ArenaBG
mobile spot 4
published by 3dfx на 2010-03-15 16:49:26
Вашето мнение относно PCBSD8.0-x86-DVD може да оставите тук. Писането на български и спазването на добрия тон е задължително!
published by 3dfx на 2010-03-15 17:16:39
PC-BSD e UNIX-подобна, десктоп-ориентирана операционна система базирана на FreeBSD. Целта е да бъде лесна за инсталиране, използвайки графична инсталационна програма, лесна и готова за използване с инсталиран KDE по подразбиране. Сега проектът PC-BSD разработва графична инсталационна програма, която ще инсталира и управлява софтуерните пакети.

Пакетната система на PC-BSD е с различен подход към инсталирането на софтуер от другите UNIX-подобни операционни системи. Вместо да използва ports или пакетни системи на FreeBSD, PC-BSD използва файлове с разширение .pbi. Когато се стартират, се задейства инсталационен магьосник (англ. - wizard).
Всички софтуерни пакети и библиотеки се инсталират в техните собствени директории, в /Programs, намалявайки бъркотията за това къде се намират бинарните програми, като намалява опасността от счупени пакети ако системните библиотеки са актуализирани или променени. Пакетната система на PC-BSD също така се грижи за поставянето на връзки в менюто и на десктопа на KDE.

[url]http://bg.wikipedia.org/wiki/PC-BSD[/url]
published by adXok на 2010-03-15 17:47:41
Абе става за непретенциозни неща, съвместима е с доста линукс приложения, ама... дотам.

Качествени професионални драйвери за уадио и видео карти - няма. За професионални говоря. За слушане на музикчка, интернет, да си правиш документчета - да.
published by Simidko на 2010-03-15 19:54:36
-_-Всичко е само на Англ. БГ тц.-нема!
published by 3dfx на 2010-03-15 21:00:28
[size=6]http://bg.wikipedia.org/wiki/PC-BSD[/size] за невиделите описанието :fun:
published by SAGITARIUS на 2010-03-16 10:38:58

За съжаление напоследък под "Лесна за работа, лесна за употреба... лесна за инсталиране" се разбира бъгава и забиваща.

Като гледам в инфото за тази ОС всичко при нея е все още в разработка така че тя по скоро е за тест отколкото да си я ползваш за обичайните нужди. :|

Мое лично мнение базирано на смяна и тест на доста ОС-ми !!!
published by SAGITARIUS на 2010-03-16 10:42:56
Отдавна се опитвам да го разкарам този шибан Прозорец
но все още няма друга ОС която да ми задоволява нуждуте като Прзореца въпреки че той ми създава повече работа по остраняване на бъговете и дефектите му отколкото да работя на него, напоследък само проблеми с игри и с нови приложения имам особено при 64-битките

Като цяло от Линукс дистрибуциите най доволен съм от Мандрива Пак-а
published by 3dfx на 2010-03-16 10:51:43
е бацка,ти както го каза...за теб всяка система е бъгава :)
published by dani_01 на 2010-03-16 15:13:10
Ако не ми работеha спец.програмите САМО на джама, отдавна щЕх да съм го разкарал. Ама, не пишат BG-програмистите за нещо различно от WIN. :( Иначе FreeBSD-то е по UNIX от LINUX. Иначе, ако искате нещо стабилно и работещо,няма да е FREE. ;) Платете си за SUN OS,например и "пей сърце"!
published by 3dfx на 2010-03-16 16:52:20
SunOS не я ли направиха open src още преди година и половина ?
published by SAGITARIUS на 2010-03-16 17:16:06
е бацка,ти както го каза...за теб всяка система е бъгава

:) ам чи кажи ми една дет да е без бъгове
published by dani_01 на 2010-03-16 19:31:24
"SunOS не я ли направиха open src още преди година и половина ?"

Solaris е безплатна за x86, не е open src. :)

СЪН МАЙКРОСИСТЕМ, как ще си освободят SUN OS? Освободиха Нетскейп едно време, после почти целия StarOffice, free направиха СОЛАРИС за х86, ама SUN OS си е кинт и си бачка само на техните си платформи, все още, доколкото знам.
published by milkonoj на 2010-03-17 11:44:41
Само не мога разбера защо се качват безплатни операционни системи. Реклама ли им правят в Арената или ей така ъплоадърите да се намират на работа. Иначе я пробвах, още преди да се появи тук (дръпнах си я от техния сайт). Общо взето каквото е Ubuntu за Linux това е PC-BSD за BSD. Но смятам, че няма смисъл да се качвате подобни торенти, ако ще качвате други Linux, Unix дистрибуции поне качвайте платени такива, а не операционни системи, които можеш да си ги дръпнеш от всякъде.
published by 3dfx на 2010-03-17 18:09:55
поне се замисли преди да правиш безмислени постове
published by Tyreal на 2010-03-18 09:01:29
Добре е всичко ново да се пробва. Все пак това е начина да да премахнем или подобрим тоя закостенял WINDOWS. Като Golf-фовете е - все едно и също при всички модели.

P.S. Нищо лошо за притежателите на такива колички.
published by milkonoj на 2010-03-18 11:51:50
Добре де, тогава в такъв случай почни да качваш най-разнообразни дистрибуции. Давай да товарим Арената. Предлагам да качиш [url=http://moblin.org/]Moblin[/url] и [url=http://www.thinkgos.com/]gOS[/url]. Че са много добри сьответно за нетбук и лаптоп, който се ползва за джъткане в мрежата и гледане на филми.
published by milkonoj на 2010-03-19 12:05:15
ХАХАХАХА
published by itiman78 на 2010-03-25 21:08:45
който е поработил с osX знае за какжо става дума :thumbsup:
published by kost714 на 2010-04-01 17:53:50
Solaris е безплатна за x86, не е open src.

Oracle променят лиценза на Solaris и го правят платен. openSolaris остава безплатен и opensource. Това е новина от тази седмица, поне вчера я публикуваха в няколко сайта.
published by Dionysis на 2010-04-06 13:40:03
Seed Please....