Леле хора сега гледах и коментарите по филма в IMDB и съм поразен. Ограничеността на човека явно е най-неограниченото нещо..
Да, това не е филм за всеки, но поне като се опитвате да обосновете какво не ви е харесало поне мислете малко.
Няма да обсъждам коментарите от типа "Гнусен е!", "Тъп е!" и т.н.
Но това за което се хващате всички - нерелания край е направо комично. Защо по дяволите толкова сте се вкопчили със зъби и нокти в тая "реалност", че всичко, което по някакъв начин не се вписва в тази представа се отхвърля по най-безаргументния и малоумен начин? Добре, дори [i]да приемем, че не може да съществува[/i] такъв парфюм, който да постигне този ефект, логичната ми мисъл в този момент е "На кой по дяволите му пука!?". Явно за Гошо, който много се изкефи на Бързи и Яростни 3, се оказа трудно да смели идеята на филма и реши, че като обяви, че края е нереален ще убеди хората, че машинката му все пак е смляла нещо, че и идея изкарала като следствие. И айде [i]Гошко можеше и да преглътне това, но точно когато трябваше героя да се заобича с последната красавица[/i] и всичко да стане по-романтично [i]той взе, че уби и нея[/i]. Колко жалко. Вече никаква капка романтизъм, нито гърмежи, експлозии светлинни ефекти гонки с коли. Остана само историята за един манияк обладан от една идея. Ето това беше момента в който Гошо изгуби смисъла на филма, защото нямаше нищо общо с трите сюжетни линии, които е свикнал да гледа.
И демек какъв е главния проблем? Нереалността? [i]Май съм пропуснал надписа "направено по реален случай"[/i]. Или просто доста хора сте си го въобразили тоя надпис.
Защото този, който е създал всичко това е артист. Човек на изкуството демек. И когато той създава един свят, измислен свят, който е точно такъв какъвто трябва да бъде да за постигне ефекта си. Как така нещо в този свят ще е нереално?? [i]Човека е създал свят а вие се опитвате да го убедите, че нещо не е реално[/i]. Значи във света който е създаден във филма всичко е реално.
[b]Помислете малко над това и току-виж сте започнали да виждате по-надалеч от носовете си, по-настрани от капаците си и се излекувате от тая странна форма на далтонизъм, заради която успявате във един филм да видите само циците, колите, експлозиите и престрелките.[/b]
П.П. знам, че никой няма да прочете какво съм написал, но не го и очаквам. Исках да кажа много неща на много хора, демек го написах за себе си, не за вас. По същата причина можете да си спестите отговорите.
Лека,
Никой