ArenaBG
mobile spot 4
published by sBteam на 2007-11-06 20:39:40
Вашето мнение относно The Ring може да оставите тук. Писането на български и спазването на добрия тон е задължително!
published by Anomander на 2007-11-06 21:26:19
Много хубав филм по мое мнение. Сюжетът, разбира се, е малко тъп, но в кой филм на ужасите не е... Поне е оригинален и няма фигура в черно с бяла маска и нож... Визията на филма обаче е чудесна, озвучаването е феноменално. Гледах този филм както си трябва - в полунощ на изгасени лампи само с 1 свещ на телевизора и на моменти стряска, което рядко ми се случва. Лично за мен най-добрия филм от жанра, който съм гледал. Горещо го препоръчвам. За гледане с мацка и пуканки не става обаче. Поне според мен.
published by merv на 2007-11-06 21:47:02
Много добър филм, за разлика от 2рата част, която беше скалъпена колкото да се каже, че има продължение...
published by sBteam на 2007-11-07 00:16:04
Ти майтапиш ли се който е на 12 изобщо не трябва да го гледа :)
published by boxaleksov на 2007-11-07 01:41:38
няма такава психария...
като го гледах пирвия(и последен)път направо изкуках!
при това го гледах между 02:00-04:00 часа сутринта на изключени лампи...НАСРАХ СЕ:'(...от страх...
най-добър хорор който съм гледал...
за тоя филм не ви трябват бира,чипс,пуканки!
трябва ви минимум тоалетна хартия...по-добре парцал!
5-ца от мен8)
published by DoC на 2007-11-07 10:09:12
Надявам се това да не го качите в някой голям тракър за HD (HDB или BHD например) - просто да не ви се смеят (или по-лошото-псуват) :(
published by umnicgiuro на 2007-11-07 10:21:45
Има точно 3 филма които са класика в жанра и този е един тях. Благодаря нa uploader-а. Ако успееш и да намериш оригиналната японска версия...

published by sBteam на 2007-11-07 11:55:11
DoC по-скоро тебе ще псуват задето даже източника не знаеш :)
published by sBteam на 2007-11-07 12:07:36
Междо другото ако някой ще ни псува то това ще е защото сме спазили правилата - нещо което повечето групи избягват да правят по една или друга причина.Не знам какво не ти хареса но качеството е перфектно, като се има в предвид че източника беше 60fps със не особено висок битрейт а конвертирането в 23.976fps няма как да е seamless ако имаш по-добър avisynth скрипт или поне функция с радост бих я изпробвал, докато все още пазя Transport Stream файла :)
За в бъдеще те съветвам да пишеш по-аргументирани постове които да не омазват целия труд, който е необходим за компресирането на един hdtv филм.
published by DoC на 2007-11-07 23:01:41
Не ве, аз нищо не съм казал - даже оценявам, че се опитвате да правите нещо, а не сте само консуматори. Спазвате правилата на scene-групите, които са (повечето) меко казано глупави. Ще се аргументирам:
Винаги се режат черните линии, независимо от къде. Питай който искаш енкодер от HDBiTS (просто те са най-добрите).
Доколкото знам повечето HDTV сорсове са 60fps... сега не съм навътре с енкодването*, но щом другите могат да махнат дублиращите се кадри, значи предполагам е възможно... на принципа опит-грешка, както казват. За мен е по-важно да се изчака за нещо и то да стане възможно най-перфектно (въпреки, че каквото съм мрънкало...), отколкото да се избързва :)
*Нямам достатъчно стабилна машина - само един сървър, на който и едно кодиране остава да пусна... Всичко, което говоря е продиктувано от теорията, която съм изчел, и практиката, продуктите на която съм изгледал. Скрипт не мога да ви дам, просто защото няма универсален. Инак с радост бих го споделил, че и бих енкодвал и аз. Ама нЪц :(
published by DoC на 2007-11-07 23:04:00
Защо няма едит на мненията бе, мама му стара:grrr:
Та... друга ми беше мисълта. Първото мнение го написах, просто защото се сетих как HOLYSHiT наистина изядоха доста от двете (подигравки и псувни) с един техен рилийз в единия от тракърите...
Този не е толкова зле, вярно, но... да де - горе съм писал :)
published by sBteam на 2007-11-08 01:45:08
В грешка си HD-DVD и BluRay поне тези с които разполагам в момента са 23.976 и дори няма нужда от Deinterlace.Понеже няма как да се постигне перфектен резултат без изключително скъпа техника намерих мисля най-добрия възможен вариант със един avisynth скрипт който имам поне от година, но като проверих преди релийза все още няма по-добър.Използвал съм го и за Anime където се предполага че резултата ще е по-лош, но все пак беше по-добре, понеже и техническите параметри на източника бяха по-добри.Пак казвам според мен качеството е повече от приемливо, но не перфектно поради причини, предимно независещи от нас.
Някои групи може и да се смеят, но ако им дам същия източник едва ли ще направят нещо повече така че това не ме вълнува особенно.
В чужди торенти не смятаме да качваме, нашите също нямаше да ползваме ако имаше друг начин за разпространение в България.
Относно правилата без тях няма сцена така че не виждам причина да не се спазват, когато е възможно.
published by sBteam на 2007-11-08 01:50:38
Забравих да спомена - нито в DGIndex нито в megui нито където и да било не видях черни ленти на източника освен естествено в плеърите, които предпалагам ги добавят сами.Във Media Player Classic например няма никакви ленти при zoom 100%, докато във fullscreen програмата си добавя сама такива за да компенсира 16:9 >4:3 ;)
published by DoC на 2007-11-11 22:47:39
Тогава просто си оправете плейъра и не слагайте грешно инфо в nfo-файловете :)
А относно BD и HD DVD (пише се без тире) - при кодирането се правят 23.976 ;) В началото ги правеха 24fps, ама после взеха 23.976. Самите дискове не помня (или не знам - не знам:D) колко fps са :) A за deinterlace - ми те по принцип са си deinterlaced, не виждам да защо да има нужда от още? Но след като източникът е бил TS (поне така разбрах ;))=> HDTV => ~60fps => wtf?!
Но както и да е - предполагам, че можем да продължим така вечно :D Решението е просто - аз не свалям, вие енкодвате и радвате тези, които са доволни. И вълка сит и агнето цяло :D

PS: И защо няма едит:blink::blink::blink:
published by sBteam на 2007-11-12 23:58:28
Всичко написано в nfo файла е вярно.
Понеже източника е 60fps interlaced след IVTC се получи 23.976 fps progressive
Пак казвам за n-ти път - източника НЯМА черни ленти затова и не сме рязали.
Ако имаш такива, то те са добавени от плеъра/филтъра ти.
Идеята беше че Bluray и HD DVD са 23.976fps progressive още на самия източник и не се налага deinterlace, при което се губи част от качеството при всички случаи.
Не виждам тема за спор, нито смисъл да продължаваме дискусията :)

Относно edit опцията, то форума явно не поддържа такива екстри ;)
published by taller на 2007-12-20 19:11:18
боже направо омрех от страх тоя филм е много стра66ен и не трябва да се гледа особенно ве4ер по тъмно
published by wes на 2009-02-08 22:50:40
Е хубава работа ... 0 сиидъри ?! Айде стегнете се малко де !