ArenaBG
mobile spot 4
published by zxvf на 2012-12-13 09:51:31
Вашето мнение относно Cloud Atlas може да оставите тук. Писането на български и спазването на добрия тон е задължително!
published by infinia_solutions на 2012-12-13 10:27:24
на кино го гледах, едвам го издаржах супер зле филм -1 гласувам!
published by hursovec на 2012-12-13 14:08:46
Супер! Ще чакаме и ще теглим!
published by balcanmaster на 2012-12-13 17:57:38
Прав е infinia_solutions - филмчето изобщо не става за гледане, едвам го издържах и то на бързи обороти, вярно големи имена, обаче концепцията е генерално сбъркана, некъФ измислен дидактичен псевдохуманизъм за лица с усложнено мислене, , студийно кино тип 70-те години на миналия век, ще се хареса на малцина псевдоинтелектуалци...
published by blim87 на 2012-12-13 17:58:32
И аз имах неблагоразумието да го гледам на кино............
Явно не съм дорасъл за такива филми, но беше много мъчително и с нетърпение чаках да свърши.
Уви 2 часа и половина не минават бавно.....
published by urahaidepak на 2012-12-13 19:47:32
Тъп народ - слаба държава.
published by nexusz на 2012-12-13 19:51:26
Страхотен филм.
published by senna1 на 2012-12-13 19:57:02
Хах, urahaidepak, съгласих се :-)
published by chegevara_7 на 2012-12-13 20:06:06
Филма е изключителен! Трудно може да се опише или разкаже, трябва да се изживее и гледа повече от 1 път...наистина рядко добра комбинация от приключение, забава, драма и всичко това поднесено майсторски, на фона на чудесен саундтрак...горещо го препоръчвам - такива филми не излизат често...
published by viktorspasov на 2012-12-13 20:23:07
До година със Златна Малинка, няма да има конкуренция.
published by puzolini на 2012-12-13 20:53:49
Може би най-добрият филм за годината. Ама много бил дълъг, ама много бил тъп... Който счита така ми е ясен. И "Кръстникът" да му пуснеш, или който и да е киношедьовър, реакцията му ще е същата.
published by pathfinder79 на 2012-12-13 21:13:07
Този филм определено е в топ 20 на най-доброто гледано от мен! Със сигурност ще го гледам пак на кино! Четейки коментарите - явно трудно се смила от масите, които си обичат точно онова, което ги прави такива....масовата култура!
published by urahaidepak на 2012-12-13 21:45:09
Гледайте си Биг Брадър и плачете за Дими, които не го харесват филма.
published by astra на 2012-12-13 21:53:36
бозичка
published by mbin на 2012-12-13 22:46:39
Според мен филма е много хубав. Мое мнение. За мен е в топ-10.
published by keitriel1 на 2012-12-14 01:25:11
Кино изкуството дава живот както на реалистични продукции така и на неща които са сътворени с много въображение, който иска да гледа "реалните продукции" където като застреляш кола и тя гърми - да си ги гледа, аз не ви коментирам екшунчетата, не се бъркайте тука.

Филма е изключително оригинален, но както всяко нещо идва с условието ако искаш да го схванеш треа малко да мръднеш сивото вещество.

А ако не е за вас филма( вашия жанр) моля запазете си коментарите и оставете хората които предпочиитат такива продукции да коментират.

published by masteraso1 на 2012-12-14 04:44:38
Невероятен филм!!!!!!!!!
published by psixolog на 2012-12-14 05:05:19
Децаа не се правете на по-умни отколкото сте ха ха. Филма е пълна скръб. Чел съм подобни книги с такъв сюжет и ако това беше книга можеше и да е добра стига човек да има въображение, което да го пренесе в тази история, но реализацията на тази идея сътворена чрез този филм носи само мъчение на тийнейджърските закърнели мозъци, а тези които казват, че е хубав залъгват себе си защото не могат да повярват, че има неща които не могат да проумеят и фантазията им е бедна и употребяват само смляна и изплюта умствена храна. Та по-просто казано филма здухва, прави те у главата щайга и след като го изгледаш се чувстваш като изтърбушен тюфлек ха ха. Не си причинявайте неща, които не можете да понесете. Не го гледайте, филма е опасен за вашето здраве.
published by lazo78 на 2012-12-14 08:49:12
Много обичам филми филми, за който мненията и коментарите са крайни в двата полюса. Обикновенно оставам впечатлен. Определено ще го сваля, но ще изчакам по - добър релийз.
published by balcanmaster на 2012-12-14 09:17:51
Прав е psixolog, казал го е най-добре, затова само ще го цитирам:
"Деца, не се правете на по-умни отколкото сте...Филма е пълна скръб...ако това беше книга можеше и да е добра стига човек да има въображение, което да го пренесе в тази история, но ... този филм носи само мъчение на тийнейджърските закърнели мозъци, а тези които казват, че е хубав залъгват себе си защото не могат да повярват, че има неща които не могат да проумеят и фантазията им е бедна и употребяват само смляна и изплюта умствена храна. Та по-просто казано филма здухва, прави те у главата щайга и след като го изгледаш се чувстваш като изтърбушен тюфлек... Не си причинявайте неща, които не можете да понесете. Не го гледайте, филма е опасен за вашето здраве."
Един от най-слабите филми в последно време!!!
published by zigg на 2012-12-14 15:15:58
Знаех си че ще видя такива мнения тук. Никой не се прави на умен. Филма има перфектна кинематография, визия, ефекти, актьорски състав и игра. Филма иска да вложиш малко в него. Историята като не ви е по мозъците никой не ви кара да го харесвате или хвалите, но да ми пишете че бил опасен е прекалено. Верно не е толкова лесно като щракането с пръсти върху ориенталски съпровод.
published by tingri на 2012-12-14 16:08:51
psixolog е прав: "... този филм носи само мъчение на тийнейджърските закърнели мозъци", но само си представете всичко останало, той нарича главата си щайга и се плаши, и както примитивно се изразява "сдухва" от всякакъв по-задълбочен поглед върху живота ( и то само на кино ), нарича себе си psixolog и се обръща към нас като към глупави деца, философствайки ни на тийнейджърски жаргон.
published by pedalizator на 2012-12-14 16:32:24
Филма е различен това е факт.Според мен хора които си подхранват егото с фалшиви ценности,няма да им е приятен филма става въпрос за реалните ценности, които могат да те направят щаслив дългосрочно като любов,вяра,доброта.Всеки си има избор дали да му хареса.Лично аз го гледах два пъти на кино и си купих преди дни и книгата,която наистина е в пъти по-добра но това е нормално.Наистина нещото,което не ми хареса е,че са го направили много по американски, повтарят се та да може всеки да разбере, но иначе съм доволен и ще чакам по-добро качество.
published by ludpitbull на 2012-12-14 19:00:41
да ебаи тъпия филм.
published by adzuro11 на 2012-12-14 23:19:41
Филма е МЕГА ЯКИААААААААААААААААААА !!!! Не ... не .... всъщност е МЕГА БОЗАААААААА ! Не съм го гледал още .....ама ме удари лиготията, която напоследък ми е в излишък !
published by Lud_s_Lopata на 2012-12-15 00:37:53
ако този филм не ви допада (не го разбирате) просто си запалете една силна трева и....... гледаите внимателно :D
published by Mihaila1 на 2012-12-15 01:39:46
psixolog, Научи се да пишеш момчето ми, след това коментирай. Урок 2: Филма е по книга и то бестселър за 2004, следователно се информирай преди да даваш акъл. И урок 3: не си интересен! Айде със здраве и приятно гледане на бози от типа на Jackass ;) А за филма мога да кажа само, че е уникаленм пълен със смисъл и въздействие и е за ценители! Изключителен!
published by foxafoxo на 2012-12-15 10:14:53
Супер тъпаци сте като почнете с тези противоречиви мнения.. бахти олигофрените
published by anus69 на 2012-12-15 17:49:26
само за холи бери ше се гледа иначе сигурно е зле
published by xfirebg86 на 2012-12-15 19:49:48
8.2 в IMDB няма друго какво да се каже...
published by Parmen на 2012-12-16 09:05:47
BOTTOM LINE: Sumptuous visuals and audacious acting, but the quasi-profound message of cosmic connectedness isn't worth all the trouble.

И още 30 подобни официални рецензии, тази е най-щадящата
http://www.rottentomatoes.com/m/cloud_atlas_2012/ Гейската любов като двигател на прогреса и човечността...
published by Parmen на 2012-12-16 09:07:56
BOTTOM LINE: Sumptuous visuals and audacious acting, but the quasi-profound message of cosmic connectedness isn't worth all the trouble.

И още 30 подобни официални рецензии, тази е най-щадящата
http://www.rottentomatoes.com/m/cloud_atlas_2012/ Гейската любов като двигател на прогреса и човечността...
published by lulu234 на 2012-12-16 13:24:06
трябва да ви кажа, че щом не го разбирате не значи, че трябва да го обиждате. Филма беше невероятен, ходих да го гледам не кино и сега пак ще си го изтегля. Това е един от най-хубавите филми които съм гледала. Не ги слушайте тези по-горе, филма апсолютно си струва
published by minotavar123 на 2012-12-16 13:27:00
Явно наистина не сте дорасли (ми то на 10-15 г трудно можеш да разбереш каквото и да е ;) )
published by lada3bg на 2012-12-16 16:06:40
на мен би ми било неудобно да кажа за филм на Уашовски, че е псевдоинтелектуалщина хахах:) не сте нормални... Ако някой има негативно мнение за този филм, би трябвало да е доста по-обстоен защо. Интересно ми е Балканмастъра какви филми предпочита.. явно му се е гледал як екшън с Холи Бери.. ама нейсе :)) Огромно благодаря за филма! На Уашовски.
published by balcanmaster на 2012-12-16 22:12:44
Ми Parmen ви го е написал с цитат от английска рецензия: "...quasi-profound message of cosmic connectedness isn't worth all the trouble." Само ще допълня, че става дума за квази-интелектуален експеримент, който може да се хареса предимно на псевдо-интелигенти, лично аз за сведение много харесвам братя Уашовски, и винаги гледам трите части на Матрицата с удоволствие вече незнам колко си пъти, обаче затова пак ще кажа - това филмче не струва, пълен сурогат!

Това не за да споря с харесалите филма, а да предупредя истинските центели на киното да не бъдат разочаровани, че са си изгубили напразно два часа, щото нали "Предупреден - наполовина спасен" (народна мъдрост)...
published by nora.bilyanova на 2012-12-16 22:27:36
Филма не е за хора с мозък на скумрия!!!
published by pedalizator на 2012-12-16 22:44:01
Балканмастър обоснови се моля те че само шариш безсмислени коментари какво не е хубавото на филма?Може би цялостната му идея(сценарият),или актьорската игра,саундтрака,кинематография,режисура?Просветли ни моля те с вашия не "псевно-интелентен" ум.Искаме да знаем ;)
published by pedalizator на 2012-12-16 23:01:40
Има малко правописни грешки, но твърде много емоции влових п.с. за-дребнавите хорица
published by balcanmaster на 2012-12-17 00:28:05
Ами направи си труда да видиш отзивите на зрители в IMDB, първия е "This movie sucked!" от tui274, който се е аргументирал много добре:

"What a waste of 3 hours, millions of dollars, & talented actors. It almost seemed to be a vehicle to sell the film-makers religious beliefs in reincarnation. There were some good bits here & there but mostly long, boring & confusing switching between the different story-lines. Funny that Deja-vu was a theme running throughout the film because a lot of scenes seemed reminiscent of other movies such as Resident Evil, The Fifth Element, Castaway, the Postman...etc, with one scene straight out of the old game Abe's Odd-world." А в Rotten Tomatoes повечето зрителски отзиви са още по-негативни, въпреки че му признават силните страни, но е един много точно го определя като "mismatch", демек "мишмаш"!

Извинявам се за дългия цитат на английски, обаче няма да го превеждам, защото тук нали има много интелигентни почитатели на филма, със сигурност го гледат без субтитри...
published by templara на 2012-12-17 04:04:34
здравейте 1во още не съм гледал филма но с нетърпение чакам суб-а 2ро наясно съм че голяма част от аудиторията не биха се насладили на филма може би и аз но наистина се отегчих от повечето безсмислени филми с повтарящ се сюжет а това че филма бил объркващ и труден за следене ами сигурен съм че за повечето коментирали и шаха е объркващ ;д но ако няма какво да ви тренира мозачето това си е изцяло ваш проблем като не ви хар не гледаите и не коментираите ( :
published by tralantino на 2012-12-17 22:41:54
Така и не разбрах на харесалите филма какво точно им е харесало, какво са разбрали, поука някаква...? Аргументирайте се тийнейджъри, защото в живота ще ви се налага ежедневно да го правите и ако не можете ...ще минавате за "кухи лейки" .Айде със здраве!
published by didkodidko на 2012-12-17 23:45:45
Ужасен съм от коментарите. Нещата явно не са на добре.

Филма е чудесен и невероятен. Тия дето не го разбират, няма и да ме разберат.

published by radolt на 2012-12-19 00:46:52
За тези които четат коментарите от зад напред - не четете повече!
Сбитичко ви го разяснявам:
1. Филма е супер як, различен, оригинален ама е много тъп.
2. Актьорската игра е на висота, режисурата е невероятна, кинематографията е брилятна ама е за псевдо интелектуалци, сдухани тинейджъри и изтърбушени тюфлеци (каквото и до значи последното).
3. Заслужава си всяка минута ама не си губете времето.
Това разбрах аз от всички коментари. Надявам се да сте също така объркани както и аз!
Наздраве и не се вживявайте толкова. Има по-важни неща на тоя свят от един филм - било то тъп или хубав!
published by balcanmaster на 2013-01-27 16:13:21
Много тъп филм, ама наистина многоооого тъъъп! Правен от някакво объркано същество с неясен пол, заблудено относно себе си и заобикалящия го свят! Как е подлъгало толкова звезди, очевидно с висок хонорар за участие, сигурно вече и те съжаляват, че са скочили в подобна резлива бозица...
published by dorador на 2014-04-05 14:07:07
Бях обещал да дам мнението си, след като изгледам филма. И то е: филмът е великолепен. Но е много необичаен и това стряска мнозина и може би задръства възприятийните им канали със свръхинтензивния визуален и емоционален поток, който носи. Имах чувството, че едновременно гледам поне 10 филма на 3-та космическа, но нишките не се губят. След края на филма се чувствах така, сякаш съм пътувал с автомобил с подадена навън през люка глава, изведнъж във вакуума на спокойствието и очаквах още, макар че смислово пътуването беше вече завършило. А филмът си е доста дълъг. Предполагам, че когато наистина изобретят апарати за интензивно изучаване на чужди езици с образно казано "наливане на знания", усещането след приключване на обучението ще е много подобно. Горещо препоръчвам.