ArenaBG
mobile spot 4
published by AngelEyes на 2009-01-04 02:16:07
Вашето мнение относно Otechestven.Front.[03.01.2009].TvRip-TBO може да оставите тук. Писането на български и спазването на добрия тон е задължително!
published by XpLiSi7 на 2009-01-04 15:47:58
ИСТИНСКО ПИСМО ДО ДЯДО КОЛЕДА
Или каква е далаверата да си бебе на хилядолетието?

В първата събота за 2009 година социалният ъндърграунд „Отечествен фронт” ще разкаже историята на едно дете, което с идването си на бял свят се превърна в звезда и много политици се снимаха с него.

Преди много години в самото начало на хилядолетието в България се роди едно бебе – роди се на свещи и бе обявено с фанфари за бебе на хилядолетието.

„Преди осем години се роди едно дете!” – разказва Мартин Карбовски. – „Ако се беше родил преди осем години Исус Христос у нас, по-малко хора щяха да разберат за него, защото това дете беше обявено с фанфари за бебето на XXI-ви век.

Българче! В България!… Да се родиш в началото на XXI век си го представяхме така: раждаш се в светъл и добре миришещ родилен дом. Това не се е случило, защото точно с настъпването на XXI век в болницата в Пловдив токът спира и нашето дете на XXI век е родено на свещи и на агрегат.

После, понеже сме XXI век, би трябвало дори да не плачеш, а да се радваш, защото вкъщи те чака просторна детска стая, боядисана в екологично синьо, скъпи бебешки екохрани или добра мама, която ще те кърми.

Ще те чака електронно дървено конче. Ще те чака и един добър бял татко, който черпи колегите си и никога не се напива. Татко, понеже е XXI век би трябвало да има хубава работа в чистия и спретнат модерен град, такъв, каквито си представяхме градовете на XXI век. Така трябваше да бъде, но не стана така…

Миленчо се ражда там, където нищо не е наред – няма ток, мама е самотна майка, селото се казва Труд, но повечето хора там са без работа. Екологичната храна е сплесканата цица на майка ти. Стаята е само една – тази, която топлим през зимата. И на всичко това отгоре се оказва, че бебето на XXI век живее срещу гробищата в Царимир. Не знам как приемате вие всичко това, но на мен ми идва много!”

Освен всички неразбории дотук има още една – как се казва бебето? И до днес Милен е известен с първото си име – Веселин. И още една малка подробност – етносът на българското бебе на хилядолетието – бащата и майката на Милен са турски цигани християни.

„Ето ви истинското писмо до дядо Коледа – такова, каквото щеше да бъде, ако малкият Милен – второкласникът – можеше да говори и пише добре на български. Някои неща преведох, за да му е ясно на дядо Коледа:

„Мили дядо Коледа, роден съм преди осем години. Мислех, че ще живея в XXI век, но живея някъде към XVIII-ти – с три века съм назад! Не ходя много на училище. Не говоря добре български. Нямам много играчки. Моите родители са цигани.

И те са толкова закъсали цигани, че имат само три деца! Третото се роди наскоро и се нарича Нещялко, защото мама и татко не са го искали. Според мен и аз съм бил Нещялко за мама и татко в началото, но като ме обявиха за бебе на хилядолетието, мама и татко решиха, че много ме искат…

Искам от теб, дядо Коледа, да ми донесеш конпиутар – това е нещо като телевизор, което имат децата от XXI век. Аз нямам много играчки и баня нямам – къпем се в коритото, но е хубаво да има един конпиутар, защото все пак XXI век сме.

А и не забравяй, дядо Коледа, че точно аз съм бебето на XXI век – точно аз и никой друг! Не забравяй, дядо Коледа и не ме подминавай!

Подпис: Миленчо, който всъщност би трябвало да се казва Милениумчо.”

Отечествен фронт”, събота, 3 януари 2009 г., от 18:00 по Нова телевизия.
published by slrasta на 2009-01-06 18:50:16
Мартин Карбовски е най-долния лицемер! Надъхва народа към расова омраза.

Абе, Мартине, щеше ти се да попаднеш на семейство крадливи цигани, но какво стана? Нещо не ти върза, а? Тези се оказаха по-скоро симпатични. Но това не ти попречи да се изгавриш по най-долния начин с тях. Били неграмотни! Та те говорят по-добре от тебе бе, цървул! Вижте на 15'20" кой какво казва.
МК: "На кой?
Бащата не разбира, нормално, казва се "на КОГО?" (дателен падеж). После даже Бащата ПОПРАВЯ Карбовски, който обаче, в следващия момент, пак си знае своето и на 15'29" казва (буквална транскрипция, ударението е с ГЛАВНИ)
МК: "еми, [b]шо[/b] не го [b]питА[/b], на [b]кой[/b] си го дал?"
Така че, Мартине, не се прави на журналист, защото НЕ СИ, спри да тормозиш хората, вземи си едно букварче и се сври обратно в дупката от която изпълзя за да търсиш слава.

published by slrasta на 2009-01-06 18:52:49
на 15'29" казва (буквална транскрипция, ударението е с ГЛАВНИ)
МК: "еми, [b]шо[/b] не го [b]питА[/b], на [b]кой[/b] си го дал?"
Така че, Мартине, не се прави на журналист, защото НЕ СИ, спри да тормозиш хората, вземи си едно букварче и се сври обратно в дупката от която изпълзя за да търсиш слава.
published by tedjan на 2009-01-12 12:15:19
...Не, че те искат или могат, или се опитват като цяло!