядко оригинален като замисъл, перфектно изпълнение от страна на целия екип, режисьорът Такаши Койзуми и един от най-любимите ми японски актьори - Акира Терао се събират отново заедно, след изключително добрия самурайски епос, по последния сценарий на Куросава - After The Rain.
Освен интелигентния сценарии, не мога да не спомена актьорската игра, която ми обра всички точки. Реакциите, гримасите, цялостното присъствие на всеки един артист просто трябва да се види - без капка фалш, без преиграване, всеки е влязъл всеотдайно в ролята си.
Музиката е чудесна и е подбрана с много усет и вкус за всяка една сцена, когато я има.
Черешката на тортата е операторската работа, всичко е заснето по класически метод, няма някакви шантави ъгли на камерата, нито са ползвани модерни цветни филтри, всичко е стандартно, но това не пречи визията да е от висока класа.

Надявам се, че нагледният урок по толерантност и човешко поведение ще достигне до сърцата на повече хора, защото това не е просто поредната лента, а филм със собствена индивидуалност, показващ уникалната култура на азиатците. Защото съм убеден, че нищо подобно не може да бъде заснето нито в САЩ, нито в Европа, просто трябва да гледате "Професорът и любимото му уравнение", за да разберете какво имам предвид.

Безкрайни благодарности на Nikomila, за такъв първи превод аз само мога да мечтая.
published by mike29 на 2011-03-13 01:41:01
...без капка фалш, без преиграване, всеки е влязъл всеотдайно в ролята си.
Музиката е чудесна и е подбрана с много усет и вкус за всяка една сцена, когато я има.
Черешката на тортата е операторската работа, всичко е заснето по класически метод, няма някакви шантави ъгли на камерата, нито са ползвани модерни цветни филтри, всичко е стандартно, но това не пречи визията да е от висока класа.
Надявам се, че нагледният урок по толерантност и човешко поведение ще достигне до сърцата на повече хора, защото това не е просто поредната лента, а филм със собствена индивидуалност, показващ уникалната култура на азиатците. Защото съм убеден, че нищо подобно не може да бъде заснето нито в САЩ, нито в Европа, просто трябва да гледате "Професорът и любимото му уравнение", за да разберете какво имам предвид.

published by mike29 на 2011-03-13 01:41:39
... а филм със собствена индивидуалност, показващ уникалната култура на азиатците. Защото съм убеден, че нищо подобно не може да бъде заснето нито в САЩ, нито в Европа, просто трябва да гледате "Професорът и любимото му уравнение", за да разберете какво имам предвид.
published by magdalin1960 на 2011-03-13 09:56:51
Доста добър:D Сетих се за един филм ама не му знам заглавието.За сляпо китайско момиче,което отваря салон са масажи.Ако някои се сети-_-
published by mike29 на 2011-03-13 11:04:32
"Happy Times", на Джан Имоу. Има го в маймунда, рип от Бтв с доста нескопосани "професионални" субтитри.;)
published by boprem на 2011-03-27 20:17:09
Филмът е супер откъм качество, субтитри е съдържание. Благодаря :love::thumbsup: