Не ве, аз нищо не съм казал - даже оценявам, че се опитвате да правите нещо, а не сте само консуматори. Спазвате правилата на scene-групите, които са (повечето) меко казано глупави. Ще се аргументирам:
Винаги се режат черните линии, независимо от къде. Питай който искаш енкодер от HDBiTS (просто те са най-добрите).
Доколкото знам повечето HDTV сорсове са 60fps... сега не съм навътре с енкодването*, но щом другите могат да махнат дублиращите се кадри, значи предполагам е възможно... на принципа опит-грешка, както казват. За мен е по-важно да се изчака за нещо и то да стане възможно най-перфектно (въпреки, че каквото съм мрънкало...), отколкото да се избързва :)
*Нямам достатъчно стабилна машина - само един сървър, на който и едно кодиране остава да пусна... Всичко, което говоря е продиктувано от теорията, която съм изчел, и практиката, продуктите на която съм изгледал. Скрипт не мога да ви дам, просто защото няма универсален. Инак с радост бих го споделил, че и бих енкодвал и аз. Ама нЪц :(